שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

חשוב:הכלוב והחוק החדש. האם נצטרך לבקש רשות לגלוש ולהוכיח גיל

תמימות לא קדושה
לפני 17 שנים • 9 ביולי 2007

חשוב:הכלוב והחוק החדש. האם נצטרך לבקש רשות לגלוש ולהוכיח גיל

תמימות לא קדושה • 9 ביולי 2007
החוק החדש המרוכך של צנזורה באינטרנט של שר התקשורת מש"ס אוריאל אטיאס כנראה עובר.
icon_cry.gif מי נתן לש"ס את משרד התקשורת?
לפי החוק נצטרך להודיע לספק האינטרנט שאנחנו רוצים לגלוש באתרים פורנוגרפיים ולהוכיח בחתימה ובהצהרות שאנחנו בני 18.
האם הכלוב מוגדר כאתר פורנוגרפי?
מה יהיה?
נצטרך לוותר על הכלוב או להתחיל בהצהרות ובהוכחות שאנחנו בני 18?
הכל נשמע לי עצוב מאוד כי לא נעים לי להכניס את עצמי לרשימה למרות שאני אחרי 18.
יש אפשרות שהכלוב לא יוגדר כאתר פורנוגרפי?
יש הערכות לקראת החוק החדש?

icon_cry.gif
מUחדת
מUחדת • 9 ביולי 2007
תמימות לא קדושה כתב/ה:
החוק החדש המרוכך של צנזורה באינטרנט של שר התקשורת מש"ס אוריאל אטיאס כנראה עובר.
icon_cry.gif מי נתן לש"ס את משרד התקשורת?
לפי החוק נצטרך להודיע לספק האינטרנט שאנחנו רוצים לגלוש באתרים פורנוגרפיים ולהוכיח בחתימה ובהצהרות שאנחנו בני 18.
האם הכלוב מוגדר כאתר פורנוגרפי?
מה יהיה?
נצטרך לוותר על הכלוב או להתחיל בהצהרות ובהוכחות שאנחנו בני 18?
הכל נשמע לי עצוב מאוד כי לא נעים לי להכניס את עצמי לרשימה למרות שאני אחרי 18.
יש אפשרות שהכלוב לא יוגדר כאתר פורנוגרפי?
יש הערכות לקראת החוק החדש?

icon_cry.gif

מה הבעיה עם החוק?
נתחיל בזה שמי שיצטרך להצהיר על גילו- בראש ובראשונה- הם מפעילי האתרים.

שנית, טרם ישבה הוועדה {שאמורה להכיל את נציגי כל המגזרים ומשרדי הממשלה} וטרם נדונו הקריטריונים להגדרת המושג "פורנוגרפיה" בכלל.
למה לא להמתין ולראות מה בעצם מציעה הוועדה לפני שנצא לשרוף חזיות ואזיקים ברחובות?

החוק מנסה בסך הכל להגן על מי שחשוף לאוקיינוס האינפורמציה בלי הכלים שלך, כמבוגר, ישנם- קרי, ילדים.

אם הייתי הורה, הייתי רוצה לדעת שיש לי את היכולת להגן על ילדי מדברים שאפילו אני כבגירה לא רוצה להיחשף להם.
והכלוב ממש לא הפואנטה כאן.
כן, הוא יחשב לפורנוגרפי וזה לא אמור להפריע לאיש כיוון שהשימוש באתר מוגבל לגילאי 18 ומעלה.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני יול' 09, 2007 9:23 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
המפקדת​(לא בעסק)
המפקדת​(לא בעסק) • 9 ביולי 2007
אני לא רואה שום בעיה עם ההחלטה הזאת.
ילדים באתרים כמו הכלוב זה דבר מסוכן גם לבעל האתר וגם לאנשים שפוקדים אותו.
הכל פה מתחיל בוירטואלי, יש ילדים שחושבים שזה משעשע להתחזות לבוגרים ועלולים להכנס לדברים קצת "גדולים" עליהם...
החוק הזה בא להגן על קטינים, לערב ולידע להורים על הצ'וטטות של ילדיהם.
לאנשים בוגרים לא אמורה להיות בעיה עם התחום.
נכון, יש בזה מין החדירה לפרטיות, אך לא אוסרים על בוגרים להכנס לאתרים, רק מוודאים שהם אכן בגירים.

ככה כל הילדים יבהלו icon_lol.gif זה לא רע בכלל....
אולי הם יפסיקו לדעת הכל יותר טוב מההורים שלהם... icon_lol.gif
תמימות לא קדושה
אני חושבת שהחוק הוא פגיעה בחופש הפרט.
אני חושבת שהחוק לא נועד לילדים והם יודעים את זה.
יש תוכנות סינון מיוחדות ואם רוצים להודיע להורים שיש אפשרות לסינון יכולים לשלוח מכתבים יחד עם החשבון מספק האינטרנט. ספק האינטרנט יסנן אם יבקשו ממנו או שיתקינו במחשב תוכנת סינון פרטית.

החוק מוריד את האתרים עד שלא נכנסים לרשימה של אנשים שמבקשים אתרים פורנגרפיים.
הם יודעים שיש הרבה אנשים מעל גיל 18 שלא רוצים שבני המשפחה שלהם ישאלו שאלות.
יש אנשים מעל גיל 18 שלא יאהבו להכנס לרשימה של אנשים שמבקשים אתרי פורנו.

החוק צריך להיות הפוך. מי שרוצה תוכנת סינון צריך להודיע שהוא רוצה להכנס לרשימה ולא להיפך.

אני לא חושבת שהרבה ילדים גולשים באתרי פורנו אבל מי שירצה ילך לאינטרנט קפה או ילך למחשב לא מוגן.

אם החוק יאושר חבל שהכלוב יוגדר כאתר פורנו.

אני לא בטוחה אם ארצה להכנס לרשימה בגלל המשפחה שלי. אוריאל אטיאס מחפש את הדתיים כדי שישארו תחת הסינור של ש"ס.
לא יהיה בית דתי אחד שיחתום.
פינקי לשלטון​(מתחלפת)

כן באמת..

למה לא להציע הפוך???

שהורים עם ילדים קטנים יחסמו..

מה? ככה כולם צריכים לגלות שאני סוטה icon_confused.gif אוף..
תמימות לא קדושה
אני חושבת שהחוק החדש יהיה מבחן לפתיחות של אנשים אם הם מוכנים לצפצף על כל מה שכולם חושבים ולהכנס לרשימה של אנשים שאומרים שלא יסכימו לצנזורה.

איך הורים שיש להם ילדים יוכלו לגלוש?
אם המחשב שלהם יהיה חסום גם ההורים לא יוכלו לגלוש.
אם יש אפשרות לחסום את המחשב בתוכנה מיוחדת רק לילדים מה החוק מועיל?

החוק יוצא מהנחה שההורים בישראל לא יודעים מה זה אינטרנט ורק הילדים גולשים.
הילדים יוכלו לגלוש דרך השם של ההורים או דרך חבר עם מחשב לא מוגן אם הם רוצים אבל אני חושבת שרוב הילדים מביטים פעם או פעמיים ולא ממשיכים לגלוש באתרי פורנו.

החוק לא מיועד לילדים כי בכל בית יש גם מבוגרים וגם ילדים והם גולשים מאותו מחשב. הוא מיועד למבוגרים. כשצריך להצהיר גלישה באתרי פורנו לא נורמטיבית אצל הרבה ישראלים.
אני לא לא מתכננת להצהיר בפני ספק האינטרנט שאני רוצה לגלוש בכלוב כי אצטרך להסביר למשפחה ואני לא יודעת מי יביט ברשימות אצל ספק האינטרנט.

הרבה ישראלים לא ירצו למצוא את עצמם ברשימה של אנשים שמבקשים פורנו.
עם כל הצער אני חושבת שאם החוק יאושר אני אוותר על הכלוב.
אני בטוחה שאני לא אהיה היחידה.

אני חושבת שצריך להלחם נגד החוק לפני שהוא מאושר ולהתחיל לשלוח מכתבי מחאה.

פינקי צודקת.
החוק צריך להיות הפוך.
הורה שרוצה לחסום את המחשב יצטרף לרשימה.
ניקי666 niki
ניקי666 niki • 9 ביולי 2007
אני לא מבין מדוע אתם נסערים ,לי לדוגמא אין שום בעייה להפנות גם בכתב לספק האינטרנט
ולדרוש את האפשרות לגלוש באתרים פורנוגרפיים קרי הכלוב ..

אני משלם להם ,ובכסף שלי אני אגלוש ואקבל שרותים ככל אשר אחפוץ ללא שום בושה .
תמימות לא קדושה
לפני 17 שנים • 10 ביולי 2007
תמימות לא קדושה • 10 ביולי 2007
אני לא נסערת היא כי תמיד עד שמזיזים חוק עם ועדות שמתכנסות וקובעות מי יחליט כמה ולמה יגיעו ימות המשיח.
הצרה שש"ס מזיזה חוקים יותר מהר מכל המפלגות וכשהם רוצים חוק הוא עובר.
חוק נהרי, שמעביר כספים לבתי הספר של ש"ס בלי תוכנית הליבה, עבר במהירות הבזק לפני שיולי תמיר הספיקה לומר ג'ק רובינזון.

מה נעשה אם במחשב משמשים כמה אנשים?
למחשב אחד יש חשבון ספק אחד ולא עשרה שמות.
מה נעשה אם חלק מהאנשים במחשב לא מוכנים להכנס לרשימה או שלא רוצים להסביר להם מה זה הכלוב ומה זה בדסמ?
מי אמר שהרשימה תהיה חסויה? אני חושבת שש"ס תרצה להניח יד על הרשימה.
שר התקשורת הוא מש"ס וספקי האינטרנט תלויים בו.

אני נגד החוק אבל אם המפלגה לא היתה ש"ס לא היה מה לדאוג. ש"ס מפלגה שיודעת לעבוד אבל אני חושבת שהשאר יעצרו את הזריזות שלהם.
huan
לפני 17 שנים • 10 ביולי 2007
huan • 10 ביולי 2007
הבעיה הנוצרת בעקבות החוק החדש לא דווקא נוגעת לעניין "האם הכלוב הוא אתר פורנוגראפי או לא" שכן לאדם הגר בבית והוא זה שעל שמו רשום החיבור אין כל בעיה להרים טלפון לספק, להיכנס לאותה רשימה ולגלוש להמשיך לגלוש בכלוב (במידה ויוכרז כפורנוגראפי) או בכל אתר אחר.אני אישית לא ממש מודאג מעצם קיומה של הרשימה שכן בסופו של דבר, ספקיות האינטרנט, מנועי החיפוש וכלים אחרים בהם אנו משתמשים (או גורמים לנו להשתמש בהם) גם ככה יודעים לאן אנחנו גולשים ואין זו בעיה גדולה לגלות האם פלוני אלמוני גולש לאתר פורנו זה או אחר, מוריד סרטים או משתתף בקבוצת דיון על תמסחים. מידע זה לרוב נשאר חסוי (כפי שהראו לנו המקרים של תביעות גולשים על שיתוך קבצים פיראטיים) ובעזרת חקיקה מסודרת ורגולציה לא תהיה בעיה להבטיח את הדיסקרטיות והאנונימיות של אותם אנשים שיוכנסו לרשימה.

הבעיה אכן נוצרת כאשר יש מספר אנשים המשתמשים במחשב בין עם זה בעל ואישה - כאשר האישה לא ממש משתגעת על הרעיון שהאדון יגלוש לה באתרי פורנו ויתגרה מנשים אחרות (ואינני מדבר רק על הכלוב), או כאשר אדם בגיר גר עם הוריו - מצב זה בעייתי אף יותר שכן לבוא ולומר "אבא, אמא אני רוצה פורנו (או לבאתר האינטרנט הזה של הסוטים שמרביצים אחד לשני) " הוא לא צעד שמרבית האנשים יעשו.
מעבר לזה שמדובר בהצעה טפשית במקצת בהתחשב בספק בדיחה שהאינטרנט משמש בעיקר להורדת פורנו - כלומר על ילדינו זה לא ממש יגן. עם כי מהבחינה התאורטית מדובר בהצעה יותר מועילה מאשר לתת את האפשרות להצטרף לשירות כזה מפני שהניסיון אומר שרוב האנשים לא ישקיעו את המאמץ בלהצטרף אליו אבל ישתמשו בו במידה והוא יהיה ברירת מחדל גם עם מדובר במוצר נחות ולו בגלל הטירחה שיש להשקיע בכדי להתנתק משירות זה (חלונות הוכיחה לנו את יפה מאוד וממשיכה להוכיח זאת) כך שבמידה והייתי תומך בהגבלה שכזאת זו המתכונת שבה הייתי משתמש.

על כל מקרה אני סבור שאין מקום לחוקים דרקוניים כאלה באופן כללי ושעתיד ילנו לא נמצא בבית סוהר וסוהרים אלה בהסברה, חינוך ובחירה מודעת שתבוא מהבנה של הנושא ולא של איסורים. (הדבר נוגע כמובן לאותם ילדים גדולים שכבר יכולים להבין את המושג הזה לא לילדים בני 6-5 שגם ככה לא ממש מגיעים לאתרי פורנו). צעירים בני 12-18 ממשיכים לישתות ולעשן באותה הצלחה (עם לא בהצלחה יתרה) למרות האיסורים וההגבלות ויהיה תמים לחשוב שבהגבלות כאלה נצליח להגן על הילדים מפני פורנו (שכן לאתרי פרונו לא מגיעים 200 פעם "במקרה") הם צרכו אותו לפני האינטרט וימשיכו לצרוך אותו אחרי.
אני מבין שחסימת תכנים כוללת זה הצעד הקל, כמו גם האיסור למכור משקאות אלכוהול וסיגריות אך זה לא הדבר החכם לעשות ובטח שלא מהווה פירתון (ואפילו לה הקלה על הבעיה) כפי שההיסטוריה הוכיחה לנו יורת מפעם אחת.