סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דעה פוליטית

המאלף השולט בעבד​(שולט)
לפני 15 שעות • 13 באוג׳ 2026
לא. היתי פוסל אם מדובר באדם מעניין. יש לי כל מיני חברים, חלקם יכולים להחשב לקיצוניים. בהקשר בדסמי - זה יכול להיות כר פורה למפגש קינקי. זאת לא המצאת הגלגל. זאת פנטזיה די נפוצה.
שיר כאב​(שולטת)​{סוליקר}חשבון מאומת
לפני 13 שעות • 14 באוג׳ 2026
שיר כאב​(שולטת)​{סוליקר}חשבון מאומת • 14 באוג׳ 2026
לי ולסוליקר יש דיעות פוליטיות שונות ואף מנוגדות (מרכז שמאל לעומת בן גביר אידיאולוגי)
זה לא מנע ומונע 7 שנים עד כה של קשר אוהב, למרות שאנחנו מדברים לפעמים על פוליטיקה
לדעתי הסיבה היא שיש לנו עולם ערכים וחינוך דומה, והסכמה בנושאים שיותר חשובים לנו כנראה..
עד כה לא ניסיתי להמיר את הדיעה הפוליטית שלו כי לדעתי אנשים לא באמת משתנים. רק משתכללים
מעבר לקשר הזה, אני לא שוללת אף אדם על רקע דיעה פוליטית, אלא אם כן היא הדבר היחיד שיש לו להציע - זה פשוט חד מימדי ומשעמם
Mogg
לפני 12 שעות • 14 באוג׳ 2026
Mogg • 14 באוג׳ 2026
לא. מצד שני, כן אפסול על ביטוי מתלהם ואקססיבי של כל עמדה, אפילו כזו שאני שותף לה. אצל מרבית האנשים הפוליטיקה לא צובעת את חיי היומיום אז זו לא בעיה.
הלעיל לא תקף לעמדות ממש מפגרות; לא הייתי יוצא עם תומכת טרור נעימת הליכות
Jack-ג'ייק​(שולט)
לפני 8 שעות • 14 באוג׳ 2026
Jack-ג'ייק​(שולט) • 14 באוג׳ 2026
הכרתי מישהי שהייתה ליברלית בכל דעותיה , יש לי דעות מאוד חזקות לגבי הרבה דברים...כל עוד היא כיבדה היה בסדר, אבל ריב כל שני וחמישי על דעות פוליטיות ועמדתיות וחוסר כבוד הדדי ...פה אני משרטט את הקו שלי
Master Bruce​{©}
לפני 7 שעות • 14 באוג׳ 2026
Master Bruce​{©} • 14 באוג׳ 2026
אני בכנות לא מבין את התגובות פה.
איזו סיבה יכולה להיות טובה יותר לפסול פרטנר/ית מאשר ערכי בסיס??

(וכן, עמדה פוליטית היא אינדיקציה ישירה לערכים האלו. בהגדרה)

אם לא לפסול על סמך דעה פוליטית, אז על מה כן? כי מבחינתי זה כאילו שתגידו לא לפסול על כלום.

כאילו, אתם באמת מסוגלים להיות במיטה עם מישהו/י תוך כדי שאתם חושבים שהעמדות שלהם לא מוסריות ומסוכנות למדינה??

הזוי
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 14 באוג׳ 2026
כשאני עם מישהי במיטה, אני פחות חושב על עמדותיה בסוגיות חברתיות או דעתה על הממשלה.
הבעיה היא שמתישהו צריך לצאת מהמיטה.
BrutallDom
BrutallDom • 14 באוג׳ 2026
זאלופון כתב/ה:
כשאני עם מישהי במיטה, אני פחות חושב על עמדותיה בסוגיות חברתיות או דעתה על הממשלה.

נו?
גאג פלסטיק בשש שקל מטמו פותר כל כך הרבה בעיות, כולל את הבעיה הזו.
למה שהיא תצא מהמיטה בלי הגאג שלה?

והפוך.
עם הגאג שלה כל כך הרבה יותר מעניין לשמוע את דעותיה בדיוק בסוגיות הללו.

נסה ותהנה.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
BrutallDom כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

נו?
גאג פלסטיק בשש שקל מטמו פותר כל כך הרבה בעיות, כולל את הבעיה הזו.
למה שהיא תצא מהמיטה בלי הגאג שלה?

והפוך.
עם הגאג שלה כל כך הרבה יותר מעניין לשמוע את דעותיה בדיוק בסוגיות הללו.

נסה ותהנה.

אבל מה אם היא נגד השימוש בפלסטיק וניצול עובדים ממדינות עולם שלישי לייצר מוצרים זולים ומתכלים שמזהמים את הסביבה?
Shela​(נשלט)
לפני 6 שעות • 14 באוג׳ 2026
Shela​(נשלט) • 14 באוג׳ 2026
הוא פשוט צריך לקבל את דעתך....

ולשמוח שאת מרשה לו ללכת לקלפי כדי לשים פתק שמנוגד לחלוטין לדעותיו שלו, רק כי הוא ממלא בקפידה הוראה שלך...

ובדרך חזרה לקנות לך את השוקולד שאת אוהבת, תוך כדי הרהור על כמה שהוא בר מזל, הוא הנבחר, הוא זה שגורם לך עונג...
Eolann​(שולט)חשבון מאומת
Eolann​(שולט)חשבון מאומת
לפני 6 שעות • 14 באוג׳ 2026
Eolann​(שולט)חשבון מאומת • 14 באוג׳ 2026
דעה פוליטית ופתק בקלפי בהרבה מקרים מסמלים דברים לא לגמרי זהים. האדם יכול להסכים עם מפלגה X בכל מה שקשור לכלכלה, עם Y בכל מה שקשור לחינוך, עם הרפורמה בתחום הבריאות שמציעה Z, ועם מענה שמציעה מפלגה B לאתגרים בטחוניים. ובין כל אלה לבחור את המפלגה שמציעה פתרונות לנושא שלדעתו כרגע הוא הנושא הבוער ביותר, או לבחור במפלגה Y שמציעה פתרונות לנושא לא בוער, כי בעיניו לנושא הבוער אין פתרון. רוב האנשים שטוענים שהם מסכימים עם מפלגה מסוימת בכל הנושאים, או שמדקלמים את הטלוויזיה, או שנדחקו לפינה ולכן מגנים על הפתק תוך שימוש באידאליזציה/דמוניזציה.

ולכן אנשים שמכנים אחרים ״ביביסט״ ״פשיסט״ ״0מולן״ ״עוכר ישראל״ ״פושע אוסלו״ ודומיהם, לעולם לא יהיו חברים שלי כי ברגע שהפתק נעשה זהות, המוח מפסיק לבדוק עובדות ומתחיל לעשות עבודת תחזוקה לזהות. לעומתם אנשים שיודעים לנמק, סקרנים מספיק כדי להקשיב, להתעדכן, להרחיב את דעותיהם, מתבססים על עובדות ולא על אמוציות ומעדיפים מקורות מידע פחות פופולריים ופחות מהירים ונוחים, יכולים להפוך לחברי הנפש שלי גם אם בחרנו בקלפי במפלגות מתחרות. כי לאנשים האלה יש מה להוסיף לי ולמערכת היחסים שלנו לא רק בגלל האופן בו בחרו מפלגה, אלא בגלל החומרים מהם הם מרכיבים את הדעות שלהם.

אני יכול להיות קרוב מאוד לאדם שמגיע למסקנה הפוכה משלי, אם הדרך שבה הוא חושב מעשירה אותי. אבל אני לא רוצה כחברי נפש אנשים שממירים את האישיות שלהם בפתק, ממירים את האישיות של אחרים בפתק, מגנים על דעה עם אידאולוגיה ומבלבלים ביניהם, גם כשהם מסכימים אתי. כי זאת לא רק דרך לבחור בקלפי, זאת דרך בה האדם מתמודד עם קונפליקטים, עם מידע חדש ועם אלה שחושבים אחרת ממנו, שתצוץ בחיי יומיום בימים שאינם יום הבוחר. למשל כשננסה להחליט אם עדיף לתת לילד כריך עם ריבה ביתית או עם שוקולד שווייצרי.