שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

פמיניזם/שוביניזם

Aragorn​(שולט)
לפני 19 שנים • 23 בינו׳ 2005
Aragorn​(שולט) • 23 בינו׳ 2005

זה מצויין שאנחנו מדברים על נושא זה.
מכיוון שלפחות לרובנו
ויסלחו לי חובבי הפוליגמיה icon_wink.gif
יש רק מקום אחד לצידנו למה שנקרא באנגלית ה significant other
לא נותר לנו מקום לשלב תקינות פוליטית והעדפה מתקנת בתהליך בחירתו icon_wink.gif

זכותם של אנשים לבחור את בני זוגם מבלי להיות כפופים לנורמות
ויהיו אילו נורמות ליברליות או שמרניות
היא זכות טיבעית של כל אדם ולמרות זאת תמיד היו ותמיד יהיו מי שינסו לקעקע אותה.
פעם היו אילו בעיקר ההורים שהכתיבו לילדיהם עם מי ינשאו
והיום אילו בעיקר צדקנים ודמגוגים.

לכן חשוב שכל אדם יזכור שבנושא זה
הוא לא חייב לתת דין וחשבון בפני אף אחד זולת עצמו.

slu
slu

הדדיות.

slu • 23 בינו׳ 2005
פמניזם ושובניזם כשמם וכהגדרתם, הם שני קטבים של תיזה בעלת ראייה מאוד חד צדדית.
מערכת יחסים (בדסמית או לא) בריאה, מחייבת מידה של הדדיות, כך שלא לפמניזם ולא לשובניזם יש בה מעמד.
גם אם ה"סימפטומים" נראים לכאורה דומים : -)
בכוח המוח-אשה

Re: הדדיות.

בכוח המוח-אשה • 23 בינו׳ 2005
slu כתב/ה:
פמניזם ושובניזם כשמם וכהגדרתם, הם שני קטבים של תיזה בעלת ראייה מאוד חד צדדית.
מערכת יחסים (בדסמית או לא) בריאה, מחייבת מידה של הדדיות, כך שלא לפמניזם ולא לשובניזם יש בה מעמד.
גם אם ה"סימפטומים" נראים לכאורה דומים : -)

cheer.gif
תאיר​(נשלטת)
תאיר​(נשלטת) • 23 בינו׳ 2005
אני רוצה לתקן פה טעות נפוצה (ולצאת חוצץ)

פמיניזם אינו הקוטב ההפוך של שוביניזם במובן זה שפמיניזם אינו מעוניין להביא למצב של שליטה נשית על גברים בעולם.

מי שיוצאת בהצהרות על עליונות נשית כוללת איננה פמיניסטית.

פמיניזם מדבר על זכותן של נשים ליחס הוגן ושוויוני.
מכיוון שכיום בדברים רבים גברים נהנים מזכויות יתר נראה על פניו כאילו הפמיניזם הוא נגד גברים אבל בפועל גם לגברים יש מה להרוויח מעולם שוויוני יותר. לדוגמה אבות רבים היום נהנים מיחסים קרובים עם ילדיהם שלא היו מקובלים לפני 100 שנה. היום מותר יותר לגברים להביע רגשות דבר שמשפיע אפילו על בריאותם ותוחלת החיים שלהם. מכיוון שנשים היום לומדות ומתפתחות הגברים זוכים בבנות זוג שיכולות גם לדבר איתם ולא רק לנקות להם את הבית.

עם השנים חלו שינויים ברעיון הפמיניזם וכיום קיימים סוגים רבים של פמיניזם החלוקים ביניהם בעניינים מהותיים.
Agnon​(שולט)
Agnon​(שולט) • 23 בינו׳ 2005
1. פמינזם ושובינזם הם לא הגדרות הפוכות וזה אפילו בלי להכנס לויכוח סמנטי. פמינזם מדבר על שוויון בין המינים ושובינזם (לפחות על פי הגדרת הרחוב. במקור זה בכלל קשור ללאומנות) מדבר על ייתרון לגברים
2. בדסמ דווקא לא נראה לי הולך יד ביד עם פמינזם כי הוא מחצין את חוסר השוויון. אבל הוא כן הולך יד ביד עם פוסט פמינזם שאומר (שוב לראייתי) שזה שאין שיוויון זה לא אומר שגברים יותר טובים. יש דומיות כמו שיש דומים ויש סאביות כמו שיש סאבים. אין שיוויון ולמרות הכל אין יתרון לצד אחד.
fire
לפני 19 שנים • 24 בינו׳ 2005
fire • 24 בינו׳ 2005
וואי איזה כיף לי אני קיבלתי תגובות מאוד מהירות לנושא שמאוד מסקרן אותי icon_smile.gif . אני מאוד מתחברת עם מה שעגנון אמר שחשוב לזכור שזה שמישהו שולט לא אומר שהוא יותר טוב . מה שמדאיג אותי והסיבה שהעליתי את הנושא הזה שלמרות ששכלית אני פמיניסטית אני רואה את זה כיותר גברי לשלוט ויותר נשי להיות נשלטת וזה מפריע לי. זה לא קשור לכך שאני חושבת שמין אחד יותר טוב חלילה.

דרך אגב אני מודעת לכך שיש לי שגיאות כתיב זה בגלל שעיברית זו לא שפת אם שלי אז עמכם סליחה ואשמח לקבל תיקונים כך שאלמד.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 24 בינו׳ 2005
ציטוט: למרות ששכלית אני פמיניסטית אני רואה את זה כיותר גברי לשלוט ויותר נשי להיות נשלטת וזה מפריע לי

בלי קשר לבדסמ, את לא היחידה. הרבה גברים וגם הרבה נשים, גם כאלה שבכלל תומכים בשיוויון מוחלט, עדיין רואים גברים באופן טבעי כשולטים וכמנהיגים יותר מאשר נשים. זה לא כל כך מפתיע בהתחשב בכך שמסביבנו אנו רגילים לראות גברים בעמדות כוח המפקדים על נשים בעמדת מזכירה, בהתחשב בכך שכולנו גדלנו על "אבא הולך לעבודה ואמא מטפלת בתינוק" ובהתחשב בכך שהתכונות שנחשבות "גבריות" הן כאלה שמערבות שליטה, אסרטיביות ואגרסיביות ואילו התכונות שנחשבות "נשיות" מתאפיינות ברוך ורגישות.
slu
slu

אכן טעות נפוצה...

slu • 24 בינו׳ 2005
אכן טעות נפוצה היא לחשוב ששוביניזם הינו מושג המתייחס לשליטה גברית אבסולוטית.

המונח שוביניזם נקבע ע"ש ניקולס שובין, חייל שלאחר קבלת אות גבורה בקרב (אות שזיכה אותו גם בגימלה קטנה) פיתח הערצה אובססיבית לנפוליאון... הליך שבסופו של דבר התפתח למעין כת פשטנית הדוגלת בהערצה לכל המערכת הצבאית ולתפיסה שלה כעליונה ושולטת.

ביום יום, העניין כמובן מיתרגם לסוג כלשהי של עליונות שלטת המיוחסת בעיקר למין הגברי.
צדק מי שאמר שהפמיניזם דוגל בשויון ולא עליונות (נשית במקרה שלו)- משמע הוא מהווה אנטיתיזה לגישת השוביניזם ולזאת הייתה כוונתי.

המונח פמניזם נוצר על בסיס ניכוס המונח שוביניזם למין הגברי, היות ומערכת יחסים מורכבת משניים נראה לי שיש מקום למצוא איזו סינתיזה משנית גם למונח פמניזם למרות שהוא מתימר להוות את אותה סינתיזה על קוטב השליטה הגברית מול השליטה הנשית.

אה, כן ל "בכח.." - שמחה שהבנת אותי וחן חן על התמיכה.
Yosefus​(שולט)

ואללה

Yosefus​(שולט) • 24 בינו׳ 2005
נדמה לי שיש כאן שיח בשי מישורים נפרדים: דיון רציונאלי בנושא פמיניזם ושוביניזם ומקומם (אם בכלל) ב-בדסמ ובחיים, ודיון רגשי על תפישת האחר. כך למשל ברמת הרציו אני מנסה להיות שיוויוני, אך ברמת הרגש, בכל פעם שאני נתקל באישה (יפה) אני מקווה שהיא צייתנית. אני מניח שגבר נשלט היה מקווה שהאישה תהיה דומית וכנ"ל לגבי ראיית הצד הנשי את הגברים.
בקיצור, כשהרגש יורה ההגיון שותק. כשהרגש נובח ההגיון עובר...
fire

Re: ואללה

fire • 24 בינו׳ 2005
Yosefus כתב/ה:
נדמה לי שיש כאן שיח בשי מישורים נפרדים: דיון רציונאלי בנושא פמיניזם ושוביניזם ומקומם (אם בכלל) ב-בדסמ ובחיים, ודיון רגשי על תפישת האחר. כך למשל ברמת הרציו אני מנסה להיות שיוויוני, אך ברמת הרגש, בכל פעם שאני נתקל באישה (יפה) אני מקווה שהיא צייתנית. אני מניח שגבר נשלט היה מקווה שהאישה תהיה דומית וכנ"ל לגבי ראיית הצד הנשי את הגברים.
בקיצור, כשהרגש יורה ההגיון שותק. כשהרגש נובח ההגיון עובר...

השאלה היא בהתחשב בזה שרגשית ככה אני מרגישה האם אני יכולה לקרוא לעצמי פמיניסטית בלי להיות צבועה?