שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

מצב נפשי בדינמיקת שליטה- האם יש קו אדום

Silent Sin
לפני 15 שעות • 4 בספט׳ 2026

מצב נפשי בדינמיקת שליטה- האם יש קו אדום

Silent Sin • 4 בספט׳ 2026
מן הסתם שיש עדיפות להיכנס לדינמיקת שליטה עם בן אדם שהמצב הנפשי שלו יציב ותקין לחלוטין, אבל לא תמיד זה המצב.
בכל זאת אנחנו חיים במדינה עם לא מעט אסונות, ותוסיפו לזה את הצרות שיש לכל אחד בחיים שלו.
האם יש לכם תנאי סף לגבי המצב הנפשי של האדם מולכם, או שמצב נפשי זה דבר שאפשר להתגבר עליו עם גבולות ברורים ותקשורת, וזה לא אמור להפריע.
האם זה תלוי רק בכמה המצב הנפשי של הפרטנר, משפיע על הדינמיקה המשותפת?
וזה שהוא הולך לטיפול, ומודע לבעיה הופך את זה לסבבה לגמרי, או שזו עדיין מורכבות שצריך מיומנות כדי להתמודד איתה.
Kinkr​(שולט)
לפני 12 שעות • 4 בספט׳ 2026
Kinkr​(שולט) • 4 בספט׳ 2026
יצא לי כבר מספר פעמים להיכנס למערכת יחסים 24/7 עם נשלטות שיש להן עניינים נפשיים.

איך שאני מסתכל ומתפקד בעניין זה להבין האם יש אבחון ומהו, האם יש טיפול קבוע, והאם היא מכירה ויודעת איך זה משפיע לה על הדינאמיקה.

כל זמן שהיא בטיפול ויודעת להגיד לי מה הטריגרים או איך זה ישפיע עליי מראש, אני לא רואה מניעה להיכנס לזה, שכן אני מתאם ציפיות מראש שאני יודע, יכול ורוצה לתמוך, לעזור ולדחוף להיות הגרסה הטובה ביותר, אבל אני לעולם לא אהיה תחליף לטיפול
פישוטו
לפני 11 שעות • 4 בספט׳ 2026
פישוטו • 4 בספט׳ 2026
אני מפריד את התשובה שלי ל2 פרמטרים.

1. האם זה ראוי? האם זה מוסרי? וכל השיט הזה.
להסתשן עם אדם שיש לו בעיה נפשית. לדעתי כן, כל עוד יש את המודעות שדיברת עליה. וכל עוד 2 הצדדים יודעים איך לא לתת לזה להשתלט על הדינמיקה. ומסוגלים לעצור כזה לא מתאים.
כמו שציינת - פוסט טראומה, דיכאון וחרדות הם כבר מצבים מאוד שכיחים. אפילו מנורמלים. ומנגד יש הפרעות חמורות מאלה, אן שונות לגמרי. ככה שקשה לקבץ את כולן באותה כותרת.

2. האם זה שווה לי להכנס לדבר כזה? בכנות... לרוב לא. אבל זה עוד פרמטר שאותו אני מכניס לשקלול של "האם אני מוכן ובטוח להכנע לאשה הזו?". ולא בהכרח יוביל לשלילה גורפת. במידה ושולטת במצב כזה גם תמשוך אותי מספיק וגם תרגיש בטוחה - לבריאות, נעשה שמח.
אבל ריאלית, זו סיטואציה בהסתברות נמוכה.
    התגובה האהובה בשרשור
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 10 שעות • 4 בספט׳ 2026
באתי להנות ולא למצוא פרויקט תמיכה נפשית ולכן אפעיל המון סינון ובקרה בבחירות שלי.

לא סתם אנחנו חוזרים ואומרים פה ששליטה היא לא תחליף לטיפול ושולט הוא לא תחליף למטפל: מי שמחפש לעבד טראומות או להשתמש בסשן כמקפצת דופאמין כדי לצאת מדיכאון לא נמצא בעיניי במקום טוב, ואעדיף לא להכנס איתו לסשנים. אני לא יודעת לצפות איזה טריגרים יתעוררו במצב הזה וכמה עמוק יהיה הדרופ.

לא אתחיל דינמיקה עם אנשים עם הפרעות אישיות תלותיות, גבוליות, ונרקסיסטיות כשהן מאובחנות או אם אזהה סימנים לכך. אנשים עם הפרעות מסוג זה דורשים הרבה יותר אנרגיה ותחזוקה שוטפת משאני מוכנה להעניק.

דיכאון קליני קשה הוא גם תמרור עצור מבחינתי. אני יודעת מה זה דיכאון וכמה קשה להיות ליד אנשים בדיכאון, ואעדיף לא להכניס את הראש ביודעין לסיטואציה הזו.

יש עוד המון אנשים שנמצאים בטיפול (או צריכים אחד) כי הם לא מסוגלים לקחת אחריות על הבחירות והטעויות שלהם. כולם אכלו ושתו ועשו להם. גם מזה אני אמנע מתוך ידיעה שלא משנה מה אעשה, ביום שאחרי שהקשר ייגמר אצטרף לרשימת הנבלים בלקט הסיפורים.
הוא​(שולט)
לפני 10 שעות • 4 בספט׳ 2026
הוא​(שולט) • 4 בספט׳ 2026
מגיע לכל אחד ואחת לחוות פרטנר שניתן לסמוך עליו/עליה. זה תנאי סף. לא תמיד ניתן לדעת ולצפות שאתה בעצם בקשר עם אדם לא יציב
גם אם מנהלים חיים משותפים. מי שנכנס לזה בידיעה מודעת מכניס עצמו למשהו עם מחיר לא פשוט. במקרה של משבר ופרידה, הדינמיקה הכלובנית מעצימה דרמה ואקטים קיצוניים מצד הפרטנר הלוקה . לעיתים קשר כזה יכול להיות טראומטי

חייבים שיהיו קוים אדומים. גם קוים של סדקים בקירות
קוים של חיתוכים ועוד קוים צבעוניים ישרים עגולים ועקומים
טוסברהינדי
לפני 9 שעות • 4 בספט׳ 2026
טוסברהינדי • 4 בספט׳ 2026
באופן אישי, אשתדל שלא להתקרב מאוד למישהי שלא אכפת לה ממני ולי ממנה. כשיש אכפתיות אמיתית, אפילו אהבה חס וחלילה, אפשר להכיל הרבה מאוד דברים, מקיימים דיאלוג, וכבר מוצאים את הדרך. אין לדברים האלו פרוטוקול.

אם אנחנו יותר בקטע של לבוא ולהנות, ומחפשים אדם בעל האישורים הפסיכיאטרים המתאימים, כדי ללהק אותו להצגה שלנו - אז קצת סבלנות. קרוב היום שיהיו רובוטים עם בינה מלאכותית חבל"ז. והדגם הבדס"מי מיפן יאפשר דרגות החפצה סוף הדרך.