Tame |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
Tame • 10 ביוני 2005
וולפית...
אני לא רוצה להיכנס לתיאוריות רוחניות אבל בקצרה. כן, הנשמה של האנס מבצעת שירות בשביל הנשמה של הנאנסת (וגם להיפך). אין זה פותר את ההתגלמות הפיזית הבלתי מודעת של אותה נשמה מעונש או מאחריות כלפי מעשיו, להיפך, בשל ההשלכות האלה הייתה "הסכמה". בסופו של דבר המטרה היא להתעלות מעל הקארמה שהדבר מוליד. אפשר לדמות את זה לטורף וטרף בממלכת החיות. ללא הטורף, הטרף יתנוון (הרי הטורף מחסל את החלשים ומנפה אותם מתוך הגזע, מה שמשאיר רק את החזקים להתרבות ולהוליד צאצאים חזקים יותר - דבר שמקשה על הישרדותם של הטורפים החלשים ובכך מונע אף מהם להתנוון). כמובן שזהו רק מצב התחלתי ולא מצב סופי, בני האדם כבר הצליחו להתעלות מעל המחזור הזה ברמה הפיזית נמוכה, עדיין נשאר להם להתעלות מעליו ברמה הנפשית, מנטאלית ובסופו של דבר לנקות את כל הנשמות מקארמה שמונעת מהן איחוד. |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
הבהרה
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
Tame • 10 ביוני 2005
בהקבלה לממלכת החיות ולניפוי החלשים לא התכוונתי לרמוז שמקרי אונס רצח שוד ושקר מתרחשים בכדי לנפות מישהו מהגזע האנושי. אנחנו כרגע במשחק שונה לגמרי ובכל מקרה הנשמות לא נפגעות ממוות פיזי יותר ממה שילד נפגע כשנגמרות לו ה"פסילות" או ה"חיים" במשחק מחשב.
|
|
נוריתE |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
Re: רחמים
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
נוריתE • 10 ביוני 2005
מקמרפי כתב/ה: האם צריך לרחם על סאבית שעברה התעללות מצד הדום שלה, או שמא הייתה זו אשמתה שלא ברחה ממנו עם סימן האזהרה הראשון וזהו המחיר שעליה לשלם על טיפשותה וחוסר הזהירות שלה?
אני מדבר ספציפית רק על סוגיית הרחמים והאמפתיה ולא על סוגיית: האם לעזור לה או לא. זה סגור וחתום ומובן מאליו. הסיבה לכך שאני שואל היא התקלותי בדיעות מנוגדות לגבי ענין ספציפי זה. כמו כן ברצוני לבקש שהדיון יתמקד בענין הרחמים עצמו ולא יגלוש לתחומים אחרים. כמו כן, שתובע פה סובלנות גם לדיעות שנראות חריגות או מנוגדות לדברים שאנשים מאמינים בהם בכל ליבם. הלואו????? היא היתה "יכולה לברוח"?????? נשים מוכות, יכולות לברוח ?? לא מספיק להניד ראש ולרחם מרחוק "אמפטיה " לצערי לא מספיקה וכן צריך לנסות לעזור לכאלו יש אדונים שמפעילים לחצים פסיכולוגיים מניפולציות ואיומים פיזיים גם ,זה לא בידיסמ בהם, צריך לטפל אנחנו לא חסרות שכל שלא מסוגלות להפעיל שיקול דעת בסיסי אבקש. |
|
scorpio king(שולט) |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
זו זכות לתת שירות ???
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
scorpio king(שולט) • 10 ביוני 2005
Tame כתב/ה: וולפית...
אני לא רוצה להיכנס לתיאוריות רוחניות אבל בקצרה. כן, הנשמה של האנס מבצעת שירות בשביל הנשמה של הנאנסת (וגם להיפך). אז מה שאתה בעצם אומר טיים שהנשמה של הנאנסת מקבלת שירות מנשמת האנס.... שהיא לא יודעת אבל נפלה בחלקה זכות גדולה?? ממש לא ברורה לי התיאוריה הרוחנית הזו שלך... למרות שאתה אומר שלא תרצה להיכנס אליה אולי כדאי שתסביר קצת מהי אותה תיאוריה שרוחנית שבשמה אתה מדבר כי אני מתקשה למצוא כאן את הרוחניות... |
|
נוריתE |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
נוריתE • 10 ביוני 2005
זה סימפטום "הנאנסת אשמה" הקלאסי בהגנות על אנסים
היא יצאה לבלות ..היא התלבשה חופשי/פרובוקטיבי... הלכה לבד רחוב "מגיע לה!" "היא ביקשה את זה" שמענו..הלאה. |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
Tame • 10 ביוני 2005
בשביל להסביר את זה צריך להתחיל מהבסיס.
ראשית מעניין גלגול הנשמות באופן כללי, עניין של חיים מקבילים של התגלמויות פיזיות אחרות של הנשמה שלך בנקודות אחרות בזמן/מרחב. אני אספר סיפור ששמעתי פעם במרכז לקבלה בת"א שם ניסו להסביר את עניין גלגול הנשמות.. בצפת אחד התלמידים ניגש לרב שלו וביקש ממנו שיסביר את עניין גלגול הנשמות. ביקש ממנו ללכת לנקודה מסויימת ביער לשבת שם ולחכות. הוא אמר שמה שהוא יראה שם יעזור לו להבין את העניין. התלמיד הלך כמובן לנקודה שהרב תיאר אותה, התיישב והמתין. אחרי המתנה קצת ממושכת הוא ראה אדם הולך עם שני שקים ומתיישב מתחת לעץ. אחד השקים נפתח והוא הצליח לקלוט שמדובר בשקים מלאים כסף. לאחר זמן מה של מנוחה החביא האיש את השקים בבור קטן שחפר וכיסה בענפים. לאחר מכן האיש קם והלך. לא חלפה רבע שעה והגיע אדם נוסף למנוחה קצרה מתחת לעץ. קרה המקרה ואותו אחד מצא את שקי הכסף שהחביא האדם הראשון. וכך עם שני שקים מלאים בכסף וחיוך ענקי מרוח על הפנים הלך האיש לדרכו. לא חלפה רבע שעה והגיע אדם שלישי למנוחה מתחת לעץ. בעודו נח חזר לשאם האיש הראשון לחפש את כספו, משלא מצא אותו תפס את האיש השלישי והאשים אותו בגניבת הכסף. כשזה אמר שהוא לא יודע במה מדובר היכה אותו האיש הראשון מכות נמרצות. חזר התלמיד לרב שלו ושאל בתדהמה, "איך זה ששלחת אותי לשם במטרה ללמוד על גלגולי נשמות ולמדתי רק שהגנב יוצא נשכר ואיש חף מפשע מוכה על לא עוול בכפו ובכלל שאין צדק בעולם" אמר לו הרב "בחיים הקודמים האיש הראשון והאיש השני היו שותפים לעסק, העסק היה דווקא מצליח אבל האיש הראשון תמיד רימה את האיש השני כך שכל הכסף כמעט הלך אליו ולשני לא נשאר כמעט. יום אחד אשתו של השני שאלה אותו איך זה שהשותף שלך גר בבית ענקי ולאישתו יש תכשיטי זהב ויהלומים ואנחנו חיים בצריף ובקושי מצליחים להתפרנס, הרי אתם שותפים באותו העסק. בסופו של דבר הבינו שיש שם משהו מסריח והאיש השני תבע את הראשון והשניים הלכו לבית המשפט. אלא מה, שהאיש הראשון בעזרת כוחו והשפעתו שיחד את השופט שפסק לטובתו. האיש הראשון מת עשיר ובעל כוח, השני מת עני מרוד וחסר כל.. והיום בבוקר ראית את הגלגול הנוכחי שלהם" ואז שאל התלמיד... "אז מה בדבר האיש השלישי שחטף מכות..?" "האיש השלישי" ענה הרבי "הוא השופט..." טוב, כמובן שזה לא מסביר את הכל אבל זה סיפור משעשע שאחד ממוסרי ההשכל שלו הם שלא תמיד מה שנראה כחוסר צדק בחיים הוא באמת חוסר צדק. |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
10 ביוני 2005
Tame • 10 ביוני 2005
laila כתב/ה: זה סימפטום "הנאנסת אשמה" הקלאסי בהגנות על אנסים
היא יצאה לבלות ..היא התלבשה חופשי/פרובוקטיבי... הלכה לבד רחוב "מגיע לה!" "היא ביקשה את זה" שמענו..הלאה. ליילה, הצלחת להעליב אותי. |
|
תאיר(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
11 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
11 ביוני 2005
תאיר(נשלטת) • 11 ביוני 2005
[quote="Tame"]וולפית...
אני לא רוצה להיכנס לתיאוריות רוחניות אבל בקצרה. כן, הנשמה של האנס מבצעת שירות בשביל הנשמה של הנאנסת (וגם להיפך). אין זה פותר את ההתגלמות הפיזית הבלתי מודעת של אותה נשמה מעונש או מאחריות כלפי מעשיו, להיפך, בשל ההשלכות האלה הייתה "הסכמה". בסופו של דבר המטרה היא להתעלות מעל הקארמה שהדבר מוליד. אפשר לדמות את זה לטורף וטרף בממלכת החיות. ללא הטורף, הטרף יתנוון (הרי הטורף מחסל את החלשים ומנפה אותם מתוך הגזע, מה שמשאיר רק את החזקים להתרבות ולהוליד צאצאים חזקים יותר - דבר שמקשה על הישרדותם של הטורפים החלשים ובכך מונע אף מהם להתנוון). כמובן שזהו רק מצב התחלתי ולא מצב סופי, בני האדם כבר הצליחו להתעלות מעל המחזור הזה ברמה הפיזית נמוכה, עדיין נשאר להם להתעלות מעליו ברמה הנפשית, מנטאלית ובסופו של דבר לנקות את כל הנשמות מקארמה שמונעת מהן איחוד.[/quote] ברור, והנשמה של הבלמים של האוטובוס באסון הבונים עשתה שירות נפלא לנשמות הילדים שנהרגו שם, שלא לדבר על הוריהם. הנשמה של הרוטור שירתה עשרות נשמות באסון המסוקים, ושאהידים הם באמת קדושים כי הם עושים שירות שכזה לקורבנותיהם. זאת אמונה מאוד שימושית ונוחה, כי היא אומרת שלא צריך לתקן כלום. אנשים מתים ברעב באפריקה? זה בסדר, לא צריך לשלוח להם אוכל, הם נועדו למות ברעב. זקנים גוועים מחוסר טיפול רפואי בישראל? זה בסדר, לא צריך לשפר את מערכת הרווחה והרפואה שלנו, פשוט הגיע זמנם למות. ולא צריך לנסות למצוא תרופות לסרטן או לטרשת. פטאליזם זאת אמונה נפלאה שקידמה את הודו כל כך הרבה. |
|
נוריתE |
לפני 19 שנים •
11 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
11 ביוני 2005
נוריתE • 11 ביוני 2005
סליחה טיים
עכשיו... תנו לי להבין את התאוריה הרוחנית נשמה מגולגלת של נאנסת מתגלגלת בתוך גוף גבר כדי למצא את הנשמה המגולגלת של זה שאנס אותה שתגלגל לתוך גוף אישה כדי לאנוס? ולעשות צדק? מה הקשר לסביות שמנצלים אותן ולא מסוגלות לברוח??? תזכירולי?? |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
11 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
11 ביוני 2005
Tame • 11 ביוני 2005
אתם עדיין נשארים בהגדרות האנושיות של טוב ורע. אל תשכחו שההגדרות האלה לא רק שאינן בעלות משמעות אוניברסאלית כלשהי הן גם משתנות תדיר מתקופה לתקופה, מאדם לאדם ולפעמים אפילו באותו האדם ברגעים שונים.
אני לא מעוניין להמשיך בדיון הזה מכיוון שאנחנו לא מדברים באותו הרובד ואני כנראה לא האדם המוסמך להדריך בנושא. מה שכן אני אסיים בדוגמא אחרונה שאולי תעזור אדם שבזדון הוציא לחברו עין יקבל בגלגול הבא שלו הזמדנות להציל אדם אחר כלשהו (ואולי אפילו את גילגול של אותו אדם שהוא הוציא לו את העין) מאובדן ראיה. במקרה שינהג בזדון גם אז יחזור בגילגול הבא כעיוור או שיאבד את עינו בעצמו. המטרה היא לתקן את הקילקולים שגרמנו לנשמה שלנו בהתנהגות הקלוקלת שלנו בכל אחד מהגילגולים, לא להיענש. |
|