בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

דברים שלא משאירים מילים

אליסון
לפני 16 שנים • 18 בנוב׳ 2007

דברים שלא משאירים מילים

אליסון • 18 בנוב׳ 2007
נתקלתי בבלוג כי הוא קפץ כשהייתי בכלוב. לא יכולתי להגיב.

אני לא יודעת מה לומר אבל העובדה שקיימים דברים כאלה מזעזעת אותי.

לקרוא ולחשוב.

הבלוג של חולם חסר:

http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?blog_id=28696
IvoryDom

Re: דברים שלא משאירים מילים

IvoryDom • 18 בנוב׳ 2007
אליסון כתב/ה:
נתקלתי בבלוג כי הוא קפץ כשהייתי בכלוב. לא יכולתי להגיב.

אני לא יודעת מה לומר אבל העובדה שקיימים דברים כאלה מזעזעת אותי.

לקרוא ולחשוב.

הבלוג של חולם חסר:

http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?blog_id=28696

יש בדיחה פולנית שמתאימה למקום

לוטק בן ה6- מגיע לרופא ואומר לו
תשמע, חיימקה מספר שיש לו חברה בת 18 וכל לילה הם עושים סקס
ומויישלה מספר לי שיש לו תאומות שלא נותנות לו לישון כל לילה ורוצות עוד סקס
ואני בקושי עומד לי פעם בשבוע
אני חייב שתעזור לי ותגיד לי מה לעשות
הרופא מחייך אליו ואומר לו
"אז תספר גם אתה"

לא צריך להאמין לכל דבר שכתוב בנט
אליסון
אליסון • 18 בנוב׳ 2007
לא הייתי בטוחה אם יש בסיפור משהו אמיתי ואם חוטפים נשים לסחר נשים ביפן.

אם חוטפים נשים צריך לעזור לנשים שנחטפו ולהזהיר אחרות אבל אם הסיפור דמיוני אין בעיות.

גם אני חשבתי שהסיפור מזעזע מכדי להיות אמיתי אבל אני לא מכירה את היאקוזה ואת יפן.
אליסון
אליסון • 18 בנוב׳ 2007
אני עדיין לא שקטה.
אני לא שואלת על התיאורים של הבדסמ. אני שואלת על התיאור של היפני שמזהה ישראליות צעירות בכניסה ליפן ומציע עזרה בעבודה ואז לוקח לישראלית את הדרכון וכולא אותה בדירה ביפן.
לא הייתי ביפן אבל יש סיפורים על היאקוזה ועל האכזריות של היפנים בזמן מלחמת העולם השניה.

בפוסט "הבהרה" חולם חסר כותבת שהיתה סאבית ביפן במשך שנה וכותבת:

"יקירתי הרי אם אני אגיד שזה אמיתי יבואו אלו ויגידו לא נשמע לי הגיוני ולא יכול להיות. כבר כתבתי בהתחלה הייתי סאבית ביפן במשך שנה. זה אמור להספיק. ולמען הסר כל ספק. זה אמיתי . אבל אני לא מתכוונת לשכנע ו\או לתת הסברים. גבי איך זה יכול להיות . תוך כדי קריאה הכל יתבהר בסופו של דבר."

כובש יצרה כותב שמשדלים צעירות ישראליות לעבוד כמארחות ביפן ואח"כ בזנות. הוא כותב:
"די התלבטתי אם לכתוב את מה שאני הולך לכתוב או שלא. אבל לנוכח מה שחולם חסר כתבה, לנוכח השאלות המטרידות אם זה אכן אמיתי ואם כן למה זה קרה. לטובת כל זה אכתוב את דעתי על הכל.

כאחד שהסתובב בעולם הגדול גם כבחור אחרי צבא בלי כסף בכיס ומאוחר יותר כאדם שיכול להרשות לעצמו נסיעות ברווחה רבה יותר אין לי ספק שהסיפור אמיתי, אין לי גם ספק שהוא אכן מובא כאן בגרסה עדינה אפילו והמציאות הרבה יותר חזקה ממה שתואר. אנסה להסביר למה דברים כאלו קורים לבחורה ישראלית שאין ספק שהיא בחורה עם ראש על הכתפיים, אחת שלא הייתם מאמינים שתסתבך בדבר כזה.

ישנם הרבה סיפורים על עבודה ביפן ועל זה שאפשר לעשות שם כסף בקלות יחסית ולהרבה צעירים וצעירות יפן מצטיירת כמקום אידיאלי, כשנוסעים למזרח במידה ונתקעים בלי כסף, מקום שאפשר למלא קצת את הכיס להמשיך הלאה או לחזור לישראל עם קצת כסף.

הצעירים עובדים במכירה בדוכני רחוב והצעירות שמעו על עבודה כמארחות לאנשי עסקים "ללא מין". אני מניח שיש כאלו שאכן עובדות ללא מין כמארחות אבל רובן גם נאלצות לשכב עם הלקוחות, חלקן מגיע גם לבתי זונות ממש, ברצון או שלא ברצון, כמו בכל מדינה מפותחת בעולם.

כעת תארו לעצמכן בחורה שנגמר לה הכסף בטיול למזרח או שהשקיעה את כל מה שחסכה בארץ בכרטיס טיסה ליפן שעולה די הרבה כסף. היא עומדת בפני דילמה קשה. מצד אחד היא סיפרה לכל מכריה שהיא הולכת לטייל בעולם ובמזרח לתקופה ארוכה והיא עומדת בפני שתי אופציות להיכנס ליפן ולנסות לקיים את עצמה או להיות מגורשת ארצה, או גרוע מכך לארץ ממנה הגיעה ליפן שזה יכול להיות הודו, תאילנד או ארץ עניה אחרת מאותו סוג. מגורשת בבושת פנים ובלי כסף כאשר גם הוצאות הטיסה על חשבונה.

כאשר חולם חסר הגיעה ליפן אני מניח שהאפשרות שתצטרך לשכב פה ושם עם אנשים תמורת כסף עלתה במוחה והיא היתה מוכנה לכך, היא כנראה לא חשבה שתסיים בבית זונות ולצערה זה בדיוק מה שקרה לה.

כשהגיעה ליפן היא הבינה שבלי להוכיח אמצעי מחיה לא יתנו לה להיכנס ליפן והיא תגורש. תקראו את ההתלבטות שלה לפני ביקורת הדרכונים. היא מספרת על אדם שמזהה נשים צעירות במצבה ומציע להן עזרה בכניסה. אין לי ספק שהיא ידעה שיש מחיר לאותה עזרה ובלי אותה עזרה היא תגורש, הבעיה שהיא לא ידעה את גודל המחיר וכשידעה זה היה מאוחר מדי.

אני יכול להרחיב עוד ועוד אבל אני חושב שהתמונה כעת קצת יותר ברורה, לטובת כל מי שחולמת על לעשות מכה בחו"ל בלי להתאמץ יותר מדי, בלי לשלם על כך מחיר. נכון שלגבי צעירים המצב שונה בתכלית אבל הצעירות הן טרף קל במצב הזה."

בכלבוטק הראו נשים מחבר העמים שהציעו להן עבודה, לקחו להן את הדרכון והכריחו אותן לקיים יחסים עם עשרות גברים. המשטרה פשטה על מכון הליווי אחרי בדיקת כולבוטק.

אני עדיין לא שקטה.
אם לוקחים לישראליות את הדרכון והיאקוזה כולאת אותן. איך המשפחה שלהן לא יודעת? מכריחים אותן באיומים לצלצל למשפחה בישראל ולומר שהכל בסדר?

"חולם חסר" כתבה שהשאלה לא רלוונטית והיא לא יכולה להוכיח אבל אם מתעללים בנשים לא יכולים להשאר אדישים.

לא משנה אם תאורי הבדסמ מדוייקים לגמרי.
משנה אם חוטפים ישראליות, לוקחים להן את הדרכון, כולאים אותן ומכריחים אותן בכפיה.
dragon fly
dragon fly • 18 בנוב׳ 2007
וזה באמת חדש לך?

פעם 1 שאת שומעת כזה דבר?

דרך אגב לדעתי הישראלים הם מספר 1 בעולם בסחר בנשים,בסחר בסמים וגם באיברים.
אליסון
אליסון • 18 בנוב׳ 2007
היתה כתבה בכולבוטק אבל כל פעם שמתלוננים על מקום כזה בישראל המשטרה מנסה לעצור אותם.

אח"כ סיפרו שעשו איתם עיסקת טיעון ונתנו להם עונש מגוחך כי לא היו ראיות אבל לפחות מנסים לעצור את סחר הנשים בישראל. אני חושבת שצריך להזהיר נשים מחבר העמים לא להתפתות לסוחרי הנשים הישראלים אבל אם יש אותו מצב ביפן צריך להתחיל להזהיר את הישראליות.
לא ידעתי על סחר הנשים הישראליות ביפן.

אני מבינה שהיא היתה סאבית וחברה שלה עברה דברים יותר קשים ממנה.

מישהו מקצועי צריך לעזור לחברה שלה וגם לה וחייבים להזהיר את הישראליות, אם יש מצב כזה.
IvoryDom
IvoryDom • 18 בנוב׳ 2007
אליסון כתב/ה:
היתה כתבה בכולבוטק אבל כל פעם שמתלוננים על מקום כזה בישראל המשטרה מנסה לעצור אותם.

אח"כ סיפרו שעשו איתם עיסקת טיעון ונתנו להם עונש מגוחך כי לא היו ראיות אבל לפחות מנסים לעצור את סחר הנשים בישראל. אני חושבת שצריך להזהיר נשים מחבר העמים לא להתפתות לסוחרי הנשים הישראלים אבל אם יש אותו מצב ביפן צריך להתחיל להזהיר את הישראליות.
לא ידעתי על סחר הנשים הישראליות ביפן.

אני מבינה שהיא היתה סאבית וחברה שלה עברה דברים יותר קשים ממנה.

מישהו מקצועי צריך לעזור לחברה שלה וגם לה וחייבים להזהיר את הישראליות, אם יש מצב כזה.

באמת חשוב שתצילי את העולם.

לא שסחר בנשים זה דבר קל ערך
הוא קיים בישראל ויש להלחם בו כמו במגיפה
אבל בטח הצהרות חייבים להזהיר, תורמות כמו כוסות רוח למת
אליסון
אליסון • 18 בנוב׳ 2007
אני יודעת. icon_sad.gif
אבל ישראליות אחרי צבא שנוסעות ליפן יכולות להזהר ומבינות כשמזהירים אותן.

אפשר לא להכנס למלכודת. אפשר להציל לפחות את הישראליות.

המשפחות בארץ יכולות לדרוש צילומים ממקומות שהישראלית מבקרת ולראות שהיא במקומות ציבוריים ולא כלואה כשהיא מטיילת ביפן. יש מה לעשות.

אני יודעת שאני מנסה לתקן את העולם כשאני חושבת שאפשר.
אני ממחזרת, קונה אירוסולים ידידותיים שלא יחממו את כדור הארץ ודברים קטנים שלא עוזרים.
icon_sad.gif אני מנסה לשנות בכל מה שאפשר.
Cafe​(שולט)
Cafe​(שולט) • 18 בנוב׳ 2007
אליסון את צודקת
וכל הכבוד לך שאת מציפה את הנושא.
אם 1000 כמוך יעשו מזה רעש כל הזמן ויצילו אחת מליפול לזה, כבר שווה.

דבר אחר
למיטב ידיעתי, כבר אין סחר נשים בישראל מאז שמשטרת ההגירה חזקה.
זר​(שולט)

אליסון ...

זר​(שולט) • 18 בנוב׳ 2007
את צריכה להבדיל בין פנטזיה למציאות.

בפנטזיה קיימים הרבה סיפורים של חטיפה, אונס, סחר בנשים ועוד. ישנה סידרת הסיפורים המפורסמת על "גור" (ממליץ לך לקרוא icon_smile.gif). לפעמים הסיפורים הם מקום קרוב, כמו נסיכויות המפרץ, לפעמים על מקום קצת יותר רחוק, כמו יפן, ולפעמים על פלנטה אחרת - גור.

גם במציאות קיימים חטיפות, מעשי אונס וסחר בנשים. אנחנו קוראים עליהם יום יום בעיתונים. אין צורך באזהרה מיוחדת, כל נערה ובחורה צעירה שומעת עליהם השכם והערב. כמובן שכולן חושבות ש"לי זה לא יקרה", אבל לצערנו חלקן טועות.

לגבי הדיווח הנפרס לפנינו בבלוג שאת הצבעת עליו, את רשאית להחליט בעצמך האם הוא דיווח אמיתי או פנטזיה. אף שביפן יש פחות פשיעה מאשר במקומות אחרים בעולם, אין ספק שגם שם נעשים פשעים, ומכל הסוגים העולים על הדעת (וגם כאלה שאפילו את לא תעלי בדעתך).

הבלוג מכנה את הבחורות החטופות בשם "סאביות". למרות שבמקום אחר כתבתי שכל הנשים הן למעשה סאביות, אפילו אם הן עדין לא יודעות את זה, הרי שהדברים שם נאמרו בנימה של חיוך. כאן מדובר בנשים שנחטפו ואולצו לעסוק בזנות סאדו-מאזוכיסטית בעל כורחן. לא הייתי אומר שהן "סאביות" כלומר "כנועות". המונח המתאים יותר היה שפחות מין בעל כורחן. השימוש במונח "סאביות" בהקשר הזה קצת צורם לי, ופוגע באמינות שאני יכול ליחס לתיאורים ששם.

בנוסף, מה שאותי מעניין לדעת, זה איך היאקוזה האכזרית, שחטפה כביכול במיומנות רבה כל כך בחורות ישראליות ואחרות מכל העולם, הסכימה בסופו של דבר לשחרר את החטופה בחיים, ולאפשר לה לשוב לביתה. האם לא חששה שמא הסיפור יתפרסם? הרי סיפור כזה היה אמור להתפרסם בעיתונות הכללית, ולגרור שערוריה בינלאומית. ואילו משטרת יפן לא היתה מטפלת בענין באופן תקיף, היתה נוצרת תקרית דיפלומטית בין ישראל ויפן.

אשר על כן, אני מציע לך להצטרף להערכה שלי, שמדובר כאן בפנטזיה בלבד. ואם זאת פנטזיה, כדאי לדון האם היא כתובה היטב או לא, האם היא מגרה או לא וכיוצא בכך.