שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

היחס לבטיחות וההתמודדות עם תאונות

קינבה
לפני 17 שנים • 17 בפבר׳ 2007

היחס לבטיחות וההתמודדות עם תאונות

קינבה • 17 בפבר׳ 2007
בהמשך לפרסום הכתבה על 'מאסטר אור', אבקש לצטט מספר משפטים מהכתבה ולהעלותם לדיון:

* הדיון איננו מתייחס ספציפית אל 'מאסטר אור' אלא משתמש בנקודות מהכתבה לדיון ממוקד *
* אין כותב שורות אלו מתיימר להציג אמת כלשהי וכל האמור מתייחס לכתבה בלבד *

1. "לדבריה כדי שתוכל לקבל את התרופות הרצויות על פי אבחונו הכתיב לה... כיצד להציג את בעייתה לפסיכיאטר... היה לו דף תרופות באינטרנט והא היה כותב מה מתאים לי ולפי זה מחליט".

אדם שאיננו פסיכיאטר מאבחן את השפחה, אומר לה מה להגיד לרופא כדי להשיג דיאגנוזה מסוימת ולא אחרת על מנת שהיא תקבל תרופות מסוימות ולא אחרת.
עניין זה, גם אם הוא בהסכמה, לדעתי חורג מהמידות הטובות. דעתכם?

2. "במהלך היומיים... כתבתי שאני מרגישה מאוד לא טוב ותיארתי את הסימפטומים, אבל הוא לא התייחס ולא פנה, לא עניינתי אותו. בדרך לרופא התקשרתי עליו לשאול איך להתמודד עם הרופא... שעלול להזעיק גורמים רשמיים... בתגובה... אמר לי בכעס 'בשביל זה את מעירה אותי? בחיי שאני לא מבין אותך, נדבר על זה כבר'... הרופא... איבחן שאני מודלקת בתוצאה מהחתכים שנעשו בצורה לא סטרילית... נתן לי תרופה ממוקדת לדלקת ואנטיביוטיקה... גיל התנער לגמרי מאבחנת הרופא... שהבעיה רק אצלי... אמר לי 'בשביל אנטיביוטיקה הלכת לרופא? אני יכולת לתת לך אנטיביוטיקה'".

אני לא נכנס לבטיחות הסשן –אדם שעושה דברים מסוכנים חייב לקחת בחשבון שמעת לעת יכולות להיות תאונות, עלינו לעשות כמיטב יכולתנו על מנת לצמצם את התאונות או/ו את הנזקים שעלולים להיגרם כתוצאה מהן אבל עלינו לקבל אותם כחלק מהדבר עצמו.
השאלה העיקרית היא – מה עושים או וכאשר התרחש נזק?
'המידות הטובות' לטעמי קובעות שהתמודדות עם התוצאות כרוכה בהסכמה לפעילות, התנערות מהתוצאות להפכך תייצר בהכרח חוסר אמון בפעילות עצמה.
כמובן שזה תקף לגבי העתיד – 'אם הייתי יודע שככה תנהג לא הייתי שם מלכתחילה, עכשיו כשאני יודע איך אתה נוהג אני בוחר שלא לחזור לאותו המקום'.
תחליטו אתם איך להתייחס לאספקט האנושי.
בנוסף אשאל – האם הוא מוסמך לרשום אנטיביוטיקה? גם אם איננו מוסמך ויכול 'להשיג' האם הוא מסוגל לקבוע את סוג האנטיביוטיקה הנדרש?
איך קורה שאדם גם אם מוסמך ובעל ידע רפואי, מבלי לראות את הפגיעה חולק על אבחנה של רופא שראה את הפגיעה?

מבלי להתייחס ספציפית ל-'מאסטר אור',
מקרים כאלו עשויים היו להתרחש גם אצל אנשים אחרים, ואולי גם התרחשו כך שהדיון משמעותי לכולנו,
מקרים דומים או בעלי משמעות דומה עשויים לקרות חלילה גם לנו, אין לדעת מתי יתרחש נזק שלא היה מתוכנן, כאמור – מי שמתעסק באש קורה שנכווה.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 17 שנים • 17 בפבר׳ 2007

מה עושים?

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 17 בפבר׳ 2007
מה שעושים בכל מקרה שבו מתרחש משוה שעלול לסכן את הנשלט/ת - הטיפול והבריאות חשובים יותר מכבודם של השולט/ת.

מרבית הרופאים, ברגע שמסבירים להם שהמדובר במשהו שנעשה בהסכמה, יתרכזו בטיפול.

מרביתם גם ראו כבר בעבר מקרים שכאלו או חמורים יותר...

ובכל מקרה - זה עדיף על דחיית הטיפול עד שהמצב מסתבך.
קינבה
לפני 17 שנים • 19 בפבר׳ 2007
קינבה • 19 בפבר׳ 2007
יש גם רופאים שעשויים להתחבא מאחורי החלוק ולכסות את עצמם מכל כיוון אפשרי ולכן ברור שאנחנו בדילמה.

אציע הצעה:
האם ניתן להתארגן על באיזו צורה בה, במקרה של חשש לפגיעה, יוכלו לפנות למישהו מהכלוב שמגיע מתחום הבדסמ עצמו?
ברור שיש כאן עניין של דיסקרטיות שמאוד חשובה לאותם אנשים, וגם ברור שממש לא בא להם שיעירו אותם פעמיים בשבוע באמצע הלילה לכל שטות ולכן התארגנות שכזאת נראת לי מראש בלתי אפשרית.
עם זאת ארצה לזרוק את הכפפה, למשל אתה אחת שמוזכרת בכתבה אם לא היתה מחכה כמה ימים והיתה מגיעה מיד ביום למחרת למישהו "משלנו", היה נחסך ממנה סבל רב.

רצוי אך לא מצוי, מה אתם חושבים?

(שמעתי שבקהילות בארה"ב יש אנשים שהתנדבו לכך באיזו שהיא צורה)
Queeny​(מתחלפת){being}

לעזאזל

Queeny​(מתחלפת){being} • 19 בפבר׳ 2007
מדי פעם מזכירים אתזה ואז אני מבינה שאין לי מושג מה זה.
מה זה הקו החם?
מספר טלפון?
ניקים של אנשים?
ואם זה מספר טלפון - של מה? של מי? מי מאייש אותו?
מה המספר?
ואם זה ניקים של אנשים - מי הם? ואיך בדיוק יודעים שזה הם?
מידע, בבקשה.
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 19 בפבר׳ 2007
מנסיון (לצערי), אפשר לקבל תמיכה מהקו החם גם אם אתם רוצים להיוועץ באשר למישהו אחר, שמתבייש לפנות לשם.
Queeny​(מתחלפת){being}
לפני 17 שנים • 21 בפבר׳ 2007

תגובה של בייבי מלפני שנתיים וחצי

Queeny​(מתחלפת){being} • 21 בפבר׳ 2007
אני בייבי, חברה בקו החם, ותגובה זו הינה תגובה רשמית מצד הקו החם.

אכן, דרכי ההתקשרות לקו החם עדיין מסורבלות, שכן למעט פנייה לחברים עצמם, אם באמצעות הודעות פרטיות, ואם דרך הטלפון אין כרגע דרך אחרת.

עם זאת, אנו שוקדים כעת, על הקמת דף אינטרנט שירכז את כל המידע הנוגע לקו החם ולדרכי הפנייה אלינו, וכמו כן בודקים ומנסים להפעיל נתב טלפוני, שיאפשר יצירת קשר אנונימית דרך מס' טלפון.

ברצוני להציג את הניקים של חברי הקו החם. אותם חברים ישמחו לעזור, ומניסיון, כל שעל מי שצריך משהו לעשות הוא להשאיר הודעה פרטית, ואותו חבר או חברה יחזרו אליו, בכל דרך התקשרות שיבקש.

במידה והפונה מעדיף להישאר אנונימי, אין שום צורך למסור שם, או אפילו ניק אמיתי, וניתן להישאר בעילום שם מוחלט. כמו כן, אין הכרח להיפגש או אפילו לשוחח בטלפון. כל דרך יצירת קשר היא כשרה ומקובלת.

אלה הם חברי הקו החם:

מייפל, השליטה,dan_kap, לבטוב, sadist_il , ואנוכי baby.

לכל אותם אנשים ניתן לפנות בכל שעות היממה. במידה וקרתה תקלה כלשהי ולא נתקבלה תגובה, אנא צרו קשר עמי או עם דן קאפ.

שוב, אין צורך להזדהות, אפילו בניק הקבוע בכלוב.

ברגע שיעלה לאויר אתר האינטרנט שלנו תפורסם הודעה וקישור בכל האתרים הקשורים בבדס"מ.

לפרטים נוספים ניתן לפנות אליי, או לכל אחד מחברי הקו החם.

בייבי

האם משהו השתנה מאז?
חלק מהניקים לא מוכרים לי מהפורומים.
למה אין קישור ישיר, או הודעה קבועה, עם השמות של האנשים שנמנים על הקו החם?
האם הקו הזה עוד פעיל?
ואיך אפשר לפנות אליו ללא ניק בכלוב?
דרוש מידע.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}

תשובות

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 21 בפבר׳ 2007
מהאנשים שפעילים בכלוב, ניתן לפנות ללבטוב (http://www.thecage.co.il/profile,14057.html) או אלי בהודעות הפרטיות,בצ'אט או בכתובת דואל/מסנג'ר dan_kap@hotmail.com.

לגבי קו טלפון - גילינו שקצת יקר לתחזק קו טלפון כשהמשאבים באים מכיסנו...
Queeny​(מתחלפת){being}

ממשיכה להציק...

Queeny​(מתחלפת){being} • 21 בפבר׳ 2007
נראה לי שהמידע הזה צריך להיות ב"דביק" באלפוני, או בלינק קבוע באתר, או משהו.
כדי שחס וחלילה טפו טפו טפו אם יש צורך, ידעו גם מי שאינם בקיאים ברזי השרשורים השונים למי לפנות.
האם "השליטה" אינה פעילה יותר בכגון דא?
כי חסרה איזו אוזן נשית...
ברור שלהחזיק קו טלפון יהיה יקר ולא מעשי.
בכל אופן - כל הכבוד על ההתנדבות! העיקר שידעו מי זה מה...
icon_smile.gif