Tame |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
גלים בפורום
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
Tame • 4 ביוני 2005
רציתי לשתף בתופעה ששמתי לב אליה בכל תקופת שהותי בכלוב..
חלק ניכר מהשרשורים כאן מתנהגים ממש כמו גלים. לרוב השירשורים הללו מתחילים בסיפור, דיווח או אמירה שנויה במחלוקת כלשהי (שרשורי שאלות ותהיות מתנהגים אחרת לגמרי). לאחר מכן מתחיל הגל, ב75% מהמקרים בערך (לא אומדן מדוייק כי בטוח פיספסתי שרשור פה ושם בכל התקופה) הגל מתחיל בעליה בקצה החיובי של הסקאלה עד שהוא מגיע לשיא של תמיכה מסויים בכותב או בסיפור/אמירה. לאחר השיא מתחילים לצוץ ניצני התנגדות לפוסט והגל מתחיל בצלילה אל הקצה השלילי של הסקאלה (בשאר המקרים זה קורה בדיוק ההיפך). כעת הגל בעצם מתחלק לשנים, הקצה החיובי-תומך והקצה השלילי-מבקר. במקרה שהקצה החיובי גדול מהשלילי השרשור מסתיים בקריאות עידוד לפוסט ולכותבו, במקרה והוא שלילי מתחילה דווקא תופעת ה"עליהום" לתפוס את התאוצה (ולדרוס בדרכה כל התנגדות). במקרה והגלים שווים מתרחשת התאבכות שמתפרשת בשתיקה של חלק מהמגיבים ובהתפרצויות מריבות והתכחשויות בין מגיבים מקצוותיו השונים של הגל... במקרה של התאבכות יתכן בהחלט שאחד הפוסטים במריבה יתחיל גל חדש בעצמו ואז כל התהליך יחזור חלילה.. מקווה ששיעשעתי אתכם, אני יודע שזה לא הכי נאמן לחוקי הפיזיקה אבל צריך לעשות כמה ויתורים. בהתחלה גם תהיתי לעצמי אם כדאי לשים את זה כאן או ב"לא קשור" אבל זה דיי קשור.. (השאלה למה..) |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
זאלופון(שולט) • 4 ביוני 2005
יש לי הסבר אפשרי
התיאוריה היא כזו: מפורסם דבר מה שנוי במחלוקת. חלק מיושבי הפורום קוראים, אומרים לעצמם "גוט אין הימל, מה זה זה?!", אך לא טורחים לשתף בביקורת את שאר יושבי הכלוב. זאת מדוע? משום שמניחים שכל הקוראים האחרים יבינו גם הם מה לא בסדר בתמונה, ולפיכך אין טעם להשקיע בהעלאת המובן מאליו על הכתב, וגם לא רוצים להיות הראשון שצועק. אלא מאי? אז מגיעים גם הקוראים שדווקא חיוביים כלפי תוכן הפוסט, והם דווקא מגיבים, מי מתוך הערכה כנה, מי מתוך קארמה ומי מתוך שיקולים פוליטיים. בשלב זה מגלים הביקורתיים שמה שחשבו למובן מאליו איננו כה מובן מאליו, והדבר היחיד שמרתיע אותם מלכתוב הוא אי הרצון להיות זה שהורס את המסיבה. אבל בדרך כלל יימצא אחד שפחות אכפת לו להיות כזה, והוא מוציא את האצבע מהסכר, וברגע שהראשון פורץ את הדרך, השאר הולכים בה גם הם. ולמה מריבות והתכתשויות? כי בתוך עמנו ותרבות הדיון שלו אנחנו חיים. |
|
scorpio king(שולט) |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
scorpio king(שולט) • 4 ביוני 2005
מעניין טיים אם גם בשירשור הזה נראה את התיאוריה שלך בפעולה
בינתיים זאלופון התחיל בעליה בקצה החיובי של הסקאלה אבל זה הרי לא יימשך כך עוד זמן רב כמו שאומרת לנו התיאוריה. תתכונן לנחיתה.... |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
Tame • 4 ביוני 2005
הבעיה היא שהתיאוריה תקפה רק לגבי סיפורים מציאותיים לכאורה או דיווחים "מהשטח" אני לא חושב שיש מספיק במה שכתבתי בכדי לעורר תרעומת (או אין מספיק אנרגיה פוטנציאלית ברמה הקריטית להביא את הגל למומנטום הדרוש .. )
|
|
scorpio king(שולט) |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
אתה עוד יכול להיות מופתע :)...
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
אני חושב טיים שהתיאוריה שלך עובדת עוד בצורה יותר רחבה ממה שאתה חושב.
זה הרי לא משנה מה תכתוב... מישהו עם תרעומת כבר יבוא. כמו פרפר שנמשך אל האור. הרי התרעומת כבר מוכנה עוד לפני שבכלל אתה מתחיל לכתוב את השירשור. מיד אחרי זה כבר מגיעה התרעומת לתרעומת שגם היא הוכנה מבעוד מועד, מחכה לרגע הנכון להיכנס לפעולה ומשם כבר גל הצונמי עושה את דרכו.... כל מה שאתה צריך זה תרעומת אחת טובה והרי לך שירשור כהלכתו. לצערי לא מצאתי שום דבר להתרעם עליו בפוסט שלך... אני מקווה בשביל השירשור שלך שמישהו כבר ימצא |
|
זיקית |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
תרעומת
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
זיקית • 4 ביוני 2005
לא ייתכן שתפתח שירשור בנושא כל כך סתמי ולא קשור.
אם היית למשל, מדבר על ילדים וירקות בסשנים, אז זה היה בסדר ! |
|
scorpio king(שולט) |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
Re: תרעומת
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
זיקית כתב/ה: לא ייתכן שתפתח שירשור בנושא כל כך סתמי ולא קשור.
אם היית למשל, מדבר על ילדים וירקות בסשנים, אז זה היה בסדר ! עצוב פשוט עצוב לראות זיקית לאן את מתדרדרת... איפה חופש הביטוי? ככה את מחליפה צבעים. האם הכלוב הוא מקום שבו הכל חייב להיות קשור ומשמעותי? האם אין מקום בליבך גם לסתמי וחסר המשמעות עד לאן יכולה אטימות הלב להגיע |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
4 ביוני 2005
Tame • 4 ביוני 2005
זהו, אני מוחה על הלינץ' שעושים לי פה!
מתירים את דמי!! או שמא זה.. פושטים את עורי? דורכים על רגלי? בכל מקרה אני לא מסכים לזה וכולכם הוכחה חיה לכך שאני הוא ולא אחר (טוב אולי רק לפעמים). |
|
crazy_toast(שולט){אליס} |
לפני 19 שנים •
5 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
5 ביוני 2005
crazy_toast(שולט){אליס} • 5 ביוני 2005
התיאורייה שלי הרבה יותר פשוטה ואומרת בגדול ש:
נגמרו הנושאים לדבר עליהם!! הכל כבר נכתב, הכל כבר נאמר, ומעכשיו מה שקורה הוא שכל פעם שמגיע מישהו חדש עם "הארה" (שמוכרת לכולם כבר מזמן)- אז תוקפים או משבחים. |
|
scorpio king(שולט) |
לפני 19 שנים •
5 ביוני 2005
התיאוריה הזו שלך קרייזי ...
לפני 19 שנים •
5 ביוני 2005
scorpio king(שולט) • 5 ביוני 2005
crazy_toast כתב/ה: התיאורייה שלי הרבה יותר פשוטה ואומרת בגדול ש:
נגמרו הנושאים לדבר עליהם!! הכל כבר נכתב, הכל כבר נאמר, . לא היה איזה בחור אחד (לא מהקהילה אמנם) בשם קהלת שהיה נוהג לומר לכל מי שהקשיב לו ש"אין חדש תחת השמש" שהקדים אותך בכמה שעות ? |
|