אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

דברו קצר

שפיץ רציני
לפני 18 שנים • 10 בנוב׳ 2006

דברו קצר

שפיץ רציני • 10 בנוב׳ 2006
בתודה מראש,
האגודה למלחמה בחרט(ט)ן.
Bent
לפני 18 שנים • 10 בנוב׳ 2006

או

Bent • 10 בנוב׳ 2006
קיי
עינבר
לפני 18 שנים • 11 בנוב׳ 2006
עינבר • 11 בנוב׳ 2006
מקבי כתב/ה:
לא.

אני נלאצת להסכים אם מקבי.

אני כותבת כי יש לי חשק לכתוב. זה בא מכל מיני סיבות; מחשבות, רגשות ידע שאני רוצה לחלוק.

בכתיבה, בפורום, אנשים מבעים את עצמם. אני קוראת כאן אנשים שכותבים את נשמתם. אני קוראת אנשים שמשתפים אותנו ביצירות שלהם. אני קוראת אנשים שכותבים מנפסטים ארוכים. אנשים שכותבים ציניות מרהיבה. יש גם כאלה שכותבים ישר ולעניין , אבל אני לא באמת רואה מה הטעם.

לגבי החרטטנים, מי יקבע מי חרטטן , אתה ?
אני קוראת כאן אנשים שאין להם מושג על מה הם כותבים וגברים מסוכנים והרסניים שפגעו בנשים רבות ואני אני קוראת כאן בורות והאדרה עצמית. יש לי דעה על מה שאני קוראת כאן.
אני גם קוראת כאן תבונה, ניסיון, רגישות, חוכמת חיים, אהבה, חששות, התלהבות ופילוספיה.
לאנשים יש מחשבות עמוקות על כל מיני נושאים, מעניים יותר ופחות.

אז זה פשוט הולך ככה, כל אחד יכתוב מה שבא לו, באורך שבא לו, וכל אחד יבחור למה שלהגיב ובאורך שבא לו. ומי שלא נהנה לקרוא, חופשי לוותר על הקריאה?

{עינבר עצבנית
.
.
.
או שלא icon_wink.gif }
שפיץ רציני
שפיץ רציני • 11 בנוב׳ 2006
עינבר כתב/ה:
...

ותודה לעינבר על שמצאה לנכון להדגים לפנינו
את התופעה המדוברת (מִדַּי?)
ידעתי שאפשר לסמוך עליך בהקשר הזה icon_wink.gif
ראובן

על התמציתיות

ראובן • 11 בנוב׳ 2006
עורך טוב יסכם זאת כך: ''מה שאתה יכול לכתוב בשלוש מילים, אל תכתוב בארבע.'' icon_smile.gif
מקבי​(מתחלף)
לפני 18 שנים • 12 בנוב׳ 2006
מקבי​(מתחלף) • 12 בנוב׳ 2006
ציטוט: אני נלאצת להסכים אם מקבי.

אני כותבת כי יש לי חשק לכתוב. זה בא מכל מיני סיבות; מחשבות, רגשות ידע שאני רוצה לחלוק.

בכתיבה, בפורום, אנשים מבעים את עצמם. אני קוראת כאן אנשים שכותבים את נשמתם. אני קוראת אנשים שמשתפים אותנו ביצירות שלהם. אני קוראת אנשים שכותבים מנפסטים ארוכים. אנשים שכותבים ציניות מרהיבה. יש גם כאלה שכותבים ישר ולעניין , אבל אני לא באמת רואה מה הטעם.

לגבי החרטטנים, מי יקבע מי חרטטן , אתה ?
אני קוראת כאן אנשים שאין להם מושג על מה הם כותבים וגברים מסוכנים והרסניים שפגעו בנשים רבות ואני אני קוראת כאן בורות והאדרה עצמית. יש לי דעה על מה שאני קוראת כאן.
אני גם קוראת כאן תבונה, ניסיון, רגישות, חוכמת חיים, אהבה, חששות, התלהבות ופילוספיה.
לאנשים יש מחשבות עמוקות על כל מיני נושאים, מעניים יותר ופחות.

אז זה פשוט הולך ככה, כל אחד יכתוב מה שבא לו, באורך שבא לו, וכל אחד יבחור למה שלהגיב ובאורך שבא לו. ומי שלא נהנה לקרוא, חופשי לוותר על הקריאה?

{עינבר עצבנית
.
.
.
או שלא icon_wink.gif }

אני חושש שלא הבנת. הוא כתב "דברו קצת", עם דגש על ה'קצת'. את, לעומת-זאת, דיברת הרבה. לא שיש בעיה עקרונית - פשוט לא זו הייתה הבקשה. icon_smile.gif
Venus in Furs​(מתחלף)
לפני 18 שנים • 12 בנוב׳ 2006
Venus in Furs​(מתחלף) • 12 בנוב׳ 2006
הוא כתב 'דברו קצר', לא 'דברו קצת'.

ואני חייב לומר, או אולי נכון יהיה יותר להגיד רוצה לומר, שעם כל הכבוד הראוי, ומבלי חלילה לפגוע באיש, או אישה, או כל ישות טראנסג'נדרית או מאותגרת מגדרית בכל צורה, שאני נוטה להסכים עם הדברים או לפחות איני מרגיש שאני מסוגל שלא להסכים איתם. כמובן שזו רק דעתי ואין לייחס לה כל חשיבות מיוחדת, סה"כ גם אני רק בן אדם וכולנו טועים לפעמים, בין אם אלו טעויות גדולות או קטנות ובין אם הטעויות נובעות מאי ידיעה או משיפוט לקוי.

יש באמת נטייה לאנשים באתר הזה לדבר הרבה ובאריכות, כלומר לא רק באתר הזה ולא רק באינטרנט, אבל בהחלט הבעיה הכאובה והמטרידה הזו קיימת גם כאן באתר הזה. נושאים שיכולים להיות מסוכמים בכמה משפטים נמתחים לאורך דפים ארוכים, הררי מילים שמגובבים ללא טעם ושלא לצורך, משפטים אחרי משפטים שחוזרים על אותו רעיון במילים נרדפות ולפעמים גם במילים שאינן נרדפות. לפעמים נדמה לקורא שדעתו עומדת להתפקע עליו אך הוא מחוייב להמשיך לקרוא שמא יפספס משו שהוא עשוי להתעצבן ממנו, וכך יאבד את ההזדמנות לגבב מילים ארוכות וחסרות טעם וריח בכבודו ובעצמו.

כבר משחר ההיסטוריה נרשמו תופעות של טרחנות ואריכות דברים, כאשר באחד מציורי המערות שנתגלו בצפון איטליה מצויירים כשלושה אנשים משועממים ואיש אחד המדבר בלהט. בתקופת התנך הדבר היה מקובל עד מאוד, ורבים מהמשפטים בתורה, וגם בנביאים ובכתובים חוזרים על עצמם. לאורך הדורות מצאו דרכים שונים להתמודד עם בעיית הטרחנות, החל משקיעה בחלומות בהקיץ וכלה בסתימת פיות באמצעים שונים כולל הגשת כיבוד לטרחנים, שיתעסקו באכילה במקום בדיבורים ארוכים.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדווחת שהמשק מאבד כ180 מיליארד שקלים מדי שנה כתוצאה מאריכות דברים של מנהלים, עובדים, ולקוחות. מהירות הגלישה באינטרנט הייתה עולה פי 2.45 אילו אנשים היו חוסכים במילים יקרות. כמו כן החור באוזון מתרחב מדי שנה ב89.567 מטרים כתוצאה מנזקים עקיפים שנגרמים עקב דיבור היתר של אנשים. כמו כן, הדבר מגביר את התחלואה ע"י הידבקות וכמו כן גורם להרס תאי מוח.

לסיכום, אנא הימנעו מדיבור ארוך ודברו קצר, כי בנפשנו הדבר. icon_razz.gif