שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

פסק דין מעניין

שולט בחוכמה​(שולט)
לפני 12 שנים • 30 בינו׳ 2012

פסק דין מעניין

שולט בחוכמה​(שולט) • 30 בינו׳ 2012
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4181031,00.html
יש פה פסק דין מעניין.
אי לא מכיר את כל הפרטים אבל קראתי את הכתבה ושמעתי את ה"אנס" היום ברדיו.

הבחור הכיר מישהי ואמר שקוראים לו דודו.
אחרי עשר דקות (לפי הראיון איתו ברדיו) הם קיימו יחסי מין "בקומה עליונה בבניין" (לפי הכתבה).

הוא השאיר לה את מספר הטלפון שלו.
הוא גם יצר איתה קשר ביוזמתו 3 שבועות אחרי זה (לפי רדיו).

אחרי שהיא גילתה שהוא ערבי התברר לה שהיא נאנסה.

אני מצטט:
"בגזר הדין כתב השופט צבי סגל כי אכן לא מדובר במעשה אינוס קלאסי-כוחני, אלא שיחסי המין הושגו במרמה, ואלמלא סברה הצעירה כי מדובר ברווק יהודי המעוניין בקשר רומנטי משמעותי - לא הייתה משתפת פעולה. "

אני לא מביע פה שום דעה.
אני רק אומר שכל מי שלמשל מסתיר את היותו נשוי - למעשה אנס.
או שהוא גם חייב להיות ערבי?
(אני ממש לא שמאלני, אבל יש בסיפור הזה משהו גזעני, לא?)
Lordpain​(שולט)
Lordpain​(שולט) • 30 בינו׳ 2012
יש כאן ניסיון להרחיב את טווח ההשפעה של המילה אונס
למען האמת אחרי מתן גזר הדין, זה בדיוק מה שהשופט הזה עשה.

אונס לא היה כאן מרמה כן, אם כבר היה יותר הגיוני אם היה פוסק על קנס מסוים
אבל מאסר ?! זו החלטה לא שפויה !

לגבי הטענה שהוא ניטרל את כוחה לסרב לו בגלל שלא חשף את זה שהוא ערבי...
ובכן כבוד השופט על בסיס יום יומי אנשים גברים ונשים כאחד "מנטרלים את כוחו של אחד והשני
ומספרים אין ספור שקרים והבטחות שווא בשביל סקס, אז קדימה בוא נכניס את כולם לכלא
ובוא גם נתחיל ממך, מכל אותם שקרים שאתה סיפרת בצעירותך....
daniel222
daniel222 • 30 בינו׳ 2012
זו גזענות נטו.

אם כך כל אדם שאמר אי פעם לאדם אחר לפני או אחרי קיום יחסי מין:
אני אוהב/ת אותך ולא התכוונו לכך, אתקשר אליך ולא התקשר/ה, אני רווק/ה ואינני בקשר עם אחר/ת
והיו נשואים או בקשר,…. צריכים להיות מואשמים באותו הפשע ולקבל את אותו הדין.

אינני מצדיק את השקרים הללו ואני חושב שהם בזויים אבל מכאן ועד ללהכנס לכלא הפער גדול.
זהו פסק דין הזוי ששייך למשטרים חשוכים וגזעניים.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני ינו' 30, 2012 3:06 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
עקרב שתלטן​(שולט)

מבוא לעבירת האונס שנה א

עקרב שתלטן​(שולט) • 30 בינו׳ 2012
מה זה אונס -

345. (א) הבועל אשה -
(1) שלא בהסכמתה החופשית;
(2) בהסכמת האשה, שהושגה במרמה לגבי מיהות העושה או מהות המעשה;
(3) כשהאשה היא קטינה שטרם מלאו לה ארבע עשרה שנים, אף בהסכמתה; או
(4) תוך ניצול מצב של חוסר הכרה בו שרויה האשה, או מצב אחר המונע ממנה לתת הסכמה חופשית;

(5) תוך ניצול היותה חולת נפש או לקויה בשכלה, אם בשל מחלתה או בשל הליקוי בשכלה לא היתה הסכמתה לבעילה הסכמה חופשית;
הרי הוא אונס ודינו - מאסר שש עשרה שנים.

עכשיו -
הנאשם הורשע באונס לאור סעיף 345(א)(2) לחוק העונשין.
ומדוע? בגלל שההסכמה בדבר מיהות העושה הושגה במרמה.

זה פסק הדין הראשון שמתייחס לסוגיה הזו. עד היום בעיקר דנו המהות המעשה והכוונה הייתה לכל מיני "בדיקות רפואיות" כאלו ואחרות או גירוש שדים וכו', שתחת אותו מעשה שנתנה לגביו ההסכמה היה בעצם מעשה אחר.

החידוש פה הוא הדיון לגבי מיהות העושה.
ולא, אין פה גזענות. זכותה של אשה לסרב לשכב עם ערבי או אדם נשוי.
ברגע שהוא יצר מצג שווא ועל בסיס אותו מצג שווא ניתנה ההסכמה, הרי שההסכמה הושגה במרמה ועל פי החוק זה אונס.

נכון שזה מעלה שאלות קשות ויוצר פער בין המציאות המשפטית הטהורה למציאות החברתית היומיומית, אבל חברים - זה המצב המשפטי היום ועצתי לכם - אל תשקרו כדי להשיג סקס, כי לשון החוק לא מבחינה בין שקר קל לשקר כבד.
אם תשקרו לגבי הגיל, הסטטוס הזוגי, הדת וכו' והמתלוננת תטען שזה היה קו אדום מבחינתה ושאם היא הייתה יודעת את האמת היא לא הייתה פותחת רגליים, אתם בבעיה!!!

ולסיום - לפני המון שנים (לפני פסק הדין הזה) כתבתי שאלה מאוד דומה לסטודנטים שלי ופסק הדין הזה חיזק את טענתי מאז - שאין מה לעשות, לפי החוק זה אונס.
להלן השאלה - (אגב זה היה שווה 25 נקודות במבחן הסופי בקורס בדיני עונשין)

זה זמן רב שרועי מאוהב ברינה. בשל כישלונותיו החוזרים ונשנים עם בנות המין היפה, נלחץ רועי עד מאוד כשרינה הסכימה לצאת עמו ל"דייט". רועי פנה לחברו, דן, "מומחה" לענייני בנות, לקבלת עצות בתחום. דן סיפר לו כי ידוע שבנות אוהבות טייסים, וכי אם יגיע לפגישה במדי טייס יגברו סיכוייו לסיים את הלילה במיטתה. "אבל אני לא טייס", ענה לו רועי. "שטויות" השיב דן, "זה הסיכוי היחידי שלך". למרות חששו מהמעשה השתכנע רועי שזו אכן הדרך היחידה "לכבוש" את רינה. למחרת בבוקר, פנה רועי לחברו אמיר, טייס בצבא קבע, וביקש לשאול את מדיו למספר ימים. תחילה סירב אמיר לבקשה, אולם לאחר שרועי סיפר לו אודות תוכניתו לכיבוש ליבה של רינה, השיב אמיר לרועי: "אתה יודע מה, קח. מה אכפת לי, רק תחזיר לי אותם נקיים, אה?".
כמתוכנן, כאשר הוא לובש את מדיו החדשים, יצא רועי לפגישתו עם רינה. לשמחתו, "הטיפ" שקיבל מדן עבד, ואת הלילה סיימו השניים במיטה. למחרת בבוקר, לאחר שרועי יצא מביתה של רינה, כתבה רינה ביומנה האישי: "רועי - מכוער, מכוער... אבל טייס".
דונו באחריותם של אמיר, רועי, ודן לעבירה לפי סעיף 345 לחוק העונשין

תודו שרק סוטה כמוני יכול לחשוב על שאלה כזו למבחן icon_smile.gif
    התגובה האהובה בשרשור
Lordpain​(שולט)
עקרב... קבל ניקוד על התגובה המלומדת ! icon_smile.gif

יש לי שאלה...

אני לצורך הדוגמה שוכב רק עם בלונדיניות, באחד הלילות הכרתי בלונדינית במועדון כלשהו, ולאחר לילה של סקס פרוע (כמובן בהסכמה מלאה שלי) התברר לי למאוחרת בבוקר
שהיא לא בלונדינית אמיתית !

האם אני רשאי להגיש תביעה על אונס ?
עקרב שתלטן​(שולט)

לורד

עקרב שתלטן​(שולט) • 30 בינו׳ 2012
Lordpain כתב/ה:
עקרב... קבל ניקוד על התגובה המלומדת ! icon_smile.gif

יש לי שאלה...

אני לצורך הדוגמה שוכב רק עם בלונדיניות, באחד הלילות הכרתי בלונדינית במועדון כלשהו, ולאחר לילה של סקס פרוע (כמובן בהסכמה מלאה שלי) התברר לי למאוחרת בבוקר
שהיא לא בלונדינית אמיתית !

האם אני רשאי להגיש תביעה על אונס ?

חחח,
שאלה יפה icon_smile.gif
אבל התשובה במקרה הזה די פשוטה -לא.
למה? כי אם תביט שוב על הגדרת עבירת האינוס תגלה שהוא נפתח במילים "הבועל אישה".
במילים אחרות - אי אפשר לאנוס גבר.

אגב, לגבי מה שכתבת מקודם -
גם לבימ"ש עליון לא היה נוח עם פסק הדין ולראיה הם הפחיתו את העונש שלו משנה וחצי ל 9 חודשים כשהעונש המקסימלי על אונס הוא 16 שנה.
אבל, זה לעניין הענישה ולא לעניין האחריות לביצוע העבירה, או במילים אחרות, זה קורס אחר icon_smile.gif
Lordpain​(שולט)
אז בעצם מה שאתה אומר שיש כאן סטנדרט כפול, מה שתקף לגבי האישה לא תקף לגבי הגבר
כלומר , לגבר אסור לרמות ולאישה כן.

זה פגם מאד חמור, מדוע לא טורחים להתייחס אליו ?
נוריתE
לפני 12 שנים • 31 בינו׳ 2012
נוריתE • 31 בינו׳ 2012
עקרב

"רוני"או מי זה היה שהתחזה לטייס,לא ישב בכלא על "אונס"
אבל בחור ערבי שהציג עצמו כיהודי, ישב...על אונס.
זה,כל ההבדל.אולי החוק על "קבלת דבר מה במירמה" תפס פה? או מה?

ומה זה קשור לבנים בנות,עוד לא הבנתי
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 12 שנים • 31 בינו׳ 2012
אכן לא קשור לבנים על בנות.
באופן אישי אני חושבת שכל הסיפור הזה הוא ערימת בולשיט, והוא מעיד יותר על יחסינו לערבים מאשר על יחסנו לאונס.
אנשים משקרים זה לזה מידי יום. זה לא בסדר, ואני לא מתנגדת עקרונית לענישה בעקבות השגת מין במרמה - אבל אם אנחנו כבר מרחיבים את זה לשם - נצטרך להכניס לכלא את כל מי שהשיג מין אחרי ששיקר בנוגע לגילו, מקצועו, מקום מגוריו, שמו הפרטי וכו'. האם זה מה שאנחנו עושים? אם כן, אז סבבה, בואו נכניס לכלא גם אותו.

אבל אם הוא היה משקר בקשר למשהו אחר - היו אומרים לבחורה הזאת - שכבת עם מישהו שאת מכירה עשר דקות, ועכשיו את מופתעת שלא ידעת מי הוא באמת? יאללה יאללה תעשי טובה. אבל בטעות לשכב עם ערבי? הו, עוגמת הנפש! מסכנה! זה פשוט איום ונורא! ע-ר-ב-י! איך הוא מעז לעשות לה דבר כזה?! מילא לשכב עם מישהו שאת לא מכירה, אבל לשכב עם ערבי! זו כבר אופרה אחרת לגמרי!!!

זה מזכיר לי את הקטעים האלה שבדיון על אונס מציינים אם הקורבן הייתה בתולה או לא, כאילו שהדיון הוא בעד כמה זה חמור לאנוס דווקא אותה, במקום בכמה שזה חמור לאנוס נקודה.

איכס.