זאלוטוסים |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
זאלוטוסים • 7 באוק׳ 2006
בעקבות שרשור מרק התירס עם הביצים שתפס תאוצה די מהר הגענו למסקנה שהכשרונות הקולינריים של הכלוב רק מחכים להזדמנות להפציע ולהטעים את כולנו ממתכוניהם המופלאים. אז אנחנו מרימים את כפפת הבישול ופותחים בזאת את שרשור המתכונים הרשמי של הכלוב! אתם מוזמנים לשרשר כאן את המתכונים המנצחים שלכם, אלה שיפנקו את הבטן לכל מי שלא יתעצל להכין אותם.
יאללה, לשלוף את מחברות המתכונים! (ולהקליד) |
|
זאלוטוסים |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
נאה דורש נאה מקיים, ולפיכך:
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
זאלוטוסים • 7 באוק׳ 2006
ספגטי בולונז
מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 שיני שום כתושות 6 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות 1/3 כוס רסק עגבניות 1/2 כוס יין אדום יבש 2 כפות בזיליקום קצוץ (אפשר גם תבלין) 1 בצל גדול קצוץ 1 ק"ג בשר טחון 1/2 כוס ציר בקר (מים של מרק) 1 כפית סוכר 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה (אפשר תבלין) 500 גרם ספגטי מלח ופלפל אופן ההכנה: מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבצל והשום תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הבשר ומשחימים היטב. מוסיפים פנימה את העגבניות, הרסק, הציר, היין, הסוכר, המלח והפלפל. מבשלים על להבה בינונית במשך 30 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את עשבי התיבול. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים, מסננים, מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב. אוכלים. אומרים "טעים" ולא אומרים מאיזה אתר קיבלתם את המתכון. |
|
עגיל בפטמה(שולטת) |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
המתכון שלי
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
עגיל בפטמה(שולטת) • 7 באוק׳ 2006
לגור בשכנות לזאלוטוסים.. הם מבשלים נהדר ונורא אוהבים אורחים שבאים לשבח להם את האוכל.
מומלץ בחום |
|
ענתית |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
לימים קרים
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
ענתית • 7 באוק׳ 2006
קדרה של תפוחי אדמה ונקניקיות
1 חבילה של נקניקיות מהסוג החביב עליכם 1 בצל גדול (או 2 קטנים) 2-3 שיני שום 2 ק"ג תפוחי אדמה 4-5 כפות שמן זית או קנולה (יותר או פחות לפי הטעם האישי) תבלינים: הרבה פפריקה מתוקה: כף ואף יותר מלח פלפל שחור גרוס פפריקה חריפה או צ'ילי לפי הטעם הכנה מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה ומוסיפים את הפפריקה (בכוונה לפני שאר המרכיבים) מטגנים עוד כ 2 דקות מוסיפים את התפ"א חתוכים לקוביות בינוניות ומערבבים טוב טוב (התפ"א אמורים להיות אדומים מהפפריקה) נותנים לתפ"א טיגון ארוך ומקפידים לערבב, שלא ידבקו לסיר בינתיים חותכים את הנקניקיות ל 3 כך שיווצרו נקניקיות קטנות מוסיפים אותן לסיר ומערבבים שוב ממשיכים בטיגון עוד כ 5 דקות מתבלים בפלפל שחור גרוס וצ'ילי או פפריקה חריפה לפי הטעם מוסיפים לסיר מים עד כיסוי התבשיל, לא יותר מידי מקסימום אם חסר, אפשר להוסיף במהלך הבישול. לתת לרתוח על אש גבוהה ואחרי הרתיחה להנמיך את האש ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים. כשמוכן, להוסיף מלח לפי הטעם (אחרת תפוחי האדמה יספחו את המלח) הערה: לא להתרגש הנקניקיות מתנפחות... זה יורד בתיאבון |
|
master281 |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
אחלה נושא זה אוכל
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
master281 • 7 באוק׳ 2006
אני במקרה טבח 15 שנה
כמויות אף פעם לא היו לי הכל לפי הרגש בכל מתכון תמיד אפשר לשפר ולשדרג לדברים שכל אחד אוהב בכל אופן הנה מרק בטטה דלעת גזר או תפ"א לבחור את אחד המרכיבים לקלף לבשל על אש קטנה עד שמתרכך <לבישול מהיר עדיך לחתוך לקוביות בנוניות> להוציא את הירק לטחון עד שהופך לעיסה להחזיר למים שבישלנו להוסיף מלח פלפל לבן מעט מרק עוף <או ציר עוף> אחרי שרתח להוסיף מעט שמנת מתוקה <עדיף 42%> לקשור בקורנפלור ושיהיה לכם בתאבון |
|
פייה{O} |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
גם לי יש!
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
פייה{O} • 7 באוק׳ 2006
קל להכנה, משביע ומרענן:
סלט קינואה מבשלים קינואה, נותנים לה להתקרר ומוסיפים: מלא כוסברה בצל ירוק גמבה קצוצה דק גבינת פטה זיתים שחורים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם ועל תכולת מקררכם. מתבלים במלח ושום גרוס, ומוסיפים הרבה מיץ לימון והרבה שמן זית משובח. חוץ מזה, הצעת חוק: לא לשים מתכונים שמכילים את המילה 'ציר'. למה למישהו נראה שלכל אחד יש בבית ציר בקר / עוף / דגים זמין ככה סתם?? |
|
master281 |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
Re: גם לי יש!
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
master281 • 7 באוק׳ 2006
פייה כתב/ה: חוץ מזה, הצעת חוק: לא לשים מתכונים שמכילים את המילה 'ציר'. למה למישהו נראה שלכל אחד יש בבית ציר בקר / עוף / דגים זמין ככה סתם?? תמיד אפשר להכין ציר ולשמור במקפיא במנות בקרוב מתכון לציר וחוץ מזה מי שאין לו כוח לבשל יכול ליצור איתי קשר ואני מבשל גם ארוחות פרטיות בזמני הפנוי תמורת סכום סימלי של XXXXX |
|
ים_yam(לא בעסק) |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
ים_yam(לא בעסק) • 7 באוק׳ 2006
מדי פעם היתה לי "פינת המתכון" בבלוג אז החלטתי לקבץ לכם מה שמצאתי בשרשור הזה:
כרובית בטחינה: http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=1014&blog_id=3288 עוגת פירות של סבתא: http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=1169&blog_id=3288 ================================================= והפלצ'ינקה (קרפ/בלינצ'ס) ההונגרי של סבתא: בלינצ'ס הונגרי (פלצ'ינקה) ================ 3 ביצים כ- 3 כפות קמח חלב או מים 1 כפית סוכר 1 כפית תמצית וניל קורט מלח כ- 25 ג' חמאה או מרגרינה אופן ההכנה: ---------------- לטרוף את הביצים, להוסיף את הקמח, לדלל במים או חלב או שניהם (אופציית המים והמרגרינה לאוכלי הכשר שרוצים למלא את הבלינצ'ס בבשר, יוצא יותר טעים עם חמאה וחלב), להמיס את החמאה או המרגרינה במחבת טפלון קטנה ולשפוך את החמאה/מרגרינה המומסת לבלילה, להוסיף את הסוכר, תמצית וניל והמלח ולבחוש היטב. כשהתערובת דלילה למלא חצי מצקת בערך ולצקת למחבת החמה. כשהפלצ'ינקה משחימה בקצוות ולא נוזלית להפוך לעוד מספר שניות על האש ולהעביר לצלחת. להמשיך ככה עם כל התערובת ולמלא במה שאוהבים. רעיונות למילוי: ------------------ * גבינה לבנה, צימוקים, סוכר, קינמון * ממרח שוקולד (השחר העולה או נוטלה הכי טעימים) * ריבה (שס"ק כמובן ) * אננס * קצפת * דובדבנים ובקיצור - כל מה שטעים!!!! בתאבון!!! ================================== עוגת שמנת פירורים של דליה השכנה http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=3183&blog_id=3288 מרק ירקות לחורף המתקרב http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=26171&blog_id=3288 פשטידת פטריות טעימה http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=33553&blog_id=3288 פשטידת כרובית http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=37921&blog_id=3288 עוגת גבינה וביסקוויטים ללא אפיה http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=39696&blog_id=3288 נראה לי שאלו כל המתכונים שפירסמתי, אולי פיספסתי אחד או שנים אז למי שזה נורא חשוב - אפשר לחטט בארכיון הבלוג שלי ולחפש גם במקומות שלא כתוב בכותרת "פינת המתכון" |
|
זאלוטוסים |
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
Re: גם לי יש!
לפני 18 שנים •
7 באוק׳ 2006
זאלוטוסים • 7 באוק׳ 2006
פייה כתב/ה: קל להכנה, משביע ומרענן:
סלט קינואה .... חוץ מזה, הצעת חוק: לא לשים מתכונים שמכילים את המילה 'ציר'. למה למישהו נראה שלכל אחד יש בבית ציר בקר / עוף / דגים זמין ככה סתם?? אמרה זו שנתנה מתכון לקינואה ולא חייבים להיות פדנטים בנושא הציר ולהשקיע. אבקת מרק מומסת עושה את העבודה ברוב המקרים. |
|
walking dead |
לפני 18 שנים •
8 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
8 באוק׳ 2006
walking dead • 8 באוק׳ 2006
זאלוטוסים מקסימים שכמותכם! איזה רעיון פצצתי!
אני אוהבת ונמשכת יותר להכנת קינוחים מעניינים ומושחתים... הנה משהו קטנטן, אחד המתכונים הקלים להכנה והחמודים ביותר שאני מכירה: עוגיות חלבה וניל מצרכים (ל - 50 עוגיות) 1 ושלושת רבעי כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר 1 כוס טחינה גולמית 200 גרם מרגרינה רכה (אפשר לחמם אותה במיקרו ל- 30 שניות) 2 שקיות סוכר וניל כפית תמצית וניל אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 2. שמים קודם את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים. 3. מוסיפים את המרגרינה, הטחינה ותמצית הוניל לקערה עם החומרים היבשים ומעבדים יחד באצבעות עד ליצירת בצק אחיד ורך. 4. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומשטחים מעט עם האצבע. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. 5. אופים בין 15-20 דקות,ף רק עד שהעוגיות מזהיבות (שימו לב שהן לא יחרכו וישחימו אחרת הטעם נפגם). מוציאים את התבניות ומניחים לעוגיות להתקרר כחצי שעה (כשהן חמות הן מתפוררות ולכן אין לגעת בהן עד שהן מתקררות לגמרי). 6. מעבירים לכלי סגור. |
|