סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אם מישהי.ו עדיין חושב.ת שישראל וארה״ב מנצחות במלחמה הזו אנא הסגבירו לי למה.

William Arthur William Arthur​{SilentDevo}
אתמול • 16 ביולי 2026
William Arthur​{SilentDevo} • 16 ביולי 2026
ונוס, למה קוצר-הרוח הזה ? האומנם חייבים לשפוט עכשיו תוצאות? זה לא כדורגל. המשחק נמשך הרבה אחרי שהפרשנים מקשקשים.

באיראן, נכון לעכשיו, ארה'ב ואיראן מנהלות מו'מ באמצעים אחרים. אי אפשר לדעת איפה זה ייגמר. אולי איראן גרעינית. אולי איראן דמוקרטית. אולי בכלל תקום כורדיסטאן החופשית והעצמאית. אולי זו פריצת מלחמת המפרץ השלישית, על משקל מלחמות הבלקן שלפני מלחמת העולם הראשונה? מי יודע ?

בלבנון, נכון לעכשיו, מתנהל מו'מ ישיר בין ישראל ללבנון. רק השבוע ישבו נציגינו ונציגיהן ברומא ומחר יישבו שוב בחסות הדוד סם. קורה משהו שלא קרה כבר הרבה מאוד שנים. הסכמה ישראלית- לבנונית על הצורך לפרז שטח מחיזבאללה. האם התהליך אכן יצליח? מי יודע ?

הממשלה הזו גרועה מאוד בהתמודדות עם ארגון התמיכה הכלכלית בעורף. כנראה הכי גרועה בתולדותינו. אבל עוד מעט בחירות ונזכה לדעת האם העם היושב בציון יותר מזוכיסטי או פחות.

קצת סבלנות. הרי בסין עדיין מעריכים את השאלה האם המהפכה הצרפתית הצליחה או נכשלה.
Venus in Furs Venus in Fursחשבון מאומת
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני 12 שעות • 17 ביולי 2026
Venus in Fursחשבון מאומת • 17 ביולי 2026
קוצר הרוח הוא בגלל שמולדתי הולכת ומתחרבנת בקצב אקספוננציאלי.

אתה צודק שאין לדעת, אולי גם כל המזרח התיכון יישלט על ידי חדי קרן הומוסקסואלים כבר בחודש הבא.

בינתיים זה לא נראה ככה, זה נראה שחוזרים על אותן טעויות שוב ושוב שמובילות לאותו מוות וחורבן שוב ושוב.

אין לי סבלנות לעוד חרא. הסבלנות והסובלנות של הציבור שוחר השלום והליברלי ש״רק רוצה שקט״ וקאברים מרגיעים של ״זהו זה״ הם חלק מהבעיה. כי לניאו פשיסטים, לתאוקרטים, לעליונות היהודית, למחריבי הדמוקרטיה, לצבועים, לשקרנים ולגנבים אין סבלנות והם פועלים כל הזמן.

למה אתה כזה צ׳יל Sir William Arthur?
סנטוריון סנטוריון
לפני 10 שעות • 17 ביולי 2026
סנטוריון • 17 ביולי 2026
כמה עמודים של מלל נשפכו פה, ועל מה.

ונוס, אתה בכלל מחפש תשובה בכנות? כי אדם שמחפש לא שואל, למשל, "אם מישהו מספיק מטומטם לחשוב שרוג'ר ווטרס בסיסט טוב, שיסביר לי למה."
DanielHagever DanielHagever
לפני 3 שעות • 17 ביולי 2026
DanielHagever • 17 ביולי 2026
האמת שתפסתי מצבא ארה״ב יותר לפני המלחמה.
האיראנים הוכיחו שהאמריקאים פגיעים מאוד, מי שעוקב אחרי צילומי לווין יודע שהבסיסים האמריקאים נפגעים פחות או יותר בתדירות קבועה, וחלק מהפגיעות הן רציניות.
(מערכות מכ״ם, מתדלקים, בסיסים של סוללות טילים ועוד)
שלא לדבר על כל המטוסים שהפילו להם או הצליחו לפגוע בהם, ועל נזקים נוספים שאנחנו לא מודעים אליהם.
בסוף הצבא האמריקאי הוכיח שהוא לא מקצועי ומתורגל בלוחמה א-סימטרית מול טילים וכטמבים כמו שצריך.

מבחינת ישראל אני חושב שחיל האוויר שלנו תיפקד מעולה במלחמה אבל גם אצלנו אחוזי היירוט האמיתיים נמוכים בהרבה ממה שדובר צה״ל מפרסם. כמעט בכל מטח יש פגיעה.
כולל במטח האחרון לרמת דוד.
לדעתי טוענים בצה״ל ל88% אחוזי ירוט?
חישבתי את זה במלחמה ויצא לי בערך 70% כלומר ש3/10 טילים נופלים, כנראה לא מחשיבים מה שלא פוגע במטרה אבל נופל. שלא לדבר על הטילים המתפזרים.
That being said
איראן חוטפת קשה וספק אם תיצא מהסיפור הזה בכלל גם אם המשטר לא יפול בהנחה וטראמפ לא יסיר מהם את הסנקציות. כל מה שאמרתי רלוונטי לאיראן פי 100 והכלכלה שלהם כנראה תקרוס בזמן הקרוב בלי הסרת סנקציות. מקווה שחיל הטילים שלהם יושמד סופית וזהו.