סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

"גבר אמיתי" . . . ?

אלון-סאב​(נשלט)
לפני 14 שנים • 25 בדצמ׳ 2009

"גבר אמיתי" . . . ?

אלון-סאב​(נשלט) • 25 בדצמ׳ 2009
איך "גבר אמיתי" נתפס בעיניכן / עינכם?
עם איזו פיסקה מהפיסקאות הבאות אתם הכי מתחברים? (או מספר פסקאות)
איך אתן ואתם הייתם מגדירים את המושג "גבר אמיתי" בעולם האמיתי - מחוץ לפנטזיה, של העבודה, המשפחה והבית - והאים זה שונה מבחינתכם מהגדרת הגבר בתחום ה FemDom?

פיסקה 1:
"באופן ספציפי ומפורש למדי, לימדו אותנו כי הנשים הן רגשיות יותר, מילוליות יותר, זקוקות יותר לבטחון, אהבה ותשומת-לב, מתעניינות יותר בהופעתן החיצוני, מעונינות יותר בחיי משפחה מאשר בהצלחה אישית, אמהיות מטבען, פחות הגיוניות, פחות מיניות, פחות אגרסיביות, פחות מובילות וככלל, בני אדם שהערכתן העצמית קשורה לבלתי הפרד במערכות יחסים ובהשקעה בזולת.
הגברים, כך לימדונו מפורשות, הם ההפך הגמור: אינדיבידואליסטים, אגרסיביים, עצמאיים, זקוקים יותר למעמד חברתי, מובילים יותר, רציונלים ולמרבה הפרדוקס גם נשלטים הרבה יותר על ידי דחפים מיניים חזקים, עסוקים פחות בהופעתם החיצונית, רגשנים פחות וככלל, בני אדם שהערכתם העצמית מבוססת על הצלחתם החברתית וכושר מנהיגותם"

פיסקה 2:
"הגבר האמיתי" הוא חזק, סקסי, אמיץ, קשוח, נדיב, צנוע, עצמאי וכזה הכובש את יצרו. הוא אינו בכיין, חלשלוש, תלותי, רגשן, גנדרן, נשי או "ילד טוב של אמא". הקודים הבסיסיים של הגבריות, של מה שאנו קוראים ה"מאצ'ו", משותפים לכל החברות המערביות - גם אם אנו שוגים לעתים באשליה כי הם אינם קיימים עוד, הרי שאלו הן עדיין נורמות הגבריות השליטות.

פיסקה 3:
"הגבר המאוהב בהשתקפותו הוא זה המאוהב במראהו החיצוני, בחשבון הבנק שלו או בעוצמתו. בכל פעם שהוא מנסה להשיג את חפצו, הוא בורח ממנו. אפילו דמעותיו, המבטאות את כאבו, אסורות כיוון שהן גורמות לו לשנוא את האופן שבו הוא נראה בהשתקפותו הנרקיסיסטית."

פיסקה 4:
"הגבר הוא תאונה ביולוגית: הגן Y (זכרי) הוא גן X (נקבי) לא שלם, כלומר יש בו מערכת כרומוזומים לא שלמה. במילים אחרות, הזכר הוא נקבה לא שלמה, נֵפל מהלך, הפלה שהתרחשה בשלב הגנים. "להיות גבר" פירושו להיות לוקה בחסר, מוגבל מבחינה רגשית; גבריות היא מחלת חֶסר, וגברים הם נכים רגשיים."

פיסקה 5:
"באופן מסורתי הוגדרו התפקידים הסטראוטיפים של הגבר והאישה בקשר המשפחתי כך: האישה צדה את הגבר שהיא רוצה בו, מביאה אותו להתחתן. החתונה נחשבת לאינטרס נשי. לאחר החתונה תפקיד האישה לשמור עליו מרוצה שלא יברח, ובתמורה הוא דואג לה ולילדיה לכל מחסורם. הגבר נלכד ברשתה של בת זוגו, נושא אותה לאישה, ואחר כך דואג לה ולילדיה כל חייו, ובתמורה היא מארגנת לו סביבה ביתית נוחה."

פיסקה 6:
"הדימוי שהיה נפוץ פעם על האדם הקדמון עם נבוט על הכתף ואישה מעולפת נגררת על הקרקע אחריו אינו שייך למציאות. יותר מתקבל על הדעת שנקבת האדם עודדה עניין מיני בה כחלק מאסטרטגית ההשרדות האישית שלה. מדוע יכולה האישה להגיע למספר שיאים מיניים תוך זמן קצר בעוד שגבר נעצר אחרי פעם אחת? אין זאת אלא שמיניות האישה מכוונת לביצוע אקטים מיניים עם מספר גברים בזה אחר זה".

פיסקה 7:
"נשים מובילות בעולם הרוח. הן רגועות יותר, מבינות יותר, מודעות יותר, רגישות יותר, קולטות יותר, מתחשבות יותר ומתוחכמות יותר. לעומת זאת, נשים אינן מספיק מעשיות וחומרניות כמו גברים. הן זקוקות לגברים כדי להתפתח בעולם המעשה, הכסף והחומר.
גברים מובילים בעולם החומר. הם מרוויחים יותר, מעשיים יותר ושאפתניים יותר."

פיסקה 8:
" הגבר צריך להוביל בשקט מתוך ידיעה פנימית וביטחון אמיתי ביכולותו להוביל."

פיסקה 9:
"הגדרת הגבריות היא להיות חזק. הכרה בדכאון פירושה כניעה, וגברים ינסו לעבוד יותר אך לא ינסו לעבד את רגשות העצב שלהם. מבחינת הגברים, דומה שההתכחשות לכאב היא גישה חזקה וראויה להערצה."
דלידה
דלידה • 25 בדצמ׳ 2009
אני חושבת שהכללות זו טעות.
כל אדם באשר הוא
כל גבר וענייניו
וכל אשה עם העדפותיה
אלון-סאב​(נשלט)
אלון-סאב​(נשלט) • 25 בדצמ׳ 2009
לא מדובר בהכללות אלה בהשקפות עולם פרטיות.
בבקשה שימי לב שאני שואל לגבי דעתך האישית ומקבל כל אישה וכל אדם כאינדיוידואל מוחלט שונה ומיוחד מכל אחת או אחד אחר.

אני לא מחפש לחזור על מנטרות או להנציח סטראוטיפים.
הנושא שמעניין לי הוא מיקומו של הגבר המודרני בעיניי נשות ואנשי הקהילה - מחוץ לתחום ובמסגרת התחום.

מקווה שאני לא נשמע "מדעי" או "מתוחכם" או "סנוב" או משהו - פשוט מעוניין בשירשור מעניין שאולי גם ניתן יהיה ללמוד ממנו ...
ליידי תמרה​(שולטת)
לפני 14 שנים • 26 בדצמ׳ 2009
ליידי תמרה​(שולטת) • 26 בדצמ׳ 2009
אין פה הגדרה אחת שמדברת אלי.

באופן עקרוני, אם מישהו ינסה להגדיר לי "אישה אמיתית" אני אגלגל אותו מכל המדרגות, ואני לא רואה סיבה לנהוג שונה בקשר להגדרת "גבר אמיתי". כל גבר הוא "גבר אמיתי", כולל ה-FTM שבהם, והם באים בהרבה צורות ואפיונים. להגדיר "גבר אמיתי" זה ליצור משבצת מאוד צרה, ואז כל השאר הם... מה בדיוק? גברים "מזויפים"? גברים "פגומים"? או אולי (השנוא עלי מכל) גברים "נשיים"?

להגדיר "גבריות" באופן צר זה עלבון לבריאה/אבולוציה/סוציאליזציה. אחד מהאיפיונים העיקריים של המין האנושי הוא גמישות אדירה בהתנהגות ובתכונות, יכולת הסתגלות והשתנות מטורפת, מרמת התאים והמח של האינדיבידואל ועד לרמת החברה.

המקסימום שאני מוכנה (לפעמים ובאופן חלקי בלבד) להגדיר זה "גבר שעושה לי את זה" או "גבר שאני מעריכה". בהיותי ביסקסואלית, גיליתי שההגדרות ל"גבר שעושה לי את זה" דומות מאוד ל"אשה שעושה לי את זה", התכונות שאני מחפשת הן די דומות. אני נמשכת למגוון אדיר של אפיונים פיזיים, אבל יש דברים שהם חובה בעיני: עיניים טובות, אינטיליגנציה, ידיים יפות, חיוך, הומור, מוסר, אחריות, יכולת טובה לחבק, מראה גוף שמשדר בריאות, תושיה, ריח גוף טוב, יכולת ורבאלית גבוהה. אני לא חושבת שיש ברשימה תכונות שהן יותר "נשיות" או יותר "גבריות".
Morticia
לפני 14 שנים • 27 בדצמ׳ 2009
Morticia • 27 בדצמ׳ 2009
ועל זה נאמר:

אם יש לזה זין ושתי ביצים, כבר נמצא איך לעשות ממנו צעצוע...

icon_wink.gif
Bloody
Bloody • 27 בדצמ׳ 2009
ליידי תמרה כתב/ה:

באופן עקרוני, אם מישהו ינסה להגדיר לי "אישה אמיתית" אני אגלגל אותו מכל המדרגות, ואני לא רואה סיבה לנהוג שונה בקשר להגדרת "גבר אמיתי". כל גבר הוא "גבר אמיתי", כולל ה-FTM שבהם, והם באים בהרבה צורות ואפיונים. להגדיר "גבר אמיתי" זה ליצור משבצת מאוד צרה, ואז כל השאר הם... מה בדיוק? גברים "מזויפים"? גברים "פגומים"? או אולי (השנוא עלי מכל) גברים "נשיים"?

להגדיר "גבריות" באופן צר זה עלבון לבריאה/אבולוציה/סוציאליזציה. אחד מהאיפיונים העיקריים של המין האנושי הוא גמישות אדירה בהתנהגות ובתכונות, יכולת הסתגלות והשתנות מטורפת, מרמת התאים והמח של האינדיבידואל ועד לרמת החברה.

המקסימום שאני מוכנה (לפעמים ובאופן חלקי בלבד) להגדיר זה "גבר שעושה לי את זה" או "גבר שאני מעריכה". בהיותי ביסקסואלית, גיליתי שההגדרות ל"גבר שעושה לי את זה" דומות מאוד ל"אשה שעושה לי את זה", התכונות שאני מחפשת הן די דומות. אני נמשכת למגוון אדיר של אפיונים פיזיים, אבל יש דברים שהם חובה בעיני: עיניים טובות, אינטיליגנציה, ידיים יפות, חיוך, הומור, מוסר, אחריות, יכולת טובה לחבק, מראה גוף שמשדר בריאות, תושיה, ריח גוף טוב, יכולת ורבאלית גבוהה. אני לא חושבת שיש ברשימה תכונות שהן יותר "נשיות" או יותר "גבריות".

cheer.gif
פלינט​(שולט)
פלינט​(שולט) • 27 בדצמ׳ 2009
לא יודעת מה זה גבר אמיתי או אם יש בכלל חיה כזאת
בטוח לי שאחרי שקראתי מה שכתבת (פעמיים! מרוב הלם)
אני הולכת לחפש איפה מתחבא חוש ההומור שלי
דובדבן

פיסקה 10.

דובדבן • 27 בדצמ׳ 2009
שמכים בחזהו באגרופים והוא נותר יציב כמו חומה.
Tish Adams
Tish Adams • 27 בדצמ׳ 2009
Bloody כתב/ה:
ליידי תמרה כתב/ה:

cheer.gif

מצטרפת.
ניקי666 niki
ניקי666 niki • 27 בדצמ׳ 2009
המילה אמיתי איננה מקובלת עלי ,ניתקלתי כבר במונח הזה במספר דיונים שונים ,מלכה אמיתית ,

עבד אמיתי ,אשה אמיתית ועכשיו הדיון הוא על "גבר אמיתי ",לעניות דעתי הכל אמיתי מלבד

הפנטזיות שלכם-ן בחיפוש אחר האמיתי icon_lol.gif

מעבר לכך בנושא השרשור אני מצטרף לדעתה של ליידי תמרה ומנקודת המבט הגברית ,

אין ספק תגובה של הורסת שרשורים ...ממצה ,כזאת שלאחריה יש תמימות דעים .. icon_lol.gif