Bent |
לפני 13 שנים •
20 ביולי 2011
הצורך בקו חם לקהילה
לפני 13 שנים •
20 ביולי 2011
Bent • 20 ביולי 2011
רפאל כתב/ה: זה לא נכון בנט. לא היתה הסכמה מוחלטת סביב הנקודה הזו. פשוט לא דנו בנקודה הזו. אני אשמח אם תסביר למה לדעתך יש צורך ממשי שיהיה קו חם שמוקדש לקהילה. (אני גם חושב שדיון בשאלה הזו יהיה מועיל לברור השאלה איך קו חם צריך להיראות, במידה שמרבית האנשים אמנם יסכימו שצריך להיות אחד). אני אסביר מדוע איני סבור שנחוץ קו חם מיוחד לקהילה: קודם כל חשוב להגיד שכאשר מדברים כאן על קו חם, לא מדברים על קו קהילתי שיתן מענה לכן העניינים של הקהילה באשר הם (דבר שאולי היה יכול להיות נחמד), אלא שמדברים על קו שיתן סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. עכשיו, תקיפה מינית היא בעיה חברתית, ולא בעיה קהילתית. היא אחת כשהיא נעשת לאדם וינילי ולאדם בדס"מי. ולכן, בדיוק כפי שאיננו צריכים פרלמנט בדס"מי, בתי-משפט בדס"מיים ומשטרה בדס"מית, גם איננו צריכים לדעתי קו חם בדס"מי. ויש קו חם ארצי. וטוב שיש אחד. בכל מקום שהטיפול באלימות מינית לוקה, יש לפעול ברמה הכלל חברתית: לבקר את ההפרלמנט, את בתי-המשפט, את המשטרה, ואפילו את הקו החם הארצי (אם צריך). כנגד הטיעון הזה (שכבר עלה בשרשור הקודם) אנשים טענו שבקוים הארציים אין מספיק רגישות למקרים של תקיפה מינית כאשר הם מתרחשים בקונטקסט בדס"מי. הטענה הזו היא פשוט גול עצמי, ומי שטוען אותה לרוב אומר דברים והיפוכם. הוא אומר: (1) יש הבדל חד וחלק בין בדס"מ לבין אונס ו/או תקיפה מינית, שצריך להיות נהיר וברור לכל אדם שפוי. והלגיטימציה לעיסוק בבדס"מ מושתת על העניין הזה. (2) הגורמים המוסמכים להתמודד (בכל הרמות) עם בעיות של תקיפה מינית חוזרים ומבלבלים בין אונס לבין בדס"מ. זה פשוט עסק נורא מורכב ומבלבל, ורק יחידי סגולה שבקהילה באמת מסוגלים לתפוס אותו. למי שאומר דברים והיפוכם מהסוג הזה לרוב יש אג'נדה ברורה. והיא להפוך מושגים כמו אונס ותקיפה מינית לנזילים, כדי שאנשים יוכלו להתקרבן. ואני כותב כאן שוב למה אני מתכוון בהתקרבנות (כתבתי גם בשרשור הקודם): מהי התקרבנות? צורה של סאדיזם, שבו אדם מטפח את עצמו כקורבן, כדי שתתעורר בו תחושת הצידוק לפגוע באחר. אדם מתקרבן אינו קורבן, אלא ההפך מקורבן. הוא אדם אלים. אבל מאחר שהאלימות שלו משווקת כמסכנות ומעשה של צדק, לפעמים קשה מאוד לבקר אותה. יחד עם זאת, לזהות את המתקרבן לא קשה בכלל. ראשית, אדם מתקרבן אינו פשוט שרוי בעצב ובכאב, בלי חוכמות, אלא שהכאב והעצב שלו תמיד, אבל תמיד, ממונפים כדי לפגוע במישהו, ומשולבים במעשה של תוקפנות. שנית, בניגוד לקורבן, שתמיד מחפש מוצא ויצאה מן העצב והכאב, המתקרבן מטפח את הרגשות האלו כדי להזין את הסאדיזם שבקרבו. זה לא נכון לדון בנושא הקו החם באופן מופשט, ובהתעלם מהאנשים שחוזרים ומובילים את המהלך הזה. בפועל, לאנשים שחוזרים ודוחפים את הרעיון של הקו החם יש אג'נדה חברתית מתקרבנת. ומן הסתם, אם הם אמנם ינהלו את הקו החם תהיו לו אג'נדה מתקרבנת. וכמו שכבר כתבתי: אין דבר ולא חצי דבר בין נשיות מתקרבנת לבין פמיניזם. נשיות מתקרבנת אלימה בדיוק כמו שובניזם, ומרעילה את החברה בדיוק כמו שובניזם. זה חולה. זה הרסני. ולדעתי אנחנו ממש ממש לא צריכים את זה. בשרשור אחר, תקף רפאל את הנחת הבסיס שלי, שהקהילה הזו זקוקה לקו חם. דעתי מוצקה שכן ואני ארחיב בהמשך. בנתיים אשמח / נשמח לדעתכם |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 13 שנים •
20 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
20 ביולי 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 20 ביולי 2011
רפאל, אני לא חושבת ששתי ההנחות האלה סותרות. השילוב ביניהן אכן לא יושב טוב, אבל יש לנו מידע נוסף שמיישב את זה, ועם שינויים קטנים בנוסח זה בכלל יסתדר.
העניין הוא, שמה לעשות, לא כולם יודעים מה זה בדס"מ. זה לא "נורא מורכב ומבלבל" קיצוני כזה, אבל לא כולם יודעים מה זה, ויש במצב הזה מורכבות מסויימת. אפשר להסביר אותה, אני חושבת שזה גם לא כזה קשה להסביר, בוודאי לאדם עם רקע בטיפול באנשים. אבל אין ערובה שכל אחד יבין את זה מיד ושכל אחד יקבל את זה. וכשאני, בתור נפגעת תקיפה, פונה לעזרה, אני לא רוצה לפני שאני מקבלת עזרה להתחיל להסביר את הנסיבות ולהסביר את כל עולם המושגים והמוסכמות ואיך להבחין בין הניואנסים. אני לא רוצה להתחיל ללמד את מי שמנסה לעזור לי איך לעשות את זה, ואני לא רוצה לבזבז אנרגיות על הצטדקות לגבי הבחירות שלי. אם אני נפגעת מקשר בדס"מי, אני רוצה לפנות למישהו שיודע מה זה ויש לו נסיון מסויים בקשרים כאלה, לפחות כצופה, אחרת יהיה לי מאד קשה לקבל ממנו הבנה. אני כנראה אחשוש לפנות למישהו מחוץ ל"קהילה" - כי אני אחשוש מזה שלא יבינו אותי ובמצב שאני כבר פגועה, אני לא אכניס את עצמי למצב שמערער את הבטחון שלי עוד יותר. ואני לא חושבת שכל העניין עם ההתקרבנות באמת שייך לכאן. זה בערך שייך, אבל לא מהותי, לטעמי. עם זאת 1. אני לא חושבת שזה הכרחי לחוות בדס"מ בשביל להבין אותו. אם יש קורס שמיועד לתומכים בנפגעי אלימות מינית, אני חושבת שטוב מאד אם פרק ממנו יוקדש לבדס"מ. כי בתוך עולם נפגעי האלימות, זה מצב ייחודי שדורש רקע רלוונטי. אני לא חושבת שכל מי שמוסמך לטפל באנשים בהכרח יודע להגיב לפגיעה על רקע בדס"מי. היה ראוי שכן, אבל לא זו המציאות. 2. בהתאם לזה, אני לא חושבת שיש הבדל מהותי בין לקחת מישהו מהקהילה וללמד אותו על תמיכה, לבין לקחת מישהו שכבר יודע לתמוך וללמד אותו על הקהילה. 3. אני לא חושבת שהקהילה זקוקה לקו חם. למעשה, אני חושבת שהיא זקוקה לכך *שלא יהיה לה* "קו חם" פנימי שלא קשור לשום גוף חיצוני. זה פתח לצרות (אני מניחה לפירוט בינתיים). אבל אני כן חושבת ששיתוף פעולה בין אנשים שיש להם נסיון בבדס"מ לבין אנשים שמפעילים מערך סיוע לנפגעי אלימות, הוא מבורך ורצוי. * * * אגב, מטא-דיון: אני חושבת שכל זה אכן משרת את עיצוב אופיו של אותו קו חם מפורסם, יותר מאשר משפיע על עצם הקמתו/אי הקמתו. הרי אחרי כל זה, כל אחד חופשי להגיד "שלום, אני קו חם" וכל אחד יכול לפנות או לא לפנות אליו. המלצתי האישית, וזה לא רק בעניין זה אלא בכלל, היא לא לתת אמון מיידי בממונים מטעם עצמם, אלא להעדיף הסתמכות על גוף מקצועי ו/או על המלצות של אנשים שאתה מכיר ובהם אתה בוטח. זה לגבי תמיכה נפשית ישירה. כמובן שאם הממונה מטעם עצמו מציע בסך הכל תמיכה לוגיסטית, אני לא חושבת שיש צורך בזהירות מופרזת. |
|
teacher(שולט) |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
teacher(שולט) • 23 ביולי 2011
כתבתי על זה במקום אחר, אני מסכים עם כל מה שכתבת.
זה אפילו מרגיש קצת מתנשא בעיני שהעזרה הקיימת היום בקוים החמים ה׳רגילים׳ לא מספיק טובה בשבילנו... אני אגיד מה אני כן חושב שצריך או יותר נכון כדאי, כי צריך מרמז על הכרחיות. מקום לא שיפוטי שגם מכיל הרבה מידע וגם מכיל מענה אנושי לדברים שאינם מכוסים בטקסטים. הרי המציאות חזקה מכל דימיון. אם הייתי מדמה את זה למשהו זה היה למוקד 106 העירוני. מקום לקבל תשובות. הכלוב לא ממלא את הפונקציה הזו כי הוא פורום והוא שם דגש על הבעת דיעה, היכרויות ומפגשים חברתיים. הוא הרחוב הבידיאסאמי. נכון שיש את אלפוני אבל זו אותה הגברת בשינוי אדרת. והכי חשוב (ואולי אני קצת נאיבי פה) מאוד קשה למי שלא נמצא פה שנים למיין את התקשורת נטולת האינטרסים מזו הרוויה בהם. אלה מילים עדינות, אך קבוצה קטנה של אנשים שנמצאים במקום שאינו קרש קפיצה למערכת יחסים כזו או אחרת מאפשרת בפשטות, העברת מידע ויעוץ וגם סתם אוזן קשבת. זה לא הכרחי, אך לא היה נחמד אם היה? |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 23 ביולי 2011
teacher כתב/ה: ..אני אגיד מה אני כן חושב שצריך או יותר נכון כדאי, כי צריך מרמז על הכרחיות. מקום לא שיפוטי שגם מכיל הרבה מידע וגם מכיל מענה אנושי לדברים שאינם מכוסים בטקסטים. הרי המציאות חזקה מכל דימיון. אם הייתי מדמה את זה למשהו זה היה למוקד 106 העירוני. מקום לקבל תשובות.
הכלוב לא ממלא את הפונקציה הזו כי הוא פורום והוא שם דגש על הבעת דיעה, היכרויות ומפגשים חברתיים. הוא הרחוב הבידיאסאמי. נכון שיש את אלפוני אבל זו אותה הגברת בשינוי אדרת. והכי חשוב (ואולי אני קצת נאיבי פה) מאוד קשה למי שלא נמצא פה שנים למיין את התקשורת נטולת האינטרסים מזו הרוויה בהם. אלה מילים עדינות, אך קבוצה קטנה של אנשים שנמצאים במקום שאינו קרש קפיצה למערכת יחסים כזו או אחרת מאפשרת בפשטות, העברת מידע ויעוץ וגם סתם אוזן קשבת. זה לא הכרחי, אך לא היה נחמד אם היה? אבל יש כבר דבר כזה, שפועל לפחות כבר 8 שנים: אתה מספק מידע, יעוץ לאנשים ואוזן קשבת לאנשים כבר שנים, וכך גם אנחנו ורבים אחרים, גם מבלי להיות חלק מהקו החם. לטעמי אין אדם שאינו שיפוטי, כי לכל אחד מאיתנו סט ערכים משלו, וידע מוגבל ששונה מאדם לאדם, ולכן כשפונה אליי מישהו בתחום שבו אני לא מבינה, אפנה אותו לאחר שאותו ואת הידע שלו בתחום אני מעריכה. לאור הנתונים הללו, מה בעצם היתרון של הקו החם לדעתך? |
|
teacher(שולט) |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
מה שתמיד הדאיג אותי זה ה׳מאסטר-אורים׳ למיניהם, שיש להם תמיד סבלנות ורצון לעזור, משאבים ונגישות, בדיוק כמוך וכמוני. זה קשה מאוד למי שלא ממש מכיר לאורך זמן, לבטוח בעצתו של אחר.
אני חושב שהרבה מאוד אנשים ממציאים את הגלגל כי הם לא מוצאים עליו מידע זמין/אמין. ובכלל, אני לא בטוח באיזו אמת קוסמית בנושא הזה. יכול להיות שבאמת לא צריך כלום, אבל בבטן זה לא מרגיש לי ככה, עדיין. |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 23 ביולי 2011
teacher כתב/ה: מה שתמיד הדאיג אותי זה ה׳מאסטר-אורים׳ למיניהם, שיש להם תמיד סבלנות ורצון לעזור, משאבים ונגישות, בדיוק כמוך וכמוני. זה קשה מאוד למי שלא ממש מכיר לאורך זמן, לבטוח בעצתו של אחר.
אני חושב שהרבה מאוד אנשים ממציאים את הגלגל כי הם לא מוצאים עליו מידע זמין/אמין. ובכלל, אני לא בטוח באיזו אמת קוסמית בנושא הזה. יכול להיות שבאמת לא צריך כלום, אבל בבטן זה לא מרגיש לי ככה, עדיין. הקו החם לא מוגן ממאסטר אורים למיניהם, ולמעשה, באופן אירוני הוא אף עשוי להעניק להם גושפנקא. אני קצת פחות דואגת ממך כי אני מאמינה שהחדשים באתר לא חדשים בעולם, ויודעים שלא כל הנוצץ זהב, ולא כל אחד ראוי לאמון. בכדי לבחון האם לבטוח או לא בעצת אחר, מספיק לקרוא כמה הודעות אחורה בכדי לראות מה מרגישים לגבי אותו אדם שמציע את עזרתו. לגבי נושא הזמינות - מכיוון שלא מוקם מרכז סיוע המאוייש 24/7, הרי שהזמינות של אנשי הקו החם חלקית בדיוק כמו הזמינות שלי ושלך. ועוד משהו שגורם לי לפקפק בנחיצות הקו החם: אם פונה אלי מישהו ושואל אותי על הסיכוי לסיבוך עתידי בריאותי כזה או אחר, סביר שאענה לו שאני לא יודעת ואנסה לחשוב על מי שיוכל לספק מידע כזה. השאלה היא האם הקו החם יכול להרשות לעצמו את זה, או שמשתתפיו יבחרו לענות תשובה כלשהי, רק על מנת לשמור על חזות האורים ותומים של הקהילה. אישית הייתי מעדיפה רשימה של רופאים מהאתר שמוכנים להעניק סיוע רפואי לחברי קהילה, פסיכולוגים מוסמכים שיכולים לספק סיוע נפשי, ניקים שפועלים בקוווי הסיוע הוניליים ורשימה נוספת של אנשים שמוכנים לעזור על אף שאינם עונים על הקריטריונים הקודמים. |
|
kasandra(מתחלפת){jegularis} |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
kasandra(מתחלפת){jegularis} • 23 ביולי 2011
לוטוס -"אישית הייתי מעדיפה רשימה של רופאים מהאתר שמוכנים להעניק סיוע רפואי לחברי קהילה, פסיכולוגים מוסמכים שיכולים לספק סיוע נפשי, ניקים שפועלים בקוווי הסיוע הוניליים ורשימה נוספת של אנשים שמוכנים לעזור על אף שאינם עונים על הקריטריונים הקודמים."
בעיניי זה הצעה הרבה יותר פרקטית ועניינית מכול ועדת קבלה כזאת או אחרת. הרי איש מקצוע מוסמך שכבר יש לו את הנסיון המקצועי רפואי\פסיכולוגי או כול נסיון מעשי רלונטי אחר , והוא גם חשוף לעולם השליטה כחלק מהיותו כאן חלק ממנו, נראה לי מוסמך בפניי עצמו לפחות בטור התחלה כאיש להקשיב ולעזור- כמובן אך ורק בתנאי שהוא באמת מעוניין בכך. אני לא רואה למה צריכה להיות ועדת קבלה שמכתירה את עצמה כבעלת יכולת החלטה על סמך השקפותיה ונסיונה האישי יותר יעילה מאשר פשוט רשימה של אנשי מקצוע מוסמכים שמוכנים להתנדב לזה . חשוב לזכור שזה גם לא אומר שהם בהכרח יהיו הרבה יותר זמינים ממרכזי סיוע רגילים, פשוט כי גם להם יש חיים משל עצמם, וכמו גם בעולם הפשוט מחוץ לכלוב לא כול רופא ומטפל מתאים לכול מטופל, זה לא יפתור את כול הבעיות באורח פלא . אך זה בהחלט יכול להיות נחמד שתהייה רשימה של אנשיי מקצוע מוסמכים שמוכנים לעזור ולא כי לא ניתן להסתדר בלי זה ,אלא כי פשוט אם יש כאלו שמרגיש להם הצורך ויש כאלו שמוכנים להתנדב אין סיבה למה שזה לא יתקיים. |
|
Vestri |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
Vestri • 23 ביולי 2011
כמה דברים שרוצה לציין בנושא.
קו חם -- כולל גם מרכזי הסיוע המוכרים -- אינם מרכזים טיפוליים. המטרה שלהם היא לא לתת תרפיה לנפגעות או לנפגעים, אלא לעזור להם להבין את האופציות שלהם (והרי מי שנפגע/ה ואולי בטראומה, אולי לא במצב הכי טוב גם להתחיל לחפש פתרונים, ולהבין את המערך המשטרתי/משפטי...), וכן -- ללוות את הנפגע/ת במהלך המערך המשפטי, באם הנפגע/ת ירצה בכך. וזה עניין חשוב -- כי המערכת המשפטית היא לעתים קרובות לא מקום קל או נעים להיות בו. לפעמים כי השוטרים עצמם לא מתנהגים יפה, לפעמים הם מנסים להתנהג יפה אבל בתור בני אדם -- הם לא תמיד מצליחים ולנפגעי אלימות מינית יש רגישויות מוגברות למצבים כאלה, ולפעמים הם מתנהגים למופת -- אבל זה עדיין תהליך קשה שגורם לנפגע/ת לחרדה וסטרס שמאוד קשה להתמודד איתם. התפקיד של המלווה זה לעזור לדאוג לתהליך להתנהל על הדרך ה"חלקה" ביותר. ז"א -- אין פה שום אג'נדה חברתית או פוליטית. אסור למתנדבות בקו לשכנע את הנפגע להתלונן במשטרה או לא להתלונן במשטרה, או לנקוט בשום עמדה אחרת. המטרה היא -- אנחנו כאן בשבילך, מה שתרצי לעשות בנושא מה שקרה לך, נעזור לך ללכת לשם. הבסיס הוא כבוד לפרטיותה ויכולתה להחליט עבור עצמה. לא יודעת אם זה "לוגיסטי" או לא. רוצה גם לציין שעם כל ההצלחה של המרכזים, וההכשרה שעוברות המתנדבות, גם הן בני אדם, כל אחת עם המגבלות שלה בהבנה. אי אפשר להכשיר אדם מראש להתמודד עם כל מצב. ולכן, היו מקרים, למשל, שמתנדבות במרכזים התקשו להתמודד עם מקרים שלא הכירו, למשל של אלימות מינית בין לסביות כי הם לא הבינו איך אישה יכולה לפגוע באישה, או בין אנשים שעסקו בבדס"ם, או מקרים אחרים -- לא כי הם לא עברו הכשרה ולא כי הם היו אנשים צרי מוחין, אלא פשוט כי הם לא הבינו עד הסוף. אז לי לפחות זה ברור שעדיף היה לו המרכזים היו עונים על כל הצרכים. אני תומכת מאוד גדולה של מרכזי הסיוע, כבר שנים רבות. אקטיבית. וזה גם יהיה מאוד טוב אם תהיה תקשורת בין הקהילה הזאת לבין המרכזים, כדי לעזור להם לטפל במקרים שאולי יעלו, ושכבר עלו. ועד אז? עד שהם יהיו מוכשרים לגמרי בנושא? אם מישהי פה רוצה לעזור לאנשים להגיע למרכזי הסיוע ולוודא שהם לא נתקלים בחומות אי הבנה -- הרי זו יוזמה מבורכת. אף אחד לא מחוייב להשתמש בעזרה או לפנות לקו הזה. מי שמכיר את הקווים של מרכז הסיוע (1202 לנפגעות, 1203 לנפגעים) ורוצה להיעזר בהם ישירות -- אף אחד לא מונע ממנו. קשה לי להבין את הבעתיות בדבר הזה. |
|
teacher(שולט) |
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
23 ביולי 2011
היי,
לגבי אנשי מקצוע כמו רופאים ופסיכולוגים - מהניסיון שלי אני יודע שיותר קל למצוא אנשים שהם BDSM FRIENDLY מחוץ לקהילה מאשר אנשי מקצוע מתוך הקהילה שיהיו מוכנים להשקיע מזמנם ולסייע באופן קבוע. אני גם מבין למה זה ומכבד את זה. ולמרות זאת במקרים הבודדים שהיתה שעת חירום והיה צריך להתייעץ בדיסקרטיות, הם (מתוך הקהילה) עשו הכל ולא היססו לשניה. ווסטרי, הבעייתיות נוצרה כי לא מדובר בה במשהו שהוא לגמרי נקי/חף מפוליטיקות. הרי הרעיון כשלעצמו לכאורה לא יכול להזיק. אני עדיין הייתי קורא לזה מרכז מידע ולא "הקו החם". ויורד מנפגעי האונס ומשאיר את זה לאנשי ה-1200 |
|
המלט |
לפני 13 שנים •
24 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
24 ביולי 2011
המלט • 24 ביולי 2011
אפשר למלא עוד עמודים רבים בדיונים מרתקים על הצורך בקו חם לקהילה וכמספר המשתתפים, עושה רושם, מספר הדעות. אך בסופו של יום, כמו שכתב נועם שיזף בטיים אאוט האחרון: 'הפעולה היא המסר. כל הדיבורים שמסביב הם הטפל, לא העיקר. הפעולה במרחב הציבורי -- ... מדברת חזק יותר מכל סיסמה ומכל טור בעיתון', וכמובן, אם יורשה לי להוסיף, יותר מכל תגובה בפורום כלשהו. לפיכך, נחיצותו של הקו החם נמדדת אך ורק על פי המידה בה הוא באמת עזר למישהו בפועל. מידיעה אישית אני יודע שהקו החם סייע לאנשים שפנו אליו בעבר. אני יודע שהאנשים שפנו אליו ידעו אל מי הם פונים, יכלו לבחור אל מי לפנות, (וזה מאד חשוב), ויותר מאשר חיפשו רופאים, פסיכולוגים ושאר בעלי מקצוע מוסמכים, חיפשו אוזן קשבת, בנאדם בשר ודם שמבין אותם מתוך המצוקה שנקלעו אליה במסגרת הבדסמ שלהם. זה קצת נאיבי לצפות שקו חם במסגרת קהילה כזו קטנה יתיימר לספק מכלול מקיף של שירות וטיפול. ברגע שמבינים מהי המטרה, מהם האמצעים להשיג אותה, ואיך אפשר להימנע מלהתקשר עם אנשים העשויים לתפקד כמתנדבים שלא רוצים להתקשר איתם, הרי שמבחן המציאות מכריע לטובת הקו החם: הוא עזר לאנשים בעבר, ולכן יש לשער שיעזור גם בעתיד.
כיון שאנו עוסקים במעשים של ממש במרחב הציבורי ולא רק בטענות וטיעונים לכאן ולכאן, מתייתרת במקצת טענתו העיקרית של רפאל. זה דבר אחד להגיד "הקשיבו אנשים: מי שרוצה לנהל את הקו החם איננה ראויה, ולכן אני מציע את X במקומה", ודבר אחר לחלוטין לומר רק "הקשיבו אנשים: מי שרוצה לנהל את הקו החם איננה ראויה", מבלי להציע כל אלטרנטיבה אחרת. ממה נפשך רפאל: אם הקו החם אינו נחוץ כפי שאתה טוען – מה טעם לטעון שאור אינה ראויה; ואם הקו החם כן נחוץ ואתה טוען שאור אינה ראויה – אין תוכן ממשי לטענה אם אין לך הצעה אלטרנטיבית. מה שכן, יש חשיבות קריטית לבחירת המתנדבים, בלי כל מיני קשקושים פסבדו-פמיניסטיים על כך שגברים לא יכולים להתנדב וכל מיני הזיות אחרות. בעניין זה חייב הקו להתנהל בשקיפות מלאה, כולל פרסום הרשימה המלאה של המתנדבים, כפי שכבר נעשה בכלוב לפני כשש שנים. |
|