שם מתחתיו |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
סאבית גם בתפילה
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
שם מתחתיו • 25 בנוב׳ 2006
כל בוקר יהודי מאמין מברך ברכות שנקראות ברכות השחר
האישה מברכת - ברוך שעשני כרצונו הגבר מברך- ברוך שלא עשני אישה האם יתכן שהאישה הסאבית, באופיה פתוחה יותר, מתמסרת יותר ונותנת יד חפשית לגורלה ובמקרה זה לשליטה בה, ואלו הגבר בהיותו סאב, מציב סייגים גדולים יותר להתמסרותו? לפחות התפילה מעידה על כך והחיים??? |
|
עינבר |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
כמו שכתבתי לך בבלוג
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
עינבר • 25 בנוב׳ 2006
התפילות האלה נכתבו על ידי אנשים שחיו לפני מאות שנים, שמעמד האישה היה בשפל.
אישה נתפסה אז כמשהו נחות כגבר, בתרביות מסוימות אפילו כרכוש. זה היה כך מאות שנים. לא הייתי אומרת שזה נובע מאופיה הכנוע של האישה באופן בסיסי, בלי הקשר לזמן ותרבות. מה שכן יכול להיות שההרגלים טבעו משהו בחלקנו, באופי, שמטבטה היום בנטייה לכניעות. אבל העובדה שיש דומיות ווניליות, בדיוק כמו שיש סאביות, מעידה שכל אישה עם נטייה אחרת. מה שעוד ניתן לראות ב BDSM בישראל, רוב הנשים ישימו יותר סייגים להתמסרות מרוב הגברים. אני זוכרת שהגעתי לפורום הסאביות, עשה רושם שאני היחידה שם בעלת הנטייה לטוטאליות. נ.ב. - כנערה אף פעם לא אהבתי את התפילה הזאת ועל כן הייתי אומרת: "ברוך שאשני אישה" |
|
מUחדת |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
שיעור מזורז בתנ"ך או: פמניזם בראי ההומניזם.
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
מUחדת • 25 בנוב׳ 2006
עינבר כתב/ה: התפילות האלה נכתבו על ידי אנשים שחיו לפני מאות שנים, שמעמד האישה היה בשפל. אישה נתפסה אז כמשהו נחות כגבר, בתרביות מסוימות אפילו כרכוש. זה היה כך מאות שנים. נ.ב. - כנערה אף פעם לא אהבתי את התפילה הזאת ועל כן הייתי אומרת: "ברוך שאשני אישה" הכל טוב ויפה- חוץ מזה שזו איננה האמת. היהדות מעולם לא ראתה את האישה כשניה לגבר {ומכאן הביטוי "יד ימינו" ולא "זאת שעושה לו פנלים בציציות"} ובטח לא לנחותה ממנו- כיוון שהיא יוצרת חיים. לא לחינם האישה היא זו שיכולה להכיל ילד ברחמה. ולעניין התפילה: הסיבה בגללה גבר מתפלל "ברוך שלא עשני אישה" אינה מן הטעם של "היי, אדושם היקר, טוב שלא יצרת עוד חלק חילוף המתקרא אישה" אלא סיבה הרבה פחות צעקנית. מי שמחוייב בכל עול המצוות {תרי"ג} הינו הגבר, ולא האישה. ועל כך הוא מברך. על הזכות לקיים את כל עול המצוות. וכמה נפלאה התפילה הנשית. "ברוך שעשני כרצונו". כך בחרת, יש לי תכלית אדירה- ואתה בחרת בי לממש אותה. הנשים גם מוסיפות "ברוך שלא עשני גוייה", לא כי גויות נחותות, אלא שאינן יהודיות ולא קיימת עליהן חובת מצוות כלשהי. זה הכל. ליר- מורה בפוטנציה. או שלא. |
|
shuki boy(נשלט) |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
מהותנות מיותרת
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
shuki boy(נשלט) • 25 בנוב׳ 2006
פרח ורוד כתב/ה: כל בוקר יהודי מאמין מברך ברכות שנקראות ברכות השחר
האישה מברכת - ברוך שעשני כרצונו הגבר מברך- ברוך שלא עשני אישה אצל הקונסרבטיבים כולם מברכים "שעשני כרצונו". ואני אומר, ברוך שלא עשני מאמין. ובמאמר מוסגר, אני לא אוהב את כל השירשורים הללו שמנסים למצוא הבדל מהותני בין סאביות לבין סאבים, ובטח לא כאלה שמנסים לתת לו הוכחות ע"י שיח דתי. |
|
בוגדנית קטנטנה |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
Re: שיעור מזורז בתנ"ך או: פמניזם בראי ההומניזם.
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
בוגדנית קטנטנה • 25 בנוב׳ 2006
מיוחדת. כתב/ה: עינבר כתב/ה: התפילות האלה נכתבו על ידי אנשים שחיו לפני מאות שנים, שמעמד האישה היה בשפל. אישה נתפסה אז כמשהו נחות כגבר, בתרביות מסוימות אפילו כרכוש. זה היה כך מאות שנים. נ.ב. - כנערה אף פעם לא אהבתי את התפילה הזאת ועל כן הייתי אומרת: "ברוך שאשני אישה" הכל טוב ויפה- חוץ מזה שזו איננה האמת. היהדות מעולם לא ראתה את האישה כשניה לגבר {ומכאן הביטוי "יד ימינו" ולא "זאת שעושה לו פנלים בציציות"} ובטח לא לנחותה ממנו- כיוון שהיא יוצרת חיים. לא לחינם האישה היא זו שיכולה להכיל ילד ברחמה. ליר- מורה בפוטנציה. או שלא. ליר יקירה. הרבה אנשים לא יכולים להתמודד עם האמת, וזה בדיוק מה שעשו "חכמינו" לפני כמה שנים טובות, הם לקחו את האמת: היהדות היא שובניסטית, ועשו את מה שהם ידעו לעשות הכי טוב: לזיין בשכל. אז אם בא לך להאמין שהאישה לא היתה נחותה למרות כל החוקים השובניסטים, למרות כל האיסורים, למרות כל האמירות הבוטות- תהני. אני, אגב, אשמח לפתח איתך דיון בנושא, ואני יכולה להבטיח לך שזה יהיה כואב, כמו שאנחנו אוהבות |
|
momi(שולט) |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
חבל...............
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
momi(שולט) • 25 בנוב׳ 2006
הרבה אנשים שלא כל כך מבינים את הדת שלנו "תופסים" את מעמד האישה בתנ"ך ובכתבנו כנחות.
ההפך הוא הנכון! הגבר הוא זה שמחוייב בתרי"ג מצוות כדי להגיע לרמה רוחנית גבוהה יותר, ואילו האישה מחוייבת בשתיים בלבד- כי היא ברמה רוחנית גבוהה בהרבה משל הגבר! כאשר אומרים שהאישה היא עזר כנגדו, הכוונה העמוקה היא- שללא אישה אף גבר לא יכול להשלים את התיקון בעולם הזה. אישה לא מצווה לעלות לתורה ( אם כי מותר לה!) , אישה לא מצווה לברך על הגפן ביום שישי ובחג ( אך בהחלט מותר לה, וכאין גבר בנימצא נשים דתיות עושות זאת) וכו' וכו'.... עפ"י כתבי מיסטיקה יהודית, האלוקים "מבקש" מנשמת האישה להגיע ולעזור לגבר שלה בהשלמת התיקון שלו בעולם הזה. האם על סמך בקשה זו אפשר עדיין לאמר שהיהדות ( לא יהודים! שלא למדו את כתבי הדת ,, אלא חיקו התנהגות של סובבים אותם) מפלה את האישה? או שהיא מעלה את קרנה במאות מונים מקרנו של הגבר? עכשיו קרקאתי גם את מה שמיוחדת כתבה-ואני איתה |
|
shuki boy(נשלט) |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
Re: חבל...............
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
shuki boy(נשלט) • 25 בנוב׳ 2006
momi כתב/ה: הרבה אנשים שלא כל כך מבינים את הדת שלנו "תופסים" את מעמד האישה בתנ"ך ובכתבנו כנחות.
ההפך הוא הנכון! הגבר הוא זה שמחוייב בתרי"ג מצוות כדי להגיע לרמה רוחנית גבוהה יותר, ואילו האישה מחוייבת בשתיים בלבד- כי היא ברמה רוחנית גבוהה בהרבה משל הגבר! כאשר אומרים שהאישה היא עזר כנגדו, הכוונה העמוקה היא- שללא אישה אף גבר לא יכול להשלים את התיקון בעולם הזה. אישה לא מצווה לעלות לתורה ( אם כי מותר לה!) , אישה לא מצווה לברך על הגפן ביום שישי ובחג ( אך בהחלט מותר לה, וכאין גבר בנימצא נשים דתיות עושות זאת) וכו' וכו'.... עפ"י כתבי מיסטיקה יהודית, האלוקים "מבקש" מנשמת האישה להגיע ולעזור לגבר שלה בהשלמת התיקון שלו בעולם הזה. האם על סמך בקשה זו אפשר עדיין לאמר שהיהדות ( לא יהודים! שלא למדו את כתבי הדת ,, אלא חיקו התנהגות של סובבים אותם) מפלה את האישה? או שהיא מעלה את קרנה במאות מונים מקרנו של הגבר? עכשיו קרקאתי גם את מה שמיוחדת כתבה-ואני איתה אז גברים הם נחותים. נו יופי. אחלה דת. |
|
momi(שולט) |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
אף אחד לא נחות!
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
momi(שולט) • 25 בנוב׳ 2006
אף אחד לא נחות!
|
|
בוגדנית קטנטנה |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
Re: אף אחד לא נחות!
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
בוגדנית קטנטנה • 25 בנוב׳ 2006
momi כתב/ה: אף אחד לא נחות!
צאו מזה כבר! הדת הומצאה כשכל העולם היה נחות בכלל ושובניסט בפרט. מה כל כך קשה לעכל?!?!?! הדת היא יפה, כנה מרגשת ושובניסטית. עיכלתם? עכשיו לכו תעשו חוקן! |
|
sssssss |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
sssssss • 25 בנוב׳ 2006
א. בגירסאות מוקדמות יותר של "תפילת השחר" האישה מברכת "ברוך שעשני שפחה" במקום "ברוך שעשני כרצונו". אפשר למצוא את זה בחלק מסידורי התפילה הקיימים.
ב. מי שמתכחש לכך שהחברה בעת העתיקה הייתה חברה פטריארכלית פשוט לא יודע על מה הוא מדבר. זה אופי הכתבים וזאת רוח הזמן, וברוך שלא הולידני בעת ההיא |
|