סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

נכון?

אנה דוט קום
לפני 19 שנים • 18 במרץ 2005

נכון?

אנה דוט קום • 18 במרץ 2005
נכון שלפעמים בא לכם להיות מקוריים?
לעשות או להמציא דברים שאפחד לפניכם לא עשה?
למשל למה אתם נמצאים בפורום?
כי אתם חושבים שזה עושה אותכם שונים, מיוחדים, אבל האמת שיש עוד הרבה כמוכם, אז איפה המקוריות?

דיברתי עם מישהו, דווקא זקן,
אחרי שאכל ארוחת ערב של יום שישי.
הוא סיפר לי שעלה לו רעיון לכתוב סיפור שבו הגיבור שומע את המחשבות שחושב עליו זה שמולו,
ואם לא הייתי מכירה אותו הייתי חושבת שהוא הולך להתלהב מעצמו על מקוריות, אבל באותו הרגע הוא אמר לי שזה לא ממש מקורי, כי הוא נזכר בסרט עם מל גיבסון ששיחק בתפקיד של קורא מחשבות כזה.
אחרכך הוא גם ניסה לתאר לי פגישה של מל גיבסון עם מישהי לצורכי עבודה ותאר לי איך גיבסון שומע את המחשבות שלה על איך הוא במיטה.
אני חשבתי באותו רגע שזה לא ממש מעניין ושהחטיאר הזה פשוט משועמם וחרמן.

מה שהפתיע אותי זה שהבנאדם הזה אומר לי עכשיו בטלפון נכון שחשבת שמה שאני מספר לך לא מעניין ושאני משועמם וחרמן?
זה לא מקורי בעינכם?

עכשיו נראה אם אני יודעת על איזה עוד רעיון מקורי הזקן הזה חושב.
אני אתן לכם רמז.
הוא חושב על מישהו שנדמה לו שהוא בעיניינים, אבל פתאום הוא תופש שהוא כבר מזמן לא,
ושהוא כבר לא חלק ממה שקורה, אלא חיי בעבר.
זה מזכיר לכם משהו?

טוב, אל תתאמצו גם על זה היה סרט גרמני שנקרא "להתראות לנין".

סטיתי מהמסלול.
רציתי בסה"כ להגיד לכם שאתם וגם אני לא ממש מקוריים ברצון שלנו להיות מקוריים, אבל זה לא משנה את העובדה שאנחנו ממשיכים לרצות ולפעמים, סיכוי של אחד למיליון, אנחנו מצליחים במשהו קטן להיות כאלה.
איזו הרגשה נפלאה היא זו, אתם מסכימים?

שבת שלום
icon_rolleyes.gif
Tame
לפני 19 שנים • 19 במרץ 2005
Tame • 19 במרץ 2005
זה מזכיר לי את הסצינה בסרט של מונטי פייטון "בראין כוכב עליון" אן Life of Brian
שבה בריאן יוצא מהחלון וצועק לכולם שכולם אינדבידואליסטים והם חוזרים אחריו פה אחד ואומרים "כן, כולנו אינדבידואליסטים" ואז אייזה מישהו מהקהל צועק "אני לא"
(זה חוזר על עצמו עוד פעם אבל הבנתם כבר את הקטע)

פשוט סצינה מעולה..icon_smile.gif

הלאה האינדיבידואליות, אף אחד הוא לא פתית שלג מיוחד ושונה,כולנו חלק מאותה ערימת חומר אורגאני נרקב (we are the all singing all dancing crap of the world)
ולא, לא ניסיתי להיות מקוריicon_smile.gif
סכיזופרניה של הילדות​(נשלטת)
לפני 19 שנים • 20 במרץ 2005

וכפי שנאמר

ברב המכר הנמכר ביותר בכל הזמנים:
"אין חדש תחת השמש"

אבל זה לא אומר כלום, ואני לא מסכימה עם הפאשיזם הפצפיסטי נוסח פייט קלאב. icon_smile.gif
מקוריות זה לא הכי חשוב, הכי חשוב זה אינדווידואליות. לעשות מה שאתם באמת רוצים, בין אם מליוני אנשים עשו את זה לפניכם, ובין אם לא. לעשות משהו שאתם באמת רוצים עושה הרגשה נפלאה.
icon_smile.gif
Tame
Tame • 20 במרץ 2005
מי אמר פאשיזם פציפיסטי?
מדובר בפאשיזם אנרכיסטי (ניגוד חריף אילו יותר) - שמים את הדגש בו זמנית על האינדבידואל ועל הקבוצה icon_smile.gif
סכיזופרניה של הילדות​(נשלטת)
לא שמים כמעט שום דגש על האינדווידואל, אין להם שמות, אסור לשאול שאלות, מזכיר משהו?
נכון, הוא פציפיסטי מכיוון שהוא לא אלים כלפי בני אנוש, והוא אנרכיסטי בוודאי. אבל מאוד פשיסטי.
מה שכן, זה אחד הסרטים היותר טובים שיש.
Tame
Tame • 20 במרץ 2005
נכון, במובן הזה הוא פאשיסטי, אבל במובן הרחב הסרט מדבר על האינדבידואל והמאבק שלו מול המערכת.
בגלל זה אמרתי שהוא שם את הדגש גם על האינדבידואל וגם על הקבוצה icon_smile.gif

ומסכים איתך! זה באמת אחד הסרטים הטובים ביותר שיצאו icon_biggrin.gif