ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הצורך לשלוט - מהיכן הוא נובע?

Madame T​(שולטת)
לפני 15 שנים • 25 באוג׳ 2009

הצורך לשלוט - מהיכן הוא נובע?

Madame T​(שולטת) • 25 באוג׳ 2009
שאלה, שמעסיקה אותי: מאיפה נובע הצורך לשלוט (ואני מדברת מהצד של השולט או השולטת)? מה יוצר באדם את הדחף לשלוט במישהו אחר? מה מניע אותו או אותה? מה זה נותן לו? למה זה חשוב לו? מה זה אומר על השולט/ת עצמו? ואני מתכוונת בעיקר לשליטה מנטלית בנשלט, פחות מתייחסת כרגע לצד הפיזי, ומדגישה שלא מדובר, למשל ,בשליטה שיש בה 'טובות הנאה' כספיות או אחרות, אלא על עצם הצורך הפנימי של שולט/ת לשלוט באחר.

מה דעתכם בענין זה?
הוא​(שולט)

אין סוף "היכנים"

הוא​(שולט) • 25 באוג׳ 2009
מבנה אישיות, דחף להשליט או להכתיב את המלך הדברים לפי טעמך דעתך
התנהגות של אי אליו דמויות חיכוי/מודל ממסגרות בחיים משפחה לימודים עבודה צבא
שנתפסת בעני השולט כמרגשת או ממלאת ראויה וכד.
או לחילופין חסך ביכולת לשלוט להכתיב מהעבר, סוג של תיקון או פיצוי,
צורך להתאים עצמך לקבוצה, לאופנה, כל אחד וסיפורו סיבותיו נסיבותיו והמינון שהוא זקוק או צורך
huan
huan • 25 באוג׳ 2009
כל אדם שואף להשיג תחושה של סביבה קוהרנטית, מובנת וניתנת לחיזוי בה יוכל לפעול ולשרוד. לרוב הסכמות של כיצד להשיג סביבה זו נוצרים בגיל הילדות ומתפתחים במהלך החיים.
לפעמים האדם מפנים שהדרך הטובה ביותר להשיג תחושה זו היא דרך שליטה באחרים - השליטה לכשעצמה היא מישנית לחלוטין והמניעים העומדים מאחורי "דחף השליטה הנצפה" ופעולת השליטה הם רבים ומגוונים ומשתנים מאדם לאדם (כפי ש"הוא" ציין).
מייקל ג'קסון​(לא בעסק)
לשלוט אפשר לחלק למספר תחומים שאחד מהם בדסם אבל זה יותר משחק
תלוי איך מסתכלים כמובן.
אבל הרצון הכללי לשליטה קיים בכולם ברמות שונות.
אבל כל אדם אוהב לשלוט במה ששייך אליו.
אף אחד לא ירצה שישלטו בו באמת .גם בעבודה אף אחד לא נהנה שהבוס שולט.
אם הבוס יתן תפקיד שמאפשר שליטה לעובד שלו סביר להניח שהעובד ירגיש
מרוצה שכל סוף יש מישהו תחתיו.
כל סוף הוא יכול להגיד למישהו משהו לעשות.
שליטה קיימת גם אצל בעלי חיים ולא דווקא אצל הזכר.אומנם ברוב בעלי החיים הזכר אקטיבי
בזמן סקס אך אין זה אומר שהנקבה לא אוהבת לשלוט למשל בטריטוריה שלה.
לביאה שהיא למעשה פסיבית בעת פעילות מינית תיהיה אקטיבית בטריטוריה שלה וכל הזמן תקפיד לשלוט.
היא תלחם עד חורמה בצבועים ובעוד בעלי חיים.
ככה שהפסיביות בבדסם לא קשורה לרצון של האדם לשלוט בחיי היום יום.
שגם אם אותו אחד הכי נשלט בסקס בחייו הוא ירצה כמה שיותר לשלוט.
שוטרת*
לפני 15 שנים • 26 באוג׳ 2009
שוטרת* • 26 באוג׳ 2009
מלת המפתח, אצלי בכל אופן, זו התמסרות. זה הדרייב. כמו לשיר.
יש את הצד שאוהב לשיר, והצד שאוהב להאזין.
אז יש את הצד שצריך להראות התמסרות, ויש את הצד שצריך להרגיש אותה.

מעבר לזה, יש את עניין הציד. שכאן- קצת קשה לי להבין איך לא כולם אוהבים לצוד, זה מרגיש לי כמו טבע האדם. (ועוד נקודה בעניין הציד,לא כל ציד ראוי להפוך לחיית מחמד, יש כאלו שנועדו להיות טרף בלבד.)
Homelander​(שולט)

ת'אמת,

Homelander​(שולט) • 26 באוג׳ 2009
זהו נושא מצויין להביא אליו משהו שכתבתי בזמנו, בעיקר כאשר זה אקטואלי כ"כ כי בפורום אחר יש נושא על השפלות- אז הנה דעתי (בהשראת סגנונו של קפקא):
השפלות
ל- ח'

כשיש לה כאב-ראש זה מרַצה, רק כאשר רקותיה רועמות והיא אינה מרוצה מכך; היא מרוצה ואתה בודאי שמרוצה ולכן זהו המצב; הרצוי.
מהלומות חזקות שניחתות ונתקעות כברקים המתדפקים, או שמא מתרפקים? על השמשה, שכמובן מלוכלכת להכעיס! נספגות לשביעות-רצונך, מחלחלות, מלמדות על הנכונות שלה.
נכון, זו אחריות רבה מדי... אך זה הרי בדיוק מה שצריך (והכוונה אינה כלפי האחריות בהכרח).
כדי להביט ממעוף הנשר מלך העופות, ולהיות- אזי שעוצמה זו לא נרכשת בחינם, היא אינה בידיך.
ואז, לחוש כאשר אתה אוחז בזה וזה אומר את דברך, כאן המרומם בא לביטוי.
חייב אתה להיות בעל דם-כחול כדי להבין זאת.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}

סביר להניח שאיש איש וסיבותיו

ובאמת מעניין מאיפה זה בא. לגבי עצמי אני לא בדיוק יודעת.

1. אני חושבת שאני קצת יהירה. הרבה פעמים נדמה לי שאני יודעת יותר טוב, ובכלל אחד הדברים שאני הכי לא אוהבת זה שאנשים לא עושים את מה שאני אומרת להם. תמיד הייתה לי בעיה עם זה. בעיקר עם גברים. ואני מפונקת. המחשבה שלא אקבל את כל מה שאני רוצה נראית לי כמו הזיה בלתי סבירה בעליל. וזה לא שכלי בכלל, זו פשוט תחושה שמלווה אותי. והייתי ילדה מפונקת, אז זה מסתדר.

2. יש מעין "היי" שמתקבל כשמקבלים התמסרות. התרוממות רוח שקשה להסביר. זה כל כך מרגש, כל כך נוגע ללב. וזה תמיד שוטף אותי בגלים של הערכה לאדם הזה, שהולך עד הסוף ככה, לאו דווקא כי זה בשבילי, אלא פשוט כי הוא הולך עד הסוף למקום אליו בחר ללכת.

3. כשאני אוהבת מישהו, אני מוכנה לעשות בשבילו פחות או יותר הכל. אני מצפה לאותה מוכנות מצידו. אולי "מצפה" זו לא המילה הנכונה. הייתי רוצה שמי שאני אוהבת יאהב אותי כמו שאני אוהבת אותו. בדרך דומה. באותה המסירות.

4. חשוב לי להיות בן אדם שהייתי יכולה להעריך. ואחד הפרמטרים הוא להיות ראויה לאמון. זה תמיד אתגר להרוויח את האמון הזה, וכשאני מקבלת אותו זו מעין הוכחה שהצלחתי קצת.

5. יש אנשים שפשוט נותנים לך את המקום הזה. שפשוט משאירים את מושב הרכב פנוי.

6. אני יודעת איך זה מרגיש להיות המובל. אני יודעת כמה טוב זה יכול להיות, וכמה רע. וזה גורם לרצון לתת את החוויה הטובה הזו. לעשות למישהו את הטוב הזה.

7. אני שולטת כי אני נשלטת ונשלטת כי אני שולטת. אני אוהבת בדס"מ, אני נהנית ממנו, ולכן איני יכולה לאהוב "צד" אחד בלבד. זה בגלל כל מיני מרכיבים אחרים באישיות: אני צריכה את הדואליות. אני לא יכולה לאהוב משהו רק מצד אחד שלו. אם אני אוהבת חילופי שליטה, אני בהכרח אוהב את כל הכיוונים שלהם.
    התגובה האהובה בשרשור
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}

ועוד משהו

קצת פחות אישי, ומן הסתם עדיין:

במובן מסויים, לשלוט זה חופש. זה לתת דרור למאוויים שלך. זה לקחת את מה שאתה רוצה. זה להיות זה שמחליט עבור עצמו.
זו הרגשה נהדרת - חופש.
יש הרבה דרכים להגיע לחופש הזה, לקחת שליטה היא אחת מהן. זה כל כך מרומם, התחושה הזו, שאתה פשוט יכול. כל מה שאתה רוצה, אתה פשוט יכול.
נוריתE
נוריתE • 26 באוג׳ 2009
אם היו לנו תשובות ברורות ומוגדרות מאיפה בא הצורך ל... החיים היו מאוד פשוטים ,מצד אחד אבל גם מאוד,אבל מאוד משעממים.

אני כבר שנים על גבי שנים ב"קטע" והיו לי את התקופות שניסיתי לחקור ולהבין וזה רק סיבך אותי
צריך לפעמים לקבל דברים כמו שהם.
ginger
ginger • 26 באוג׳ 2009
הרצון.

הרצון והיכולת לגעת,
הרצון והיכולת להינגע.

הרצון והיכולת לאפשר לאחר להרגיש כל כך הרבה,
הרצון והיכולת של אדם להרגיש כל כך הרבה.

.