|
|
שלשום •
4 ביולי 2026
שלשום •
4 ביולי 2026
נוקו • 4 ביולי 2026
יש התמכרויות שהן מאד לגיטימיות, מקובלות ומנורמלות חברתית בכל מיני תרבויות.
ישנה גם אפשרות שעיסוק בדסמי אינו התמכרותי כלל, אלא פשוט דרך חיים. לגיטימית או לא, זה כבר תלוי בנורמה החברתית. כסוטה, מבחינתי, לא ממש אכפת לי מנורמות חברתיות. בטח שלא מנסה לעמוד בהן כדי לרצות מישהו אחר. |
|
|
| slave diaper(נשלט) |
שלשום •
4 ביולי 2026
שלשום •
4 ביולי 2026
slave diaper(נשלט) • 4 ביולי 2026
אני חושב שבאמת זה שאלה שצריך להפנות פנימה.
האם אתה נהנה מזה או משתמש ואחרי כל סשן אתה מרגיש מחולל. זה מה שמרגיש מכור אחרי ההנאה של השימוש.אפשרי גם להיות מכור לאוננות או פורנו |
|
|
|
|
אתמול •
5 ביולי 2026
אתמול •
5 ביולי 2026
מלישס(שולטת) • 5 ביולי 2026
איך מזהים התמכרות באשר היא במיוחד אם זו התמכרות לא בריאה ואף מזיקה?
קודם כל מסתכלים על כמה דברים. האם זה פוגע לך בחיים? בנפש?בגוף?(ואני לא מדברת על סימנים בסשן אלא הזנחה טוטאלית של הגוף) האם זה מנהל אותך 24/7? האם זה גורם לך לנזק נפשי/כלכלי/חברתי וכו? אז אותו דבר כאן. אם אתה מרגיש שזה פוגע בך נפשית ומונע מימך לחיות, אם זה פוגע במישורים אחרים..אז זו התמכרות לא בריאה. |
|
|
|
|
לפני 9 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 9 שעות •
6 ביולי 2026
Fringe • 6 ביולי 2026
אני חושב שזה קצת כמו לשאול האם מערכת יחסים ונילים/העדפה מינית כזו היא התמכרות או האם להימשך לאותו המין הוא התמכרות.
בדסמ זו עוד סוג של משיכה/העדפה מינית כלשהי (תקרא לזה איך שתרצה) ואני לא מאמין שאפשר שאמת לשנות אותה. אני מאמין, ויכול להיות שאני טועה, שאותם אנשים בדסמים שמפסיקים עם זה מרגישים לא מעט שמשהו חסר להם. הסיבה שזה יכול להיחוות לנו כהתמכרות היא נטו בגלל שזו לא הנורמה החברתית שאנו מושתתים עליה. וגם פה, כמו בכל דבר אחר, כל עוד זה במינון ולא פוגע בשגרה היומיומית שלנו אז הכל בסדר ואין פה התמכרות. |
|
|
|
|
לפני 9 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 9 שעות •
6 ביולי 2026
פישוטו • 6 ביולי 2026
השאלה היא לא אם הבדסמ ממכר. אלא אם אתה טיפוס התמכרותי?
רדיפת דופמין יכולה להגיע במגוון צורות ודרכים. יש חומרים ממכרים פיזית כמו טבק, ויש התמכרויות שהן מנטליות. גם בבדסמ - אפשר להיות מכורים לדבר עצמו. לפנטז כל היום, לא לצאת מהכלוב, לצרוך כמויות של פורנו. ובגדול לאבד המון זמן יקר בשביל לחפש ריגושים במהלך היום. אפשר להתכר גם לאדם ספציפי שעושים איתו בדסמ. לחשוב עליו כל היום ולחפש ממנו תשומת לב ויחס. 2 המצבים יכולים להיות מסוכנים. וזה תלוי בך לתעדף את החיים האישיים שלך כל הזמן ולא להשאב לדברים לא בריאים. לא לוותר על דברים חשובים בשביל בדסמ, ולא לסכן את עצמך בשביל הריגוש. קל מאוד להשאב אחרי זה, בטח בתור נשלט - כשאפשר בקלות לתרץ לעצמך הרגלים לא טובים בשם ההתמסרות והדרך לביטול עצמי קצרה. לאדם התמכרותי זו התמודדות לא קלה, אבל אפשרית. |
|
|