לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

שאלה לאלו שסובלים ממצבים כמו דיכאון או חרדה

infamous
לפני 13 שעות • 23 ביוני 2026
infamous • 23 ביוני 2026
יולי Yuli כתב/ה:
infamous כתב/ה:
יולי Yuli כתב/ה:
כן, זה נשמע לי דומה לאפקט הזה של טיפול דינמי שבהתחלה זה מחמיר לפני שזה משתפר, כי זה מציף למודעות דברים שקודם הדחקנו. אם אתה משתמש בכתיבה בשביל להתחבר לרגשות שלך, אחרי שהתרגלת להדחיק את הרגשות שלך וכאילו "לא להרגיש אותם", ועכשיו אתה פתאום מכיר בהם ומאפשר לעצמך להרגיש אותם, אז נשמע לי הגיוני שהתחושה תהיה דומה. זה נראה לי די אותו רעיון.

יש הרבה דרכים להשתמש בכתיבה במסגרת טיפול או טיפול עצמי, תלוי במצב ותלוי באסכולה ובטח בעוד דברים. אני אישית משתמשת בה בשביל לאזן ולקרקע את עצמי, להיכנס לפרופורציות, וגם לפרוק אל הדף את המחשבות שאחרת עושות לי רעש קקופוני בראש. אם משתמשים בה כמסדרון לרגשות מודחקים אז נראה לי שיא ההגיון שהיא תפעל כמו טכניקות אחרות שעושות את אותו הדבר.

(הכותבת היא ניצולת דיכאון קליני, בוגרת טיפול דינמי, גימלאית ציפרלקס, חובבת ספרים על פסיכולוגיה).

היי ,מעולם לא לקחתי כדורים בגלל חשש עקב סטיגמות ידועות ,שאין לי מושג איך לאמת אותן או ההפך. מה שכן ,כשרק סבלתי מהתקפי חרדה ,חיפשתי בנרות טיפול פסיכולוגי והראשון שהגעתי אליו היה מטפל דינמי(בזמנו לא ידעתי בכלל לגבי הגישות השונות) ,הייתי מתוסכל מהעובדה שזה לא היה משפר את המצב ואפילו החמיר ,ובדיעבד אני יודע שזה היה הגיוני כי זה טיפול שנועד להציף בין היתר. הקלה מידית וכלים פרקטיים להתמודדות עם התקפים קיבלתי בטיפול שהוא יותר קוגנטיבי התנהגותי ,אבל המחשבה על לחזור לטיפול פסיכודינמי מעמיק עם מטפל שיש לי איתו כימיה טובה וכל שאר הפרמטרים הנדרשים להצלחת טיפול כזה לא עוזבת אותי (למרות החוויה הראשונית הרעה שלי,גם לא ציינתי את הסיבות ללמה הטיפול הזה נקטע)-ויש לי תחושה שאני עומד לחזור לטיפול כזה

אני חושבת שכל טיפול הוא יותר אפקטיבי אם מבינים מה הוא אמור לעשות ולמה ולאילו מצבים הוא מתאים ולמה אפשר לצפות ממנו. במיוחד טיפול דינמי, שיכול "לעורר שדים" ואם לא התכוונו להיכנס לחפירת עומק אלא רק לשפר תפקוד זה יכול ממש לזעזע. אבל אם כן רוצים לעשות חפירת עומק ולרדת לשורש של כל מיני דברים ומוכנים לתהליך ארוך אז זה יכול מאד להועיל. ואם רוצים להתמקד בהווה ובטכניקות התמודדות ובתפקוד שוטף, אז טיפול קוגניטיבי הוא המומלץ, בדרך כלל.

לגבי סטיגמות על כדורים לא הבנתי אותך. התכוונת שאתה חושש שאם תיקח אז לאנשים תהיה דיעה קדומה עליך? או שלך עצמך יש דיעה קדומה על אנשים שלוקחים תרופות?

סטיגמות לא צריך לאמת, הן רק סטיגמות. הדרך הכי טובה להחליט אם לקחת תרופה כזאת או אחרת היא להתייעץ עם רופא עם התמחות רלוונטית.

סטיגמות הכוונה למה שהכדורים עושים. תופעות לוואי ,התמכרות ,מעגל שאין דרך יציאה ממנו וכו.