מיתוסית(שולטת) |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
תליה באמצעות חבלים
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
מיתוסית(שולטת) • 6 בספט׳ 2010
כמה זמן אפשר להשאיר אדם תלוי באמצעות קשירות חבלים, בהנחה שנעשתה חלוקת עומסי משקל טובה על הגוף ואין לחץ מהותי על איברים או איזורים מסויימים בגוף?
האם ישנו הבדל אם האדם מסוגל להניע את הגפיים או לא? האם יש חשיבות לתנוחה? עמידה, שכיבה על הבטן או על הגב, ישיבה וכו'... באינטרנט יש בעיקר מידע לגבי סוגי קשירות אבל פחות לגבי קשירות בתלייה וחלוקת עומסים. מי שמכיר אתר אמין בנושא או מאמר כלשהו, אשמח אם ילנקק אותו לפה. |
|
Bent |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
תלוי
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
Bent • 6 בספט׳ 2010
אי אפשר לענות על השאלה בלי כול הפרטים.
תליית אדם מחבלים (באופן בטוח ולמשחק )דורשת ידע רב, והשאלות שלך הן רק חלק מקצה הקרחון שבנושא. התנוחה קריטית, וגם היכולת לשנות תנוחה בתוך הקשר היא קריטית. תלייה בעמידה, או כול תלייה שמשאירה את הרגליים מתחת לקו הלב מסתכנת בסנידרום תלייה מרתמה (פעם תרגמתי מאמר מעניין על הנושא). וגם התנוחה קובעת את סוג המשחק, האם תלייה לשם ציפה, או לשם הצלפה, או אולי סקס (לדוגמא)? הזמן תלוי בסוג הקשר, סוג החבל, היכן נמצאת כול לולאה, משקל, סוג הגוף וניסיון הנקשר. המידע האמין היחיד שיש זה קורסים למתקדמים בנושא. או אדם שיודע להעביר את המידע ואת סומכת עליו. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להעביר את כמות המידע הנדרש. תלייה זה הקצה של משחק הקצה בחבל, לא משהו טריוואלי. אבל אם את לא יכולה לטוס, ואת ממש ממש ממש מוכנה להקדיש זמן וכסף יש סדרת וידאו שאפשר לקנות ולהזמין באינטרנט הכוללת ממש הדרכה צעד צעד. ועדיין בחייאת, תבקשי עזרה לפני הפעם הראשונה, על תתלי ללא מבוג ראחראי נוסף בעל ידע נוכח, לא בכמה הפעמים הראשונות. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
כן, אני יודעת שדרוש ניסיון וכו', אבל כדי לרכוש ניסיון, צריך ידע ואני רוצה לדעת איפה אפשר להתחיל? ברור שאני לא אתחיל כבר מחר לעסוק בזה.
פשוט ק' קשר אותי פעם אחת במועדון כלשהו תלויה בשכיבה על הגב ולמרות שהיו קשרים לאורך כל הגוף, עדיין כאב לי ולא יכולתי להתמיד בשכיבה (לצורך ציפה) ולכן אנחנו רוצים לדעת איפה הייתה הטעות ואיך לבצע את זה בצורה טובה יותר. למזלי ק' בעל ידע רב בתחום החבל, אבל בתור עבודה ותחביב והידע שם שונה, לדעתי, מתחום החבל בבדס"מ, כי לדעת לקשור מישהו כשהוא יורד בסנפלינג למשל, שונה לחלוטין מלקשור את כל הגוף של מישהו תלוי מענף של עץ ברגליים פסוקות למטרת סקס. למען האמת אני לא ממש מכירה אנשים שמומחים בתחום, פשוט כי נראה שמדובר במשהו די אקסטרימי ורוב האנשים העוסקים בחבל, קושרים רק את האדם עצמו, קושרים אותו למוט פישוק כלשהו או לטבעות או למיטה כו' ואם כבר מדובר באדם תלוי- אז זה סלינג ואיתו אין יותר מידי ידע או משחק, כי הכל כבר מובנה. אנחנו מאוד רוצים ללמוד את הנושא באופן מעמיק יותר ואני אשמח אם תוכל לכוון אותי. |
|
Bent |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
אני מוכן לעזור חלקית
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
Bent • 6 בספט׳ 2010
בפרטי.
לא בפורום ולא באלפוני. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
לדאבון הלב לשנינו אין מנוי זהב
|
|
Bent |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
כחולית
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
Bent • 6 בספט׳ 2010
תבדקי את המיילים הישנים שלך, כבר החלפנו מילים בעבר.
|
|
teacher(שולט) |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
teacher(שולט) • 6 בספט׳ 2010
שגיאה נפוצה אחת היא הקשרים שיושבים בדיוק על עמוד השידרה ולוחצים.
דברים אחרים שיכולים לגרום לכאב רובם קשורים באמת בחלוקת המשקל. שימוש בחבל דק מדי לתליה, מעט מדי ליפופים, כריכת החבל דווקא במקומות שלחץ עליהם מכאיב (כמו באזור המפרקים, אזורים של גידים בולטים, אזורים של עצם הקרובה לעור וכו'..) קשרים שמתהדקים עם הזמן והמתח גם הם עלולים לגרום לכאבים, חבלים אלסטיים מדי גם הם לא טובים לעניין. כחולית, אני חושב שהבנת העקרונות עדיפה על למידת מקרים ותגובות, תנוחות, דקות וכל שאר הפרמטרים, כי באמת יש הרבה והקומבינציות אינסופיות. HAVE FUN |
|
TV_Eye(שולט) |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
TV_Eye(שולט) • 6 בספט׳ 2010
ישנם כמה סוגי תליה שונים, אז זה מאוד תלוי
הפלה קצרה בהפלה הקצרה (Short Drop) מופל הנידון מרחק קצר, כך שהוא נופל בעוצמה שרק מותחת את החבל אך לא גורמת לשבירת מפרקת. הנידונים שמוצאים להורג בשיטה זו מתים בדרך כלל מחנק. שיטה זו היא הקדומה ביותר, שכן ההפלה הקצרה היא התוצאה הטבעית של תליית אדם באמצעות העמדתו על עגלה מוגבהת, קשירת חבל לצווארו, ואז הזזת העגלה. למרות ההתפתחות בשיטות התלייה - בייחוד המצאת ההפלה התקנית וההפלה הארוכה (האחרונה כללה חישובים מדעיים שהבטיחו את שבירת המפרקת אצל הנידון) שפותחו בסוף המאה ה-19, שיטת ההפלה הקצרה עדיין נהוגה במרבית המדינות בעולם שיש בהן עונש מוות, ופופולרית במיוחד בקרב מדינות המזרח התיכון, בייחוד סוריה, איראן, אפגניסטן ולוב. שיטה זו הייתה נהוגה גם על ידי הנאצים. תלייה על ידי משיכה בתלייה על ידי משיכה (Suspension Hanging) מתיחת החבל לא נעשית על ידי הפלת הנידון, אלא על ידי משיכת החבל כלפי מעלה והסתמכות על משקל הנידון שימתח את החבל. שיטה זו נהוגה באיראן ובאפגניסטן תחת שלטון הטאליבאן. במדינות אלה, לנידונים נקשר חבל סביב הצוואר שקצהו השני חובר למנוף נייד (ולעתים, גם לקנה של טנק או מנוף של רכב גרר). המנוף משך את החבל וכך גרם להרמת הנידון לאוויר תוך מתיחת החבל. מאחר שהמשיכה הייתה לרוב איטית יחסית, הנידון מת רק כתוצאה מחנק איטי או מאטימת העורקים והוורידים ללב בצוואר. ייסורי התלוי הנחנק על החבל הונצחו בעקיפין ברומן הידוע של צ'ארלס דיקנס, "תקוות גדולות". גיבור הספר, פיפ הצעיר, מתוודע בלונדון של המאה ה-19 לפקידו של עו"ד מפורסם, המחזיק באוסף מסכות גבס, שנטבעו מפניהם של תלויים, זמן קצר לאחר שהורדו מהגרדום. כששואל פיפ את מר ומיק האספן לפשר אותם "קלסתרי פנים נפוחים להחריד ונעווים", הוא נענה כי "אכן, זה המראה האופייני, כאילו נתפס אחד מנחירי האף בקרס זעיר של חכה...". בארצות הברית הונהגה וריאציה שונה לתלייה על ידי משיכה: לקצה השני של החבל חוברה משקולת כבדה, וכאשר הופלה, נמשך הנידון בכוח כלפי מעלה. לעתים המשיכה באמצעות משקולת הייתה חזקה מספיק על מנת לגרום לנידון מוות מהיר כתוצאה משבירת מפרקת. הפלה תקנית הפלה תקנית (Standard Drop Hanging) הייתה שיטת ההוצאה להורג התקנית ששימשה בארצות הברית במסגרת הפיכת ההוצאה להורג להליך ענישה פורמלי, מסודר ואחיד. בשיטה זו נופל הנידון מגובה (מרחק נפילה) של 4-6 רגל (כ 125-187 סנטימטר), בכך שהוא מופל על ידי פתיחת הדלת ברצפה כלפי מטה. מרחק הנפילה נקבע באופן אחיד לכל הנידונים, ללא שקלול של משקלו או מצבו הבריאותי. שיטה זו נחשבה לעדיפה על פני ההפלה הקצרה, ואכן גרמה למותם של רבים מוות מהיר כתוצאה משבירת מפרקת או להקלת המוות האיטי כתוצאה מאובדן הכרה. למרות זאת, נידונים רבים מתו מחנק ולא משבירת מפרקת מאחר שלא הופלו מגובה מספיק. יתרה מכך, לעתים היו מקרים בהם הנפילה הייתה ארוכה מידי, וכתוצאה מעוצמת הנפילה, ראשו של הנידון נתלש מצווארו. במשפטי נירנברג השתמשו התליינים בשיטה זו כדי לתלות את הבכירים הנאצים, חלק מהם מתו באיטיות כתוצאה מחנק. הפלה ארוכה הפלה ארוכה (Long Drop Hanging) היא שיטת תלייה הנדסית (ראה לעיל) שמטרתה לגרום למותו המהיר (וחסר הכאב יחסית) של נידון כתוצאה משבירת מפרקת. השיטה פותחה אי שם ב-1850 אך הונהגה בבריטניה רק ב-1872 על ידי התליין ויליאם מרווד. רק ב-1877 החליפה שיטה זו סופית את "ההפלה הקצרה" בבריטניה. השיטה מבוססת על תגליתו של מרווד שדרושה אנרגיה של 1710 ג'אול על מנת לשבור מפרקת של אדם ועל האבחנה האמפירית (שנתגלתה באמצעות ניסוי וטעייה) שעל מנת לשבור מפרקות של אנשים שונים יש להפילם מרחקים שונים, התלויים במשקלו (ליתר דיוק: במסה) ובמצבו הבריאותי של כל נידון. התליינים השתמשו בטבלאות שהוכנו מראש שקבעו את גובה ההפלה הדרוש כפונקציה של משקל האדם. במשך השנים השתנו הטבלאות בהתאם להערכות השונות לכמות האנרגיה הדרושה לשבירת מפרקתו של אדם. המוות בשיטה זו נגרם כמעט תמיד על ידי שבירת המפרקת: בעת שהנידון מופל, הגוף מבצע נפילה חופשית ומואץ כלפי מטה עקב כוח הכבידה, בסוף הנפילה - בעוד שהגוף ממשיך ליפול בתאוצה כלפי מטה במהירות הנקבעת לפי המרחק שהחבל מאפשר לו ליפול - הראש נעצר על ידי לולאת החנק ומרגיש משיכה חזקה כלפי מעלה ביחס לשאר הגוף, דבר שלמעשה שקול למכה חזקה שהראש ועמוד השדרה העליון סופגים. המכה החזקה, בצירוף תנועת המשיכה היחסית שמבצעת לולאת החנק, גורמים לקרע בעמוד השדרה בין החוליה העליונה לגזע המוח וכתוצאה מכך לאובדן הכרה ומוות מהיר. מקווה שזה עזר לך |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
6 בספט׳ 2010
teacher כתב/ה: שגיאה נפוצה אחת היא הקשרים שיושבים בדיוק על עמוד השידרה ולוחצים.
דברים אחרים שיכולים לגרום לכאב רובם קשורים באמת בחלוקת המשקל. שימוש בחבל דק מדי לתליה, מעט מדי ליפופים, כריכת החבל דווקא במקומות שלחץ עליהם מכאיב (כמו באזור המפרקים, אזורים של גידים בולטים, אזורים של עצם הקרובה לעור וכו'..) קשרים שמתהדקים עם הזמן והמתח גם הם עלולים לגרום לכאבים, חבלים אלסטיים מדי גם הם לא טובים לעניין. כחולית, אני חושב שהבנת העקרונות עדיפה על למידת מקרים ותגובות, תנוחות, דקות וכל שאר הפרמטרים, כי באמת יש הרבה והקומבינציות אינסופיות. HAVE FUN כן, אבל שוב, איפה אני יכולה למצוא מידע על זה? סירטונים? מאמרים? הסברים? מאיפה מתחילים? כל הבעיות שכתבת לא הייתי נופלת בהן, כי הן די קשורים בהפעלת שכל ישר, בדיוק כמו שבקשירה רגילה אשאיר מרווח בין החבל למפרק היד, לא אקשור סביב המרפק או הברך כך שיפעיל לחץ, אוודא שהנקשר לא מרגיש נמלולים ושצבע העור שלו לא השתנה וכו' וכו'... האם, למשל, הקשרים, יש מעין חוקיות מסויימת לגבי הימצאותם וכמותם על הגוף, או שמא זה תלוי בגודל גופו ומשקלו של הנקשר? האם יש שיטות נוחות לאישה להרים גבר באוויר ללא מנוף? איך יודעים לאילו נקודות בקשירת הגוף לחבר חבלים שאותם מחברים לתקרה/ענף? משהו קבוע או תלוי בקשירה עצמה או באדם הנקשר? וכו' וכו'... TV- כן, עזרת מאוד. אני כבר עכשיו מתכננת איזה סוג של תליה לעשות לך |
|
Anakin |
לפני 14 שנים •
8 בספט׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בספט׳ 2010
Anakin • 8 בספט׳ 2010
כחולית ?
חשבתי שהמרת את דתך לוניל |
|