לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הגדרות, הגדרות...

בלוסום​(לא בעסק)
לפני 13 שנים • 1 באוק׳ 2011

הגדרות, הגדרות...

בלוסום​(לא בעסק) • 1 באוק׳ 2011
מים רבים עוברים בנהר, ואני שוב ושוב מוצאת עצמי נתקלת באותה השאלה:

מהם ההבדלים בין שפחה לנשלטת?

אשמח להסברים!

תודה icon_smile.gif
בלוסום​(לא בעסק)
לפני 13 שנים • 1 באוק׳ 2011

Re: על ההבדל בין שפחה לסאבית...

בלוסום​(לא בעסק) • 1 באוק׳ 2011
[quote="teacher"]http://www.kinkypedia.co.il/wiki/index.php/%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94[/quote]

זה עוזר, אך ממש קצת... מה לגבי דיון בגבולות? שמעתי סברה שבמע' יחסים של שפחה אין כמעט דיון בגבולותיה, מה שאחר כך נשמע לי כמופרך.. יש בעיני עוד הבדלים בין שפחה לנשלטת. אני למשל נתפסת בעיני כנשלטת, בדיוק לפי הגדרה זו, אך אני נשלטת כמעט טוטאלית.. האם זה לא הופך אותי לשפחה במובן מסוים?
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
לפני 13 שנים • 2 באוק׳ 2011

[quote="גורת חתולים סוררת"][quote="teacher"]http://www.kinkypedia.co.il/wiki/index.php/%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94[/quote]

זה עוזר, אך ממש קצת... מה לגבי דיון בגבולות? שמעתי סברה שבמע' יחסים של שפחה אין כמעט דיון בגבולותיה, מה שאחר כך נשמע לי כמופרך.. יש בעיני עוד הבדלים בין שפחה לנשלטת. אני למשל נתפסת בעיני כנשלטת, בדיוק לפי הגדרה זו, אך אני נשלטת כמעט טוטאלית.. האם זה לא הופך אותי לשפחה במובן מסוים?[/quote]

לא לפי ההגדרה שהובאה. את נשלטת ולא שפחה. גם אני icon_smile.gif
בלוסום​(לא בעסק)

בלוסום​(לא בעסק) • 2 באוק׳ 2011
[quote="amy"][quote="גורת חתולים סוררת"][quote="teacher"]http://www.kinkypedia.co.il/wiki/index.php/%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94[/quote]

זה עוזר, אך ממש קצת... מה לגבי דיון בגבולות? שמעתי סברה שבמע' יחסים של שפחה אין כמעט דיון בגבולותיה, מה שאחר כך נשמע לי כמופרך.. יש בעיני עוד הבדלים בין שפחה לנשלטת. אני למשל נתפסת בעיני כנשלטת, בדיוק לפי הגדרה זו, אך אני נשלטת כמעט טוטאלית.. האם זה לא הופך אותי לשפחה במובן מסוים?[/quote]

לא לפי ההגדרה שהובאה. את נשלטת ולא שפחה. גם אני icon_smile.gif[/quote]

icon_biggrin.gif כן הא? זה מה שהעיפות עושה לי... נו, יש למה לשאוף... icon_smile.gif
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}

[quote="גורת חתולים סוררת"][quote="amy"][quote="גורת חתולים סוררת"][quote="teacher"]http://www.kinkypedia.co.il/wiki/index.php/%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94[/quote]

לא לפי ההגדרה שהובאה. את נשלטת ולא שפחה. גם אני icon_smile.gif[/quote]

icon_biggrin.gif כן הא? זה מה שהעיפות עושה לי... נו, יש למה לשאוף... icon_smile.gif[/quote]

לשאוף להיות ללא מגבלות או גבולות כלשהם? למה? את רובוט???

לבן אדם ששומר על עצמו תמיד יהיו גבולות.
איש אחר​(אחר)
איש אחר​(אחר) • 2 באוק׳ 2011
זו סמנטיקה בלבד
מערכת יחסים כלשהי ומכל סוג אינם מבוססי פרוטוקול או MANUAL
זה דיאלוג בין שני אנשים עם רצונות, העדפות, צרכים ותשוקות משתנים
אין שתי נשים אותו דבר, וכנ"ל אין שני גברים, מזה נובע שאין שתי מערכות יחסים זהות
ברגע שתסלקי את ההגדרות מהלקסיקון שלך יהיה לך יותר מקום לחוויה
ההתעסקות בהגדרות באה במקום הנוכחות בתוך החוויה.
מה איכפת לך בכלל להיקרא מושלטוללת צייתנואידית מלמטה? icon_lol.gif
העיקר שתמצאי את האדם שאיתו הדיאלוג יהיה מרגש, מסעיר, בונה ומפרה
    התגובה האהובה בשרשור
walking dead
walking dead • 2 באוק׳ 2011
מסכימה עם איש אחר.

כל הניסיון הזה לדחוס בני אדם לתוך הגדרות מרובעות רק גורע מההנאה ומהחוויה. במקום לנסות ולשאוף להתאים את עצמך להגדרה כללית או לנסות ולעשות כל סעיף בצ'קליסט של הפעילויות הבדס"מיות אני תמיד ממליצה פשוט לבוא בראש פתוח ולהתנסות, העיקר ששני בני הזוג נהנים.
IN YOUR MIND

אני לא מסכים...

IN YOUR MIND • 2 באוק׳ 2011
אני לא מסכים.
הגדרות הן בסכ"ה כלי עזר לחשיבה. מתחילים איתן, אבל לא מסיימים איתן. אמנם - הגדרות הן לעולם לא ממצות. הרי לא ניתן אפילו לנסח הגדרה ממצה של משהו פשוט כמו כיסא. תמיד אפשר יהיה למצוא משהו שהוא כיסא, אבל שנופל מחוץ לגבולות ההגדרה שלנו.
ואף על פי כן, המילים הללו חשובות . למי שרוצה להבין את החוויה שלו ( ולפעמים גם לעזור לעצמו לחיות אותה יותר טוב).
אנחנו לא חיות. ולא בכדי מכנים את האדם "החיה המדברת".
וכל המילים הללו לא קיימות סתם-כך. והן גם לא נפלו מהשמיים. הן קיימות כי הן עוזרות לנו לתקשר, ולהבין את המקום של החוויה שאנחנו רוצים לכוון אליו וכו'.
קל מאד, קל מדי, לדבר במונחים של "חוויה" טהורה, שהחשיבה או הדיבור רק מפריעים לה.
אם זה היה נכון, לא היתה שום זכות קיום לאמנות, לספרות, לפילוסופיה וכו'.
יתר על כן, חילופי דברים, או דיאלוג מילולי, הם גם חלק אינטגרלי מהחוויה של הב.ד.ס.מ
כי באמת, בטבע, לא תמצאו שקנאי שלוקח שוט והולך לעשות שמייח לחבר'ה.
הומסקסואליות, למשל, קיימת בטבע.
סאדו-מאזו - לא ולא.
מותר האדם נו...
וקודם כל, ולפני הכל, בזכות המתת של הדיבור...

נ.ב - ואל תגידו חפרן. חפרן זאת סתם קללה של תיכוניסטים עם חלב על השפתיים, ועם פצעי בגרות.
קדושה היא מלאכת החפירות... icon_biggrin.gif
walking dead
walking dead • 2 באוק׳ 2011
טוב. לא חפרן. אז אולי סתם בלתי נלאה?

ברור שהגדרות הן חשובות, תמיד צריך שיהיה איזשהו בסיס כדי שנוכל להבין דברים. הכוונה היא שלא צריך לקחת את ההגדרות הללו כתורה כתובה ולפעול רק על פיהן ולנסות ולהתאים עצמך לתוך התבנית המרובעת הצרה שיוצרת ההגדרה - כי כאן הולך לאיבוד כל הכיף שבהתנסות אישית וזוגית. זה הכל.

איזו היסחפות המאה - איך הגעת לפילוסופיה ואומנות מדיון בהגדרות בדס"מיות?