amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
21 במאי 2011
מה זו התמסרות?
לפני 13 שנים •
21 במאי 2011
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 21 במאי 2011
השאלה שמעסיקה אותי בעצם, היא האם התמסרות היא אקט אקטיבי או פסיבי.
אישית, אני חושבת שאני יותר מעניקה מאשר מתמסרת, ולא ברור לי בכלל אם אני רוצה להתמסר. תלוי מה זה אומר להתמסר האם זה אומר לעשות דברים שאת ל א רוצה לעשות? ואם את רוצה לעשות אותם למענו, מה כאן ההתמסרות? התמסרות זה לציית? התמסרות זה שליטה ביומיום? בסשן?במיטה? מילון וואלה טוען שהתמסרות היא: "מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" חלק מהפירושים הם פסיביים וחלק אקטיביים. אשמח לקבל תובנות על העניין. |
|
Alice' |
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
Re: מה זו התמסרות?
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
Alice' • 22 במאי 2011
amy כתב/ה: השאלה שמעסיקה אותי בעצם, היא האם התמסרות היא אקט אקטיבי או פסיבי.
מילון וואלה טוען שהתמסרות היא: "מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" חלק מהפירושים הם פסיביים וחלק אקטיביים. אשמח לקבל תובנות על העניין. לדעתי התמסרות = מה שמילון וואלה טוען : ) ממש לא משנה לי אם הפירושים פסיביים או אקטיביים . |
|
עוֹלָם |
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
עוֹלָם • 22 במאי 2011
amy כתב/ה: מילון וואלה טוען שהתמסרות היא:
"מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" אני קוראת את ההגדרה הזו ומיד מצטיירת לי תמונה של שפחה למופת. (כן אני יודעת שהגדרתי אולי לא הגדרתך.. ובכל זאת) בעולם המושגים והמילים שאני משתמשת בהם אלה כולם תכונות של מה שאני קוראת לה "שפחה". אני לא רואה אבחנה בין אלמנטים אקטיביים/פסיביים. התמסרות היא תהליך, הדרגתי, שבו יש לנשלטת חלק מאד פעיל ומודע בהתחלה, ובהמשך, אולי פחות. אז אולי לא הבנתי את כוונתך, לאן את חותרת, אבל זה מה שהיה לי להגיד. |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
נוריתE • 22 במאי 2011
התמסרות
זה לתת כי את רוצה לתת זקוקה וצריכה את זה בשביל הנשמה שלך. זה לא אומר בשבילי,להתפשר זה לא אומר לוותר על הצרכים והרצונות שלך זה אומר שאת תשתפי בכל ותספרי ותפתחי לב נשמה וגוף אבל,כשתרגישי שאת עושה רק בשביל לרצות אותו ומשהו שמה לא עושה לך טוב את צריכה לעצור ולחשוב. התמסרות זה לא איבוד של עצמך כי אם תאבדי את עצמך אז לא יהיה לך מה לתת |
|
Happily Married(אחרת) |
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
Happily Married(אחרת) • 22 במאי 2011
התמסרות היא תהליך אקטיבי ופסיבי יחד.
הבחירה ב"אדון" היא אקטיבית, מחושבת, מודעת. ברגע שה"אדון" הנכון נבחר, מגיע השלב הפאסיבי... רק לציית ולקבל בתאווה. הכל. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
venus in our blood(שולטת) • 22 במאי 2011
התמסרות היא נתינה.
לא יודעת אם הסמנטיקה באמת משמעותית כל כך,אבל בחווייה שלי להעניק, לתת וכן, גם לדעת לקבל (ולא בהכרח את מה שאת רוצה,אלא את מה שהוא בוחר להעניק ),גם זו צורה\ הטייה נוספת של התמסרות. כשאת כל כולך שם, לחלוטין ולגמרי, כשלא רק שאינך מאבדת את עצמך, כפי שהייטיבה נורית לומר, אלא כשאת פורחת, תוך כדי תנועה, כשהרצון והמוטיבציה לתת גדלים ביחד עם מערכת היחסים,את מתמסרת. ויש לזה אינספור גוונים. אקטיביים, פאסיביים,ואפילו לפעמים וניליים.. |
|
Homelander(שולט) |
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
לפני 13 שנים •
22 במאי 2011
Homelander(שולט) • 22 במאי 2011
amy כתב/ה: מילון וואלה טוען שהתמסרות היא: "מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" חלק מהפירושים הם פסיביים וחלק אקטיביים. אשמח לקבל תובנות על העניין. לדעתי התשובה לשאלת-הנושא טמונה בעובדה שאם תשימי לב- אין כל פירוש שהוא פסיבי לחלוטין בפירושים הללו של וואלה |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 23 במאי 2011
kohinoorD כתב/ה: amy כתב/ה: מילון וואלה טוען שהתמסרות היא:
"מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" אני קוראת את ההגדרה הזו ומיד מצטיירת לי תמונה של שפחה למופת. (כן אני יודעת שהגדרתי אולי לא הגדרתך.. ובכל זאת) בעולם המושגים והמילים שאני משתמשת בהם אלה כולם תכונות של מה שאני קוראת לה "שפחה". אני לא רואה אבחנה בין אלמנטים אקטיביים/פסיביים. התמסרות היא תהליך, הדרגתי, שבו יש לנשלטת חלק מאד פעיל ומודע בהתחלה, ובהמשך, אולי פחות. אז אולי לא הבנתי את כוונתך, לאן את חותרת, אבל זה מה שהיה לי להגיד. המילה התמסרות, למיטב הבנתי באה מהמילה "מסירה". במהותה, היא מסמלת פאסיביות. כלומר- לאחר המסירה הראשונית את אמורה להיות פאסיבית. בהתמסרות שלי אין שום דבר פאסיבי, ולכן בעצם אני מנסה למצוא את ההבדל בין "מתמסרת" לבין "מעניקה". זה לא נורא קריטי לי, סתם עניין מעניין. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
נוריתE כתב/ה: התמסרות
זה לתת כי את רוצה לתת זקוקה וצריכה את זה בשביל הנשמה שלך. זה לא אומר בשבילי,להתפשר זה לא אומר לוותר על הצרכים והרצונות שלך זה אומר שאת תשתפי בכל ותספרי ותפתחי לב נשמה וגוף אבל,כשתרגישי שאת עושה רק בשביל לרצות אותו ומשהו שמה לא עושה לך טוב את צריכה לעצור ולחשוב. התמסרות זה לא איבוד של עצמך כי אם תאבדי את עצמך אז לא יהיה לך מה לתת אז מה ההבדל בין זה לבין הענקה ונילית? זה נשמע אקטיבי לגמרי. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
[quote="רצה על אקסל"
לא יודעת אם הסמנטיקה באמת משמעותית כל כך,אבל בחווייה שלי להעניק, לתת וכן, גם לדעת לקבל (ולא בהכרח את מה שאת רוצה,אלא את מה שהוא בוחר להעניק ),גם זו צורה\ הטייה נוספת של התמסרות. .[/quote] אהבתי כלומר, כל עוד את מקבלת מספיק בקשר, גם אם זה לא כל מה שאת רוצה ברגע נתון. יחי ההבדל בין רוצה לצריכה. |
|