Halrloprillalar |
לפני 16 שנים •
27 באוק׳ 2008
התמורה האולטימטיבית (סיפור אמיתי)
לפני 16 שנים •
27 באוק׳ 2008
Halrloprillalar • 27 באוק׳ 2008
לזאטוט החמוד והקופצני בן 8 יש ADHD, או בעברית – הפרעת היפראקטיביות, קשב וריכוז. אפשר להשתגע ממנו. בין השאר הוא לא אוהב לקרא, אין לו סובלנות לשבת עם ספר. אז אין מה לעשות, חייבים לדרוש זאת ממנו, וזאת משימה לא פשוטה בכלל.
זאת מלחמה כל פעם מחדש, כולל איומים, הבטחות לתמורה, פיתויים והטפת מוסר. ובדרך כלל הוא יוצא עם ידו על העליונה. אז אתמול זה חזר על עצמו. אני דורש ממנו לקרא שעה. הוא – לא מוכן. אחרי סדרה ראשונית של איומים לעונש (אין מחשב, אין טלוויזיה וכו') הוא מוכן להתפשר על חצי שעה. הוא מנהל מסע ומתן קשוח. גם אני. מראש אני מכין את עצמי לפשרה של 45 דקות, אבל לא מוכן עדיין לגלות לו את הקלפים. הוא מרגיש את חולשה שלי ומוריד את ההצעה ל- 20 דקות. אני מעלה לשעה וחצי, בעיקר בשביל הפוזה. אני יודע שאין סיכוי לשעה וחצי, גם אילו היה מסכים. שלב האיומים מיצה את עצמו, ועדיין קיים פער תהומי של 30 דקות בין מה שאני רוצה ומה שהוא מוכן. ננסה פיתויים. ממתק מהקיוסק הסמוך ? הוא שוקל בכובד ראש ודוחה. אני מתלבט אם להציע לו לקנות צעצוע ... לא. זה כבר לרדת נמוך מדי, לא חינוכי. אני במבוי סתום. לא ממש בא לי להעניש אותו ויש גבול לכמות הפיתויים שאני מוכן להציע. הזאטוט הזה קשוח. טוב, אז אין ברירה. אני שולף את נשק יום הדין ... אני > אם תקרא שעה אעשה מה שאתה תמיד מבקש ואני כמעט אף פעם לא מסכים. עייני הזאטוט נדלקות בעניין. הוא קשוב היטב. אני > אם תקרא שעה אני אסכים לתת לך מכות בטוסיק זאטוט מסתכל עלי כלא מאמין. זאטוט > אתה באמת תיתן לי, אתה מבטיח ? אני נושך את שפתיי בכניעה אני > כן, אני מבטיח. תקרא שעה ואתן לך מכות בטוסיק. זאטוט > יש !!! עשינו עסק ! הוא מזנק אלי ולוחץ את ידי. ואז רץ לקרא את הספר. |
|
נסיך אהוב |
לפני 16 שנים •
27 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
27 באוק׳ 2008
נסיך אהוב • 27 באוק׳ 2008
אהבתי את ה"מסע ומתן"
היה הרבה יותר פשוט "מו"מ. |
|
משועשעת |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
משועשעת • 28 באוק׳ 2008
סיפור חמוד. וגם הבן שלך, חמוד
|
|
מגדלנה(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
מגדלנה(לא בעסק) • 28 באוק׳ 2008
זה מוכר לי, פרסמת את זה פעם כבר?
|
|
Halrloprillalar |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
Halrloprillalar • 28 באוק׳ 2008
מגדלנה כתב/ה: זה מוכר לי, פרסמת את זה פעם כבר?
מוזר. לא, לא פרסמתי את זה קודם, זה בכלל קרה רק לפני כמה ימים. אם את מוצאת דמיון לסיפור אחר, דווקא הייתי שמח לדעת לאיזה. |
|
*מנגינה*{התווים שלו} |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
פירגון לאבא
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
*מנגינה*{התווים שלו} • 28 באוק׳ 2008
" אבות אכלו בוסר וישבני בנים יתענגו"
|
|
Halrloprillalar |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
Re: פירגון לאבא
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
*מנגינה* כתב/ה: " אבות אכלו בוסר וישבני בנים יתענגו"
... תודה |
|
DOM Perignon(שולט) |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
DOM Perignon(שולט) • 28 באוק׳ 2008
אני מאד מקווה שהסיפור הוא רק סיפור ואין לו שום קשר למציאות, או למצער הקשר היחידי למציאות הוא הפרעת קשב שהילד סובל ממנה.
אני לא מומחה גדול לטיפול בהפרעות קשב אבל אני יודע בוודאות שהתנהגות סאדו מאזוכיסטית בשום אופן לא יכולה להחשב כטיפול נאות בשום ילד בוודאי לא בילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז. |
|
Halrloprillalar |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
DOM Perignon כתב/ה: אני מאד מקווה שהסיפור הוא רק סיפור ואין לו שום קשר למציאות, או למצער הקשר היחידי למציאות הוא הפרעת קשב שהילד סובל ממנה.
אני לא מומחה גדול לטיפול בהפרעות קשב אבל אני יודע בוודאות שהתנהגות סאדו מאזוכיסטית בשום אופן לא יכולה להחשב כטיפול נאות בשום ילד בוודאי לא בילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז. הסיפור הוא אמיתי, אבל ילד לא קיבל שום "טיפול" סאדומזוכיסטי. לא צריך להיסחף. הבעיה כאן באתר שכולם כל כך דרוכים שלעתים קרובות מדי שוכחים להפעיל את חוש ההומור וחוש הפרופורציה. |
|
הדורבנים(נשלט) |
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
לפני 16 שנים •
28 באוק׳ 2008
הדורבנים(נשלט) • 28 באוק׳ 2008
דולפין כחול כתב/ה: DOM Perignon כתב/ה: אני מאד מקווה שהסיפור הוא רק סיפור ואין לו שום קשר למציאות, או למצער הקשר היחידי למציאות הוא הפרעת קשב שהילד סובל ממנה.
אני לא מומחה גדול לטיפול בהפרעות קשב אבל אני יודע בוודאות שהתנהגות סאדו מאזוכיסטית בשום אופן לא יכולה להחשב כטיפול נאות בשום ילד בוודאי לא בילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז. הסיפור הוא אמיתי, אבל ילד לא קיבל שום "טיפול" סאדומזוכיסטי. לא צריך להיסחף. הבעיה כאן באתר שכולם כל כך דרוכים שלעתים קרובות מדי שוכחים להפעיל את חוש ההומור וחוש הפרופורציה. לא כולם באתר!! איך אתה מעיז לעשות כאלו הכללות! בושה וחרפה!! יש כאלה נורא רגועים!! (סתם! ואני מאוד אוהב את הכתיבה שלך בבלוג ומזדהה) |
|