שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

על מחקר ואתיקה

פסיכו לוג​(שולט)
לפני 17 שנים • 28 בדצמ׳ 2006

על מחקר ואתיקה

פסיכו לוג​(שולט) • 28 בדצמ׳ 2006
רציתי לדבר קצת על "חוקרים נסתרים"
אולי יצא לכם להיתקל כאן או בצ'אטים ישראלים אחרים להיתקל במישהי או מישהו שנתקל בשפרופיל שלכם או בכינוי שלכם שמרמזים על חיבתכם לשליטה.
הם מתחילים לדבר איתכם, אם במסווה של היכרות, אם במסווה של סייבר, ומנסים להוציא מכם את סיפורכם האישי.
לדוגמא, היתה מישהי (או מישהו מתחזה) שהביעה התעניינות ורצתה להכיר. התחלנו לדבר ושמתי לב שהיא נסתה למשוך את השיחה לכיוון הילדות שלי. לא ממש נתתי לה, עד שהיא שאלה בפירוש האם קיבלתי מכות בישבן כילד. באותו רגע זה היה מאוד שקוף, ושלחתי אותה לעזאזל בבעיטה אקדמאית.
האתיקה אומרת שאדם המשתתף בניסוי/ראיון/מחקר זכותו לדעת שהוא אכן משתתף באחד כזה. ואם נדרשת הסתרת מידע למטרה ראויה, צריך אישור מוועדת אתיקה, ולאחר המעשה להודיע לאדם שהוא השתתף במה שהוא השתתף ולבקש את רשותו לצרף את הנתונים שהתקבלו.
אם אתם נתקלים באנשים כאלו, תהיו בטוחים שאין להם אישור כזה, אל תשתפו פעולה, ואם זה בכלוב אפילו תפרסמו את הניק (כלובי אל תפריע icon_smile.gif).
כשאני אספתי מידע למחקר שלי לא הסתרתי זאת. כך גם כל אחד שרוצה ללמוד ואולי אף ללמד, מוזמן בברכה. אבל ראבאק, לא לעשות זאת כמו גנבים בלילה.
אתיקה.
סופגניה
סופגניה • 28 בדצמ׳ 2006
כנראה סטודנטית של תואר ראשון, בלי להביע זלזול, כי מבחינה סטטיסטית לא כך בונים מדגם.
אוי לעבודת המחקר שנבנית על נתונים מהצ'אט ואם החוקרת חושבת להגיש מחקר על נתונים אקראיים כאלה היא צריכה לרמות את המנחה שלה.
בפראפרזה על יורם ארבל:"ככה לא בונים חומה" ככה לא בונים מדגם מיצג ומחקר.
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 28 בדצמ׳ 2006
זה לא חייב להיות מדגם מייצג. גם בסיפור אישי יש ענין רב אצל חוקרים. למשל בשביל לצטט "סיפור אותנטי" בעבודתם, או בשביל לפרסם סיפור שכזה כדוגמא לתיאוריה מסויימת.
סופגניה
לפני 17 שנים • 29 בדצמ׳ 2006
סופגניה • 29 בדצמ׳ 2006
מעניין. המנחה שלה לא שואל מי סיפר את הסיפור? לא מבררים?
היא יכולה להמציא סיפור כיד הדמיון הטובה עליה. icon_biggrin.gif
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2006
אני חולמת לעשות סמינריון מחקרי ולא תיאורי בשנה ג' על בדסמ...
ממש מחקר עם שאלון לגלות את הפרופיל של הבדסמיסט וריאיונות אישיים והכל... ומי יודע? אולי אפילו לפרסם את זה בכתבי עת מדעיים כדי להוסיף משהו חדש לעולם, משהו שהוא לא מוטה לרעה כמו חלקם- בד"כ כי הם ישנים..
השאלה אם זה אפשרי לסטודנטית תואר ראשון ואם לאנשים יהיה בכלל רצון להשתתף, כי כשהתעניינתי באופן כללי אצל אחת המרצות שלי היא אמרה שמחקר באינטרנט זה לא ממש נחשב מדעי כי אי אפשר לדעת מי שם ושרצוי להפגש ולראיין אישית את הנחקר... icon_rolleyes.gif
סופגניה
סופגניה • 29 בדצמ׳ 2006
כחולית כתב/ה:
אני חולמת לעשות סמינריון מחקרי ולא תיאורי בשנה ג' על בדסמ...
ממש מחקר עם שאלון לגלות את הפרופיל של הבדסמיסט וריאיונות אישיים והכל... ומי יודע? אולי אפילו לפרסם את זה בכתבי עת מדעיים כדי להוסיף משהו חדש לעולם, משהו שהוא לא מוטה לרעה כמו חלקם- בד"כ כי הם ישנים..
השאלה אם זה אפשרי לסטודנטית תואר ראשון ואם לאנשים יהיה בכלל רצון להשתתף, כי כשהתעניינתי באופן כללי אצל אחת המרצות שלי היא אמרה שמחקר באינטרנט זה לא ממש נחשב מדעי כי אי אפשר לדעת מי שם ושרצוי להפגש ולראיין אישית את הנחקר... icon_rolleyes.gif

יקטלו את המחקר שלך אם לא תבני אותו טוב מבחינה סטטיסטית ולדעתי לא תמצאי מדגם טוב.
כל תוצאה על סמך האינטרנט נחשבת לא רצינית כי אי אפשר לבדוק מי הנחקרים ואם הם מספרים את האמת. המחקר שלך יראה לא רציני. לכי על משהו תאורי.
איך תגיעי לבדסמים בישראל?
הרבה לא שייכים "לקהילה". אני יודעת שהם לא שייכים כי המילים הראשונות שלהם במסנג'ר אחרי שהם מקבלים אותו הן: "אני מחפש בת זוג ולא רוצה להכיר את כולם וכל הקהילה היא לא בשבילי." רובם לא יסכימו להתראיין והמרצה שלך צודקת.
מיתוסית​(שולטת)
אפשר לבנות את המחקר.
ברגע שאני נפגשת עם אדם, סיכויי האמינות שלי גדלים באופן מובהק וכמובן אל תשכחי שלוקחים בחשבון במחקר סטטיסטי אי אמיתות וכו'.
על כל מחקר במדעי החברה את יכולה לומר שהוא מוטה או לא טוב.
אל תשכחי שהמדגם בתיאוריה אמור להיות אקראי, יחד עם זאת רוב החוקרים לוקחים מדגמים מאוכלוסיה נגישה ויעידו כל אותם אנשים שרואים חדשות לבקרים באוניברסיטה או במכללה מודעות שמחפשים נחקרים למחקר זה או אחר ובסופו של דבר למשל מכלילים מחקר על הקשר בין טמפרטורה גבוהה בחדר ללחץ במבחן על כולם כשלמעשה הניסוי התבצע למשל על סטודנטים של מדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב...

העניין הוא שלמחקר רציני בעל תוקף מדעי צריך לפחות 30 אנשים.
סופגניה
סופגניה • 29 בדצמ׳ 2006
אני רגילה למחקרים נרחבים יותר אבל אם מקובל אצלכם להסיק מ30 אנשים על כל הקהילה תוכלי להשיג 30 אנשים. לא קשה להשיג מספר כזה.
בקשי מהחבר'ה במסיבות ומהמכרים שלך לענות לך. את חושבת שהם יסרבו?
מיתוסית​(שולטת)
אני סומכת על זה חחח
השאלה אם בכלל יתנו לי לעשות על זה מחקר כי בד"כ נותנים לנו תחומים ספציפים לפי מה שהבנתי icon_mad.gif

במדעי החברה המינימום זה 30, 50 זה סביר וכל מה שמעל 50 זה סבבה לגמרי.
העניין הוא שמדגם בן 30 נבדקים הוא כבר מתפלג נורמלית.

אולי את רגילה למדגמים גדולים יותר אם את מתעסקת ברפואה למשל.... icon_rolleyes.gif
לא לשכוח שהכל פרופורציונאלי לגודל האוכלוסיה.
מן הסתם יש פחות בדסמים מחולי סרטן למשל
ופחות פדופילים מתלמידים עם חרדת מבחנים...

ככל שהמדגם גדול יותר, כך הוא מתקרב יותר למדדי האוכלוסיה.

ובואי נאמר שאם הגישות הפסיכולוגיותמבוססות על בדסמים קיצוניים ולא ממש בסדר בראש מלפני 80-100 שנים, אז אני עוד אוציא משהו טוב יותרבטוח icon_smile.gif

אגב, למרות שזה אנונימי, לא בטוח כמה אנשים יסכימו לענות על שאלות חודרניות לגבי החיים שלהם כמו במחקר איכותני ששונה מהשאלון. השאלה מה מנסים להשיג... icon_rolleyes.gif
סופגניה
סופגניה • 29 בדצמ׳ 2006
יכול להיות מעניין.
אני חושבת שיענו. מפרסמים פה תאורים מפורטים בניק מלא ובמסיבות יודעים מי הניק.
במחקר שלך הכל אנונימי ובלי שמות והם מכירים אותך.
הנושא מיוחד ואוהבים נושאים מיוחדים אבל את צריכה מרצה של קורס מתאים.
יש מרצה מתאים? את בשנה ב' כעת?