סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם יש קשר בין שליטה לחוסר אהבה?

לקקני 1
לפני 14 שנים • 8 ביולי 2010

האם יש קשר בין שליטה לחוסר אהבה?

לקקני 1 • 8 ביולי 2010
מה שהביא אותי לשאלה הזו,אני מאמין שכמוני יש הרבה שמשוגעים על יונית לוי,היא מתוקה נורא,יפה מאוד,אינטלגנטית,בשידורים שלה היא נראית קפואה,אבל היא לא כזו,יש הרבה סירטונים ברשת,שרואים אותה כשהיא מחייכת,זה כל כך מתוק החיוך שלה,אני פשוט חולה עליה.
עכשיו,חשבתי האם הייתי רוצה שהיא תהיה המלכה שלי,אז חשבתי שלא,למה?אז נראה לי,ראשית,כשיש שליטה,יש הרגשה של חוסר אהבה,אז אחת שאני רוצה שהיא תאהב אותי באמת,אני לא רוצה שהיא תשלוט עלי.
חוץ מזה אני חשוב שהחשק לשליטה מגיע מזה שלא מרגישים סיפוק בקשר של אהבה רגיל, צריכים משהו יותר חזק, קשר של שליטה, קשר יותר חזק כדי להרגיש הנאה, ומי שאוהבים מאוד מרגישים סיפוק מעצם הקשר בלי משחקי שליטה.
מה אתם אומרים על זה האם יש קשר בין חוסר אהבה לשליטה?
לקקני 1
לקקני 1 • 8 ביולי 2010
תשובה ללא נימוק לא מתקבלת במערכת.icon_smile.gif
ראובן

כן

ראובן • 8 ביולי 2010
יאלללה,

ישנו קשר הדוק בין צורך בשליטה לבין חוסר אהבה.
הנסיבות יכולות להיות מאוד מגוונות, לקשר הזה, אבל ישנם שני תרחישים שחוזרים הרבה:

1. תחושת חוסר ערך עצמי (היכולה לנבוע ממיליון ואחת סיבות), הגורמת לכך, שהעבד מרגיש שאינו ראוי לאהבתה של X - ולפיכך, עושה פשרה בלבו - היא תבוז לי, אבל בכל זאת אהיה איתה.
לא בטוח ש- X אכן תרצה בו כאובייקט, אבל בכל מקרה זה תסריט פנימי שלו.

2. צורך היסטורי של העבד בחוסר אהבה, לרוב נובע ממערכת יחסים סאדו-מזוכיסטית בבית ההורים - שם הורגל העבד לקבל חוסר אהבה, כחלק ממכלול האהבה. היות והורגל לכך מילדות, העבד חש כי רק אהבה המכילה חוסר אהבה ''אמיתית'' - והדבר גם עוזר לו לייצר פלשבקים במטרה להתמודד עם שדי העבר (ולבסוף להשכין שלום בלב, אי''ה).

גם השולטת, המוזגת אהבתה עם חוסר אהבתה (ביחס לעבד), בעצם שרה את שירת ילדותה - משכפלת בהווה את מה ש''למדה אז'', רק כעת עם חפץ מעבר משלה - אותו עבד. אגב, עדיף לעשות פאזת שכפול כזו עם עבד, ולא עם פרי-בטן, כפי שקורה לרוב.

R
Morticia
לפני 14 שנים • 9 ביולי 2010
Morticia • 9 ביולי 2010
חוסר היכולת שלך להישלט על ידי אישה שאוהבת אותך לא מבטא דבר מלבד נכות מסויימת שלך, לטוב או לרע, זה לא משהו שמחייב את האישה בשום צורה.

כנ"ל לגבי שאר התרחישים הגבריים שהוזכרו כאן.

אישית לא הייתי רוצה נשלט שעסוק בהצבת תנאים וקביעת חוקים מבוקר ועד ליל.

אה ואין לי מה לחפש אתו אם אין לי אליו אהבה.

מה אני? בעונש?

משרתת נכים לשירותך?
the rain song
the rain song • 9 ביולי 2010
כמו בכל שאלה (כמעט) יש כמה דיעות.
יש מי שדוגל ב"בדסמ עושים באהבה או לא עושים בכלל"
ויש מי שדוגל בבדסמ נטול אהבה.
אני הגעתי לסצינה בגלל אהבה וגם אני חשבתי שבלי אהבה שום דבר לא שווה.
היום לא ברור לי בכלל הקשר בין אהבה לבדסמ.
יש וישicon_smile.gif
Brave Dwarf

Re: כן

Brave Dwarf • 9 ביולי 2010
זאת שאלה קשה, יאלללה. ולא כי לא ניתן להשיב עליה אלא כי יש עליה אינספור תשובות. אם תחטט באתר, תגלה בכל הפורומים שבו לא מעט ויכוחים בנושא "מהי שליטה ומהו BDsM" ולכן, מכיוון ש"שליטה" זה מושג נזיל, הפכפך, וכוללני, כל תשובה שתינתן לך ע"י משתתפים, תהיה נכונה אך ורק לגבי המשיב. (במאמר מוסגר – גם "אהבה" לא בדיוק נכללת ברשימת מדעים מדויקים).

אז בוודאי שיש קשר בין שליטה לחוסר אהבה והקשר הזה טמון ביאלללה ובאופן בו יאלללה מגמיש את שני המושגים (שליטה ואהבה) לצרכיו.

ראובן מצידו, השיב לך יפה מאוד על השאלה "מדוע אנשים מסוימים, ואתה ביניהם, מפרידים בין אהבה לשליטה" ונתן לך מספר הסברים אפשריים לתופעה.
מאדאם קירי​(שולטת){אהובי המתו}
מבחינתי, השאלה "האם יש קשר בין שליטה לבין אהבה" דומה לשאלה "האם יש קשר בין סקס לבין אהבה".
אני יכולה לזיין סתם מישהו, מבלי שיהיו לי שום רגשות כלפיו. אני יכולה גם לעשות אהבה לוהטת עם מישהו שאני מאוהבת בו נואשות והוא בי. ואני יכולה גם לעשות כל מיני דברים באמצע.
בתכל'ס, אני מחבבת את רוב הבחורים שאני שוכבת איתם. זו לא חייבת להיות חיבה עזה; אם זה בחור שאני מכירה חצי שעה, הוא יכול לכל היותר להכנס תחת ההגדרה של "בחור חביב". וזה מספיק בשביל סקס.

אם אנחנו מדברים על סשן או על שליטה, הדבר דומה; אני לא אסשן בחור שאני ממש מתעבת, או בחור שאני לא נהנית בחברתו. בעצם, כשאני חושבת על זה, הקריטריונים לעבד הם קצת יותר מחמירים; אם אני רק שוכבת עם מישהו, האינטרקציה בינינו יכולה להיות מינימלית. אם זה משהו קצת יותר עמוק, כמו סשן, צריך קצת יותר אינטרקציה. ואז, אני יכולה לגלות שהבחור מעצבן, שאני לא סובלת אותו, או שזה פשוט לא זה - מה שיוציא לי את החשק להסתשן איתו בעתיד.

כפי שציין (בחוכמה כרגיל) הגמד האמיץ, כל אחד וההגדרה שלו לבדס"מ/סשן/אהבה. מבחינתי, סשן, ממש כמו זיון, הוא משהו שנועד להעניק הנאה לשני הצדדים. אם אני מרגישה שהצד השני לא נהנה, הדבר יפגום בהנאה שלי. אתה יכול להסתכל על זה כעל סממן לאיכפתיות או אפילו לחיבה, או לחילופין, כסממן לכך שהאגו שלי זקוק לחיזוקים בהקשר הזה. הנקודה היא, שאני כן מרגישה איזושהי איכפתיות כלפי הצד השני.

דוגמה לאנשים שמרגישים את ההיפך ממה שאתה מרגיש ניתן למצוא בבלוג המצוין של Succubus:
ציטוט: הוא סיפר לה, יותר מפעם אחת, כמה שהוא אוהב את ההבעה שלה כשהוא מכאיב לה. התדהמה הפתאומית הזאת. נשיכת השפתיים. המתח. האיפוק הנחוש, בשיניים קפוצות. ההתמסרות. והשלווה, לבסוף, אחרי שהיא מוותרת.
אבל היא, היא מעולם לא סיפרה לו כמה שהיא אוהבת את ההבעה שלו כשהוא מכאיב לה. הריכוז האינסופי. האהבה. הדאגה שמופיעה על פניו כשהוא מביט בה, לוודא שהוא שומר את גבולותיה אפילו יותר טוב ממנה, מעורבת בזדון הקל, המשועשע, שבו הוא בוחן אותה, לוודא שהוא מותח את גבולותיה עד הקצה ולא מותיר לה אף מרווח, ולו גם הקטן ביותר, להימלט אליו.
והמיקוד, המיקוד של העיניים, שרואות רק אותה ומבחינות רק בה, עד הרגע שבו היא לא יכולה יותר, ועוצמת את עיניה.

(נמצא כאן:
http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=31107&blog_id=12930 )

כנשלטת, הרגישה Succubus דווקא את הדאגהל שלומה מצידו של האדון שלה.

יאלללה כתב/ה:
חוץ מזה אני חושב שהחשק לשליטה מגיע מזה שלא מרגישים סיפוק בקשר של אהבה רגיל, צריכים משהו יותר חזק, קשר של שליטה, קשר יותר חזק כדי להרגיש הנאה, ומי שאוהבים מאוד מרגישים סיפוק מעצם הקשר בלי משחקי שליטה.

כמובן, רק על עצמי לספר ידעתי. מבחינתי, הטענה שלך שקולה לטענה: "אני חושב שהחשק לסקס מגיע מזה שלא מרגישים סיפוק בקשר של אהבה רגיל, צריכים משהו יותר חזק, קשר של יחסי מין, קשר יותר חזק כדי להרגיש הנאה, ומי שאוהבים מאוד מרגישים סיפוק מעצם הקשר בלי לקיים יחסי מין." אני מסכימה עם הטענה, שקיום יחסי מין, כמו גם הוספת השליטה לקשר, מחזקים אותו והופכים אותו לטוב יותר. האם ניתן להפריד, בצורה מלאכותית, בין הקשר לבין הסקס? בין הקשר לבין השליטה? לא בעיניי.
מאדאם קירי​(שולטת){אהובי המתו}

Re: האם יש קשר בין שליטה לחוסר אהבה?

אגב, סתם תהייה שלא קשורה:
יאלללה כתב/ה:
...אני מאמין שכמוני יש הרבה שמשוגעים על יונית לוי...
למה זה רלוונטי אם יש עוד הרבה כמוך או לא?
לקקני 1
לפני 14 שנים • 10 ביולי 2010

צודק אבל...

לקקני 1 • 10 ביולי 2010
צודק,זה לא רלוונטי לעצם השאלה,אבל דרך אגב,רציתי גם לשמוע מעוד כמה מה חושבים עליה.