אנה דוט קום |
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
מבנה חברתי פטריאכלי
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
אנה דוט קום • 15 באפר׳ 2005
בזמן האחרון יש שאלה שמציקה לי ולא עוזבת אותי,מה יקרה אחרי ?
אנחנו שרואים בבדס'מ אורך חיים ולא מימוש פנטזיה רגעית,איך אנחנו משלימים את החיים הבדס'מים מחוץ לאותם שעות ומקומות מוגדרים. האם בדס'מ הוא רק משהו זמני ובר חלוף בחיינו או שניקח אותו איתנו ונמשיך לחיות איתו כל עוד נשמתנו באפנו. הרי יש פה את אלה שרואים בבדס'מ עולם ומלואו שבאמת משלים את חיינו,גורם לנו להרגיש חופשיים ומרגישים שחיינו מלאים ולראשונה בחיים אנחנו מרגישים מאושרים(אני מתכוונת אושר מצורת החיים). אבל בדס'מ זה לא רק במיטה בפורום או במועדון,לכולם יש עבודה,משפחה,חברים(גם) ונילים. אז רובנו גם מנהלים חיים כפולים,בעיני חלק אנחנו נופת צופים,ונילים להחריד ומצד שני אנחנו מתהפכים והופכים להיות מי שבאמת אנחנו רוצים להיות. אז למה לא להשתחרר לגמריי ? למה שכולם לא ידעו מי אני באמת ? האמת אני חושבת שאנחנו פחדנים בקטע הזה(למעט ממש כמה מקרים בודדים של אלו שהחליטו לצאת מהארון לגמריי). יחד עם כל הליברליות הטמונה בנו,הרצון להשתחרר ולהרגיש הכי אמיתים עם עצמנו,עדיין אנחנו חוששים מתגובת הציבור,המשפחה,אנחנו לא נתרחק יותר מידי מהעדר אבל זה טבעי. כי אנחנו חלק ממנו ! יש לנו דעות מיניות שונות אבל גם לחתכים נוספים ושונים באכלוסיה יש העדפות שונות בעצם אם נחשוב על זה,אז כל אדם ואדם יש בתוכו עולם שלם של יצרים אפלים. אנחנו פשוט החלטנו ליישם את אותם יצרים. אז מה אנחנו,שה טועה או או אחד מהעדר ? האם זוגיות בבדס'מ תתמודד מול המציאות הונילית בהצלחה ? ובכלל אולי הבדס'מ לא אמור להתמודד מול החיים האמיתים והוא רק אפיזודה חולפת בחיינו ? שאלות שאלות,מזל שזה קורה לפני פסח יש לי אחלה קושיות לבורא עולם וחסר לו שלא יתן לי תשובות הולמות אנה |
|
הוא(שולט) |
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
שאלת פה
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
הוא(שולט) • 15 באפר׳ 2005
מספר דברים ואנסה להתיחס
לגבי העדריות זה לא ככ קשור לבדסמ אלא למבנה אישיות מי שחשוב לו להיות כמו כולם יהיה ללא קשר לנטיה וההיפך מי שנטה לשמר את האינדיבידואליות שלו ישמר אותה. נושא שני לגבי המשפחה ומעגל הקרוב ברגע שאנו נחשפים גם הם הופכים להיות חלק מהענין כלומר אם את נתפסת כסוטה אז אמא שלך היא אמא של סוטה או חברה שלך או שכן שלך וכך גם אם את נתפסת כנורמטיבית או קולית או מיוחדת במקרה הטוב לכן כל אחד בוחר לו את דרכו להחצין או להסתיר. אם אדם שעובד במשרד ממשלתי או ג'וב שנחשב שמרני כמו בנק נניח ויחשוש לאבד את משרתו או קידומו סביר שיסתיר בטוח לא יגיע לישיבות בוקר עם מעיל עור וקולר אני לא חושב שזה נכון לשפוט במושגים של פחדנות או גבורה אלא להבין שזו הסתגלות וכל אחד סולל לעצמו את נתיבו לפי הבנתו יכולתו ורצונו |
|
slu |
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
slu • 15 באפר׳ 2005
לשאלה שלך יש רבדים שונים במציאות..
האם את מתיחסת לקשר 24/7 - כי אז בהחלט ישנה התנגשות מסויימת בין חיי היום יום הטריויאליים לזוגיות. מעבר לכך, בקשר עם העולם ה"ונילי" כלשונך כמה פעמים כבר עולה שיחה המחייבת אותך לפרט את חיי המין שלך או שיחה על הזוגיות שלך ברמות אינטמיות כאלו שגורמת לך להרגיש כחיה חיים כפולים? ההתיחסות כאן היא גם למושג ונילי.מ כלומר לדעתי, בעצם טביעת מושג שכזה לכל מי שזה לא הטעם שלו, ישנו נסיון לבידוד עצמי. מי אמר לך שאתה כל כך שונה מאחרים? ומתי שוחחת עם מישהו (ולא חברה קרובה) וביררת בדיוק מה הם עושים כשהם לבד? אני חלילה לא אומרת שלחברה אין עוד הרבה פתיחות לגלות ביחס לדרך זו, אבל בסופו של דבר נראה לי שתחושה הזו של חיים כפולים, היא קצת מוקצנת. "מי אמר לך שאת מוזרה? ומי אמר שזה אסור?" (היהודים). |
|
slu |
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
רק עוד שאלה...
לפני 19 שנים •
15 באפר׳ 2005
slu • 15 באפר׳ 2005
למה פטריאכלי?
|
|
אנה דוט קום |
לפני 19 שנים •
17 באפר׳ 2005
נראה לי
לפני 19 שנים •
17 באפר׳ 2005
אנה דוט קום • 17 באפר׳ 2005
האב במשפחה הפטריאכלית הזכיר לי את ההררכיה שקימת בבדס'מ ביחסי אדון שפחה.
לא משהו מדעי,פשוט מזכיר במשהו |
|
Jake(שולט) |
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
Jake(שולט) • 18 באפר׳ 2005
גם ביחסים וניליים, הדינמיקה הזוגית היא דבר פרטי/אישי ורוב האנשים אינם משתפים בפרטיה צדדים שלישיים
|
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
זוהי בדיוק הסיבה שגם כאן
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
teacher(שולט) • 18 באפר׳ 2005
יש ייצוג של הכל מהכל - כמו במציאות
פטריאכליות, מטריאכליות, זה לא משנה. וישנה כמובן האמת הפנימית של כל אחד מאיתנו. האופי, הכשרונות והחסרונות. וזה לא אמור להיות שונה ב-BDSM או מחוצה לו. זה נכון שהתייחסות יתרה למושג 'ווניל' היא מבדלת ביסודה ועונה על איזה צורך להפריד את עצמנו משאר החברה, NEVERTHELESS אנחנו אכן קצת שונים. אבל - אנחנו יצורים מורכבים, ולא מראים את כל התמונה לכל האנשים אלא רק חלקים נבחרים, לחלק מהאנשים (מזכיר לי שורה משיר של בוב מארלי..). וכל עוד זה לא עומד בסתירה לאישיות שלנו, אני לא רואה בכך כל פסול. גם אדם רגיל לחלוטין לא חושף את כל פרטי חייו האינטימים באזני חבריו לעבודה למשל, זה לא אומר שאין לו פרטים אינטימיים או שהוא משקר או לא נאמן לעצמו. הבעיות מתחילות היכן שנגמרת המציאות ומתחיל הסרט. ובאמירה הזו אני לא תוקף את הדמיון אלא את השקר. אם אני מנומס ביומיום - אין סיבה שאהיה גס פה. אם אני לא נוהג למשש זרות במועדונים רגילים (ללא רשותן), אין סיבה שאעשה זאת במועדון סאדו. וכו'. אם אני מחוייב רגשית לבת זוג וחי חיים מונוגמיים רגילים, אין סיבה שהמסגרת הזאת תיעלם כאן. והרשימה יכולה להמשיך עוד הרבה. שורה תחתונה - תהיי עצמך, מבלי לפגוע בסובבים אותך, ותבחרי בחפשיות מה את מעוניינת להראות לעולם בחוץ ומה את רוצה לשמור בפנים, בדיוק כפי שהיה עד כה בתחומים אחרים. חיוכים teacher |
|
Dark Artist(שולט) |
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
אוסיף ואומר
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
Dark Artist(שולט) • 18 באפר׳ 2005
שהבעיה נעוצה גם בסביבה שבה אנו חיים שמה לעשות,היא שמרנית ועוד לא הסתגלה לשינויים.
אצלנו כמו תמיד דברים מגיעים באיחור של 20 שנה מארה"ב ואירופה. אפשר לראות איך באירופה וארה"ב עניין הBDSM כבר מצוי הרבה שנים ואצלנו זה התחיל להיות פופולארי רק לפני שנתיים. אנחנו גם פרובינציה קטנה. מה לעשות שבניגוד לאירופה וארה"ב כל אחד מכיר את הבן או הבת של השכן.הרכילות פה היא לחם קודש ואיזובי הקיר מצקצקים בלשונם על המופקרות המינית שפושה בנו. צריך לזכור קודם כל שאנחנו "שונים" ולא סתם שונים אלא שונים מאוד. הפער שיש ביננו לבין אנשים מבחוץ לגבי פתיחות מינית הוא גדול מאוד. הBDSM כפי שצויין מאפשר לנו לממש יצרים אפלים,אולם בחברה הרגילה אצל רוב האנשים מימוש יצרים נשאר בגדר פנטזיה. דברים צריכים לקרוא בהדרגתיות.צריך לתת לאנשים לעכל דברים באיטיות.בסוף גם זה יחלחל פנימה כמו דברים אחרים שחשבו אותם למטורפים והיום הם "כשרים למהדרין" מישהו זוכר כמה רעש קם על מכירת בשר לבן בארץ בשנות ה80? והיום יש עשרות סניפים של רשתות מזון שמוכרים בנוסף גם מיני שרצים ורמשים. אותו רעש גם קם על מסיבות חשק וחילופי זוגות שהתחילו לעלות לכותרות בשנות ה90 והיום כבר יש וילות מסודרות שאליהן מגיעים זוגות נשואים שמנהלים אורגיות מתוכננות. עוד כמה שנים אני בטוח שאותו הדבר גם יקרה לBDSM. הכל פונקציה של זמן והסתגלות |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
הממ?
לפני 19 שנים •
18 באפר׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 18 באפר׳ 2005
ציטוט:
האב במשפחה הפטריאכלית הזכיר לי את ההררכיה שקימת בבדס'מ ביחסי אדון שפחה. לא משהו מדעי,פשוט מזכיר במשה ומה קורה כאשר מערכת היחסים היא של גבירה ועבד? וכאשר אלו שני גברים או שתי נשים, או שמא סוויצ'ים? לא הייתי מסיק מהעובדה שבחלק מהצירופים שיש בבדסמ ישנו גבר בעמדת כוח מול אישה בעמדה שבה היא המעבירה לידיו את הכוח שלה שום דבר. נכון, כולנו לא יכולים להתעלם מהמבנה הפטרירארכלי של התרבות בה אנחנו גדלנו (וממשיכים לחיות בה). אבל, בדיוק כשם שאנחנו מגדרים מחדש בבדסמ מהי אירוטיקה, כך גם ניתן לסחור להתנתק מהגדרות תרבותיות וג'נדריות אחרות. בעיני - בדסמ הוא החירות להגדיר את כל ההקשרים האלו. |
|