סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

נשלטת/מתחלפת אמונוגמית

shirazbar​(שולטת)
לפני ארבעה חודשים • 18 במרץ 2026
shirazbar​(שולטת) • 18 במרץ 2026
DomGil כתב/ה:
הדינמיקה כמובן מאוד תלויה באופי ובגבולות הגזרה של מערכת היחסים הספציפית.

לראייתי, בתרחיש שתיארת, המפתח הוא שהשולט הוא "ראש הפירמידה".

בפועל, זה שילוב של מספר דברים:

בדרך כלל, השליטה שלך במישהו אחר צריכה לקבל את ברכתו של השולט שלך. הוא למעשה "משאיל" לך את הסמכות הזו.

את צריכה לדעת לעשות סוויץ' מנטלי. להיות כנועה וקשובה מולו, וסמכותית ודומיננטית מול הנשלט/ת שלך.

בגלל האמונוגמיה, חשוב להגדיר עם השולט שלך מראש מה מותר ואסור לך לעשות מינית עם הנשלט/ת שלך. זה כמובן תלוי העדפה שלו, אבל אם הוא רואה במיניות שאת מפעילה ככלי שלו, הוא זה שמנהל את הגבולות שלה.

בסוף, את הצינור שדרכו עוברת הסמכות של השולט שלך כלפי מטה, וזה דורש המון בגרות ותקשורת (מצד כולם), כדי להימנע מהקונפליקט שהוזכר לעיל. השליטה שלך באחר היא חלק מהמרחב שהשולט שלך מאפשר לך. זה עובד נהדר כל עוד יש שקיפות מלאה ותיאום ציפיות מולו.

תיארת בדיוק את מה שאני לא רוצה. זאת הסיבה שויתרתי על הקשר, בין היתר. זה מבטל את החופש שלי לשלוט. מבטל אותי.
ve-ra
לפני ארבעה חודשים • 19 במרץ 2026
ve-ra • 19 במרץ 2026
shirazbar כתב/ה:
DomGil כתב/ה:
הדינמיקה כמובן מאוד תלויה באופי ובגבולות הגזרה של מערכת היחסים הספציפית.

לראייתי, בתרחיש שתיארת, המפתח הוא שהשולט הוא "ראש הפירמידה".

בפועל, זה שילוב של מספר דברים:

בדרך כלל, השליטה שלך במישהו אחר צריכה לקבל את ברכתו של השולט שלך. הוא למעשה "משאיל" לך את הסמכות הזו.

את צריכה לדעת לעשות סוויץ' מנטלי. להיות כנועה וקשובה מולו, וסמכותית ודומיננטית מול הנשלט/ת שלך.

בגלל האמונוגמיה, חשוב להגדיר עם השולט שלך מראש מה מותר ואסור לך לעשות מינית עם הנשלט/ת שלך. זה כמובן תלוי העדפה שלו, אבל אם הוא רואה במיניות שאת מפעילה ככלי שלו, הוא זה שמנהל את הגבולות שלה.

בסוף, את הצינור שדרכו עוברת הסמכות של השולט שלך כלפי מטה, וזה דורש המון בגרות ותקשורת (מצד כולם), כדי להימנע מהקונפליקט שהוזכר לעיל. השליטה שלך באחר היא חלק מהמרחב שהשולט שלך מאפשר לך. זה עובד נהדר כל עוד יש שקיפות מלאה ותיאום ציפיות מולו.

תיארת בדיוק את מה שאני לא רוצה. זאת הסיבה שויתרתי על הקשר, בין היתר. זה מבטל את החופש שלי לשלוט. מבטל אותי.

נשלט רוצה להשלט על ידך או לא. האינטואיציה שלך טבעית והגיונית בעיני
Eolann​(שולט)חשבון מאומת
Eolann​(שולט)חשבון מאומת
Eolann​(שולט)חשבון מאומת • 19 במרץ 2026
Black Lotus כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:
האם השולט מנהל גם את הקשר המשני? יש גבולות מוסכמים או חופש פעולה?

כמו שכתבו לפני, לכל מערכת יש את הדינמיקה שלה.
אצלנו הקשר הראשי מגדיר את הכללים והגבולות שהקשרים המשניים יכולים להתנהל במסגרתם. אין ניהול מרחוק על ידי השולט בתוך הקשר המשני, אלא יש אוטונומיה מוחלטת.

שאלה כנה.
כמו מה למשל? איזו מסגרת שנקבעת מראש ע״י צד שלישי יכולה לאפשר אוטונומיה מוחלטת בקשר בין השניים?
אוטונומיה מוחלטת זה כשהכללים נקבעים בין השניים. ברגע שאחד מהצדדים מגיע עם חוקים שנקבעו ע״י צד שלישי, זאת כבר לא אוטונומיה.
אם אשתי אוסרת עלי לשחק עם הנשלטת אחרי שקיעת השמש, האוטונומיה שלנו תהיה כפופה לרצונותיה. משמע, זאת לא אוטונומיה.
אני לא טוען שמערכת יחסים כזאת לא יכולה להתקיים, שהיא לא יכולה להיות מרגשת, עשירה, ואותנטית, אבל היא תתנהל תחת חוקים ״מלמעלה״.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
Eolann כתב/ה:

שאלה כנה.
כמו מה למשל? איזו מסגרת שנקבעת מראש ע״י צד שלישי יכולה לאפשר אוטונומיה מוחלטת בקשר בין השניים?
אוטונומיה מוחלטת זה כשהכללים נקבעים בין השניים. ברגע שאחד מהצדדים מגיע עם חוקים שנקבעו ע״י צד שלישי, זאת כבר לא אוטונומיה.
אם אשתי אוסרת עלי לשחק עם הנשלטת אחרי שקיעת השמש, האוטונומיה שלנו תהיה כפופה לרצונותיה. משמע, זאת לא אוטונומיה.
אני לא טוען שמערכת יחסים כזאת לא יכולה להתקיים, שהיא לא יכולה להיות מרגשת, עשירה, ואותנטית, אבל היא תתנהל תחת חוקים ״מלמעלה״.

יש הבדל בין "אשתי אוסרת עליי" לבין "הקשר הראשי קובע" שהמשמעות שלו היא "יש כללי יסוד שמוסכמים על כל המעורבים בקשר הראשי וחלים על הקשרים המשניים".
כיוון שהקשרים המשניים מודעים להם מראש, זו המציאות שבה הם מתקיימים ובמסגרתה יש אוטונומיה.

מערכת משנית שיודעת שהיא כזו מתגמשת לפי המגבלות של המערכת הראשית כי אלו הנסיבות, בדיוק כפי שאנשים בפרק ב' מתגמשים לפי זמני השהות עם הילדים או מי שיוצא עם אדם שומר שבת יודע שהוא לא יהיה זמין עבורו בסופ"ש. לאנשים יש אילוצים וזכותו של מי שיוצא איתם לבחור האם הם מקובלים עליו או לא.
ve-ra
ve-ra • 19 במרץ 2026
השאלה מה יקרה באותו יום בו השולט בקשר הראשי יגיד די, נגמר לי. אין יותר שום קשר נוסף. בלי סיבות. בלי תירוצים. בלי דיונים. זו המציאות החדשה.
Eolann​(שולט)חשבון מאומת
Eolann​(שולט)חשבון מאומת
Eolann​(שולט)חשבון מאומת • 19 במרץ 2026
Black Lotus כתב/ה:
Eolann כתב/ה:

שאלה כנה.

יש הבדל בין "אשתי אוסרת עליי" לבין "הקשר הראשי קובע" שהמשמעות שלו היא "יש כללי יסוד שמוסכמים על כל המעורבים בקשר הראשי וחלים על הקשרים המשניים".
כיוון שהקשרים המשניים מודעים להם מראש, זו המציאות שבה הם מתקיימים ובמסגרתה יש אוטונומיה.

מערכת משנית שיודעת שהיא כזו מתגמשת לפי המגבלות של המערכת הראשית כי אלו הנסיבות, בדיוק כפי שאנשים בפרק ב' מתגמשים לפי זמני השהות עם הילדים או מי שיוצא עם אדם שומר שבת יודע שהוא לא יהיה זמין עבורו בסופ"ש. לאנשים יש אילוצים וזכותו של מי שיוצא איתם לבחור האם הם מקובלים עליו או לא.

לא טענתי שמדובר בתרמית. ברור לי שכולם נכנסים למערכת היחסים הזאת מתוך מודעות והסכמה. לכן דבריך נכונים, אבל לא רלוונטיים לשאלה שלי. המודעות אינה מבטלת את הניואנסים שהעלתה שירז. אני הגבתי לטענתך שמדובר באוטונומיה מלאה. ואוטונומיה מלאה קיימת רק כשהכללים נקבעים בין שני הצדדים עצמם. ברגע שחלק מכללי היסוד מגיעים ממערכת אחרת, מדובר באוטונומיה חלקית או יחסית ולא מוחלטת. אני מאמין שקשר כזה כשהוא מודע, יהיה אמתי וחופשי במידה רבה, אבל כל עוד הוא מתקיים בגבולות שנקבעו מחוצה לו, הוא פחות אוטונומי במובן הטהור של המילה.

אפשר להשוות בין מסגרת כמו אמונה וילדים, משמע בין ״אילוצי החיים״, ל״אני לא יכול לעשות משהו כי הקשר הראשי שלי אינו מאפשר״, תנאי חיים מול סמכות של מערכת יחסים אחת על אחרת. השוואה כזאת מאפשרת להבין מדוע אדם יסכים לנהל מערכת יחסים עם מי שממהר לקראת כניסת שבת או ילדים, אבל לא יהיה מוכן לנהל מערכת יחסים תחת מגבלה שנקבעת ע״י מערכת יחסים זוגית אחרת. מה עוד שבפרק ב’ הרבה פעמים שומרים שבת ביחד.
לא מסכימה. אוטונומיה מלאה מתאפשרת כאשר בתוך ההתנהלות של הקשר אין גורמים שמחליטים עבור הצדדים ומתערבים להם. ברגע שכל הצדדים יודעים לאיזה מערך הם נכנסים ומה טווח הפעולה שלהם, האוטונומיה קיימת עבורם.

מבחינת הקשר זה לא באמת משנה אם ביום שישי אי אפשר להפגש כי הוא שייך למערכת הראשית, לילדים או לאלוהים.

ואם נניח יש הגבלות מיניות הן אמורות להיות שקופות מבחינת מבחינת הפרטנר ועבורו הן אמורות להיות פשוט טווח המיניות של מי שמולו. אם היא מגדירה למשל שלא תהיה ביניהם חדירה, זה לא אמור לשנות אם זו החלטה שהתקבלה בקשר הראשי, אם זה סגנון השליטה שלה או אם יש לה וגיניסמוס.

לגבי הקושי לבצע סוויץ' או תחושת הביטול כשולטת - אלו קשיים שלה מול עצמה, לא של המערכת ולא מול המערכת המשנית.

ובנוגע לאיום ניתוק השאלטר שve-ra ציינה: לא הגיוני לבצע תרחיש כזה בלי סיבה ודיון, כשיש עוד אנשים מעורבים. סביר להניח שאם דבר כזה יקרה זה כי המערכת הראשית נפגעה או תנאי בסיסי והכרחי הופר, ובמקרה כזה הגיוני והכרחי לחתוך כדי להגן עליה.
מכשפת הירח​(נשלטת)​{Loki the t}
Black Lotus כתב/ה:

ובנוגע לאיום ניתוק השאלטר שve-ra ציינה: לא הגיוני לבצע תרחיש כזה בלי סיבה ודיון, כשיש עוד אנשים מעורבים. סביר להניח שאם דבר כזה יקרה זה כי המערכת הראשית נפגעה או תנאי בסיסי והכרחי הופר, ובמקרה כזה הגיוני והכרחי לחתוך כדי להגן עליה.

בוחרת דקה להתייחס לזה כי זה כל כך מדוייק
וזה גם מה שקורה במערכות יחסים א-מונוגמיות שאינן בדס"מיות
זה שיש שולט.ת (או קשר הררכי כלשהו) בתמונה לא הופך את זה שאי אפשר להביע התנגדות ללחתוך מבלי סיבה מוצדקת או דיון
בעיניי, זה מאוד מקביל לקשר ראשי עם קשר משני
זה לא שפשוט חותכים את הקשר המשני אם מישהו.י בקשר הראשי קובע.ת "עכשיו זה נגמר" (לפחות לא במרבית המקרים) אלא יש שיח בנושא שמטרתו להבין את הסיבה
וכן, לעיתים, כמו כשכבר לוטוס ציינה את הסיבות, זה מסתכם בסגירת הקשר המשני
ve-ra
לפני ארבעה חודשים • 20 במרץ 2026
ve-ra • 20 במרץ 2026
Black Lotus כתב/ה:
מבחינת הקשר זה לא באמת משנה אם ביום שישי אי אפשר להפגש כי הוא שייך למערכת הראשית, לילדים או לאלוהים.

. אם היא מגדירה למשל שלא תהיה ביניהם חדירה, זה לא אמור לשנות אם זו החלטה שהתקבלה בקשר הראשי, אם זה סגנון השליטה שלה או אם יש לה וגיניסמוס.

לגבי הקושי לבצע סוויץ' או תחושת הביטול כשולטת - אלו קשיים שלה מול עצמה, לא של המערכת ולא מול המערכת המשנית. .

זו שליטה עם עשרות כוכביות. בהחלט חשוב שהנשלט וכל המעורבים יכירו במגבלות שלו כי הן מגבלות שהונחו על ידי השולט. אחרת, זה לא יותר ממשחק חביב כלשהו בארגז חול. ייתכן שיש שיהנו מזה, אבל כמו ששירז אמרה, זה מבטל אותה- זה מבטל את השולט.
לפני ארבעה חודשים • 20 במרץ 2026
ve-ra כתב/ה:
Black Lotus כתב/ה:

. אם היא מגדירה למשל שלא תהיה ביניהם חדירה, זה לא אמור לשנות אם זו החלטה שהתקבלה בקשר הראשי, אם זה סגנון השליטה שלה או אם יש לה וגיניסמוס.

לגבי הקושי לבצע סוויץ' או תחושת הביטול כשולטת - אלו קשיים שלה מול עצמה, לא של המערכת ולא מול המערכת המשנית. .

זו שליטה עם עשרות כוכביות. בהחלט חשוב שהנשלט וכל המעורבים יכירו במגבלות שלו כי הן מגבלות שהונחו על ידי השולט. אחרת, זה לא יותר ממשחק חביב כלשהו בארגז חול. ייתכן שיש שיהנו מזה, אבל כמו ששירז אמרה, זה מבטל אותה- זה מבטל את השולט.

זו אבחנה מאד נחרצת. יצא לך להתנסות במערכת כזו ובמגבלות שלה כדי לקבוע אותה?

כי אני מתארת מערכת שמתקיימת בפועל במשך תקופה ארוכה, לא נראית ככה ולא מבטלת אותי.