muscle man(נשלט) |
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
עזרה בבחירת לימודים
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
muscle man(נשלט) • 4 במרץ 2012
שלום לכולם וערב טוב.
אני אמור להתחיל באוקטובר הקרוב את לימודיי לתואר ראשון באוניברסיטה. יש לי התלבטות בין כמה שילובים אופציונאליים, ואשמח לקבל עצה ידידותית, פה או בהודעות פרטיות, ממי שקצת מבין ומתמצא בתחום. כרגע אני חושב על 3 שילובים עיקריים - 1)ראיית חשבון ומשפטים. 2)ראיית חשבון וכלכלה. 3)ראיית חשבון וסטטיסטיקה. ברור לי שזה עניין של התאמה אישית ותלוי בכיוון בו ארצה לעבוד ולעסוק, אבל אם מישהו מבין בתחומים האלה מבחינת עומס בלימודים, ביקוש בשוק ויכולת השתכרות עתידית, יהיה נחמד אם הוא/היא יוכלו לעזור לי. תודה רבה. |
|
גולוסקלפרה(נשלט) |
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
גולוסקלפרה(נשלט) • 4 במרץ 2012
לא מבין במסלולים הנ"ל אבל דבר אחד בטוח, כבר היום כל אחד צריך עו"ד צמוד וכמו שזה נראה אנחנו מתקרבים ליום שבלי עו"ד צמוד לא תוכל להרשות לעצמך לנשום.
לך על הסטטיסטיקה. |
|
סוטה(נשלט) |
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
סוטה(נשלט) • 4 במרץ 2012
כבעל תואר במשפטים וכלכלה מאוניברסיטה, שעובד כעו"ד באחד המשרדים המסחריים הגדולים אני יכול לייעץ לך שללללאאאאא!!!
סתם, סתם. אני אישית סובל מכל רגע, אבל שמעתי שיש אנשים שדי נהנים... ואולי בכל זאת עצה פרקטית: תתרחק מכלכלה. תואר לא יישומי בעליל, התיאוריות של התואר הראשון לא רלבנטיות לכלום (ומתבססות על הנחות שהופרכו ממזמן). בקיצור, רק אם אתה מחפש לבזבז קצת את הזמן. |
|
philia |
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
philia • 4 במרץ 2012
סוטה כתב/ה: כבעל תואר במשפטים וכלכלה מאוניברסיטה, שעובד כעו"ד באחד המשרדים המסחריים הגדולים אני יכול לייעץ לך שללללאאאאא!!!
סתם, סתם. אני אישית סובל מכל רגע, אבל שמעתי שיש אנשים שדי נהנים... ואולי בכל זאת עצה פרקטית: תתרחק מכלכלה. תואר לא יישומי בעליל, התיאוריות של התואר הראשון לא רלבנטיות לכלום (ומתבססות על הנחות שהופרכו ממזמן). בקיצור, רק אם אתה מחפש לבזבז קצת את הזמן. ועדיין, אם ממש רוצים להמשיך ל-MBA הקורסים ההם מתואר ראשון חוסכים קצת זמן ולעניין השאלה הראשונה. למה לא חד-חוגי ראיית חשבון וזהו? או שאני כבר מזמן לא בעניין... |
|
philia |
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
4 במרץ 2012
philia • 4 במרץ 2012
סוטה כתב/ה: כבעל תואר במשפטים וכלכלה מאוניברסיטה, שעובד כעו"ד באחד המשרדים המסחריים הגדולים אני יכול לייעץ לך שללללאאאאא!!!
סתם, סתם. אני אישית סובל מכל רגע, אבל שמעתי שיש אנשים שדי נהנים... ואולי בכל זאת עצה פרקטית: תתרחק מכלכלה. תואר לא יישומי בעליל, התיאוריות של התואר הראשון לא רלבנטיות לכלום (ומתבססות על הנחות שהופרכו ממזמן). בקיצור, רק אם אתה מחפש לבזבז קצת את הזמן. ועדיין, אם ממש רוצים להמשיך ל-MBA למשל. הקורסים ההם מתואר ראשון חוסכים קצת זמן ולעניין השאלה הראשונה. למה לא חד-חוגי ראיית חשבון וזהו? או שאני כבר מזמן לא בעניין... |
|
'Bambi'(אחרת) |
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
היי
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
'Bambi'(אחרת) • 5 במרץ 2012
כל שילוב של משפטים עם עוד משהו הוא קשה לכשעצמו.
אם את משלבת משפטים עם משהו- רצוי שזה יהיה משהו קל יחסית. אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי, אבל משפטים+ ראיית חשבון נשמע לי כמו חוזה עם השטן |
|
שיר כאב(שולטת){סוליקר} |
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
שיר כאב(שולטת){סוליקר} • 5 במרץ 2012
מה תרצה לעשות אחרי התואר הראשון? כי כמו שאמרו לפני הוא לא ממש מספיק כיום (פרט לבני מזל עם קשרים) אלא אם אתה רוצה להיות רואה חשבון או עו"ד, ולזה מספיק חד חוגי. או שמנסה להיות עו"ד/רו"ח נישתי בשוק מוצף?
אם אתה חושב על התמחות מסויימת מעכשיו ולכן מתעניין בשילובים - כמה מבריק אתה? זאת לא הקנטה. איזה סוג מוח יש לך? כמה קל יהיה לך לצלוח קורסים עם אוריינטציה מתמטית? כמה קל יהיה לך לעשות את המטלות הנדרשות בכל חוג? וכו'. |
|
Mary Jane |
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
Mary Jane • 5 במרץ 2012
נראה לי שבמקרה כזה נכון לבחור מקצוע אחד פרקטי בו תרצה לעסוק בעתיד- ראיית חשבון, משפטים וכיו"ב, להשקיע בו את מרצך ולשלבו במסגרת דו חוגית עם מקצוע נוסף ממדעי הרוח או החברה- פילוסופיה, היסטוריה, פסיכולוגיה, מגדר...אני מחבבת במיוחד את השילוב של משפטים ופילוסופיה, אבל זה כמובן עניין של נטייה אישית. בשורה התחתונה, ממליצה ראשית להחליט במה תרצה לעסוק, ואז להתחיל בלימודים מתאימים. לא הייתי בוחרת בשילוב של שני מקצועות פרקטיים. הוא לא הכרחי להצלחה בשוק העבודה, וחשוב -לדעתי- שההשכלה תהיה רחבה...
|
|
Uranus |
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
Uranus • 5 במרץ 2012
אני מציע לך קודם כל לגשת אל שלושה אנשים שמכירים אותך טוב מתחומים שונים בחיים (חברים, משפחה, עבודה או אפילו מורים בעבר או בוסים בעבר) ותשאל אותם איפה לדעתם אתה יכול להצליח, רצוי דוקא ללכת אל האנשים שמדעתם לרוב אתה נמנע כי יש אפשרות שהם יוכלו לחדש לך ולומר לך מה שבאמת מתאים לך, ולא מה שאתה רוצה לשמוע.
בלי קשר כמובן הייתי מוצא אנשים מכל תחום ושואל אותם מה מהות הכיוון. ברור שראיית חשבון היא העיסוק העיקרי שאתה אוהב, ובראיית חשבון יש כיוונים כגון: הבראת ארגונים, מיזוגים, יעוץ מס וראיית חשבון כללית - אלו פעילויות שלרוב קורות בתוך הארגון תוך התנהלות בחוקים ותקנות וסביבה מבנית סגורה יחסית ואז התואר הנלווה הרצוי הוא משפטים וזה לרוב היום שילוב שכמעט כול רו"ח בשלב מסוים מוסיף לארסנל שלו. יש כיוון של להיות איש כספים בחברה גדולה ואז משפטים או כלכלה הם הרצויים כדי להתעסק בכספים של חברה המתנהלת ומושפעת מכוחות השוק - מיזוגים, תחרות, משק, בורסה, ביקושים והיצעים וכו'. יש את הכיוון של הערכת סיכונים ובנית מודלים עסקיים לחיזוי תהליכים עתידיים ואז סטטיסטיקה או יותר נכון אקטואריה זה הכיוון. היתרון של התחום האחרון היא בכך שאין הרבה שהולכים לכיוון שלו ולכן אם אתה ממש טוב במה שאתה תעשה אתה גם תהנה מבידול גבוה וכמובן יהיה לך ביקוש ששווה הרבה הרבה הרבה כסף. |
|
muscle man(נשלט) |
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
וואו. תודה אנשים. כמה תגובות שמנסות לעזור
לפני 12 שנים •
5 במרץ 2012
muscle man(נשלט) • 5 במרץ 2012
מי זה אלה שאומרים שכולם בכלוב אנשים מגעילים?
אז דבר ראשון ממש ממש תודה רבה על התגובות והנסיון לעזור. לשיר כאב - הסיבה שאני נמשך לראיית חשבון ומקצועות הכלכלה, היא מאחר ואני עובד בחברת פסיכומטרי ונמשך ואוהב בעיקר את הכמותי. יש לי יכולת מספרית(חישובים, ניתוחים, מחשבה מספרית) די גבוהה. משפטים ועריכת דין כשלעצמו זה מקצוע שפחות מעניין אותי וגם אהיה בו פחות מוצלח בוודאות. חוצמזה אני מכיר 2 שולטות פה מהאתר, ואם ניפגש משני עברי דוכן העדים זה עלול להיות טיפה'לה בעיה. אני ממש לא נעון על ראיית חשבון ולשמחתי יש לי הציון המספיק לבחור בדיוק בתואר שארצהX, אבל זה סתם עלה לי כמקצוע יחסית פחות מסוכן מבחינת עבודה ואחד שהוא יציב ובעל בשר. לuranus- נראה דאתה ממש מבים בזה. תודה על ההסברים. יש לי התלבטות קשה בין התחומים. ממש ממש קשה להחליט. באמת. ביזארי ככל שזה יישמע החלום שלי לעוד 15-20 הוא להיות הממונה על השכר באוצר, או תפקידים כעין אלו. 30 שנה מהיום ואצטרף לרשיצה בה חברות כבר גליה מאור ורקפץ רוסק עמינח. וברצינות, מה נותן את הסיכוי הכי טוב להגיע רחוק? להתקדם? ברור שכולם חולמים להגיע רחוק ושיש רבים ומוכשרים ממני, אבל עדיין אשמח לדעת מה הדרך הכי הגיונית לשם. וכן, ברור לי שכנראה אעשה.ץואר שני ואולי בעתיד דוקטורט בכלכלה או בכל תחום אחר. אני בוודאות לא מתכנן להיות עורך דין. לא בטוח שגם ראיית חשבון לכשעצמו ממש מעניין אותי, אבל זה מקצוע שיש בו עבודה יותר מוגדרת מכלכלה למשל. מה המקצוע הכי טוב למי שחולם להגיע רחוק בבנק? במשרד האוצר? בתפקידים כספיים וניהוליים בכל מיני חברות? מצטער אם חפרתי לכולם על הנושא הזה. פשוט זה ממש חשוב לי(מן הסתם), ואני פשוט לא יודע להחליט. חוצמזה מישהו יודע אם יש ממש הבדלים איפה לומדים את התארים האלו. בין האוניברסיטאות אני מתכוון. תודה רבה לכם אנשים טובים. |
|