| infamous |
אתמול •
23 ביוני 2026
אתמול •
23 ביוני 2026
infamous • 23 ביוני 2026
► יולי Yuli כתב/ה: ► infamous כתב/ה: ► יולי Yuli כתב/ה: כן, זה נשמע לי דומה לאפקט הזה של טיפול דינמי שבהתחלה זה מחמיר לפני שזה משתפר, כי זה מציף למודעות דברים שקודם הדחקנו. אם אתה משתמש בכתיבה בשביל להתחבר לרגשות שלך, אחרי שהתרגלת להדחיק את הרגשות שלך וכאילו "לא להרגיש אותם", ועכשיו אתה פתאום מכיר בהם ומאפשר לעצמך להרגיש אותם, אז נשמע לי הגיוני שהתחושה תהיה דומה. זה נראה לי די אותו רעיון.
יש הרבה דרכים להשתמש בכתיבה במסגרת טיפול או טיפול עצמי, תלוי במצב ותלוי באסכולה ובטח בעוד דברים. אני אישית משתמשת בה בשביל לאזן ולקרקע את עצמי, להיכנס לפרופורציות, וגם לפרוק אל הדף את המחשבות שאחרת עושות לי רעש קקופוני בראש. אם משתמשים בה כמסדרון לרגשות מודחקים אז נראה לי שיא ההגיון שהיא תפעל כמו טכניקות אחרות שעושות את אותו הדבר. (הכותבת היא ניצולת דיכאון קליני, בוגרת טיפול דינמי, גימלאית ציפרלקס, חובבת ספרים על פסיכולוגיה). היי ,מעולם לא לקחתי כדורים בגלל חשש עקב סטיגמות ידועות ,שאין לי מושג איך לאמת אותן או ההפך. מה שכן ,כשרק סבלתי מהתקפי חרדה ,חיפשתי בנרות טיפול פסיכולוגי והראשון שהגעתי אליו היה מטפל דינמי(בזמנו לא ידעתי בכלל לגבי הגישות השונות) ,הייתי מתוסכל מהעובדה שזה לא היה משפר את המצב ואפילו החמיר ,ובדיעבד אני יודע שזה היה הגיוני כי זה טיפול שנועד להציף בין היתר. הקלה מידית וכלים פרקטיים להתמודדות עם התקפים קיבלתי בטיפול שהוא יותר קוגנטיבי התנהגותי ,אבל המחשבה על לחזור לטיפול פסיכודינמי מעמיק עם מטפל שיש לי איתו כימיה טובה וכל שאר הפרמטרים הנדרשים להצלחת טיפול כזה לא עוזבת אותי (למרות החוויה הראשונית הרעה שלי,גם לא ציינתי את הסיבות ללמה הטיפול הזה נקטע)-ויש לי תחושה שאני עומד לחזור לטיפול כזה אני חושבת שכל טיפול הוא יותר אפקטיבי אם מבינים מה הוא אמור לעשות ולמה ולאילו מצבים הוא מתאים ולמה אפשר לצפות ממנו. במיוחד טיפול דינמי, שיכול "לעורר שדים" ואם לא התכוונו להיכנס לחפירת עומק אלא רק לשפר תפקוד זה יכול ממש לזעזע. אבל אם כן רוצים לעשות חפירת עומק ולרדת לשורש של כל מיני דברים ומוכנים לתהליך ארוך אז זה יכול מאד להועיל. ואם רוצים להתמקד בהווה ובטכניקות התמודדות ובתפקוד שוטף, אז טיפול קוגניטיבי הוא המומלץ, בדרך כלל. לגבי סטיגמות על כדורים לא הבנתי אותך. התכוונת שאתה חושש שאם תיקח אז לאנשים תהיה דיעה קדומה עליך? או שלך עצמך יש דיעה קדומה על אנשים שלוקחים תרופות? סטיגמות לא צריך לאמת, הן רק סטיגמות. הדרך הכי טובה להחליט אם לקחת תרופה כזאת או אחרת היא להתייעץ עם רופא עם התמחות רלוונטית. סטיגמות הכוונה למה שהכדורים עושים. תופעות לוואי ,התמכרות ,מעגל שאין דרך יציאה ממנו וכו. |
|
|
|
|
לפני 19 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 19 שעות •
24 ביוני 2026
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 24 ביוני 2026
יכולה לשתף אותך שלקחתי ציפרלקס במשך תקופה ואחרי שהמצב השתפר הפסקתי, והכל היה בסדר.
גם התחלה וגם הפסקה צריכה להיות כמובן עם ליווי רופא, כמו כל תרופת מרשם. |
|
|
|
|
לפני 19 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 19 שעות •
24 ביוני 2026
באופן כללי ככל שלוקחים תרופות או נמנעים מהן, כדאי לא להתבסס על סטיגמות אלא על ייעוץ מקצועי שמותאם אישית אליך.
כמו שאמרת, קשה לדעת מה אמיתי ומה סתם שמועה, ובדיוק בשביל זה יש אנשי מקצוע שאפשר לדבר איתם ולקבל מידע מהימן. |
|
|
|
|
לפני 18 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 18 שעות •
24 ביוני 2026
love69{miz hyde} • 24 ביוני 2026
כל אחד והטיפול האישי המתאים לו!!
לך לייעוץ מקצועי. זו מחלה . שקופה קשה שמחייבת טיפול, לא מקבלים אותה כאן!! ואי אפשר לתת פתרונות ועצות בלי להכיר וידע טיפולי. שמרו על עצמכם. בריאות |
|
|
| infamous |
לפני 15 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 15 שעות •
24 ביוני 2026
infamous • 24 ביוני 2026
► יולי Yuli כתב/ה: באופן כללי ככל שלוקחים תרופות או נמנעים מהן, כדאי לא להתבסס על סטיגמות אלא על ייעוץ מקצועי שמותאם אישית אליך.
כמו שאמרת, קשה לדעת מה אמיתי ומה סתם שמועה, ובדיוק בשביל זה יש אנשי מקצוע שאפשר לדבר איתם ולקבל מידע מהימן. אוקיי, לצערי מקרים של חוסר אתיקה מצד מטפלים כולל רופאים בענף הזמן קצת מערערים לי את הביטחון בחלק מהם. אבל אם ציינת שהיית בטיפול דינמי ,הייתי שמח לדעת משהו. הרגשת שבאמת נוצר אצלך שינוי רציני באישיות? ואומרים שמחקרים הוכיחו שמטופלים בגישה הזאת ממשיכים להשתפר גם שנים אחרי הפסקת הטיפול. זאת אחת הסיבות שאני מתחרט שזה לא הצליח לי בפעם הראשונה ,ודווקא הייתי שמח לחזור לסוג כזה של טיפול,מי יודע מתי. זה פשוט יותר מאתגר מהסיבה שהפרמטרים הדרושים להצלחה של הטיפול הזה היא יכולת וורבלית ברמה טובה וכימיה וחיבור טוב בין המטפל למטופל ,אחרת הטיפול לא יתקדם לשום מקום גם אם המטפל יהיה הכי טוב בעולם(את זה אמר לי מישהו שבאמת היה מעורה בתחום הזה והתעסק בו בעבר). |
|
|
|
|
לפני 14 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 14 שעות •
24 ביוני 2026
רוזאלינד • 24 ביוני 2026
אני חושבת שתהליך ההתחברות לגוף ולרגשות שלנו, מאלץ אותנו להסיר הגנות, כאלו שעבדנו עליהן כל חיינו, ולעתים הסרת ההגנות מלווה בחרדה, תחשוב כמה זה מפחיד לוותר על הגנות?
ומצד שני - אני רוצה להתחבר לעצמי ואם המשמעות היא שאצטרך לעבור דרך חרדה so be it. |
|
|
|
|
לפני 10 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 10 שעות •
24 ביוני 2026
► infamous כתב/ה: ► יולי Yuli כתב/ה: באופן כללי ככל שלוקחים תרופות או נמנעים מהן, כדאי לא להתבסס על סטיגמות אלא על ייעוץ מקצועי שמותאם אישית אליך.
כמו שאמרת, קשה לדעת מה אמיתי ומה סתם שמועה, ובדיוק בשביל זה יש אנשי מקצוע שאפשר לדבר איתם ולקבל מידע מהימן. אוקיי, לצערי מקרים של חוסר אתיקה מצד מטפלים כולל רופאים בענף הזמן קצת מערערים לי את הביטחון בחלק מהם. אבל אם ציינת שהיית בטיפול דינמי ,הייתי שמח לדעת משהו. הרגשת שבאמת נוצר אצלך שינוי רציני באישיות? ואומרים שמחקרים הוכיחו שמטופלים בגישה הזאת ממשיכים להשתפר גם שנים אחרי הפסקת הטיפול. זאת אחת הסיבות שאני מתחרט שזה לא הצליח לי בפעם הראשונה ,ודווקא הייתי שמח לחזור לסוג כזה של טיפול,מי יודע מתי. זה פשוט יותר מאתגר מהסיבה שהפרמטרים הדרושים להצלחה של הטיפול הזה היא יכולת וורבלית ברמה טובה וכימיה וחיבור טוב בין המטפל למטופל ,אחרת הטיפול לא יתקדם לשום מקום גם אם המטפל יהיה הכי טוב בעולם(את זה אמר לי מישהו שבאמת היה מעורה בתחום הזה והתעסק בו בעבר). בכל תחום יכולים להיות אנשים פחות טובים, אבל אפשר לבדוק המלצות, וגם אפשר לבוא לפגישה ורק להתייעץ ואחרי זה להחליט בעצמך מה לעשות עם העצה, ואפשר גם לדבר עם כמה רופאים ולראות אם כולם אומרים את אותו הדבר. עוד דבר טוב שאפשר לעושת זה פשוט לקרוא את הערך האנציקלופדי של כל תרופה ולהבין אילו סוגים שונים יש. גם אם לא לוקחים כלום, זה טוב לידע כללי. וגם על סוגי טיפול כדאי לקרוא, זה עוזר להבין איזה סוג יכול יותר להתאים לך. לשאלתך. לא היה לי שינוי באישיות, ואני לא חושבת שאישיות זה דבר שיכול ממש להשתנות, אלא אם ממש ממש רוצים לשנות אותה וגם אז לא בטוחה שאפשר. אבל כן היו שינויים בהתנהגות, כי למדתי להכיר את עצמי יותר טוב, הבנתי *למה* אני עושה כל מיני דברים, התחלתי יותר לקבל את עצמי כמו שאני ופחות לכעוס על עצמי על מה שאני לא יכולה לשנות, קיבלתי כלים להתמודדות עם כל מיני מצבים שבעבר לא ידעתי מה לעשות איתם. אני פחות לחוצה ממה שהייתי בעבר, יותר לוקחת דברים בפרופורציה. וכן, השיפור ממשיך גם אחרי שהטיפול הפסיק, כי הכלים שקיבלתי ממשיכים ללכת איתי הלאה. היתה לי מטפלת טובה, אבל עד שהגעתי אליה עברתי כמה מטפלים גרועים. בעצם אני לא יודעת אם הם באמת כאלה גרועים או שהם פשוט לא התאימו לי, אבל החוויה הייתה רעה. למזלי היא הייתה רעה באופן כל כך מובהק שלא המשכתי איתם מעבר לשתי פגישות. זה קשה לנסות שוב אחרי אכזבה כזאת אבל שמחה שבכל זאת ניסיתי עד שמצאתי מישהי שהתאימה לי. שאלה מעניינת לגבי הורבליות. אני מבינה את מה שאתה אומר ורואה את ההגיון בזה, מצד שני מטפל טוב אמור להסתדר עם מה שיש, לא צריך להיות משורר, הנה פה בפוסט הזה אתה הרי מצליח להסביר את עצמך. אני לא פסיכולוגית והנה אני מצליחה להבין את מה שכתבת, אז אפשר לשער שמומחה היה מבין אף יותר טוב. כן צריך רמה מינימלית כלשהי, אבל לא נדרשת רמה גבוהה. לגבי כימיה אני מסכימה, בלי התאמה זה לא יעבוד. לא חייבים להרגיש חיבור מדהים על ההתחלה, זה נבנה עם הזמן, אבל כן צריכה להיות כימיה ראשונית סבירה. עם המטפלת הטובה לא הרגשתי לגמרי בנוח על ההתחלה, אבל הרגשתי בסדר, הרגשתי שהיא בנאדם סבבה שאפשר לדבר איתו. ועם הזמן פיתחנו קשר טוב. עם המטפלת הרעה תוך עשר דקות שיחה התחלתי לחשוב שהיא פשוט מגעילה ולא הבנתי איך מישהו מסוגל לסבול אותה. והיו לה כל התארים וכל הנסיון ואף רשימת המתנה... אבל כבנאדם היא לא באה לי טוב ולא הייתה דרך להתגבר על זה. קיצר כל הכבוד לך שאתה לא מתייאש וממשיך לחפש דרכים לעזור לעצמך ולשפר את עצמך, עצם הנכונות זה כבר צעד בכיוון הנכון לדעתי. |
|
|
| infamous |
לפני 9 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 9 שעות •
24 ביוני 2026
infamous • 24 ביוני 2026
► יולי Yuli כתב/ה: ► infamous כתב/ה: ► יולי Yuli כתב/ה: באופן כללי ככל שלוקחים תרופות או נמנעים מהן, כדאי לא להתבסס על סטיגמות אלא על ייעוץ מקצועי שמותאם אישית אליך.
כמו שאמרת, קשה לדעת מה אמיתי ומה סתם שמועה, ובדיוק בשביל זה יש אנשי מקצוע שאפשר לדבר איתם ולקבל מידע מהימן. אוקיי, לצערי מקרים של חוסר אתיקה מצד מטפלים כולל רופאים בענף הזמן קצת מערערים לי את הביטחון בחלק מהם. אבל אם ציינת שהיית בטיפול דינמי ,הייתי שמח לדעת משהו. הרגשת שבאמת נוצר אצלך שינוי רציני באישיות? ואומרים שמחקרים הוכיחו שמטופלים בגישה הזאת ממשיכים להשתפר גם שנים אחרי הפסקת הטיפול. זאת אחת הסיבות שאני מתחרט שזה לא הצליח לי בפעם הראשונה ,ודווקא הייתי שמח לחזור לסוג כזה של טיפול,מי יודע מתי. זה פשוט יותר מאתגר מהסיבה שהפרמטרים הדרושים להצלחה של הטיפול הזה היא יכולת וורבלית ברמה טובה וכימיה וחיבור טוב בין המטפל למטופל ,אחרת הטיפול לא יתקדם לשום מקום גם אם המטפל יהיה הכי טוב בעולם(את זה אמר לי מישהו שבאמת היה מעורה בתחום הזה והתעסק בו בעבר). בכל תחום יכולים להיות אנשים פחות טובים, אבל אפשר לבדוק המלצות, וגם אפשר לבוא לפגישה ורק להתייעץ ואחרי זה להחליט בעצמך מה לעשות עם העצה, ואפשר גם לדבר עם כמה רופאים ולראות אם כולם אומרים את אותו הדבר. עוד דבר טוב שאפשר לעושת זה פשוט לקרוא את הערך האנציקלופדי של כל תרופה ולהבין אילו סוגים שונים יש. גם אם לא לוקחים כלום, זה טוב לידע כללי. וגם על סוגי טיפול כדאי לקרוא, זה עוזר להבין איזה סוג יכול יותר להתאים לך. לשאלתך. לא היה לי שינוי באישיות, ואני לא חושבת שאישיות זה דבר שיכול ממש להשתנות, אלא אם ממש ממש רוצים לשנות אותה וגם אז לא בטוחה שאפשר. אבל כן היו שינויים בהתנהגות, כי למדתי להכיר את עצמי יותר טוב, הבנתי *למה* אני עושה כל מיני דברים, התחלתי יותר לקבל את עצמי כמו שאני ופחות לכעוס על עצמי על מה שאני לא יכולה לשנות, קיבלתי כלים להתמודדות עם כל מיני מצבים שבעבר לא ידעתי מה לעשות איתם. אני פחות לחוצה ממה שהייתי בעבר, יותר לוקחת דברים בפרופורציה. וכן, השיפור ממשיך גם אחרי שהטיפול הפסיק, כי הכלים שקיבלתי ממשיכים ללכת איתי הלאה. היתה לי מטפלת טובה, אבל עד שהגעתי אליה עברתי כמה מטפלים גרועים. בעצם אני לא יודעת אם הם באמת כאלה גרועים או שהם פשוט לא התאימו לי, אבל החוויה הייתה רעה. למזלי היא הייתה רעה באופן כל כך מובהק שלא המשכתי איתם מעבר לשתי פגישות. זה קשה לנסות שוב אחרי אכזבה כזאת אבל שמחה שבכל זאת ניסיתי עד שמצאתי מישהי שהתאימה לי. שאלה מעניינת לגבי הורבליות. אני מבינה את מה שאתה אומר ורואה את ההגיון בזה, מצד שני מטפל טוב אמור להסתדר עם מה שיש, לא צריך להיות משורר, הנה פה בפוסט הזה אתה הרי מצליח להסביר את עצמך. אני לא פסיכולוגית והנה אני מצליחה להבין את מה שכתבת, אז אפשר לשער שמומחה היה מבין אף יותר טוב. כן צריך רמה מינימלית כלשהי, אבל לא נדרשת רמה גבוהה. לגבי כימיה אני מסכימה, בלי התאמה זה לא יעבוד. לא חייבים להרגיש חיבור מדהים על ההתחלה, זה נבנה עם הזמן, אבל כן צריכה להיות כימיה ראשונית סבירה. עם המטפלת הטובה לא הרגשתי לגמרי בנוח על ההתחלה, אבל הרגשתי בסדר, הרגשתי שהיא בנאדם סבבה שאפשר לדבר איתו. ועם הזמן פיתחנו קשר טוב. עם המטפלת הרעה תוך עשר דקות שיחה התחלתי לחשוב שהיא פשוט מגעילה ולא הבנתי איך מישהו מסוגל לסבול אותה. והיו לה כל התארים וכל הנסיון ואף רשימת המתנה... אבל כבנאדם היא לא באה לי טוב ולא הייתה דרך להתגבר על זה. קיצר כל הכבוד לך שאתה לא מתייאש וממשיך לחפש דרכים לעזור לעצמך ולשפר את עצמך, עצם הנכונות זה כבר צעד בכיוון הנכון לדעתי. עם המטפל הראשוני באמת היה לי חיבור טוב ,כשהגעתי אליו לראשונה אחרי שהמליצו לי על אחד שנחשב ממש טוב בתחום, התקשרתי לאותו אחד כדי להתייעץ והוא באמת נשמע לי מאד מקצועי ,ומאד מבין עניין ואפילו כשבהתחלה אמרתי שאני לא מתכוון לגשת למטפלים תחתו(הוא לא היה פנוי לקבלת מטופלים חדשים,בגלל שהוא היה מלא לגמרי) הוא אמר לי שאני כמובן צריך ללכת עם מה שאני מרגיש,אחרי כמה זמן חזרתי אליו וביקשתי לנסות טיפול במרכז שלו ואותו מטפל שהוא אמר לי עליו שיש לו תחושה שנתחבר טוב ,באמת יצא ככזה. התחברנו, היה לו נסיון ,הכשרה מתאימה . שמתי לב שפתאום זיכרונות מהילדות וגם מהנעורים פתאום צצו לי ,דברים שלא דמיינתי שאזכר בהם,כי הטיפול מעורר אותם. היו שלוש מפגשים ,עם שיחות באמת מעניינות והוא ידע לשאול דברים נכונים,חלומות שחלמתי ,מה מעסיק אותי ביום יום ובמפגש האחרון הוא קישר בין הרבה דברים שדיברנו עליהם וגיבש מסקנה מסויימת שהיא משותפת לכולם . אמר לי שהוא מקווה שנגיע לזה מהר וזה היה הטיפול האחרון ,אני לא רוצה לציין את סיבת הפסקת הטיפול מכמה סיבות, אבל הלב שלי אומר שאם אני רוצה לחזור לטיפול דינמי, אני צריך לפנות למקום הזה ולא עם אותו מטפל למרות החוויה הטובה שזכורה לי |
|
|
| Arya Stark(מתחלפת) |
לפני 8 שעות •
24 ביוני 2026
לפני 8 שעות •
24 ביוני 2026
Arya Stark(מתחלפת) • 24 ביוני 2026
כשעושים דברים שפוגעים בנפש ובנשמה מופיע דיכאון וחרדה.
זה לא מצב שאמורים לסבול ממנו. רבי נחמן מדבר על כך בהרבה מהספרים שלו. ממליצה על הספר אדרבא מדריך להבטה חיובית. https://www.breslevtlv.co.il/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-1/%D7%90%D7%93%D7%A8%D7%91%D7%90 |
|
|