המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
המלכה לירז(שולטת){כ} • 29 במרץ 2005
אמילי כותבת שהוא התפרסם בשנת 1955 בירחון לעקרת הבית אז נראה שזה כן אמיתי. אמיתי אבל לא מציאותי.
|
|
TooT(נשלטת){פטרוניוס} |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
TooT(נשלטת){פטרוניוס} • 29 במרץ 2005
כן , ובבוקר דאגי להשתיק את הציפורים שלא יצייצו ויפריעו את שנתו ....
רשימה שכזו עושה לי חשק גדול לעשות הכל - אבל בדיוק ההיפך מהכתוב |
|
Dom_Quixote |
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
אני תוהה
לפני 19 שנים •
29 במרץ 2005
Dom_Quixote • 29 במרץ 2005
ב-1955 היו קיימים מדיח כלים ומייבש?
נדמה לי שראוי שכותב המאמר יטול קורה מבין עיניו, אם היא סיימה להתייבש במדיח, כמובן. |
|
רפאל |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
רפאל • 30 במרץ 2005
המלכה לירז כתב/ה: ההבדל הוא, ששני בני הזוג צריכים לדאוג, לפנק ולהשקיע. ה"אשה" שמתוארת פה היא לא בנאדם אלא אובייקט! לדעתי יש משהו רומס מאוד, אפילו מיליטנטי, בעמדה ממין זה. עמדה שלכאורה חרדה לכל אשה, באשר היא, אבל למעשה מכתיבה לכל אשה מה אסור לה להיות במידה והיא חפצה להיקרא אדם ולא אובייקט. זה לא ברור כי תמצאנה לא מעט נשים שהקריאה במדריך זה גורמת להן להסמיק בסוד, ואולי אפילו לחוש חמימות בחלקים הפנימיים של הבטן? זה לא ברור כי דווקא בימינו, כשחלקנו מתחנכים על הציווי המדכא "אשה העושה כך וכך אינה עוד אדם אלא אובייקט", תמצאנה נשים שתשוקתן האסורה פונה דווקא אל מסגרות החיים השמרניות, ושבאופן פרדוכסלי (או לא ממש פרדוכסלי) דווקא שם הן מוצאות שחרור, ריגוש ומימוש? |
|
Tem(שולט) |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
או שזה שטויות, או שלא
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
Tem(שולט) • 30 במרץ 2005
מאתר שמתמחה באגדות אורבניות:
[web:06ca7193da]http://www.snopes.com/language/document/goodwife.htm[/web:06ca7193da] |
|
המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
המלכה לירז(שולטת){כ} • 30 במרץ 2005
לדעתי הקטע מעורר בכמה אנשים סוג של נוסטלגיה שאני אקרא לה מזוייפת, כי הוא לקוח מתוך קונטקסט חברתי והיסטורי מאוד מסויים, אמריקה הלבנה של מעמד הביניים בשנות ה-50, ובעוד שאני יכולה לדמיין רפובליקן אמריקאי זקן מצקצק ומדבר על ערכי המשפחה והדור של היום לאן, אני לא בטוחה שמישהו מהפורום שלנו היה שם (אולי ההורים של מיסטרס גיטה, אבל אני לא יודעת). מאז אמריקה השתנתה, וגם אנחנו.
הדגם האמריקאי הישן שהועלה על נס בבחינת ''שמרנות'' היה צורת חיים שכפתה תפקידים מאוד דיכוטומיים על שני המינים ומנעה חופש פעולה מהאשה ומהגבר. בהקשר הזה, שמרנות גם אומרת שהגבר הוא המפרנס היחידי ואחראי לרווחת המשפחה, שבני הזוג נוהגים מונוגמיה ללא פשרות, ושאם למישהו מהם יש זהות מינית קצת אחרת - כגון נטיות הומוסקסואליות או בידיאסאמיות, עדיף לו להחביא אותה, אפילו מעצמו. ודרך אגב, גם להיעדר כל הלילה מהבית, זו לא התנהגות שמתאימה לקוד השמרני. לפי צורת החיים הזאת והתפיסות הנלוות לה, מהגבר נמנעה האפשרות להיות יותר מעורב בגדול ילדיו, לחוות את עצמו בתור משהו שהוא יותר ממפרנס וגבר קשוח, ומהאשה נמנעה האפשרות לממש את עצמה מבחינה מנטלית ומקצועית, וכל סוג של עצמאות כלכלית, עם החופש שהיא מביאה. על מה נשאר לשני אנשים כאלה לדבר? איך הם יכולים באמת להבין ולתמוך אחד בשני, כאשר כל אחד מהם מתפקד בעולם אחר, מבלי ולו להכיר את העולם של האחר? וכאשר כל אחד מהם גדל למלא תפקיד חברתי מאוד מאוד צר ונותר שבוי בתוכו. אולי בגלל זה המדריך מדריך את עקרת הבית שלו לא להרעיש (החיים הם רעש), להיות בשקט, לא להתלונן, לא לשאול שאלות - בעצם להימנע מכל סוג של תקשורת אמיתית. תקשורת אמיתית עוברת גם דרך התלונות והבעיות, וכאשר משחקים תפקיד מסויים (''אני חייב להיות קשוח'', ''אני חייבת לחייך'') האישיות האמיתית, שהיא תמיד יותר רבגונית ומורכבת מכל תפקיד חברתי, לא מקבלת ביטוי, והצרכים של אותה אישיות, לא יכולים להתמלא. ועוד משהו, כשאתה ממלא תפקיד כלשהו, משחק דמות, אתה גם לא מאפשר לצד השני להיות עצמו. בברכת תעשו הרבה רעש... |
|
Jake(שולט) |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
Jake(שולט) • 30 במרץ 2005
תמיד הייתה בי התחושה שנולדתי מאוחר מידי.......
|
|
אמילי קייג'(אחרת) |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
Re: התאמה לזמן
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
אמילי קייג'(אחרת) • 30 במרץ 2005
Anan-Sagol כתב/ה: אמילי האם יכולה להציג רשימה מקבילה התואמת את המקובל בתקופה הנוכחית
בקילתנו ובקהילת הונילים ?? ענן סגול יש בהחלט אפשרות ליצור רשימה כזו, אבל מה שיפה בעולם ה-BDSM שלנו, שאצל כל שולט/ת ונשלט/ת הרשימה תהיה שונה, שהרי לכל שולט/ת יש צרכים אחרים ודרכים שונות למילוי צרכיו/ה. לגבי מדיח בשנת 1955, האם זה באמת משנה? או שמה הרעיון משנה? |
|
רפאל |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
רפאל • 30 במרץ 2005
המלכה לירז כתב/ה: תקשורת אמיתית עוברת גם דרך התלונות והבעיות, וכאשר משחקים תפקיד מסויים (''אני חייב להיות קשוח'', ''אני חייבת לחייך'') האישיות האמיתית, שהיא תמיד יותר רבגונית ומורכבת מכל תפקיד חברתי, לא מקבלת ביטוי, והצרכים של אותה אישיות, לא יכולים להתמלא. ועוד משהו, כשאתה ממלא תפקיד כלשהו, משחק דמות, אתה גם לא מאפשר לצד השני להיות עצמו. אני חייב להודות, מעולם לא הבנתי מהו אדון אמיתי, מהי שפחה אמיתית, מהי מלכה אמיתית ומהו עבד אמיתי. וכך גם אני מתקשה להבין מהי תקשורת אמיתית ומהי אישיות אמיתית. אני רק מבין שיש לך רצון לבטל דרכי תקשורת אחדים, ומבני אישיות אחדים, בכך שאת מציגה אותם כמזוייפים. הפלא ופלא, אבל יש אנשים שאינם מוצאים את מקומם בחיים עד שהזדמן להם קשר שבו הם יכולים למלא תפקיד מוגדר של "שולט" או "נשלט". הפלא ופלא, אבל יש אנשים ובישבילהם אותו תפקיד אינו בבחינת משחק, רק ביטוי פשוט וכנה של עצמם. והפלא ופלא, אבל יש אנשים שרק בתוך מסגרת חיים ממין זה, מסגרת חיים שביסודה חסרה סימטריה, הם מצליחים לקיים תקשורת טובה והדדית. רק שם הם מצליחים להשתחרר ולהוריד מעל לבם את מה שבמסגרות חיים אחרות היה חנוק תמיד ומושתק. - אז בשביל מה לבטל, בשם זיוף, את מה שבשביל אנשים רבים כל כך הוא אויר לנשימה? כתבת שהאישיות האמיתית תמיד רבגונית יותר ומורכבת יותר מכל תפקיד חברתי. ואילו לדעתי צריך היה להאמר: הרבגוניות של בני-האדם היא תמיד למעלה מכל מה שאדם פרטי, כזה או אחר, קובע כאמת. ובמילים אחרות: לא כולם כמוך. ויש הרבה נוסחאות לזוגיות מוצלחת, יותר ממה שכל אחד מאיתנו יכול להעלות על דעתו. אם התקדמנו במשהו משנות ה-50 של אמריקה הלבנה, זה לא בכך שביטלנו צורת חיים אחת והקמנו אחרת במקומה, רק בכך שאפשרנו מגוון רחב יותר של צורות חיים שניתנות למימוש הלכה למעשה. |
|
Dom_Quixote |
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
Re: התאמה לזמן
לפני 19 שנים •
30 במרץ 2005
Dom_Quixote • 30 במרץ 2005
[quote="אמילי"]
Anan-Sagol כתב/ה: אמילי
לגבי מדיח בשנת 1955, האם זה באמת משנה? או שמה הרעיון משנה? למען הגילוי הנאות: לפעמים, רק לפעמים, אני אומר דברים בצחוק. כמובן שזה פחות משנה מחטאיי הרבים המחייבים מיתה עפ"י ההלכה. |
|