חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
מהו מזוכיסם?
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
חשופית שתוקה(נשלטת) • 27 במרץ 2018
קראתי כך באחד האתרים:
"הכניעה המזוכיסטית היא ניסיון להימלט מבדידות באמצעות הצבת אדם אחר כבעל המשמעות היחידה והמוחלטת, לפחות ברגע בו מתרחשת הכניעה. בכך מהווה המזוכיזם עיוות חברתי מוזר של האדם והצורך שלו במשמעות. חוסר יכולת לשאת את הבדידות והכחשת הנפרדות מתבטאים באופן פרדוכסלי בהשמדה עצמית. “אני לא כלום, ולכן שום דבר אינו יכול לפגוע בי”. סכסוך פנימי זה גורם לאדם למסור את עצמו למרותו המוחלטת של אדם אחר במקרים מסוימים, מזוכיזם הוא ביטוי לאכזבה וכישלון. מזוכיסטים מבקשים לחוות את הכאב כדרך לשכוח את תסכוליהם. אחרים עושים זאת בכל פעם בה הם מרחמים על עצמם. הם משתמשים במזוכיזם כאמצעי בריחה, וכדרך להגשים את הפנטזיה שלהם להפוך לאנשים חדשים, שונים, “מעניינים” יותר ובעיקר בעלי משמעות. מומחים מאמינים כי מזוכיזם נובע מבעיות שהתפתחו בגיל הילדות וההתבגרות. ישנם גם סימנים כי הסיבה למזוכיזם קשורה באופן הדוק לבעיות בדימוי עצמי כאשר לאדם חסר כוח רצון משל עצמו והוא מעדיף להעביר את השליטה לאחרים, מה שמוביל אותו לתפקיד הכנוע. הדבר החשוב ביותר הוא לנקוט בפעולה ולקבל טיפול כאשר התסמינים מתחילים להופיע." אז אני חושבת על עצמי, על המשיכה הלא מובנת (לי) לכל האפל והחשוך. לרצון במיינד להגיע לאקסטרים עם אדוני, ולהיות יכולה לזה. הסקרנות. הכמיהה. ולעומת זאת אני מביטה על חיי הלגמרי נורמטיביים. הכל מסודר על מדף הספרים לפי הסדר. מאורגן ומסודר . ונשבעת שאני לא מחפשת "גיון". לא משעמם לי. ולא בסקס או ב"תבלין" עסקינן. זה מתאר אותי? קראתי והרגשתי קצת שלא בנח. זה מתאר אתכן, בנות יקרות? זה מתאר את הנשלטות שלכם, שולטים יקרים? בדסמ נוצר בנו בגלל עיוות? |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
דרקן ראהל(נשלט){מית} • 27 במרץ 2018
סליחה, אבל זה בבל"ת
אין מצב שכולנו כאלה. ואז יתחילו להסביר למה השונים הם בכל זאת מזוכיסטים. כמו כל תיאוריה דומה, זה נכון על חלק וגם אז רק בחלקו (חה חה חה) אבל הנה שאלה טובה יותר. מה התיאוריה לזה שמישהו לא מזוכיסט? כזאת לא צריך כי מי שלא מזוכיסט הוא "תקין". זה שיפוט ערכי. אין לו מקום במדע. זה כמו תיאוריות על למה אנשים הם הומואים /לסביות, אבל מי צריך תיאוריה למה אדם הוא סטרייט. אנשים מחפשים הסברים למה שהם רואים כחריג |
|
Nutella(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
Nutella(נשלטת) • 27 במרץ 2018
אצלי זה ממש ככה. בול.
|
|
חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
דרקן ראהל כתב/ה: סליחה, אבל זה בבל"ת
אין מצב שכולנו כאלה. ואז יתחילו להסביר למה השונים הם בכל זאת מזוכיסטים. כמו כל תיאוריה דומה, זה נכון על חלק וגם אז רק בחלקו (חה חה חה) אבל הנה שאלה טובה יותר. מה התיאוריה לזה שמישהו לא מזוכיסט? כזאת לא צריך כי מי שלא מזוכיסט הוא "תקין". זה שיפוט ערכי. אין לו מקום במדע. זה כמו תיאוריות על למה אנשים הם הומואים /לסביות, אבל מי צריך תיאוריה למה אדם הוא סטרייט. אנשים מחפשים הסברים למה שהם רואים כחריג דרקן, אני לא מדברת על מזו לייט - כמה מכות בטוסיק. וקצת סטירות לגיון. (לא שופטת את רמת הלייט) (ובכלל לא מדברת על קשירות, הגבלת תנועה, או זיוו גרון ). אני מדברת על פנטזיות אפלות יותר מזה. נניח הגבלות נשימה עד כדי עילפון. או פגיעות עמוקות - כמו חריטה וברנדינג. אני מדברת על קייגינג לתקופות ארוכות (נניח מעל 8 שעות). על דברים שהם גם בסקאלה הבדסמית הרגילה (אם יש כזו) נחשבים כאקסטרים. אני מדברת על הקצנה. על משיכה לאופל ברמה הכי קיצונית שלה. אני תוהה על מהותה של הכמיהה הזו, על קנקנה. אני שואלת כאלה שרוצים להיות שם, או שהיו שם, את החויה שלהם. אני מעוניינת בדיעות לגבי המקור. כל שאולי יעזרו לי להבין אותי. אוקי, נניח מה שכתוב שם זה בבל"ט ולא נכון. מה כן נכון? לדעתך. מה מקור הצורך הזה? |
|
Bagel |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
Bagel • 27 במרץ 2018
מה לעשות, מזוכיסטים הם ברוב המקרים אנשים פגומים נפשית. אפשר לטעון שהחברה לא אוהבת לקבל אנשים שונים שאוהבים דברים אחרים אבל במקרה של מזוכיזם קשה להתעלם מהמימד הנפשי של העניין (בעיה נפשית). ילדות מאושרת ויציבה ומבנה נפשי בריא לא יאפשרו בדרך כלל לאדם להמשך מינית להשפלה כאב ושברון לב.
|
|
חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
בגל,
אתה אומר על סמך הניסיון האישי שלך או על סמך איך שאתה תופס את זה/שופט את זה ממרחק? כי זה קצת לא הוגן להסתכל על זה מהצד. כמו שונילים מסתכלים מהצד על בדסמ ושופטים. ולעיתים חסרה במשפט השדה הזה הבנה של העומק. מבינה את ההסתכלות שלך אבל מבקשת תגובות מחויה אישית. ממי שחויה או רוצה לחוות. תודה. |
|
היד |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
היד • 27 במרץ 2018
תני בבקשה לינק למקור
|
|
שיר כאב(שולטת){סוליקר} |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
שיר כאב(שולטת){סוליקר} • 27 במרץ 2018
אני רואה כאן התעלמות מהמנגנון הפיזי של התמרת כאב לאנדורפין => עונג אמיתי.
בכוונה לא נכנסת למאזוכיזם נפשי, השפלה ושאר ירקות מי שיש לו יכולת פיזית ליהנות מכאב, מה פגום בו? (ונשים בצד את העניין ש*בעיני* זה דווקא יתרון ענק) |
|
חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
|
|
חשופית שתוקה(נשלטת) |
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
לפני 6 שנים •
27 במרץ 2018
שיר כאב כתב/ה: אני רואה כאן התעלמות מהמנגנון הפיזי של התמרת כאב לאנדורפין => עונג אמיתי.
בכוונה לא נכנסת למאזוכיזם נפשי, השפלה ושאר ירקות מי שיש לו יכולת פיזית ליהנות מכאב, מה פגום בו? (ונשים בצד את העניין ש*בעיני* זה דווקא יתרון ענק) אז זה רק הפן הכימיקלי בעיניך? כי אם כן, אז איך מסבירים כמיהה לזה ללא התנסות? רצון בזה? הרי שאין ברצון בלבד אנדרופינים. וגם מה דעתך בדבר המקור לזה? |
|