סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הנסיך הקטן: האמנם פסגת היצירה הבדס"מית הספרותית?

אחותופל
לפני 16 שנים • 21 בנוב׳ 2008

הנסיך הקטן: האמנם פסגת היצירה הבדס"מית הספרותית?

אחותופל • 21 בנוב׳ 2008
כשבאתי בראשונה לאתר, חשבתי שידובר רבות ב"סיפורה של O" (או "התנ"ך" כמו שאני קוראת לו) או במרקיז דה סאד ובג'וסטין שלו. עם הזמן למדתי להכיר גם את "ונוס בפרווה" הנהדר.

ויש עוד מגוון ספרים הקשורים: "התפוז המכני", ספריה של אנאיס נין, "יחסים מסוכנים" של שודרלו דה לאקלו, "לוליטה" של נאבוקוב, סוטרות למיניהן, ועוד ועוד.

מה שלא פוסק להפליא אותי הוא עד כמה הספר "הנסיך הקטן"(!) הוא הספר המצוטט פה יותר מכל השאר ובפער ניכר.
כמעט לכל אדם שלישית כאן יש ציטוט מהספר: בפרופיל, בבלוג, או בחתימה...
ציטוטים משיחותיהן של הנסיך הקטן והשושנה, הנסיך הקטן והשועל, הנסיך הקטן ועוד מישהו ולפעמים גם הנסיך הקטן לעצמו...

אני מאוד אוהבת את הספר, ואוהבת הרבה מאוד מאלו שמצטטות אותו (זו ממש לא ביקורת), אבל מדוע דווקא הוא?
ומדוע דווקא כאן?
huan
לפני 16 שנים • 21 בנוב׳ 2008
huan • 21 בנוב׳ 2008
הממ, קודם כל אינני חושב שישנו אדם המחשיב עצמו לבן תרבות אשר לא קרא את הנסיך הקטן בשלב זה או אחר של חייו ושכבר מזמן מהווה נכס צאן וברזל במארג האסוציאציותשל רבים. מעבר לכך מדובר בספר הנוגע בהרבה פנים של החוויה האנושית וככזה הינו אוניברסלי שעל ציטטות שלו ניתן להלביש מגוון רחב של תלבושות.

לדעתי הפופלאריות של הנסיך הקטן כאן (אל אף שספק עם הוא אכן כו פופלארי במידה שאתה מתאר) לא נובעת מהיותו של הספר, ספר בדסמי, אלה מהיותו כו מפורסם.
בסופו של דבר ניתן (וכך גם עושים אנשים לא מעטים פה) "להלביש" בדסמ ומשמעות בדסמית כמעט על כל דבר בעולם - בשביל זה צריך רק מעט פנטזיה (כמו גם הכירות עם מושא "ההלבשה").
אפרופו עם כבר התנך פופולארי כאן הרבה יותר מהנסיך הקטן.ויש לתהות למה דווקא הנסיך הקטן ולא התנך הווה את נושא הפוסט.

גילוי נאות: הכותב איננו נמנע על עדת הגרופיות של הנסיך הקטן.
אחותופל
לפני 16 שנים • 22 בנוב׳ 2008
אחותופל • 22 בנוב׳ 2008
בסדר, הנסיך הקטן מפורסם. יש הרבה ספרים מפורסמים בעולמנו ואתה לא רואה ציטוטים שלהם מקיר לקיר בכל רחבי האתר, נכון? (ואותו הדבר נכון לגבי התנ"ך שהוא אגב הספר הכי פופולארי בעולם ועדיין הנסיך הקטן מוביל עליו כאן).

זה עדיין לא ממש ענה לי על השאלה...
לא קשורה
לפני 16 שנים • 22 בנוב׳ 2008

Re: הנסיך הקטן: האמנם פסגת היצירה הבדס"מית הספרותית?

לא קשורה • 22 בנוב׳ 2008
אחותופל כתב/ה:

מה שלא פוסק להפליא אותי הוא עד כמה הספר "הנסיך הקטן"(!) הוא הספר המצוטט פה יותר מכל השאר ובפער ניכר.
כמעט לכל אדם שלישית כאן יש ציטוט מהספר: בפרופיל, בבלוג, או בחתימה...

אני מאוד אוהבת את הספר, ואוהבת הרבה מאוד מאלו שמצטטות אותו (זו ממש לא ביקורת), אבל מדוע דווקא הוא?
ומדוע דווקא כאן?

למה דווקא הוא?
בגלל ה-book report, של כיתה ה'.

למה דווקא כאן?
בגלל ה-book report, של כיתה ה'.
TV_Eye​(שולט)
לפני 15 שנים • 23 בנוב׳ 2008
TV_Eye​(שולט) • 23 בנוב׳ 2008

ובכן בהקהילה הזו
כל ספר שהוא מעל ל20 עמודים
קשה לו להיכנס לקנון
ובטח לא להפוך לספר מצוטט

Uranus
Uranus • 23 בנוב׳ 2008
TV_Eye כתב/ה:

ובכן בהקהילה הזו
קשה לו להיכנס לקנון
ובטח לא להפוך לספר מצוטט

לא יכולת להתאפק הא ? icon_twisted.gif
נמש
נמש • 23 בנוב׳ 2008
TV_Eye כתב/ה:

ובכן בהקהילה הזו
קשה לו להיכנס לקנון
ובטח לא להפוך לספר מצוטט

צייר לי כבשה.... icon_lol.gif
shuki boy​(נשלט)
shuki boy​(נשלט) • 23 בנוב׳ 2008
אוי. גם אני מצטט ממנו בפרופיל שלי, אני מרגיש כלכך לא מקורי עכשיו!
אוף. icon_confused.gif
gilsherr

למה?

gilsherr • 23 בנוב׳ 2008
חיבתן היתרה של שמנות לנסיכים היא מן המפורסמות.
הדורבנים​(נשלט)
לפני 15 שנים • 24 בנוב׳ 2008
הדורבנים​(נשלט) • 24 בנוב׳ 2008
לדעתי זה בגלל שהוא הראשון שהפך את האילוף למשהו חיובי מאוד.

והוא גם משתמש במילה "אילוף" כמעט בהתרסה כלפי החברה - כאילו אומר "תראו, לקחתם דבר כלכך טהור, ובראש שלכם יש במילה "אילוף" משהו פסול, כפייה, אכזריות וכו'. לא ולא, אילוף הוא דבר טהור.

וזה מאוד דומה (אולי) למה שאוהבי בדס"ם רוצים להגיד לחברה ה"נורמלית"