|
|
לפני שנה •
5 בינו׳ 2025
לפני שנה •
5 בינו׳ 2025
nomii{Ashenn} • 5 בינו׳ 2025
► מלישס כתב/ה: לא יודעת מי זו ועל מה מדובר ....
אני רואה שכתבו כאן בתגובות שהיא עזרה להרבה אנשים,אבל יש משהו שהפריע לי מאוד וזו נורא אדומה מבחינתי ולא נראה לי כמו משהו שמטפל מוסמך היה עושה. היא אמרה למטופלים להפסיק לקחת טיפול תרופתי כמה ימים לפני שהם לוקחים אמדי,בעיניי זו סכנה גדולה ולא ברור לי איזה מטפל יכול להסכים לדבר כזה. לא מפסיקים טיפול תרופתי במכה ובטח לא עם מטפל שהוא לא פסיכיאטר. ובטח לא בכדי לצרוך סמים. שום רופא עם היגיון וידע בתחום הרפואה ובריאות הנפש לא היה עושה דבר כזה. טיפול תרופתי מפסיקים בליווי פסיכיאטר בלבד! את אמנם צודקת בנושא התיאום עם הפסיכיאטר, אבל הניחוש שלי שאמרה להם להפסיק ליטול תרופות פסיכיאטריות לפני מסעות מהחשש מסינדרום סרוטונין. נטילה של SSRIs (סוג נפוץ של נוגדי דיכאון) ותרופות פסיכיאטריות אחרות בזמן נטילת חומרים פסיכואקטיביים מסויימים (כולל פטריות ואמדי), עלולה להוביל למצב שנקרא סינדרום סרוטונין שבו בעצם הסטלה לא יורדת. מתווספים לסטלה סימפטומים בין לחץ דם גבוה, בלבול, הזיות, היפרונטילציה, ובמקרים קיצוניים מוות. הניחוש שלי הוא שהיא לא רצתה להסתכן במקרה של סרוטונין סינדרום ולכן העדיפה שיפסיקו לנטול לפני המסע. |
|
|
|
|
לפני שנה •
5 בינו׳ 2025
לפני שנה •
5 בינו׳ 2025
nomii{Ashenn} • 5 בינו׳ 2025
(מוסיפה שזה לא הופך את זה ללגיטימי, זה רק הסבר שלדעתי מאוד סביר שלא ראיתי אחרים מדברים עליו כאן)
|
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
מיתוסית(שולטת) • 8 בינו׳ 2025
► noomi כתב/ה: ► מלישס כתב/ה: לא יודעת מי זו ועל מה מדובר ....
אני רואה שכתבו כאן בתגובות שהיא עזרה להרבה אנשים,אבל יש משהו שהפריע לי מאוד וזו נורא אדומה מבחינתי ולא נראה לי כמו משהו שמטפל מוסמך היה עושה. היא אמרה למטופלים להפסיק לקחת טיפול תרופתי כמה ימים לפני שהם לוקחים אמדי,בעיניי זו סכנה גדולה ולא ברור לי איזה מטפל יכול להסכים לדבר כזה. לא מפסיקים טיפול תרופתי במכה ובטח לא עם מטפל שהוא לא פסיכיאטר. ובטח לא בכדי לצרוך סמים. שום רופא עם היגיון וידע בתחום הרפואה ובריאות הנפש לא היה עושה דבר כזה. טיפול תרופתי מפסיקים בליווי פסיכיאטר בלבד! את אמנם צודקת בנושא התיאום עם הפסיכיאטר, אבל הניחוש שלי שאמרה להם להפסיק ליטול תרופות פסיכיאטריות לפני מסעות מהחשש מסינדרום סרוטונין. נטילה של SSRIs (סוג נפוץ של נוגדי דיכאון) ותרופות פסיכיאטריות אחרות בזמן נטילת חומרים פסיכואקטיביים מסויימים (כולל פטריות ואמדי), עלולה להוביל למצב שנקרא סינדרום סרוטונין שבו בעצם הסטלה לא יורדת. מתווספים לסטלה סימפטומים בין לחץ דם גבוה, בלבול, הזיות, היפרונטילציה, ובמקרים קיצוניים מוות. הניחוש שלי הוא שהיא לא רצתה להסתכן במקרה של סרוטונין סינדרום ולכן העדיפה שיפסיקו לנטול לפני המסע. אסור לתת ייעוץ פסיכיאטרי ממי שאינו פסיכיאטר. הדבר הנכון לעשות הוא להגיד לו- לך לפסיכיאטר שלך, תגיד לו שאתה רוצה לנסות MD או פטריות והאם אתה יכול לשלב את זה עם התרופות שלך או לא, ואם לא- אז איך להפסיק ואחרי כמה זמן כן אפשר לצרוך את הסמים והאם ואיך אח"כ לחזור לתרופות. אני מניחה שאף פסיכיאטר שפוי לא יאשר להפסיק תרופות פסיכיאטריות כדי לקחת סמים באופן חד פעמי וכניסוי שמי יודע איך הם ישפיעו על האדם (נניח יכולים לגרום להתפרצות הפרעה נפשית או להחמיר את מצבו הנפשי). יותר מזה- אם פסיכיאטר יודע שאדם משתמש בסמים ורוצה לקחת תרופות נגד חרדה או דיכאון נניח, בדרך כלל יגיד לו להיגמל מסמים ורק אז ירשום לו תרופה. יש סיכון בלהפסיק בבת אחת תרופה פסיכיאטרית, יש סיכון בלהפסיק תרופה פסיכיאטרית בלי ליווי של פסיכיאטר, יש סיכון בלקחת סמי הזייה, יש סיכון בלקחת סמי הזייה בלי השגחה וכשאתה סובל מהפרעה נפשית ויש סכון בלקחת סמי הזיה כשאתה גם לוקח טיפול פסיכיאטרי. כאילו, כל האופצות גרועות ואין לה שום הסמכה לאשר אף אחת מהאופציות האלה! |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
► שוסי כתב/ה: מזכירה ומסכמת,-
טיפול רגשי עושים רק אצל מטפלת רגשית מוסמכת,קרי-בעלת תואר שני טיפולי+הסמכה בתחום הטיפולי הספציפי. זה בדר"כ יכלול לפחות 6 שנים של תואר ראשון ושני+מאות שעות הסמכה מעשית תחת פיקוח סופר וויזן. מי מוסמך לטפל? מטפלים בהבעה ויצירה,מטפלות בעזרת בעהח,עובדים סוציאליים בעלי תואר שני,יועצות חינוכית אשר עברו הכשרה בפסיכותרפיה במכללה/מכון/ אוניברסיטה מוכר של המל"ג. פסיכולוגיות קליניות,שיקומיות,רפואיות וחינוכיות.פסיכולוגים חברתיים,תעסוקתיים,קוגניטיביים אשר עברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שיועצות חינוכיות צריכות לעבור. מרפאות בעיסוק שעברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שהנל צריכים לעבור. איך נדע לזהות? תבקשו לראות תעודות ותארים. תבקשו לראות מסמכים אשר מעידים על הכשרה מעשית. תבדקו את שם המקום בו המטפל טוען שלמד. תבדקו מול המלג. לא תעברו ניתוח לב אצל מי שקורא ספרי רפואה להנאתו. אז בבקשה אל תעברו טיפול רגשי אצל מי שאין לו הכשרה מתאימה. מטפלת בעזרת בע"ח היא לא מטפלת מוסמכת. אפשר ללמוד את זה גם אחרי תואר ראשון בביולוגיה או פסיכולוגיה- ששני התארים האלה לא מורשים לטפל. עובדים סוציאליים יכולים לטפל גם עם תואר ראשון. יועצת חינוכית זה ייעוץ ולא טיפול. הן לא יכולות ללמוד כל סוג של פסיכותרפיה. פסיכולוג חברתי או קוגניטיבי זה לא טיפולי- זה מחקרי. הם לא מוסמכים לטפל. פסיכולוג תעסוקתי ארגוני גם לא בדיוק מטפל- יותר יועץ, אבל אולי זה גבולי. פה יש פירוט על ההתמחויות של הפסיכולוגים: https://www.betipulnet.co.il/articles/%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92_-_%D7%9E%D7%94_%D7%96%D7%94,_%D7%9E%D7%94_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95_%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%99%D7%A9/ מרפאה בעיסוק גם לא מטפלת רגשית ולא לומדת את זה. זה שחלקן יכולות ללמוד פסיכותרפיה כלשהי כמו נגיד CBT, לא אומר שיש להן הסמכה להיות מטפלות רגשיות. מי ששכחת ברשימה זה קרימינולוגים קליניים ופסיכיאטרים שלמדו פסיכותרפיה שגם מוסמכים לתת טיפול רגשי. אני כן מסכימה זה סופר חשוב ללכת רק למטפל מוסמך ולא אלטרנטיבי. היום כל קוסמטיקאית וכל מוסכניק יכולים ללמוד NLP ארבעה חודשים או קורס שקר כלשהו לטיפול בטראומה או לפתח מעצמם גישה לטפל ב-OCD כי היה להם והם התגברו לבד או אנשים שקראו כמה ספרי פסיכולוגיה וראו סרטונים בטיקטוק ולפרסם את עצמם כמטפלים, פסיכותרפיסטים וואט אוור. החוק לא אוסר עליהם לטפל באנשים וחבל. כמובן שיש גם מאמנים שיכולים לחרוג מהסמכות שמותרת להם. יש יועצי מיניות ויועצים זוגיים ומדריכים וכל מיני מכבסות מילים כאלה ואחרות לאותו שיט. בקיצור- הכל פרוץ. אז מה זה משנה אם היא קראה לעצמה פסיכולוגית או מטפלת רגשית או יועצת או מטפלת אלטרנטיבית או וואט אוור. מה שמשנה זה שהיא עשתה מפגשים שנראים כמו מפגשים של טיפול רגשי, שהם נתפסו ככה על ידי המטופלים שלה ועל ידה ושהיא קיבלה תשלום על השירות הזה, זה לא ייעוץ ממקום חברי. ובגלל שהיא לא מטפלת מוסמכת יש לה אפס ידע והבנה באתיקה ומה זה טיפול ולכן היא (לכאורה!) עשתה דברים שכל מטפל מוסמך יודע שאסור לעשות וזה שיש לה תואר בפסיכולוגיה, אז זה לא מקנה שום כלים או יכולות טיפוליים. לצורך הדוגמה זה כמו לעשות בגרות בפסיכולוגיה, אבל ביותר מעמיק. אם רצתה לטפל, הייתה צריכה לקחת ברצינות וללכת להשקיע שנות לימוד והסמכה בתארים וקורסים שאשכרה שווים משהו כי גם אני יכולה להגיד שהשקעתי 5 שנים בללמוד אבל בפועל זה בתואר בפילוסופיה, קורס באימון וקורס ב-NLP, אז זה עושה אותי כמו פסיכולוגית קלינית שלמדה 5 שנים??? והחלק האחרון זה תגובה לכל הטרולים פה שמגנים עליה מסיבה מוזרה. |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
► אליפסה כתב/ה: אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.
טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך. לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן. בתור פסיכולוגית מוסמכת, תגידי את האמת- אם היית סובלת עכשיו חלילה מפוסט טראומה בעקבות 7.10 או אונס- היית הולכת למטפלת אלטרנטיבית? היית שולחת לאחת כזו את הילדים שלך או חברים שלך? היית שולחת הלום קרב מהמילואים לאחת כזאת? |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 8 בינו׳ 2025
► אליפסה כתב/ה: אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.
טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך. לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן. אני בוחרת דקה להגיב רק למשפט הזה: "מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול" לא הם לא. הם במקסימום נכנסים לתוך גורם של מעגל שיקום. לא משפחה, לא בן זוג או בת זוג ולא חברים הם המטפלים ואסור שזה יגיע בכלל למקום כזה לא בריא. |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
► אליפסה כתב/ה: ► teacher כתב/ה: והיא זו שהתיימרה להיות המבוגר האחראי. זה בדיוק מה שפסיכולוג לא אמור להיות, ולא מתיימר להיות. אחד הדברים שפסיכולוג אמור למנוע הוא את היווצרותם של יחסי תלות מהסוג הזה, בהם המטופל מסגל לעצמו התנהגות אינפנטילית ומצפה מהפסיכולוג להיות המבוגר האחראי. במצבים מסויימים, כאשר המטפל נלחם על יחסים מהסוג הזה הדבר יכול אפילו להוביל להפסקת הטיפול. הטענה שבהיותה מטפלת היא לקחה על עצמה להיות "המבוגר האחראי" היא טענה שגויה שמשקפת אי הבנה של של עולמות הטיפול. דווקא במסגרות דתיות ובכתות קורה שה"גורו" לוקח את התפקיד של המבוגר האחראי, ומעודד יחסי תלות. ואם זה מה שקרה, זה בהחלט יכול להיות בעייתי. אגב, בעייתי זה לא בהכרח נפשע. יש פה הרבה מאוד אנשים שמחפשים יחסי תלות , בהם השולט יקבל על עצמו את תפקיד המבוגר האחראי. זה יכול להיות מרגש מאוד, ועוצמתי מאוד, אבל זה גם נפיץ מאוד. אלו שמחפשים ומחפשות מערכות יחסים כאלו הם הרבה פעמים גם אלו שיש להם היסטוריה של מערכות יחסים טראומטיות. שוב, לא בכל מקום שבו יש סבל וכאב יש גם פשע וזדון. אני מאמינה שהסביבה שלנו היתה טובה יותר אם אנשים היו נוקטים בגישה טיפולית זה כלפי זה ולא שיטורית. (מעניין איך כל אלו שחושבים שטיפול עושים עם הסמכה בלבד, גם חושבים שבשביל להיות שוטר, שופט ומומחה לאתיקה אין צורך בשום הכשרה. מספיק חיבור לאינטרנט). את לא מבינה את עולמות הטיפול. יחסים טיפוליים הם בהגדרה יחסים של תלות ומרות. למה את חושבת שאסור למטפל לשכב עם המטופל שלו? כי בהגדרה היחסים לא שיוויוניים ולא הדדיים! למה אסור לרופא לגעת בך באופן מיני והחוק מחמיר איתו יותר מאשר המוסכניק שלך? כי זה יחסים שבהכרח יש פגיעות רגשית ויש תלות מסוימת, כי המטפל הוא בעל סמכות, כי לו יש כוח והמטופל הוא הצד החלש והנזקק שנותן אמון במטפל והוא מגיע פגיע עם שלל בעיות נפשיות ברמה כזו או אחרת שכבר שמים אותו במצב של סיכון. אז כן, מטפל צריך להיות מבוגר אחראי. זאת אחריות שלו לעשות כמיטב יכולתו לא לפגוע במטופל שלו. לא לנהל איתו יחסים לא הולמים. לא לגעת בו באופן מיני. לא לנצל אותו. לסרב למטופל שמנסה לפלרטט איתו גם אם הוא נמשך אליו כי לכל מטפל מוסמך ברור שגם אם המטופל יוזם אין פה הסכמה אמיתית ורצון אמיתי וכמו ששי כתב- גם כשהטיפול נפסק, היחסים בין הצדדים וההתייחסות שלהם אחד לשני- שונה גם חודשים ושנים אחר כך. המטפל לא מעודד יחסי תלות במטרה לנצל את המטופל כמו רב או מנהיג כת, אבל מעצם טבעם של היחסים נוצרת תלות ויש מטופלים שיהיו יותר תלותיים ויש שפחות ויש כאלה שיהיו תלותיים אחרי 3 חודשים של טיפול כי הם בסופר משבר ויש כאלה אחרי 3 שנים של טיפול. |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
ולמי שכתב פה, כבר לא זוכרת ולא מאמינה שקראתי 18 עמודים!! שאנחנו עושים פה שיימינג ואננו לא שופטים ולא תליינים ובבית משפט אדם זכאי עד שהוכח אחרת-
אז בבית משפט לשופט יש סמכות והוא ירשיע אדם רק אם הוא יחשוב שהוא אשם "מעבר לכל ספק סביר" שזה ברמה של 98 או 99% (כי תמיד יש סיכוי קלוש ככל שיהיה שיש טעות או ראיות שלא התגלו וכו), כי אנחנו כמדינה מתוקנת (עלק) לא רוצים לשאת על המצפון שלנו אנשים חפים מפשע שישבו בכלא על לא עוול בכפם ומעדיפים שפושעים יהיו בחוץ במקומם. כלומר יותר חמור שמישהו שאנס מישהי ולא הרשיעו אותו כי אין מספיק ראיות או שזה לא חד משמעי ויהיה בחוץ ממישהו שלא אנס מישהי ויהיה בכלא כמה שנים טובות. אז אותה "מטפלת"- אם יש לה נזק זה בפרסום הכתבה ובתלונות שאולי יהיו עליה במשטרה ואולי משפט... והיא יכולה לתבוע דיבה את העיתון שפוגע ב"שמה הטוב". ואם הכפישו אותה סתם הנזק שהיא חווה הוא באמת עצוב וקשה לעומת אם זה אמת וזכות הציבור לדעת. ואבל אנחנו כאן כקהילה, לא צריכים לדעת על מישהו ברמת וודאות "מעבר לספק סביר" שעשה פשע כמו משפט פלילי. אני בתור אישה, עם כל הכבוד, מידת הנזק שלי בלצאת עם גבר שאומרות עליו נשים שהוא אנס או מטרידן גבוהה בהרבה אם הוא אכן כזה לעומת הנזק של הגבר שכמה נשים אומרות שכדאי להיזהר ממנו כי הוא כזה. אל תדאגו לו, הוא ימצא עם מי לצאת, את מי לסשן ואת מי לזיין. ואם הוא לא באמת אנס ומטרידן, אז אני לא הפסדתי מזה כלום. אז זה עניין של ניהול סיכונים. אם אני הייתי מחפשת מטפל או מטפלת שמבינים בבדסמ, אז ממש הייתי רוצה לדעת על מטפל או "מטפל" שמתנהג בצורה לא אתית ופוגענית גם אם זה "רק" למישהו או שניים ובטח אם 7 או 9 מתלוננים עליו. אני אעדיף לא להתקרב ולקחת את הסיכון שאני אהיה אחד מהם לעומת אחד מכל אלו שמשבחים אותה. זכותי להגן על עצמי. הנזק שאני יכולה לקבל מלהיות אצל מטפלת כזאת הרבה יותר גבוה מהנזק שלה אם לא יבואו אליה "מטופלים" או סליחה- "נועצים" או איך שהיא לא רוצה לקרוא להם. יש מלא דברים חמורים בכתבה הזו שאפילו אם רק האשמה אחת נכונה ורק של מתלונן אחד- אז זה מספיק לי כדי לא להתקרב אליה או לאחרים כמוה. |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
מלישס(שולטת) • 8 בינו׳ 2025
► noomi כתב/ה: ► מלישס כתב/ה: לא יודעת מי זו ועל מה מדובר ....
אני רואה שכתבו כאן בתגובות שהיא עזרה להרבה אנשים,אבל יש משהו שהפריע לי מאוד וזו נורא אדומה מבחינתי ולא נראה לי כמו משהו שמטפל מוסמך היה עושה. היא אמרה למטופלים להפסיק לקחת טיפול תרופתי כמה ימים לפני שהם לוקחים אמדי,בעיניי זו סכנה גדולה ולא ברור לי איזה מטפל יכול להסכים לדבר כזה. לא מפסיקים טיפול תרופתי במכה ובטח לא עם מטפל שהוא לא פסיכיאטר. ובטח לא בכדי לצרוך סמים. שום רופא עם היגיון וידע בתחום הרפואה ובריאות הנפש לא היה עושה דבר כזה. טיפול תרופתי מפסיקים בליווי פסיכיאטר בלבד! את אמנם צודקת בנושא התיאום עם הפסיכיאטר, אבל הניחוש שלי שאמרה להם להפסיק ליטול תרופות פסיכיאטריות לפני מסעות מהחשש מסינדרום סרוטונין. נטילה של SSRIs (סוג נפוץ של נוגדי דיכאון) ותרופות פסיכיאטריות אחרות בזמן נטילת חומרים פסיכואקטיביים מסויימים (כולל פטריות ואמדי), עלולה להוביל למצב שנקרא סינדרום סרוטונין שבו בעצם הסטלה לא יורדת. מתווספים לסטלה סימפטומים בין לחץ דם גבוה, בלבול, הזיות, היפרונטילציה, ובמקרים קיצוניים מוות. הניחוש שלי הוא שהיא לא רצתה להסתכן במקרה של סרוטונין סינדרום ולכן העדיפה שיפסיקו לנטול לפני המסע. יש לי קצת ידע בתחום גם. זה נכון. מסכימה. אם זאת... לא מפסיקים טיפול קבוע ללא ליווי פסיכיאטרי. לא מפסיקים טיפול תרופתי קבוע בכדי לצרוך סמי הזיה. במיוחד במיוחד במיוחד!אם מדובר באדם שהוא מתמודד נפש. רק הפסקת הכדורים ו"הגמילה" שהמוח עובר, זה משהו שדורש השגחה ופיקוח.ובדרך כלל כדי להפסיק תרופות,קודם כל יורדים במינון. לאט לאט. עם השגחה. לא מפסיקים בבת אחת. אסור אסור אסור. ואוקיי ,האדם הפסיק. הגוף חווה "קריז" . זה ידוע. במיוחד אם זו תרופה קבועה שהגוף והמוח הורגלו אליה.. אז לא מספיק מה שהגוף עובר, גם להכניס לאדם הזה שעובר שינוי מאוד משמעותי פיזית ונפשית,אז להכניס לו סמי הזיה??? וכל זה בשביל מה? בשביל לשבת עם המטפלת הזו כמה שעות? ומה קורה בשאר הזמן שהוא לבד עם עצמו?! מי ישמור עליו ? אתם מבינים איזה נזק נגרם למוח ? זה לשחק בחיי אדם. פשוט ככה. ושום רופא שעוסק בתחום שנים, לעולם לא ימליץ על זה. |
|
|
|
|
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
לפני שנה •
8 בינו׳ 2025
תחת כנפיך • 8 בינו׳ 2025
מיתוסית, סליחה שאני משיב בשמי פה. יש מצב שזכותך לקרוא לי ‘טרול’ בויכוח הזה.
אבל עם כל הכבוד, ויש כבוד. לא העלת פה טיעונים חדשים. ולא נראה לי שהיא תהיה מסוגלת פיזית. לענות לכל אחד שמשהו לא מוצא חן בעיניו. אז זכותך להזהיר. ויש כאלה שיתרשמו מדבריך ויש כאלה שיחשבו אחרת. זו מדינה חופשית. והעולם ימשיך להסתובב עד שיהיה משפט. ושם ישפטו מה נכון ומה לא. ואם היא תזוכה שם מחמת הספק. או שזה יהיה משכנע ללא ספקות. וזה נראה לי הכי הגיוני במדינה נורמלית שיהיה סעד גם למוחלשים/נאשמים |
|
|