צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חתיכת נעל

בכוח המוח​(שולטת)
לפני 14 שנים • 1 ביולי 2010

חתיכת נעל

בכוח המוח​(שולטת) • 1 ביולי 2010
"כשמישהו זורק נעל הוא מקבל שלוש שנים? אתה יודע מה, זה מזעזע. לא רק שהמערכת הזאת לא מסוגלת לקבל ביקורת, אלא שכאשר מישהו פוגע במערכת הוא נענש בכזו חומרה שאתה עומד ומתפלא.. הרי באותו שבוע מישהו קיבל שנתיים על מעשה מגונה בילדה בת שלוש עשרה. תסלח לי על הביטוי הלא כל כך עיתונאי 'הם פשוט התחרפנו לגמרי.'"

בן דרור ימיני, לכתבה המלאה - http://www.srugim.co.il/4969-%d7%91%d7%9f-%d7%93%d7%a8%d7%95%d7%a8-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%a9-%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%a9%d7%95%d7%a4%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%aa%d7%97%d7%a8%d7%a4?di=1

"

עונש מאסר כבד לתוקף נשיאת בית המשפט העליון - "למען יראו וייראו": שופט בית משפט השלום בירושלים גזר היום שלוש שנות מאסר בפועל על פיני כהן, שהשליך נעל על נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש בינואר האחרון.

בנוסף, נגזר על כהן מאסר על תנאי למשך שנה, במקרה שהנאשם יעבור עבירה נוספת של אלימות פיזית או מילולית במשך שנתיים מיום שחרורו מבית הסוהר. בית המשפט הרשיע את כהן בגרימת חבלה חמורה, בהיזק בזדון וזילות בית המשפט"

http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/CrimeAndLaw/Law/Article,46653.aspx

האם דמה של בייניש אדום יותר?
האם מערכת המשפט יכולה לצפות מעצמה לאובייקטיבית כשמדובר בתקיפת הבוס?
האם זריקת נעל על עובד ציבור, נניח עובדת סוציאלית, חמור פחות מאשר להטיח נעל בבייניש?
האם מדובר בגורם הרתעתי באמת, או בסגירת חשבונות אישיים?

מה קורה לנו כאן?
בכוח המוח​(שולטת)
רק עכשיו שמתי לב שכהן קיבל שנה על תנאי בכל מקרה שיעבור עבירה נוספת של אלימות פיזית או מילולית.

וואלה.
Lakshmi​(נשלטת)
Lakshmi​(נשלטת) • 1 ביולי 2010

זה לא האישיו אם היא טובה יותר מאדם אחר,

זה בדיוק כמו שפעם ידיד שלי שאל אותי "מה ההבדל בין רצח אדם רגיל לרצח רבין?"

בינייש מייצגת מערכת מסוימת, כשהוא זרק נעל כ"אות מחאה" הוא פגע במערכת המשפט כולה ובכבוד המערכת, מגיע לו בהחלט להענש על כך

וסתם בשביל הפרוטוקול, לפי התמונות שלו שראיתי אתמול בחדשות והמעשה, אני חושבת שהוא היה עלול לפגוע הרבה יותר מזה אם הייתה בידו את האפשרות.
רצסיבי​(נשלט)

Re: חתיכת נעל

רצסיבי​(נשלט) • 1 ביולי 2010
'בכוח המוח' כתב/ה:
האם דמה של בייניש אדום יותר?

בפירוש - כן!

אם מישהו זורק עלי נעל, זו אלימות "גרידא".

אם מישהו זורק נעל על נשיא בית המשפט העליון;
או מצייר צלב קרס על תמונה של ראש ממשלה (שזמן לא רב אחר כך יירצח (!), בגלל העיוורון לסכנה, ואי נקיטה בצעדי מניעה הולמים);
זו כבר הכרזת מלחמה על הדמוקרטיה, ועל היכולת שלנו לקיים כאן ממשל תקין וחיים תקינים, ובעצם על כל אחד מאיתנו
.
אוי ואבוי למדינה שראש הרשות השופטת שלה יהיה נתון לחשש-קל-שבקלים לאלימות.

והבא בתור - שיזרוק נעל / כוס מים / יקלל - את ראש הממשלה / נשיא העליון / הרמטכ"ל / המפכ"ל - שייכנס ל-10 שנים ושלא יעיז להתבכיין.
בכוח המוח​(שולטת)
PussyeL כתב/ה:

בינייש מייצגת מערכת מסוימת, כשהוא זרק נעל כ"אות מחאה" הוא פגע במערכת המשפט כולה ובכבוד המערכת, מגיע לו בהחלט להענש על כך

וסתם בשביל הפרוטוקול, לפי התמונות שלו שראיתי אתמול בחדשות והמעשה, אני חושבת שהוא היה עלול לפגוע הרבה יותר מזה אם הייתה בידו את האפשרות.

את אומרת שרצוי להחמיר איתו בגלל המראה שלו?
Drizztpool​(שולט){קושקה שלי}

האישיו....

ש"בכוח המוח" העלתה הוא:
האם הפגיעה הזו במערכת המשפט, עמוקה ככל שתהיה, היא חמורה יותר ממעשי סדום בילדה בת 13?!?!

והתשובה לכך היא, לדעתי - לא!
רצסיבי​(נשלט)

Re: האישיו....

רצסיבי​(נשלט) • 1 ביולי 2010
Spartacus כתב/ה:
ש"בכוח המוח" העלתה הוא:
האם הפגיעה הזו במערכת המשפט, עמוקה ככל שתהיה, היא חמורה יותר ממעשי סדום בילדה בת 13?!?!
והתשובה לכך היא, לדעתי - לא!

א. הפגיעה במערכת המשפט חמורה הרבה יותר מפגיעה בילדה מסוימת. איך אפשר לחשוב אחרת?!
אין כל מקום או יכולת להשוות בין פגיעה באדם בודד לבין פגיעה במדינה שלמה.
תיכף תאמר שהתקפת הטילים של סאדאם חוסין על ישראל היתה שולית לעומת תאונה של אופנוע שהחליק על כתם שמן באיילון, רק בגלל שלא היו הרוגים במלחמת המפרץ, אך האופנוען מת.
ובדומה, האם רצח רבין הוא אירוע פחות משמעותי משני אנשים שנשטפו בשיטפון וטבעו.
מה יעלם מהזכרון הקולקטיבי אחרי חודש, ומה יישאר ככתם על האומה לדיראון עולם?

ב. אגב, גם העובדה שאנשים לא מבינים את זה, היא, כלשעצמה, חמורה.
בכוח המוח​(שולטת)

וגם -

)
http://www.news1.co.il/Archive/003-D-49581-00.html?tag=19-25-12
‏‎
"זורק הנעל על נשיאת ביהמ"ש העליון נשפט לשלוש שנות מאסר

להזכירכם: עו"ד דורי קלגסבלד, אשר הרג בדריסה אם ובנה, ישב בכלא שנה ותשעה חודשים מי אמר שכולם שווים בפני החוק?

‏‎עו"ד דורי קלגסבלד, שהיה יקיר המערכת, זכה לעונש שכזה על הריגת שתי נפשות, שכמובן הריגתם אינה משתווה לפשע הנתעב של זריקת נעל כלפי המייצגת את החוק בישראל, ועל כן הסיעו את הנאשם בהסעה מיוחדת לכלא ופטרו אותו מכל התהליך המייגע אשר עוברים סתם פושעים. כי דורי שלנו הוא לא כל אחד - הוא משלנו! ופיני עלוב הנפש, מעורער שכמותו, יירקב לו שלוש שנים וילמד מה זה לעלוב במערכת.

מישהו אמר שכולם שווים בפני החוק?"

ולא הבנתי, לפגוע ב"אדונים" זה חמור יותר מפגיעה ב"ווסלים"?
וואלה..
או שזה בגלל שמדובר בעובדי ציבור?

ואם זה בגלל שהם עובדי ציבור, האם המערכת צריכה להתייחס לפגיעה באורגניה בלי קשר למעמדם הרם או הנחות?
או במילים אחרות, האם מי שהיה דופק על השולחן לאיזו עובדת סוציאלית, או זורק עליה נעל, היה מקבל את אותו עונש?

ועוד - האם באמת העונש צריך להתחשב במיהות הנפגע?
ואם כן, מאילו סיבות?

אני רק אזכיר שאף אחד לא מתנדב כאן למען העם, ובייניש מרוויחה פי 18 בערך מאותה עובדת סוציאלית, ששתיהן משרתות את המערכת. האם הכוח הביינישי, זהוא העניין, או הקרבה למקבלי ההחלטות,?
כשבמקרה הזה, שופט שלום הוא השופט את מי שתקף (תקיפה חמורה, יש לשים לב, אצל כל אדם אחר זה היה נחשב תקיפה סתם, ורבים הסיכויים שזה היה נסגר מחוסר עניין לציבור..:icon_smile.gif את הבוס..
Mary Jane
Mary Jane • 1 ביולי 2010
מה עניין שמיטה להר סיני, את מערבבת מין שאינו במינו עם פסקי דין לא קשורים כלל ושואלת שאלות תמוהות ביותר (כמו ההשוואה המגוחכת בין עו"ס לנשיאת העליון)...
Lakshmi​(נשלטת)
Lakshmi​(נשלטת) • 1 ביולי 2010
'בכוח המוח' כתב/ה:
PussyeL כתב/ה:

את אומרת שרצוי להחמיר איתו בגלל המראה שלו?

ממש לא, זו הייתה הערכת שוליים

צריך להחמיר איתו שפגע בכבודה של מערכת המשפט.