Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
28 בדצמ׳ 2004
לפני 19 שנים •
28 בדצמ׳ 2004
Aragorn(שולט) • 28 בדצמ׳ 2004
דבר ראשון אני רוצה להודות ל mind master(לא בעסק) על הנושא המצוין שהוא העלה לדיון. אהבתי מאוד את הדברים שאמרה תאיר ואני מסכים איתם. חוסר הודאות של הנשלטת לגבי ההוראה הבאה של הדום היא מה שעושה את כל העסק למענין כל כך ורה כתב/ה: אני מאסכולת ה"אנחנו משחקים משחק תפקידים".
מה רע בלתת תסריט, בלהנחות, בלהגיד איך אני אוהבת? למי שמשחקת סאבית יש רצונות ופנטזיות בדיוק כמו למי שמשחק דום, ואי אפשר לצפות ממנו שינחש לבד. אני לא כל כך הבנתי למה את מתכוונת כשאת אורמת להנחות אם את מתכוונת לכך שאת מספרת לדום מה את אוהבת ומה לא אז זה נשמע לי דבר רגיל. אבל אם את מתכוונת לכך שאת ממש כותבת את ה"תסריט" לסשן אז אן שום דבר רע בכך אלא שבמקרה זה את לא נשלטת אלא שולטת או לכל היותר מתחלפת כתלות בהאם את כותבת לבד את כל התסריט או שאת מאפשרת גם ל"דום" להכניס פה ושם כמה שורות זה אפילו לא שליטה מלמטה זו שליטה ישירה. זה שבתור שולטת את אוהבת לצוות על ה"עבד/דום" שלך לתת לך פקודות זה הקטע הספיציפי שלך בתור שולטת שהוא לגיטימי לחלוטין בעיני אם כי אני חושב שאובדן הספונטניות די מוציא את העוקץ מכל העינין. זה מזכיר לי מקרה משעשע שזיכה אותי בתואר הדום ה"אמיתי" היחידי בכלוב אם כי אני מרגיש צורך לסייג זאת ולומר שאותה "מכתירת" דומים "אמיתיים" כנראה התכוונה לכך שאני הדום ה"אמיתי" היחידי מבין אלה שהיא פגשה כי אני מכיר אישית כמה דומים לא פחות טובים ואני בטוח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר. אותה בחורה הנה מאוד דומיננטית באופיה אבל בוערת בה תשוקה עזה להיות נשלטת ולהרגיש משויכת. הבעיה היתה שכל דום שהיא פגשה התגלה כסאב בתחפושת. זאת מכיוון שתוך זמן קצר היא מוצאת את עצמה במצב שהיא נותנת לו הוראות במקום להיפך. למשל, אם הדברים הגיעו לכדי סשן אז היא אמרה לו בדיוק איך היא רוצה שהוא יצליף בה ויקשור אותה תוך כדי שהוא מבצע זאת! כאמור, כל דום שהיא פגשה נפל בכך, חוץ ממני דרך אגב, אני ממש לא מבין איך אותם דומים אחרים הצליחו להביא את עצמם לציית לה כמישהו עומד מעליך ומתחיל לפקח על כל פרט קטן בפעולה שאתה עושה ומנחה אותך איך לבצע אותו "נכון" מבלי שהוא התבקש לעשות כן זה ממש משפיל לפי דעתי וזה לא משנה אם אותה פעולה היא קרצוף רצפה, משחק תופסת או קשירת "סאבית". אני כמובן לא מתכוון שאסור לסאבית לומר שקשר מסוים הדוק מידי ועוצר את זרימת הדם אבל אם היא יודעת כל כך טוב כמה סיבובים בא לה שתשעה עם החבל וכך לגבי כל פרט ופרט אז היא יכולה לעשות את זה בעצמה בשביל מה היא צריכה אותי? אני מקפיד לשים את התואר "אמיתי" כשהוא בא בסמיכות למילה דום מכיוון שאני לא מאמין שיש מודל אחד של דומיות שמי שלא עונה עליו איננו דום, אבל אני בהחלט חושב שכל מי שקורה לעצמו דום צריך להיות שולט ומי שנותן רק הוראות שאמרו לו לתת איננו יכול להחשב שולט ולכן איננו דום. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
28 בדצמ׳ 2004
המונח החסר?!
לפני 19 שנים •
28 בדצמ׳ 2004
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 28 בדצמ׳ 2004
ציטוט:
במקרה הגרוע, הופך הדום ל"מארגן מסיבות" (סליחה, לא מצאתי מושג מתאים יותר) של הסאב. אפשר להציע "אמרגן"? |
|
purple butterfly{ׁ(S)} |
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
Re: שאלה של הגדרות, לא?
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
purple butterfly{ׁ(S)} • 3 בינו׳ 2005
Dan_Kap כתב/ה: ההגדרה שאני מכיר ל-TFTB (Topping From The Bottom) , הלא הוא המונח שתוגם לשליטה מלמטה, מדברת על ניסיונות של הסאב/ית להכתיב או לשנות את התנהלות הסשן, בתוך ההקשר הבדסמי.
בעיני (ובמטרת ההגדרה שאני מכיר), תהליכים שקורים מחוץ להקשר של משחק בדסמי - כגון משא ומתן, הגדרת גבולות, משוב על סשן שהסתיים אינם נכללים בתוך ההגדרה של TFTB. יש צורך בכל מסלולי התקשורת הללו, כדי למנוע תסכול מתמשך של הדומ/ית והסאב/ית - בין אם על ידי תחושה של נסיונות בלתי פוסקים לדחוק מעבר לגבולות, ובין אם על ידי תחושה שמה שנעשה בסשן רחוק ממה שרוצים (ונהנים) לעשות בו. משא ומתן והגדרת גבולות הם תהליך חשוב, גם אם קשה לדבר על מה שרוצים לעשות במהלך משחק מתוכנן. ובעיני, השיחה על מה אוהבים, ממה נהנים ועל הגבולות של כל אחד/אחת מהשותפים למשחק - עוזרת לבנות את האינטימיות שצריכים כדי לבצע את מה שזממנו ביחד... כמו תמיד , מאסטר DAN מיטיב הינך לתאר בפשטות את הענין , ואכן הענין פשוט הוא בעיני - כי אם במניפולציות עסקינן , הרי שלא מדובר כאן ב- BDSM . מאידך אין ספק שגם לסאבית יש העדפה כז או אחרת , השוני נובע הוא האם תעשה ככל אשה ותשפיע על הדום לעשות כרצונה או האם תתיחס לזה כסאבית ., מצב שבו תאמר לדום מה היא אוהבת או לא אבל תניח בידיו את [U]הבחירה מה / איך / מתי לעשות ובאזו צורה את הסשן[/U]- and once he has decided -- היא תלך עימו בכל אשר יבחר מתוך ידיעה שבבחירה שלו הוא מממוקד ודואג לה .... simple my friend |
|
star |
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
העןלם מורכב ממניפלציות
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
star • 3 בינו׳ 2005
באתרים רחוקים, בפורומים אחרים, התגלו סאביות שפועלות בשליטה מלמטה וגאות על כך.
אך בעולם אידיאלי, כמו הכלוב יש רק מאסטרים מופלאים, שפחות מופלאות, תקשורת והבנה, לאף נשלטת אין צורך בשליטה מלמטה, אף אחת לא עושה זאת בלי משים והכל טוב ויפה. |
|
הוא(שולט) |
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
STAR
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
הוא(שולט) • 3 בינו׳ 2005
העןלם מורכב ממניפלציות
15:55 03/01/05 באתרים רחוקים, בפורומים אחרים, התגלו סאביות שפועלות בשליטה מלמטה וגאות על כך. אך בעולם אידיאלי, כמו הכלוב יש רק מאסטרים מופלאים, שפחות מופלאות, תקשורת והבנה, לאף נשלטת אין צורך בשליטה מלמטה, אף אחת לא עושה זאת בלי משים והכל טוב ויפה. העולם האידאלי הוא המציאות והמצב האופטימלי הוא הקשר הדינמיקה העכשוית גם במה שמכונה שליטה מלמטה אם קימת ובאופן ובתדירות שקימת זה חלק מיחסי השליטה וההתאמה בין הפרטנרים היא החשובה-יש דום שיראה מניפולציה ולא יתרגש יש שזה יכבה אותו לגמרי ויש שלא יבחין בכך כנל לגבי סביות יש שלא מודעות לזה שמודעות אבל לא התכוונו להתחכם מתוך רוע או הכשלת הדום ויש שכחלק מהיחסים בוחרות לבחון את הדום בסוגי התחכמויות למינהם מסטרים מופלאים שפחות מופלאות הם בעצם פרטנרים מתאימים התאמה והנאה היא מילת המפתח |
|
Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
Aragorn(שולט) • 3 בינו׳ 2005
אהבתי את התגובה של purple butterfly עושה רושם שאנשים שונים פה מייחסים מובנים שונים למושג שליטה מלמטה. יש כאלו שמבינים זאת כארוע נקודתי שבו הסאבית משיגה משהו קטן וספציפי ויש כאלו שמבינים זאת כמצב במערכת יחסים שבה הסאבית היא הדומיננטית האמיתית והשליטה של הדום היא טקסית בלבד. משהו כמו נשיא המדינה לעומת ראש הממשלה. באופן כללי נשים לא הולכות להפסיק לנסות לשלוט מלמטה ולו רק מפני שזה מה שהן עושות משחר האבולוציה צריך לזכור ששליטה מלמטה היא לפעמים לא יותר מאשר ניסיון לשנות החלטה או התנהגות של הדום בדרך עקיפה אם זה בגלל שלא נעים לסאבית לעשות זאת בדרך ישירה או שדרך ישירה רק תגרום לדום להתחפר עוד יותר עמוק בעמדה שלו לכן לא כל מקרה שליטה מלמטה הוא ניסיון הפיכה שיש לדכאו ביד קשה אם כי לפעמים זה ממש כיף לעשות זאת |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
זאלופון(שולט) • 3 בינו׳ 2005
כפי שכבר נאמר כאן - שאלה של הגדרות, והגדרות אינדיבידואליות.
ההגדרה האינדיבידואלית שלי די דומה בעקרון לזו שהציע דן קאפ, אלא שאני טוען גם ששליטה מלמטה, או מה שיכול להיות מוגדר ככזו, אינה בהכרח תמיד דבר רע או מסרס עבור הדום. יצא לי כבר להתקל בסאביות (כן, את) אשר במקרים מסוימים ברור היה לי שהתנהגות זו או אחרת שלהן נועדה כדי לגרום לי להתעלל בהן. לי היה ברור מה הן מנסות לעשות, להן היה ברור שברור לי, אבל הן עשו זאת בחן ובחרתי ללכת על זה, כי נראה לי יותר כיף לשחק את המשחק ולעשות את מה שבעצם אני רוצה לעשות מאשר למנוע מעצמי ומהסאבית את ההנאה הזו רק בגלל שאני דום אדיר ונשגב שרק ביוזמתו יכול אקט בדסמי להתקיים. אפשר להגדיר זאת כשליטה מלמטה, אם כי לדעתי אובדן שליטה אמיתי של הדום יתרחש במצב בו הוא נותן לכללי הטקס לשלוט בו כנגד רצונותיו. כמובן שצריך מאד להזהר עם נסיונות שליטה מלמטה. אם הם נעשים לעתים קרובות מדי או בצורה בוטה (כמו המקרה שתיאר ג'יימס) הם בהחלט מכבים ומציקים, גם אם לא נענים להם. |
|
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
יש איך להתמודד
לפני 19 שנים •
3 בינו׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 3 בינו׳ 2005
ציטוט:
כמובן שצריך מאד להזהר עם נסיונות שליטה מלמטה. אם הם נעשים לעתים קרובות מדי או בצורה בוטה (כמו המקרה שתיאר ג'יימס) הם בהחלט מכבים ומציקים, גם אם לא נענים להם. לדעתי, אם נסיונות לשליטה מלמטה נעשים לעיתים קרובות מדי או בצורה בוטה - צריך לעשות מה ששותפים בדסמיים אמורים לעשות בכל מקרה אחר שבו משהו איננו מתאים. לדבר. ומנסיוני, ומשיחה שכזו על מה שקרה במהלך סשן, כשהיא נשעשית בגובה העיניים, בצורה כנה ובלי להאשים ולהתגונן - רק אפשר להיבנות ולבנות. והתוצאות בחלק מהמקרים הן עורק זהב חדש שמתגלה לשנינו... |
|
נקשר אליך |
לפני 14 שנים •
26 בדצמ׳ 2009
לפני 14 שנים •
26 בדצמ׳ 2009
נקשר אליך • 26 בדצמ׳ 2009
כולכם דיברתם על סשנים. אבל מה קורה כשהנשלט/ת מבקש/ת מהשולט/ת בקשה מסויימת ולא במהלך סשן אלא בחיים עצמם.
ביחסי 24/7 כאשר הנשלט נפגע בעבר ממשהו שקרה ולא בהכרח ממנה (למרות שגם זה יכול להיות) ולא רוצה להפגע יותר, והוא מבקש בקשה שלא תעשה את אותו הדבר. האם זו שליטה מלמטה? האם בקשה שהיא לגיטימית בעיני הנשלט, ולמרות שהיא נוגדת את תפיסת עולמו של השולט כי הוא חושב שזה המקור לצמיחה, נחשבת כמניפולציה? האם הפחד של הנשלט להפגע שוב הוא מקור לשליטה מלמטה? |
|
לפני 14 שנים •
26 בדצמ׳ 2009
לפני 14 שנים •
26 בדצמ׳ 2009
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 26 בדצמ׳ 2009
עבד אהבה28 כתב/ה: כולכם דיברתם על סשנים. אבל מה קורה כשהנשלט/ת מבקש/ת מהשולט/ת בקשה מסויימת ולא במהלך סשן אלא בחיים עצמם.
ביחסי 24/7 כאשר הנשלט נפגע בעבר ממשהו שקרה ולא בהכרח ממנה (למרות שגם זה יכול להיות) ולא רוצה להפגע יותר, והוא מבקש בקשה שלא תעשה את אותו הדבר. האם זו שליטה מלמטה? האם בקשה שהיא לגיטימית בעיני הנשלט, ולמרות שהיא נוגדת את תפיסת עולמו של השולט כי הוא חושב שזה המקור לצמיחה, נחשבת כמניפולציה? האם הפחד של הנשלט להפגע שוב הוא מקור לשליטה מלמטה? כל בקשה של כל אחד/ת מהשותפים היא לגיטימית בעיני - במקרה שתיארת, לא נשמע לי שתהיה תועלת הדדית אם השולט/ת יתעקש לעבור על מה שהוא גבול (קבוע, זמני, קשה, רך) עבור הנשלט/ת. תקשורת ואמון, כבר אמרנו? |
|