בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

קשור אותי, אהוב אותי - רשימה מאת אווה אילוז

רפאל
לפני 12 שנים • 18 באוג׳ 2012

קשור אותי, אהוב אותי - רשימה מאת אווה אילוז

רפאל • 18 באוג׳ 2012
בקרוב יצא לאור תרגום עברי של רב המכר העולמי "50 גוונים של אפור". מדובר בחלק הראשון של טרילוגיה רומנטית-בדס"מית, על מעלליהם של בוגרת קולג' ואיש עסקים מצליח. לרגל הארוע יצא מוסף הארץ של ה-10 באוגוסט 2012 בסדרת מאמרים. אחד מהם היה מאמרה של מבקרת התרבות, אווה אילוז, "קשור אותי, אהוב אותי". אפשר למצוא את המאמר בקישור הבא:
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1797645

אחת הטענות של אווה אילוז היא שהבדס"מ דוחף לביטול הקוויריות. בבסיסה של התיאוריה הקווירטית אפשר למצוא את הטענה שאין לאנשים זהות מינית מובהקת. זאת אומרת, שאין הומוסקסואלית, לסביות, הטרוסקסואלית, קינקיות או וניליות באופן מובהק. אלא שכל ההגדרות האלו הן בגדר הבניות חברתיות חמקמקות שממשמעות אנשים. הקריאה האתית של הקווירים היא להשתחרר מכל ההגדרות והקטגוריות המיניות. לעומת זאת, כך טוענת אווה אילוז, הבדס"מ הוא ניסיון לפתור כל הקונפליקטים שנלווים למערכות יחסים הטרוסקסואליות-רגילות שבין גברים לנשים, ולשמר את ההגדרות הקלאסיות של "גבר", "אשה", "זוגיות", "מונוגמיות", "אהבה רומטית", "התמסרות", "אמון" וכו'. זאת אומרת, שלבדס"מ יש, בניגוד למה שלפעמים נדמה, אופי שמרני.

מה דעתכם?
Uranus

דעתנו

Uranus • 18 באוג׳ 2012
שנחכה כבר לסרט... icon_smile.gif
עלומה​(אחרת)
עלומה​(אחרת) • 18 באוג׳ 2012
שכל דבר שיגידו על הבדס"מ הוא נכון,
זה נכון שלפעמים נדמה שהבדס"מ היא המצאה ישראלית, של כלובי icon_biggrin.gif
דעתי האישית,
היא לתת לגבר שלי להחליט מהו הבדסמ שלי rffl.gif
עלומה​(אחרת)

Re: דעתנו

עלומה​(אחרת) • 18 באוג׳ 2012
Uranus כתב/ה:
שנחכה כבר לסרט... icon_smile.gif

ראינו מה קרה מהספר סיפורה שלו O.
נחכה לטרילוגיה עדיף לא?
the rain song
the rain song • 18 באוג׳ 2012
לפי דעתי בדסמ זו מערכת יחסים מאוד מאוד שמרנית
בעלת קודים וקלישאות נוקשות למדי
רואים את זה בהמון פוסטים בבלוגים כאן שנשמעים מדוקלמים אותו דבר שוב ושוב ושוב
רואים את השמרנות בדיונים בפורומים
ואני באופן אישי גם חוויתי אחת כזאת בעבר - שמרנות למהדרין

כמובן שלא חייבים ליפול לקלישאות וכל אחד יכול לקחת את זה למקומות שהוא אוהב וחפץ בהם
אבל עדיין, השמרנות נפוצה מאוד

אבל הכל בטל בשישים בעיני כי בדסמ לא אמור להיות מדע או אג'נדה חברתית
בדסמ אמור להיות פשוט כיףicon_smile.gif
    התגובה האהובה בשרשור
נוריתE

Re: קשור אותי, אהוב אותי - רשימה מאת אווה אילוז

נוריתE • 18 באוג׳ 2012
רפאל כתב/ה:
לעומת זאת, כך טוענת אווה אילוז, הבדס"מ הוא ניסיון לפתור כל הקונפליקטים שנלווים למערכות יחסים הטרוסקסואליות-רגילות שבין גברים לנשים, ולשמר את ההגדרות הקלאסיות של "גבר", "אשה", "זוגיות", "מונוגמיות", "אהבה רומטית", "התמסרות", "אמון" וכו'. זאת אומרת, שלבדס"מ יש, בניגוד למה שלפעמים נדמה, אופי שמרני.

מה דעתכם?

אז...
איך זה?מסביר את הפאםדום? איפה יש בזה,ביחסי שולטת-נישלט, את האני טרזן את ג'יין המסורתי קלאסי שמרני?
או ,את תופעת ההרמונות ?
הפוליאמוריה האסאמי''ית?
גברים/נשים נשואים/ות שיש להם שולט/ת או נישלט/ת מהצד?
או מערכות יחסים הומו/לסביות בבידיס''מ? icon_rolleyes.gif

יש בזה איזה שהוא ניסיון שיטחי וצולע להכניס את הסאדו למיסגרות המקובלות בחברה השמרנית החיצונית
בעייתית
בעייתית • 18 באוג׳ 2012
רפאל, זה לא שהכתבת המלומדת גילתה פה את אמריקה.

הטענה שכולנו בבסיסנו ביסקסואלים קיימת עוד מאות שנים אחורה.

כל מי שאתה, מה שאתה ואיך שאתה חושב, זו הבנייה חברתית.

עצוב, אך נכון.

מקרה בוחן לדוגמא, בברזיל קיים שבט נידח שכל מהותו היא לקיים כמה שיותריחסי מין עם כמה שיותר פרטרנרים במשך חייהם.
בתולה היא אות לקלון ובושה.

אתה תוצר חברתי.

והספר המצויין הוא זבל ספרותי.
a מק
לפני 12 שנים • 19 באוג׳ 2012
a מק • 19 באוג׳ 2012
בעייתית כתב/ה:
בברזיל קיים שבט נידח שכל מהותו היא לקיים כמה שיותריחסי מין עם כמה שיותר פרטרנרים במשך חייהם.
בתולה היא אות לקלון ובושה.

נדמה שכל המדינה הזאת משתייכת לאותו שבט נידח.
הלוואי עלינו. שמרנים מדי. ובעיקר, שמרניות מדי.
רפאל
רפאל • 19 באוג׳ 2012
נורית,

את צודקת בכך שבהשוואה לאתרים חרדים בכלוב ישנה קבלה (לפחות ברמת העקרון) של הומוסקסואלים, לסביות וטרנסג'נדרים. במובן הזה הקהילה שלנו היא בהחלט ליברלית ולא שמרנית. אבל לא על זה אווה אילוז דיברה. היא דיברה על כך שבזמננו המודל של יחסי-אהבה הטרוסקסואלים, מונוגמיים, ממוסדים, עם בית משותף, משק בית משותף וילדים - נראה יותר ויותר בעייתי. יחסים כאלו כרוכים בחרדות רגשיות, בקשיים לא מעטים, בהעדר שוויון, בוויתור על אוטונומיה ועוד. ובהעדר מסגרת דתית שתחייב מערכות יחסים שכאלו, עולה יותר ויותר הצורך לבקר אותן ולחשוב על מודלים חלופיים ליחסי אהבה. אבל אווה אילוז טוענת שהתרבות הבד"סמית אינה מנסה להציעה אלטרנטיבה חדשה למודל הקיים, אלא לשמור אותו, בכך שהיא בעצם הופכת את כל הבעיות להגיוניות. היא מכשירה את העדר השוויון, את הויתור על האוטונומיה, את החרדות הרגשיות ואת האידאל של אהבה רומנטית ממוסדת. ובמובן הזה התרבות הבדס"מית היא שמרנות.

בעייתית,

כתבת ש"כל מי שאתה, מה שאתה ואיך שאתה חושב, זו הבנייה חברתית." קודם כל זה לא נכון, כי ברור שלצד ההשפעות החברתיות ישנן השפעות ביולוגיות, וזה גם ברור שיש לנו גם מידה בלתי מבוטלת של אוטונומיה. אחרת כולנו היינו העתקים זהים זה של זה (מה שאינו המצב), ושינוי חברתי לא היה אפשרי (וידוע שגם זה לא המצב). שנית, לא זו הטענה של אווה אילוז או הטענה שהעלתי לדיון. הטענה ששווה דיון לדעתי היא שבדס"מ הוא שמרנות (למרות האמונה הרווחת שבשביל בדס"מ צריכים ראש פתוח, והשקפת עולם ליברלית אם לא רדיקלית).
רפאל
רפאל • 19 באוג׳ 2012
the rain song כתב/ה:
לפי דעתי בדסמ זו מערכת יחסים מאוד מאוד שמרנית
בעלת קודים וקלישאות נוקשות למדי
רואים את זה בהמון פוסטים בבלוגים כאן שנשמעים מדוקלמים אותו דבר שוב ושוב ושוב
רואים את השמרנות בדיונים בפורומים
ואני באופן אישי גם חוויתי אחת כזאת בעבר - שמרנות למהדרין

כמובן שלא חייבים ליפול לקלישאות וכל אחד יכול לקחת את זה למקומות שהוא אוהב וחפץ בהם
אבל עדיין, השמרנות נפוצה מאוד

אבל הכל בטל בשישים בעיני כי בדסמ לא אמור להיות מדע או אג'נדה חברתית
בדסמ אמור להיות פשוט כיףicon_smile.gif

אני מסכים שמערכת יחסים בדס"מית היא על פי רוב מאוד מאוד שמרנית. (:

אבל אני לא לגמרי מסכים שבדסמ אמור להיות פשוט כיף. לא שהמטרה היא לסבול (למרות אם אף אחד לא סובל שם זה לא בדס"מ). אלא מפני שאנשים לא מגיעים לבדס"מ רק מפני שהם מחפשים לכייף. הם גם מגיעים מסיבות נפשיות ורגשיות. הבדס"מ עונה על משהו. וכאן מעניין להבין על מה הוא בדיוק עונה, אם המענה הזה הוא שמרני, והאם מענה שמרני עושה לנו טוב בסופו של חשבון.