ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דעה פוליטית

shirazbar​(שולטת)
אתמול • 29 ביולי 2026

דעה פוליטית

shirazbar​(שולטת) • 29 ביולי 2026
האם הייתם פוסלים מישהו /מישהי בשל דעה פוליטית?
אם כן, בכל קשר? או רק בקשר קבוע /זוגי?
חשבתי לעצמי נשלט ביביסט עוד אפשר לחנך אבל אם הוא מצביע בן גביר זה אבוד icon_wink.gif
Kitty frank
אתמול • 29 ביולי 2026
Kitty frank • 29 ביולי 2026
בטח. אבל לא ''פוסלת'' כמו ''מתישהו הוא יגיד דברים שישמעו לי מטומטמים ואני אפסיק לרצות להתקרב''.
אני לא חושבת שאני שוללת אף זרם באופן גורף, רק את מי שנמצאים בו מהסיבות הלא נכונות או באופן שנראה לי מסוכן לעם ישראל. דווקא להפך, שלא יסכים איתי וננהל דיון מעניין.
חוץ מלברטריאנים, אני לא סומכת עליהם והם לא וזמנים למיטה שלי אף פעם.
קושקה שלו​(מתחלפת)​{Drizztpool}
אתמול • 29 ביולי 2026
אני לגמרי פוסלת. ואם ביביסט, בן גביר, וחבריהם ככל הנראה ייפסלו על דברים אחרים - אנשים שקוראים לחיילי צה"ל רוצחי ילדים לא יתקרבו אלי בשום צורה.
יש לי הרבה גבולות שלא חוצים, וזה בהחלט אחד מהם.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
אתמול • 29 ביולי 2026
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 29 ביולי 2026
נראה לי שיש הבדל בין חילוקי דיעות פוליטיים להבדלים ערכיים.
אנשים עם ערכים דומים שלא מסכימים על הדרך יכולים להכיל אחד את השני.
אך אי אפשר לבנות עומק בין אנשים שעולם הערכים שלהם מתנגש.
    התגובה האהובה בשרשור
Drizztpool​(שולט)​{קושקה שלי}
אתמול • 29 ביולי 2026
אני עם טיצ'ר בנושא הזה - לקושקה ולי יש המון דעות שונות, אבל בבסיס הערכים שלנו מאד דומים.
אני לא חושב שהייתי מסוגל להתנהל מול מישהו שהערכים שלו שונים בתכלית משלי, זה היה מקור להרבה יותר מדי חיכוכים.
מרן שליטה
לפני 22 שעות • 29 ביולי 2026
מרן שליטה • 29 ביולי 2026
כן יש לי בעיה פלסנאציות. כאלה שחושבות שיהודים הם פושעים, ישראל מדינת טרור. פלסטין צדיקים. גם דוחה בעיניי, וגם מוריד לגמרי
hrgiger
לפני 20 שעות • 29 ביולי 2026
hrgiger • 29 ביולי 2026
כן, הייתי מנתקת או נמנעת מקשרים על בסיס דעה פוליטית/חברתית. מי שהדעה שלו מתבססת על ערכים שונים וסותרים לרוב לא יהיה לי נעים (או תחושות הרבה יותר קשות) בחברתה. שלא לדבר על מצבים בהם דעות אלו שוללות את זכותי לשיוויון, ביטחון וכבוד. זה אמנם עניין של טווח ולא כל מי שיחזיקו דעה שונה משלי, אבל ברמות שוני או קיצון מסויימות לגמרי אמנע מקשר. ולא, לא רק קשר קבוע או זוגי, גם קשר מקצועי וגם קשר משפחתי.
זאלופון​(שולט)
לפני 19 שעות • 29 ביולי 2026
זאלופון​(שולט) • 29 ביולי 2026
כן, כאשר הדעות שלה הן כאלה שאני מחשיב קיצוניות ומזיקות, שלא לומר מטומטמות. אלא אם מדובר באינטרקציה שמשחקת בדיוק על זה.
Snitch
לפני 16 שעות • 30 ביולי 2026
Snitch • 30 ביולי 2026
זה לא בהכרח עניין של דעה פוליטית, כמו יהירות וקיצוניות שלרוב מתלווים לזה. בסופו של דבר, אם זאת שמולי היא אחת כזאת שאפשר לדבר איתה על הכל, ואין לה עניין בלהרוג את כל המתנחלים/הערבים/סתם מי שלא חושב כמוה, אז הכל סבבה
StarFox​(נשלט)חשבון מאומת
StarFox​(נשלט)חשבון מאומת
לפני 16 שעות • 30 ביולי 2026

Re: דעה פוליטית

StarFox​(נשלט)חשבון מאומת • 30 ביולי 2026
shirazbar כתב/ה:
האם הייתם פוסלים מישהו /מישהי בשל דעה פוליטית?
אם כן, בכל קשר? או רק בקשר קבוע /זוגי?
חשבתי לעצמי נשלט ביביסט עוד אפשר לחנך אבל אם הוא מצביע בן גביר זה אבוד icon_wink.gif

אני מנחש שכן, תלוי איך זה מתבטא. אני בדרך כלל לא מדבר פוליטיקה אז נבעיה העיקרית שלי תהיה עם מישהי שמדברת הרבה פוליטיקה לעומת מישהי שפעם בשנה הולכת לקלפי לשים פתק ומדי פעם מעלה איזה כתבה שהיא קראה.
מצד שני יש אנשים שמי שהם בוחרים בו סוג של משקפים הצורת ראיה שלהם על העולם, אני לא חושב שהייתי מסוגל להיות עם מישהי שמצביעה לבן גביר, לא שאני חושב שביבי טוב יותר תלוי איך זה מתבטא אצלה i guess.
הלכתי להיות סמ1לני איפשהו