סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה לכולם

toy-boy
לפני 19 שנים • 14 ביולי 2005

שאלה לכולם

toy-boy • 14 ביולי 2005
הבלוג הוא דבר רציני
אנשים כותבים בו כמו יומן
אך ליומן אתה מגלה סודות
ואתה יכול לכתוב דברים רעים שאף אחד לא קורא
ופה אנשים קוראים ומדברים על זה
שאלתי היא "כמה פתוח עלי להיות עם הבלוג"?
"וכמה מיידע זה ראוי לספר שלא יפגע באחרים"?
"וכמה רחוק אני צריך ללכת עם המיידע הזה"?
venus in our blood​(שולטת)
venus in our blood​(שולטת) • 14 ביולי 2005
הבלוג הוא קודם כל ולפני הכל, - ש ל ך .

תהיה אתה.
נטו אתה.

''כמה פתוח להיות עם הבלוג '' ? כמה שמרגיש לך נכון לאותו רגע.

''כמה מידע זה ראוי לספר שלא יפגע באחרים ?'' - כיהודייה כשרה אשיב לך בשאלה, אתה כותב בשבילך או למען אחרים...?

''וכמה רחוק אני צריך ללכת עם המידע הזה ? '' כמה שאתה מרגיש וחושב לנכון ( ושוב..לפני וככלות הכל, הבלוג הוא ש ל ך )

השאלה היא, למה להתרכז באינפורמציה ומידע כשאתה יכול להתרכז בעצמך, בבלוג ש ל ך ?

תזרום עם הבלוג...
עם עצמך...

בלוג הוא סוג של חשיפה ( ויש לה מחיר לפעמים, כי לא כולם יכולים להבין תמיד את נבכי נפשך )

אבל,

הבלוג שלך, הוא קודם כל מתנה לעצמך , עבורך ובשביל עצמך . write.gif flower3.gif flower3.gif flower3.gif
Tame
Tame • 14 ביולי 2005
הממ
אני אפתח בזה שאני "לא משתגע" על תופעת הבלוגים - וזה בלשון המעטה.

לא מדובר ביומן כי אם במשהו הפתוח לציבור, יתרה מכך, אתה בונה עלה זה שיקראו אותו ולכן אתה כותב אותו. אם לא היית רוצה שיקראו אותו היית כותב יומן.

אפשר לומר שהבלוג הוא שלך אך לא בשבילך, ברגע שאתה רוצה שיקראו אותו אתה חייב לשמור על עניין בשביל הקורא, אף אחד לא מעוניין לשמוע דברים שישעממו אותו.

בנוסף לדעתי הבלוג הוא סוג של אקסבציוניזם לא שונה במיוחד מזה של אלו שמשתתפים בתוכניות ריאליטי או תוכניות אירוח כמו ריקי לייק וג'רי ספרינגר. כשאתה כותב בלוג אתה חושף חלקים מהאישיות שלך ומהחיים שלך לביקורת ציבורית.
כמובן שמטבע הדברים אתה תציג הכל מזוית הראייה שלך שתייפה חלק מהדברים ותתעלם מדברים רבים אחרים כך שהתמונה לא תהיה מלאה. משמע תיצור סוג של אשליה לקורא, מעין שקר לבן שמייפה את זהותך ואת מי שאתה.
הרבה מתייחסים לבלוג שלהם בצורה נארקסיסטית, הרבה פשוט משתמשים בו לאוננות מנטאלית או רגשית (או שתיהן).

ובקשר לשאלה היחידה שמעניין אותך שאני אענה עליה (כל החלק הקודם לא היה מיועד בשבילך מאחר שכבר החלטת לפתוח בלוג ואתה פשוט רוצה לקבל אישור למעשים עתידיים):

אם יש ברשותך מידע שפרסומו עלול לפגוע באחרים ולו בדרך הקלה ביותר אני ממליץ ומקווה מאוד שלא תפרסם אותו קל וחומר שלא "תלך איתו רחוק".
יש עדיין אנשים שלא היו רוצים שמידע אישי בנוגע לחייהם יפורסם, אנשים שמעדיפים לשמור על צנעת הפרט ובכלל על הפרטיות. אל תהרוס להם ואל תפגע בהם, גם לא אם זה יבדר המון אנשים והמון אנשים יהנו להתפלש בחומר שתחשוף.
ולא, אל תעשה את זה אפילו אם אתה מרגיש שזה "מגיע להם" או ש"הם הביאו את זה על עצמם" או אפילו אם אתה רוצה להתנקם בהם.
המלכה קארינה​(שולטת)
בבלוג כללי שכזה לדעתי אפשר לכתוב הכל , אבל לשמור על כבוד/שמו של האדם !

(בנינו - מי שצריך לדעת - יודע - גם אם לא תכתוב הכל .... )
icon_chickkiss.gif
ילדה יפה

מה ההבדל

ילדה יפה • 14 ביולי 2005
לי יש גם יומן וגם בלוג....

ןלא אני לא כותבת ביומן דברים שאפשר לפרסם בבלוג, פשוט מוצאת את הגבול שלי בין מה שהייתי מוכנה שאנשים ידעו לבין מה שלא.....

המטרה היא לשתף ולא לפגוע, וכידוע לא בכל אפשר לשתף....
Black Roses
Black Roses • 14 ביולי 2005
זה משהו שאתה יוצר לכן אתה צריך ללכת לפי שיקול הדעת שלך .
Anan-Sagol​(שולט)
לפני 19 שנים • 15 ביולי 2005
Anan-Sagol​(שולט) • 15 ביולי 2005
שאלת אז

שאלתי היא "כמה פתוח עלי להיות עם הבלוג"? ככה וככה כלומר עד היכן שתרצה

"וכמה מיידע זה ראוי לספר שלא יפגע באחרים"? ככה וככה כלומר למד להסתיר ולהטעות בתאור נשוא הכתיבה

"וכמה רחוק אני צריך ללכת עם המיידע הזה"? זה פשוט עד שם כלומר עד שתרגיש עירום נפשית. אם הקהל רצוי פשוט גם את עורך. אם לא אתה בעונת התאנים
ענן-סגול