בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

עבדות מינית

נילי ונילי
לפני 12 שנים • 11 במאי 2012

עבדות מינית

נילי ונילי • 11 במאי 2012
יש לי מלא מחשבות בראש והן לא מסודרות כרגע. מניחה את הלינק הזה כדי שיעמוד כמו שהוא לבינתיים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4227606,00.html

"אמרו להן שיעבדו בישראל בניקיון וטיפול בקשישים. הבטיחו "נופש" במצרים. בסוף הן הועברו מסיני במנהרה והועסקו בזנות. הן הושפלו, הוכו, ננעלו בדירות - ועבדו כל יום ללא הפסקה. רמי סבן, האיש שהרס את חייהן, נשלח ל-18 שנה בכלא"
Mila Berger
Mila Berger • 11 במאי 2012
ולא למאסר עולם, כדין רוצח. אני יודעת שבשיח הפלילי ישנה נטייה לדרוש החמרת עונש, וככל שהסיקור העיתונאי צבעוני ופורנוגרפי יותר - כך הזעקות מתחדדות. אז לא, אני לא מאלה. אני מאלה שחושבים שהתפיסה המשפטית את הזנות, את האונס ואת הכפייה חייבת להשתנות.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 11 במאי 2012
הצלע שחסרה לי במשולש הזה היא הלקוחות. הם לא יודעים בכלל מי הנשים הללו, מהיכן באו ובאילו תנאים הן חיות ועובדות? הם יודעים ולא אכפת להם? יכולים לתאר לעצמם, אבל מדחיקים? ואם הם יודעים, או לפחות מעלים בדעתם את האפשרות, אז... איך?

דברים שתמיד יהיה להם ביקוש, אסור שיישארו בשולי החוק. בין אם מדובר באלכוהול, בסמים או בזנות, הוצאת הדברים אל מחוץ לגדר תמיד תוביל לפשע ולניצול, ולעולם לא למיגור התופעה. צריכה להיות זנות חוקית ומבוקרת, שהעובדות בה נהנות מתנאים סוציאליים, מבדיקות תקופתיות ובעיקר מקיום של ממש במסגרת החוק והחברה, על ההגנה הנובעת מכך. כל צורה אחרת של זנות תגרור סנקציות כלפי הבעלים וכלפי הלקוחות. לקוח שילך למקום מפוקח ולגיטימי יוכל לראות תעודות המעידות על היות המקום כזה. לקוח שילך למקום אחר, לא יוכל לטעון שלא ידע.
    התגובה האהובה בשרשור
the rain song
the rain song • 11 במאי 2012
זאלופון כתב/ה:
הצלע שחסרה לי במשולש הזה היא הלקוחות. הם לא יודעים בכלל מי הנשים הללו, מהיכן באו ובאילו תנאים הן חיות ועובדות? הם יודעים ולא אכפת להם? יכולים לתאר לעצמם, אבל מדחיקים? ואם הם יודעים, או לפחות מעלים בדעתם את האפשרות, אז... איך?

דברים שתמיד יהיה להם ביקוש, אסור שיישארו בשולי החוק. בין אם מדובר באלכוהול, בסמים או בזנות, הוצאת הדברים אל מחוץ לגדר תמיד תוביל לפשע ולניצול, ולעולם לא למיגור התופעה. צריכה להיות זנות חוקית ומבוקרת, שהעובדות בה נהנות מתנאים סוציאליים, מבדיקות תקופתיות ובעיקר מקיום של ממש במסגרת החוק והחברה, על ההגנה הנובעת מכך. כל צורה אחרת של זנות תגרור סנקציות כלפי הבעלים וכלפי הלקוחות. לקוח שילך למקום מפוקח ולגיטימי יוכל לראות תעודות המעידות על היות המקום כזה. לקוח שילך למקום אחר, לא יוכל לטעון שלא ידע.

ועדיין לא פתרת את הבעיה שרוב הנשים שמגיעות לזנות לא עושות את זה מתוך שפע וחדוות חיים.
Brave Dwarf
Brave Dwarf • 11 במאי 2012
the rain song כתב/ה:

ועדיין לא פתרת את הבעיה שרוב הנשים שמגיעות לזנות לא עושות את זה מתוך שפע וחדוות חיים.

גם רוב מנקי רחובות לא הגיעו להיות מנקי רחובות מתוך שפע וחדוות חיים. זאלופון הציע פתרון שְׁוַיְצִי ממוסד המאפשר מעקב ומעניק בחירה ללקוח: אם להיות עבריין ו/או שותף לפשע, או לקבל שירותי מין חוקיים בהתאם לצרכיו.

אני חושב שבעיות נפשיות/כלכליות של העוסקים במקצועות שונים זה נושא לחוד ונפרד ממיסוד מקצוע ואם קיים קשר בין השניים הרי שהעיסוק בבעיות רק מרוויח מהמיסוד, כי ברגע שקיים מיסוד ומעקב, ניתן באמת לפתור או לפחות לנסות לפתור את הבעיות.
the rain song
the rain song • 11 במאי 2012
Brave Dwarf כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

גם רוב מנקי רחובות לא הגיעו להיות מנקי רחובות מתוך שפע וחדוות חיים. זאלופון הציע פתרון שְׁוַיְצִי ממוסד המאפשר מעקב ומעניק בחירה ללקוח: אם להיות עבריין ו/או שותף לפשע, או לקבל שירותי מין חוקיים בהתאם לצרכיו.

אני חושב שבעיות נפשיות/כלכליות של העוסקים במקצועות שונים זה נושא לחוד ונפרד ממיסוד מקצוע ואם קיים קשר בין השניים הרי שהעיסוק בבעיות רק מרוויח מהמיסוד, כי ברגע שקיים מיסוד ומעקב, ניתן באמת לפתור או לפחות לנסות לפתור את הבעיות.

לא אמרתי שהצעתו לא טובה. רק אם ללקוח אמור להיות כל כך חשוב באיזה תנאים הן עובדות אולי גם יהיה אכפת לו למה הן עובדות בזה.

ובעניין ההשוואה למנקי רחובות - מצטערת, אין לי מה לענות על זה.
up u rs​(אחרת)
up u rs​(אחרת) • 11 במאי 2012
the rain song כתב/ה:
[quote="

גם (א)נשים שהולכים לעבוד בניקיון מטעם חברות כוח אדם (עובדע קבלן) בשביל 22 ש"J לשעה, לפני ניקוי ביטוח לאומי ומס בריאות- אלא עושים את זה לגמרי מבחירה חופשית, אלא מחוסר ברירה , 90% מהם ,אם לא יותר, סובלים מדימוי עצמי נמוך ונמצאים במצוקה כלכלית קיומית. אז בואו נרד מהצביעות. אי אפשר להזדעק רק כשחוסר הבחירה מביא לדברים שמציקים לנו במוסר הפוריטני. לי-עובדי קבלן נטולי זכויות אמיתיות שלא יכולים אפילו לקחת יום מחלה- כי ביטוח לאומי לא משלם על היומיים הראשוני- הרבה יותר כואבים מאשר זנות.
up u rs​(אחרת)
up u rs​(אחרת) • 11 במאי 2012
[quote="the rain song"][quote="Brave Dwarf"][quote="the rain song"]
ו
לא אמרתי שהצעתו לא טובה. רק אם ללקוח אמור להיות כל כך חשוב באיזה תנאים הן עובדות אולי גם יהיה אכפת לו למה הן עובדות בזה.

אז בואי נדבר על למה אשה בת מעל ל60 , עם בעיות גב, מפרקים וסכרת- עובדת בשביל פחות משכר מינימום כמנקת שירותים בבנק שהמנכ"ל שלו עושה למיונים-ישלה הרבה פחות אפשריות בחירה מאשר לאשה בת 25.
מצטערת יקירתי- זונות,בדרך כלל, היא בחירה. סחר בנשים, כמו בכתבה הזאת- הרבה יותר נדיר ממה שרוצים לחשוב. וצר לי אם זה מחמיץ לך את המצפון.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 11 במאי 2012
the rain song כתב/ה:
Brave Dwarf כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

ובעניין ההשוואה למנקי רחובות - מצטערת, אין לי מה לענות על זה.

אני מבין את הקושיה שלך ואין לי תשובה טובה לה, מפני שלא הייתי צרכן זנות ולא נראה לי שאהיה. לו הייתי, אני מתאר לעצמי שהיה חשוב לי לדעת שהאישה שאיתי עושה זאת מתוך חדווה מינימלית לכל הפחות, ושאני לא גורם לה סבל, גם אם היא בוחרת בו על מנת להתפרנס. נכון שגם הקופאית בסופרפארם כנראה לא שואבת חדווה מהעברת המוצרים שלי בקופה, אבל איתה אני לא שוכב, וזה שונה בעיניי מהבחינה הזו (גם אם דומה מבחינות אחרות, שצוינו פה). אבל כל זה היפותטי, כי כאמור אני לא מייצג את ציבור הלקוחות.

אני כן חושב שיותר לגיטימי שלקוח יתהה לעצמו: "אולי היא לא נהנית, אבל היא זו שבחרה באמצעי הקיום הזה ואני צורך שירות שהיא בחרה לתת ומאפשר לה להתפרנס באמצעותו" מאשר שיהרהר: "אולי כל העסק הזה נכפה עליה על ידי סרסור חלאה שרימה אותה, עושק אותה ומתעלל בה, אבל..." (שוב, אני לא ממש בטוח איך אפשר להשלים את המשפט הזה).
נילי ונילי
נילי ונילי • 11 במאי 2012
סיגורני כתב/ה:
מצטערת יקירתי- זונות,בדרך כלל, היא בחירה. סחר בנשים, כמו בכתבה הזאת- הרבה יותר נדיר ממה שרוצים לחשוב. וצר לי אם זה מחמיץ לך את המצפון.

יש לנו משחק קטן בכלוב שנקרא "משחק הביביליוגרפיה" במסגרתו כל מי שממציא סטטיסטיקות ומחקרים נדרש להביא תימוכין לדבריו.

אני אשמח לראות את הסטטיסטיקות שעליהן את מתבססת, כי הסטטיסטיקות שאני מכירה הן בדיוק הפוכות.