אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ללמוד מהיפנים

ניקי666 niki
לפני 17 שנים • 28 במאי 2007

ללמוד מהיפנים

ניקי666 niki • 28 במאי 2007
שר החקלאות של יפן התאבד בתליה
יום שני, 28 במאי 2007, 9:27 מאת: רויטרס

שוטרים מחוץלבניין המגורים של מצוקה, בו התאבד השר (רויטרס)השר תלה עצמו בדירתו בטוקיו, בעקבות חשדות לשחיתות שדבקו בו. החשדות וההתאבדות גרמו נזק רב לפופולריות הממשלה

שר החקלאות של יפן התאבד היום בתליה, בעקבות חשדות לשחיתות שעלו נגדו. השר בן ה-62, טושיקצו מצוקה, נמצא בדירתו בטוקיו כשהוא תלוי וחסר הכרה. ניסיונות החייאה שבוצעו בו בזירת הארוע כשלו, והוא פונה לבית חולים מקומי, שם נקבע מותו.

בשמו של מצוקה נקשרו לאחרונה חשדות למעורבות בפלילים. על פי החשד, קיבל השר כספים מאנשי עסקים למימון מסע הבחירות שלו, בתמורה להקלות במכרזים ממשלתיים. בנוסף נחשד משרדו בהוצאת כספים שלא כחוק, תוך דיווח על הוצאות משרדיות גבוהות, אף שלא שילם דמי שכירות. מוקדם יותר היום, דיווח עיתון יפני כי השערורייה הביאה לצניחה בפופולריות של הממשלה הנוכחית.

כאן בארצנו אפילו להתפטר הם לא מוכנים ,יש לנו מה ללמוד בנושא של לקיחת אחריות ..
walking dead
walking dead • 28 במאי 2007
התאבדות של נבחר ציבור היא לא לקיחת אחריות. זוהי הבריחה הכי עלובה ופחדנית שיכולה להיות.

התפטרות, נכונות לשאת בעונש על טעויות ונכונות לשמוע ולקבל ביקורת ציבורית - אלו צורות של לקיחת אחריות שאני הייתי רוצה לראות אצל נבחרי הציבור שלי.
pagosh​(שולט)
pagosh​(שולט) • 28 במאי 2007
אני דווקא הייתי רוצה להתחיל לראות קצת יותר התאבדויות ציבוריות בארץ.
מה אני צריך נעומי בלומנטל שתעשה עבודות שרות ותחזור להיות השום דבר שהייתה או אריה דרעי או כל מני גנבים כאלה? תביאו התאבדות!
א. כדי שזה יהיה סטנדרט בין נבחרי ציבור - חושדים בך, דבר ראשון תתאבד. אחר כך נדבר.
ב. כי זה עושה אפקט גדול מאוד של עניין ציבורי ולא דועך באיזה דיון משפטי
ג. כי זה עושה תחלופה טובה של כל מני כאלה שנתקעו שם יותר מדי זמן (העבד שמעון פרס - לעיניך בלבד)
ד. בכלל, "התאבדות זה אחלה" כמו שאמרו ב "העולם הערב" (אברי וארז) כשסובבו תקליט של שירי ילדים אחורה ושמעו את המשפט הזה שוב ושוב.
אושה{אוש}
אושה{אוש} • 28 במאי 2007
pagosh כתב/ה:

ב. כי זה עושה אפקט גדול מאוד של עניין ציבורי ולא דועך באיזה דיון משפטי
.

בולשיט
הכל נשכח במדינה שלנו
ניקי666 niki
ניקי666 niki • 28 במאי 2007
לדעתי פגיעה בבטחון המדינה והעמדת קיומה של ארצנו בסימן שאלה העונש שלה חייב להיות עונש מוות ,

פגיעה בבטחון המדינה מבחינתי הוא לא רק מכירת נשק או מידע לאוייב .

כאשר נבחר ציבור שם לצחוק וללעג את שלטון החוק הוא גורם למרמור אצל האזרחים הוא גורם
לאזרח הנורמטיבי והחלש יותר כלכלית לפחות חיבור ופטריוטיות למדינה .

הרי אם אני מתקשה לסיים את החודש ,הבירוקרטייה שוחקת אותי ומטילים עלי סנקציות השקם לבקרים למה שאני ארגיש זיקה ורצון לתרום ?
במיוחד כאשר הצד השני מחובר בהון ושלטון ועושה במדינה כבשלו ..

במצב דברים כזה אין רצון לתרום למדינה ,אין רצון להלחם עבורה ולתת את גופך למענה ,
מצב כזה יכול לעבוד בהרבה מקומות בעולם אבל לא כאן במדינה קיומית שחיה על חרבה !!

לאחר הנימוקים :
שחיתות בסופו של תהליך מביאה לפגיעה בבטחון המדינה והעונש צריך להיות מוות ,לא המתנה
ללקיחת אחריות של אלא פשוט לקחת אחריות עליו ..
walking dead
walking dead • 28 במאי 2007
דעתך ונימוקיך אכן מספקים נקודה מעניינת למחשבה, אך בכל זאת תסכים איתי שיש הבדל מהותי למדי בין עונש מוות - שהוא גזר דין שהתקבל בבית משפט (כלומר - אותו אדם עמד למשפט על מעשיו) לבין התאבדות, שהיא בסה"כ הדרך הקלה ביותר שאפשר לבחור על מנת להתנער מאחריות.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
לי יותר חשוב השורה התחתונה - מושחת אחד פחות. שיתאבדו, גם ככה עד ביצוע גזר דין המוות הם חיים על חשבון משלם המיסים icon_smile.gif

* מוגש מטעם המועצה לצמצום אוכלוסיה *
שלומציון

רגע , לפני שאתם סתם הורגים

שלומציון • 28 במאי 2007
אני חושבת שאפשר לשקול לנצל אותם בשוק האיברים להשתלה
מלך הארץ​(לא בעסק)

Re: רגע , לפני שאתם סתם הורגים

מלך הארץ​(לא בעסק) • 28 במאי 2007
המלקה כתב/ה:
אני חושבת שאפשר לשקול לנצל אותם בשוק האיברים להשתלה