לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מזל טוב ל - Don Quixote

מבט חודר​(שולט)
לפני 19 שנים • 4 באפר׳ 2005

הזורע רוח - קוצר סופה....חחחחחחחחחח

מבט חודר​(שולט) • 4 באפר׳ 2005
כמה מצחיק...ומשעשע....

אכן - 400 שנה ליצירה המדהימה הזאת...וראוי לחגוג לה יום הולדת.

ונמש היקרה היתה ברורה מאוד בברכה שכתבה, ואף אייתה למופת את השם בשפת המקור.

אלו שלא טרחו לקרוא את הכתוב אך אצו להצטרף לברכה - מרגישים בודאי קצת מטופשים...

אבל תודו....מצחיק לא ?????
Dom_Quixote

החלום האפשרי

Dom_Quixote • 4 באפר׳ 2005
כבוד,

לא יכולתי שלא לשים לב למספר עוולות שנעשו בשרשור הזה:

1. בפעם ה- 3,117,042 - אין דבר כזה "דון קישוט". לבן אדם קוראים קיחוטה, בספרדית QUIJOTE, באנגלית QUIXOTE, ובשום מקום לא KISHOT, למעט בניקו של אביר מתחזה פה באתר. חיים נחמן ביאליק, כשתירגם את הספר לעברית, היה בדיוק בעיצומה של מסיבת אסיד סוערת, והחליט משום מה לעוות את שמו (תודה לאנה.קום שסיפקה הסבר אפשרי על האיות הפונטי), ומכאן הטעות ההיסטורח

2. יש הגורסים שקיחוטה היה מעורער בנפשו. אני מעדיף את הגירסה של יוצרי המחזה MAN OF LA MANCHA, לפיה הוא לא היה משוגע, כי אם "הסיר מעליו את עול השפיות", לאחר שלא הצליח להתמודד עם עוולות העולם ועם רשעותו, ולכן בחר להפוך אביר ולהילחם למען הצדק. דהיינו, הוא ידע היטב, פחות או יותר, מה הוא עושה, זה פשוט לא הזיז לו. כי בעולם כמו שלנו, כך קיחוטה, אולי עדיף להיות משוגע. וכה אומרת דמותו של מיגל דה סרוונטס במחזה:

"לראות את החיים כפי שהם? ידידי, חייתי כמעט 50 שנים, וראיתי את החיים כפי שהם. כאב, אומללות, רעב, אכזריות שלא תיאמן... הייתי חייל וראיתי את חבריי נופלים... החזקתי אותם בידיי ברגעיהם האחרונים...אלה אנשים שראו את החיים כפי שהם. והם מתו מיואשים. לא תהילה, לא מילות רהב אחרונות. רק עיניהם מלאות בלבול, שואלות את השאלה... למה? לא למה מתו, כי אם למה חיו. החיים עצמם הם טירוף... אולי יותר מדי שפיות היא טירוף, לחפש אוצר היכן שיש רק רפש... אולי להיות מעשי זה טירוף... אך הטירוף הגדול מכולם - הוא לראות את החיים כפי שהם, ולא כפי שהם צריכים להיות!!".

3. רוסיננטה היתה סוסה, ולא סוס. יש כמה חברות באתר שהיו ממש מתעצבנות אם היית טועה בזיהוי מינן, והיו צוהלות (צהלה - הקול שמשמיע הסוס - ד.ק) ובועטות בך ברגליהן האחוריות כך שלא היית עושה את הטעות שנית.

4. לדולצינאה אין שיער שיבה, היא פשוט השתמשה ביותר מדי מי חמצן. חוץ מזה שגם זה כבר לא רלוונטי, כי אחרי הדיאטה הנוכחית שלה כל מה שימצאו מגופתה זה כמה חומצות אמינו מבולבלות וקצוות שיער אדמונית.

5. חגיגות ה-400 לכתיבת הספר החלו כבר לפני שלושה חודשים. אם את אומרת שזה השבוע אני אאמין לך, אבל עדיין הצתה קצת מאוחרת.

6. והחשוב מכל - עם כל הכבוד לספר השני רק לתנ"ך במספר תרגומיו, סרוונטס קשישא מנוחתו עדן העביר את השרביט כבר לפני שנה וחודש. I AM I, DOM QUIXOTE.

גם אני סבור שנמש היתה די ברורה בלשונה, אם כי כוונותיה ללא ספק היו זדוניות בעליל. וכאן נבדל קיחוטה היקר מממשיך דרכו הכותב שורות אלה - הוא היה רחום לאויביו, ואילו אני אקשור אותם לקיר ואדגים להם מה עשו לילדים שלא רצו לאכול תרד במאה ה-16.

תודה לדומי וליזה היקרות, ולכל המברכים. ניפגש בסוף מאי.

כבוד,
קיחוטה,
אביר לה מאנשה והכלוב
נמש

אביר אמיתי...

נמש • 4 באפר׳ 2005
הוכחת שאתה אכן אביר אמיתי!!!!

icon_smile.gif icon_lol.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif

מקבלת את התיקונים... צודק.

ומקמרפי כבר יראה את נחת זרועי - כשאסיים איתו הוא שלך (אם ישאר ממנו משהו...).