nephele(אחרת) |
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
פרסום תוכן הודעות פרטיות
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
nephele(אחרת) • 5 באוג׳ 2005
מצאתי באחד הפורומים כאן
פרסום תוכן של הודעה פרטית שמישהו קיבל. אני יודעת שברגע שההודעה הפרטית נשלחה, היא שייכת למקבל וזכותו (החוקית, אני מניחה) לעשות בה כרצונו, אך לדעתי אין זה הוגן לפרסם דבר שנתקבל בצנעת הפרט. אם טרחתי לכתוב הודעה פרטית למישהו, הרי שהייתי רוצה שתישאר פרטית והמידע והתוכן שנכתבו בה, ישארו ביני ובין הנמען. לו רציתי לשתף את כל הפורום במידע ובתוכן, הייתי טורחת לפרסם זאת בפורום בצורה פומבית, לא ? מה דעתכם? נפילי. |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
Tame • 5 באוג׳ 2005
לדעתי זה לא תמיד נכון.
כללי הנימוס לרוב מורים על השארת הפרטי פרטי אבל ישנם הרבה חריגים כמו איומים, סחיטה, הטרדה חוזרת ונשנית, קללות וכו' שמין הראוי שיוצאו החוצה בכדי לא להניח לפוחז/ת לפעול בחסות החשיכה. |
|
כלובי |
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
כלובי • 5 באוג׳ 2005
המדיניות היא באופן עקרוני לא לאפשר חשיפה של הודעות פרטיות על גבי הפורומים. מהטעמים ש-TAME תאר וכפי שנכתב גם בשרשור "שיר השירים", אולי את מתכוונת למודעות שם.
בכל מקרה אנחנו לא סורקים את הפורומים 24 שעות ביממה ואם מישהו מגלה שנכתב עליו משהו שחושף את פרטיו או מעשיו האישיים ללא הסכמתו - על גבי הפורום, יש לפנות אלי באמצעות הודעה פרטית או אימייל ל cagemaster@thecage.co.il ואטפל בנושא בהקדם האפשרי (מחיקת הפרסום והתראה לכותב הפרסום). |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
רצוי לאזן זאת בסעיף לגבי איומים בהודעות פרטיות
לפני 19 שנים •
5 באוג׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 5 באוג׳ 2005
מה אמור לעשות אדם שקיבל איום מאדם אחר בהודעה פרטית?
אני למשל קיבלתי איום בחשיפה של אנשים מאדם מסוים בתכתובת פרטית - מה אני (או כל אדם אחר) אמור לעשות בכזה מקרה? אשמח אם הנוהל לכך גם יתווסף לתקנון... |
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
teacher(שולט) • 9 באוג׳ 2005
נפילי כתבה:
ציטוט: ''..אני יודעת שברגע שההודעה הפרטית נשלחה,
היא שייכת למקבל וזכותו (החוקית, אני מניחה) לעשות בה כרצונו, .." לדעתי זו טעות. מה שאדם כותב, זה קניינו הפרטי. גם כששלח את ההודעה - היא עדיין קניינו הפרטי והוא זה שבוחר מה לעשות בה. הוא בחר לשלוח אותה אליך כהודעה פרטית. הוא לא בחר שתפורסם בפורום, או בספר ''הציטוטים השווים של המאה''. כל שימוש בהודעה שלא למטרה לשמה נשלחה, או מעבר לגבולות הסביר - דורש אישור של השולח. לגבי איומים - אני מניח שאפשר להוסיף כמה אותיות קטנות לתקנון הפורום, שלתנאיו כל אחד חייב להסכים על מנת להצטרף לאתר. תנאים שיאפשרו למנהל האתר או מישהו אחר לפרסם ברבים הודעה שפרסומה יכול להציל חיים או משהו כזה.. teacher |
|
DearPrudence |
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
דעתי בנושא היא כזו:
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
DearPrudence • 9 באוג׳ 2005
לדעתי העתקת הודעה פרטית לפורום היא מעשה פחדני ונקמני שכן מי שקורא את ההודעה בדרך-כלל אינו מודע להקשר בו היא נשלחה ולהשתלשלות הארועים שהובילה לשליחת ההודעה.
התופעה מכוערת במיוחד כשמי שבוחר להעתיק את ההודעה מנצל את מעמדו בקהילה ויודע שהגיבוי שיקבל הוא כמעט אוטומטי. כמי שנפגעה מהתופעה הזו, אני מוצאת בזה הקבלה להלבנת פנים ברבים שהיא בעיני אחת מההתנהגויות הכי חסרות רגישות שאני מכירה, במיוחד כשהיא באה מעמדה של כח. |
|
crazy_toast(שולט){אליס} |
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
crazy_toast(שולט){אליס} • 9 באוג׳ 2005
[quote:1cf3a7ee69="כלובי"]בכל מקרה אנחנו לא סורקים את הפורומים 24 שעות ביממה ואם מישהו מגלה שנכתב עליו משהו שחושף את פרטיו או מעשיו האישיים ללא הסכמתו - על גבי הפורום, יש לפנות אלי באמצעות הודעה פרטית או אימייל ל cagemaster@thecage.co.il ואטפל בנושא בהקדם האפשרי (מחיקת הפרסום והתראה לכותב הפרסום).[/quote:1cf3a7ee69]
כלובי, אני מאמין שכאיש אינטרנט, את וודאי מעורה בפרשת התביעה שהתנהלה כנגד אתר הפורומים "הייד פארק" ( www.hydepark.co.il) , לאור שאלות של רבים על ענייני חוקיות הבאתי כאן את הלינק שאולי יעזור לכמה אנשים בעניין הזה כי שני הנושאים קרובים פה ושם. http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/mi.asp? |
|
כלובי |
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
כלובי • 9 באוג׳ 2005
אני אכן משתדל להיות מעורה עד כמה שאפשר, יש כבר כמה תקדימים בנושא בארץ. זה לא היחיד אבל כולם באותה הרוח. בעל האתר אינו אחראי באופן מלא על כל התכנים שמתפרסמים.
אם מישהו מוצא שתוכן שפורסם באתר נגדו מהווה הוצאת דיבה, לשון הרע או פגיעה בשמו הטוב, או הפרת זכויות יוצרים - עליו לפנות לבעל האתר, להביא את זה לידיעתו ולהסדיר את עניין הסרת המידע. ללא פעולה זאת אין אחריות לבעל האתר על החומרים שמתפרסמים. זה מבחינת החוק. זהו החוק, שבעיני הוא נכון והגיוני בעניין האחריות שהוא מטיל על בעלי האתר וגם בעניינים אחרים כמו צנעת הפרט, הוצאת דיבה, ופגיעה בשמו הטוב של אדם. בתוך מסגרות החוק יש גם את האתיקה של הכלוב - במסגרתה אנו מתריעים מראש שאאוטינג, פגיעה בצנעת הפרט והוצאת עניינים מן העולם הפרטי/אינטימי/דיסקרטי ופרסומם כאן ברבים - ללא הסכמת כל הצדדים המעורבים - אינם מקובלים בכל במה ציבורית שמציע האתר, מגזין, פורום או בבלוגים. מי שלא שומע לאזהרה מסתכן בהרחקה. כשאנחנו נתקלים בחומרים כאלה אנו פועלים למחוק אותם. בפועל יש גם יוצאי דופן לעניין הזה - הרבה פעמים האדם שהותקף/נחשף בעל כורחו על גבי הפורום בוחר לענות על גביו ולא לפנות אלינו ואז במקרים מסויימים מעצם בתגובתו אנו רואים אישור ממנו להשארת הדברים שנכתבו כנגדו והתמודדות שלו מבחירתו מול הדברים שנאמרו בעצמו. עוד יוצאי דופן הם שרשורים שמתפתחים לכלל ויכוח. תופעה בלתי נסבלת נוספת היא כאשר מישהו יוצר לעצמו כינוי מפוברק כדי להגיב, לתמוך בדעתו, או לעשות אאוטינג למישהו אחר. מקרים כאלה מטופלים בחומרה - הכינוי הפיקטיבי נמחק ואם אנו מזהים את הכינוי המקורי שיצר את הכינוי הפקטיבי - גם הגישה שלו נחסמת מהאתר בדרך כלל. |
|
דנית האצילה(לא בעסק) |
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
בתוקף אצילותי...
לפני 19 שנים •
9 באוג׳ 2005
דנית האצילה(לא בעסק) • 9 באוג׳ 2005
התביעה של סודרי נגד ארנון שטלריד (הייד פארק), הייתה שיחת היום בקרב הרבה מחברותיי האצילות,
אבל זה כבר פאסה, ביום 01.08.05 החליט בית משפט השלום בת"א כי עדיף חופש הביטוי על הגנת הפרטיות במקרה של פורומים, צ'טים וכיו"ב, התובעים (סודרי) הפסידו (זה מה שקורה בחברה שמנוהלת ע"י גברים) וחוייבו לשלם 12,000 ש"ח הוצאות לשטלריד (הייד פארק). איך ציפיתם לפסק דין אחר כאשר יש שופטת (רות רונן) ולא דום. הקיצר עפ"י החוק, אם מישהו נפגע מפרסום כלשהו והפרסום באמת פוגע, אז כמו שכלובי אמר, יש לפנות בכתב והפרסום יוסר תוך זמן סביר, ככה אף אחד לא יצטרך לשלם כלום.בלי קשר אני מקווה שאנשים ישמרו על דיסקרטיות ולא יפרסמו מה שנמסר להם אישית, אחרת אף אחד לא יהיה גלוי איתם יותר. אני שומרת על דיסקרטיות מתוך אינטרס תועלתני אחרת לא הייתי עושה חשבון לאף אחד. בכל אופן אני מתכננת להוריד בעתיד כמה ראשים. |
|
הניק_הכפול_של_קיחוטה(לא בעסק) |
לפני 19 שנים •
10 באוג׳ 2005
צודק!
לפני 19 שנים •
10 באוג׳ 2005
הניק_הכפול_של_קיחוטה(לא בעסק) • 10 באוג׳ 2005
כלובי כתב/ה: תופעה בלתי נסבלת נוספת היא כאשר מישהו יוצר לעצמו כינוי מפוברק כדי להגיב, לתמוך בדעתו, או לעשות אאוטינג למישהו אחר. מקרים כאלה מטופלים בחומרה - הכינוי הפיקטיבי נמחק ואם אנו מזהים את הכינוי המקורי שיצר את הכינוי הפקטיבי - גם הגישה שלו נחסמת מהאתר בדרך כלל. מסכים לגמרי, לא יעלה על הדעת כדבר הזה. יחי קיחוט! בוז, הכש"ק אריך (C): גיבוי-עצמי-פיקטיבי-הינו-לכל-הדיעות-מעשה-בלתי-מוסרי-בעליל-ומי-שעושה-כדבר-הזה-הוא-או-נוכל-חסר-מצפון-או-מושלם-מכל-בחינה |
|