אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מי מתחיל עם מי?

Cauchy{Venus Blue}
לפני 14 שנים • 17 ביולי 2010

מי מתחיל עם מי?

Cauchy{Venus Blue} • 17 ביולי 2010
שאלה שנובעת מחוסר ידע + חוסר נסיון. לכן אשמח לתשובות פרקטיות כמו כן לתשובות תיאורטיות. (אני גם מודע לתגובות שיגידו שזו שאלה מטומטמת להן אני עונה מראש: אין שאלות מטומטמות, אתם מטומטמים).

מי אמור להתחיל עם מי? שולט עם נשלט או נשלט עם שולט? (זכר או נקבה במקומות המתאימים לכם)

טיעונים לכך שהנשלט יתחיל:
1. להתחיל עם מישהו זה קצת מביך, אולי משפיל (לקבל סירוב), לכן תפקיד של נשלט.
2. השולט הוא כמו סלבריטי במרכז, הנשלט המעריץ מזהה אותו ומנסה לגשת אליו.
3. פרקטית נשלט צריך לסמוך על שולטו לכן הגיוני שהוא יבצע את הסינון הראשוני. התחלה של שולט עם נשלט עלולה להתקל ב'כשאת אומרת לא למה את מתכוונת'.

טיעונים לכך שהשולט יתחיל:
1. להתחיל זהו אקט אקטיבי השולט הוא המכוון.
2. השולט הוא כמו מלך, אין לגשת אליו ללא אישור. הוא בוחר את הנתין המועדף עליו מתוך הקהל.
3. נשלט שפונה לשולט עלול בעצם הפנייה לתת הסכמה שלא התכוון לה, לכן עדיף שהשולט יציג את עצמו קודם לכן.

הערה: כמובן שאפשר להתחיל זה עם זה כמו אנשים נורמלים ולא עם אלמנט של שליטה. אבל את מי זה מעניין? (בפוסט זה)
Brave Dwarf
Brave Dwarf • 17 ביולי 2010
מה זה "להתחיל"?
(אני גם מודע לתגובות שיגידו שזו שאלה מטומטמת לכן אני עונה מראש: אין שאלות מטומטמות, אתם מטומטמים). (-:
walking dead
walking dead • 17 ביולי 2010
לא חושבת שיש חוק לזה, או שצריך להיות חוק. אם שולט/ת או נשלט/ת או מתחלף/ת רואים פרופיל שמוצא חן בעיניהם - מדוע לא לשלוח הודעה בעצם?
the rain song
the rain song • 17 ביולי 2010
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=200
מטומטמים או לא הרי ששאלה זו העסיקה גם את אבותנו הקדמונים.
לעניות דעתי, אין שליטה מראש, אם אפשר לנסח זאת כך.
בתקופה נאורה זו שאנו חיים בה כדאי ורצוי שכל מי שנפשו חפצה בכך יפנה למי שהוא חושק בו. וכמובן שאני מתכוונת לזכר ונקבה ללא אפליה. ובודאי שלא משנה התפקיד.
להפסיד גבר או אשה מראש רק בגלל התפקיד הבדסמי נראה לי מטומטם לא פחות icon_smile.gif
teacher​(שולט)

כלל בוהן חשוב

teacher​(שולט) • 17 ביולי 2010
אם תבין שמערכות יחסים בכל מקום צריכות לענות על אותם כללים אוניברסליים בסיסיים,
תדע שמה שאתה רגיל אליו בחיים האמיתיים תופס גם פה.
Cauchy{Venus Blue}

הבהרה

Cauchy{Venus Blue} • 17 ביולי 2010
לכולכם: דווקא התכוונתי יותר למועדון - משהו לא וירטואלי. למרות שגם באתר זו שאלה מעניינת.

גמד: מי יוצר את הקשר הראשוני בין בני זוג. מבחינתי זה יכול להיות סימן קטן עם האצבע של 'גש הנה', או להזמין כוס משקה, או לעמוד על ארבע ולצעוק הייתי ילד מאד רע תענישי אותי.

שיר הגשם: ההיסטוריה חוזרת על עצמה icon_smile.gif וכנראה שהגישה שלך נכונה ובריאה.

טיצ'ר: אוקיי אז גם בחיים האמיתיים יש את הצד היותר אקטיבי והצד היותר פסיבי, מי ניגש למי? (כן אני מצהיר על בורות גם בחיים האמיתיים)

אני בכוונה מכוון ללא וירטואלי כי מפעת חוסר האנונימיות, בדר''כ נוצרים חוקים יותר נוקשים מאשר כל אחד שולח הודעה למי שבא לו כפי שאמרה הרוח החופשית.
נוריתE

Re: כלל בוהן חשוב

נוריתE • 17 ביולי 2010
teacher כתב/ה:
אם תבין שמערכות יחסים בכל מקום צריכות לענות על אותם כללים אוניברסליים בסיסיים,
תדע שמה שאתה רגיל אליו בחיים האמיתיים תופס גם פה.

טיצר?
עם כל הכבוד ויש,הרבה ממנו
אתה כזה?רציני.?

,מותר" כיום לאשה "להתחיל" עם גבר, גם בוירטואל וגם במועדון או בבית קפה או בתור לבנק
זה אחד,
שניים,התפקידים ה"מיגדריים", מימי דנן ,כבר לא ממש תקפים במציאות של היום
חלפו מזמן,ימי האני טרזן את ג'יין.

וזה תקף כאן גם
רק ש"מיגדר"כאן מוחלף ב באיזה צד של השוט את/ה נימצא/ת
או ,מושלם על ידו
אם נישלטת כל שהיא נתקלת בשולט שמוצא חן לה מה הוא כותב,או איך שנראה הפרופליל שלו
אין שום סיבה שבעולם שהיא לא תפנה אליו ותגיד לו שמצא חן לה
מי יודע?אולי הוא לא שבוי ב"תפקדים מיגדריים" ,"מסורתיים" כאלו או אחרים,ויענה לא בחיוב,אפילו
כי הוא יוחמא או ימצא חן לו וזה ממש לא יגדיר את המשך מערכת היחסים ה"בידיסמ''ית מסורתית" שאולי תהיה לם
וכנ''ל לגבי נישלט -שולטת.
אין פה שום חשש מהאגדה האורבנית שמכונה "שליטה מלמטה". כי זאת,אגדה אורבנית.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 14 שנים • 18 ביולי 2010
נראה לי סביר שאנשים יתחילו עם מי שמוצא חן בעיניהם.

העניין הוא, שהיינו גברים ונשים לפני שהיינו שולטים ונשלטים, מה גם שחלקנו (הגדול!) לא עונה באופן מוחלט להגדרה זו או אחרת. כך שמה שיוצא זה שעדיין, גברים יותר מתחילים.

אבל לשאלתך: אתה ענית בעצמך - יש נימוקים לכאן ולכאן. והיות ועד שלא ניגשת וניסית לא גילית מה עמדתו של הצד השני - אין מנוס מלנסות. האופן יהיה אחר כנראה...
JabberwockY​(שולט)

זה פשוט,

JabberwockY​(שולט) • 18 ביולי 2010
הנשלט צריך לפנות אל השולט, שבתורו יעניש את הנשלט על היוהרה.
מאדאם קירי​(שולטת){אהובי המתו}

Re: מי מתחיל עם מי?

Cauchy כתב/ה:
אני גם מודע לתגובות שיגידו שזו שאלה מטומטמת להן אני עונה מראש: אין שאלות מטומטמות, אתם מטומטמים).
כדברי מר גריסון, המורה האגדי מסאות' פארק: "אין שאלות מטומטמות, רק אנשים מטומטמים!"

מי מתחיל עם מי? מי שבא לו או לה להתחיל. אישית, אני די נוטה להתחיל עם בחורים וקצת נרתעת כשבחורים מתחילים איתי. טוב, זה כמובן תלוי: אם מישהו יתחיל איתי בהססנות ובביישנות, או לחילופין ידבר איתי בגובה העיניים ולא יעשה פוזות, ברור שאשמח לכל הפחות לדבר איתו. אם מישהו יבוא אליי בקטע של "אני תותח על, תגידי תודה שאני מתחיל איתך בכלל", הוא יכול ללכת לחפש את החברים שלו. והכוונה כאן היא גם בחיים האמיתיים וגם בוירטואלים.

אם אנחנו מדברים על מועדון בדס"מ, הכללים הם אותם כללים. טוב, בערך; אם מישהו יבוא אליי מושפל, יפנה אליי כ"אלילה" ואל עצמו כ"סמרטוט" - וואלה, זה ממש לא יעשה לי את זה. אם מישהו יבוא, יציג את עצמו בביישנות, ידבר איתי כשווה אל שווה (=כפי שמדבר בן אדם לבת חווה, לא כפי שמדבר עבד למלמכה) - וואלה, זה יכול להיות דווקא נחמד.

ראית מה זה? גם עניתי, וגם נתתי כמה טיפים. icon_wink.gif

למקרה שיש כאלה שמשום מה זה לא ברור להם, כל מה שאמרתי רלוונטי לא רק לי אלא לכל המלכות. כי כל הנשים, בפרט כל המלכות, בדיוק אותו הדבר.

(ולמי שלא הבין שהפסקה האחרונה נכתבה בציניות, או מי שבאמת חושב שתשובה של אשה אחת מייצגת את כל הנשים - וואלה, באמת אין לי מה להגיד לו.)