| dommixxx(קינקי) |
לפני 3 שעות •
4 באוק׳ 2026
Re: נטייה טבעית או נרכשת?
לפני 3 שעות •
4 באוק׳ 2026
dommixxx(קינקי) • 4 באוק׳ 2026
► teacher כתב/ה: ► dommixxx כתב/ה: האם בדסמ זה נטייה טבעית או נרכשת?
אני יודע שהיו לא מעט דיונים כאלה ולרוב מנסים למשוך את החבל יותר לכיוון המולד מאשר נרכש אבל יש פיל בחדר של תאוריית הנטייה הטבעית וזה האוכלוסייה שמצהירה על עצמה ככזאת שיש לה נטייה כזאת. האוכלוסייה הזאת מאד (מאד) הומוגנית בתכונות שלה. זה כאן, זה בחו''ל, זה במועדונים זה בfetlife. איפה שלא תסתכלו. לרוב אנשים שייחשבו לבנים, ממעמד סוציו אקונומי יחסית גבוה, משכילים יותר מהממוצע ועוד. הבעיה עם זה שאם בדסמ הייתה נטיה טבעית היינו מצפים לראות שכיחות זהה של אנשים עם נטייה לבדסמ אצל קבוצות שונות באוכלוסיה אבל זה לא ככה. הייתי אומר שהנטייה הטבעית מופעלת בעקבות חשיפה לתרבות מסוימת כך שאפשר להגיד שזה יותר נרכש ממולד. הייתי אומר שתרבויות שיותר נוטות להיררכיה עם חוק וסדר (אשכנזים אהמ אהמ) מובנים יותר מועדים להפעלה. יש לכם הסבר אחר למה לא רואים בדסמ בשכיחות זהה אצל כלל האוכלוסייה אם זה תכונה מולדת? הסבר אפשרי - יכול להיות שאתה מסתובב במעגלים צרים מאוד. וההטיות הן רבות. ואני גם לא מדבר על פטלייף, אפילו פה יש אנשים מכל החתכים הסוציו, עדות, אפילו דתות. אם המסיבות שאתה הולך אליהן הן רק של לבנים עשירים, זה אומר משהו על המסיבה ולא על החתך של ה-BDSMים בארץ. גם האמירה שהחיים במשפחה אשכנזית הם מלאי סדר תרבויות של חוק וסדר? בתאילנד יש חוק וסדר, גם בערב הסעודית. אולי יותר מאשר פה. אני לא רואה הצפה שלהם בפטלייף. למה לא הלכת על מדינות שיש בהן מתירנות לחקר מיני כמו גרמניה ואנגליה? שהן סוג של מכה (makkah) של BDSMים. וגם לבחור שכתב מעלי לגבי "נרכשת" - זה אומר שבאמצעות הקניית חוויות חדשות ניתן לשנות את הנטיה הזו. הרבה איחולי הצלחה. עם ההומואים זה לא הצליח, אולי אצלנו יהיו תוצאות טובות יותר אתה מעלה נקודות טובות. זה באמת מעניין, לא חשבתי על זה. זה למה פתחתי את הדיון לגבי הערה של הבחור שזה נרכש. יש דברים שזה נרכש ולא בר שינוי. יש שלבי התפתחות במוח שאם משהו "נתפס" אי אפשר להחזיר את זה אחורה. אז זה נרכש אבל אין לזה טיפולי המרה. |
|
|