ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
שאלה פוליטית (איך לא) רצינית לגמרי
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
ThePassionMaster • 5 במאי 2004
http://www.nana.co.il/Common/GeneralModules/Ticker/PopUp.asp?ServiceID=16&ArticleID=119453
במסיבת עיתונאים שערך בנו של שליט לוב אמר: "לא הזמנו ולא נזמין את האויב הציוני לאליפות". איפה לוב ואיפה ישראל ? למה לוב רואה בישראל אויב ? הנה מפה שמראה איפה לוב ואיפה ישראל. שימו לב לסדרי הגודל, זה מעניין (אם כי לא ממש קשור) |
|
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} |
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
פאשנוש
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} • 5 במאי 2004
איזה יופי של מפה הכנת לנו....
יפה אתה משקיע בשיעורים שלך. תמשיך ככה, ניתן לך ציון יפה בסוף השנה. אתה יודע מה זה נודניק פוזיטיבי? לא? גם אני לא. |
|
כלובי |
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
כלובי • 5 במאי 2004
אפרוח בבקשה בלי קללות מתוחכמות או לא מתוחכמות, לא כאן ולא לדמי ובכלל לא.
|
|
כלובי |
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
לפני 20 שנים •
5 במאי 2004
כלובי • 5 במאי 2004
פאשן מי שפוצץ את המגעים החשאיים בין לוב לישראל היו הישראלים
אין לישראל רצון לשלום בודאי ובודאי שלא עם מדינות שלא מאיימות עלינו כמו לוב או סוריה. לוב מתפרקת מנישקה ומתקרבת לעולם המערבי, אבל כנראה שלמישהו אצלינו העסק הזה לא מתאים. כרגיל. |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
ThePassionMaster • 6 במאי 2004
מגעים חשאיים ?
לא הבנתי. נניח אני פוגש אדם זר, נגיד אני מחיפה והוא מאילת. נפגשים באיזו מסיבה או פסטיבל, נתקלנו אחד בשני ויוצא לנו לדבר. האם יש צורך במגעים חשאיים ? האם יש לו סיבה לראות בי אוייב ? אין ביננו שום קשר בסה"כ, הרי ברור שכל עוד לא קרה ביננו איזה מקרה מביך או לא תקין, אין שום צורך בלעשות "שולם". מה קרה בין ישראל ללוב שיש צורך במגעים חשאיים ? |
|
כלובי |
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
כלובי • 6 במאי 2004
מתברר שיש לישראל כמה "אויבים" גם מעבר לים, אויבים שלמרות המרחק שלהם מאיתנו חשוב מאד להתקיף אותם:
כמו עירק איראן יש אינטרסים כלליים, כלכליים, יש גוש מדינות אירופה יש גוש מדינות ערביות יש אנשים ששונאים את ישראל בכל העולם לא רק בלוב. לארה"ב יש אויבים באפגניסטן והיא החליטה שהיו לה גם אויבים בעירק ובויאטנם. |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
אתה מתפזר כלובי
בוא נניח בצד את ארה"ב, אירן, עירק, אירופה וכל שאר העולם ישראל - לוב למה לוב רואה בישראל מדינת אויב ? |
|
כלובי |
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
כלובי • 6 במאי 2004
זהו שאי אפשר להניח את כל שאר העולם בצד ואין רק ישראל לוב
כמו לכל מדינה יש ללוב יחסים עם עוד כמה מדינות ואינטרסים ואת השיקולים שלה חוץ מזה קדאפי הוא מנהיג מאד אמוציונלי בהתנהגותו ובמדיניות שלו, האמת שכאחד שאין לו קרובים בלוב לא ממש מעניין אותי... למה זה חשוב בעצם מה הנקודה שלך? |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
הנקודה ?
הנקודה כאן נוגעת לדבר הכי בסיסי בהבנת יחסי יהודים - ערבים. אני אתן לך כיוון חשיבה בשביל תשובה. מתי מדינה אחת מגדירה מדינה אחרת כאויב ? כאשר המדינה השניה משמיעה איומים כלפי המדינה הראשונה או כאשר יש חשד סביר למדינה הראשונה שהמדינה השניה מעוניינת לפגוע בה. איימנו פעם על לוב ? פגענו פעם בלוב ? אתה שמעת שמועות כלשהן על כוונותיה של ישראל לעשות משהו ללוב ? למה לוב רואה בישראל אויב ? אם אין לך תשובה ברורה וחד משמעית למה לוב רואה בישראל אויב, אתה פשוט יכול לומר שאתה לא יודע למה. אבל לומר שזו תסבוכת כלל עולמית, זה קצת מופרך. בצורה כזו אני יכול לערב את כלל מדינות העולם על כל פיפס שקורה במדינה. למשל: תאונת דרכים בארץ בין שתי מכוניות יפניות ואני הולך ומכריז כלפי העולם שיפן היא מדינת אויב עבורי. בוא נצא מהקשר הכלל עולמי. יש לנו שתי מדינות 1. ישראל 2. לוב למה לוב רואה בישראל מדינת אויב ? מסובך ? |
|
כלובי |
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
לפני 20 שנים •
6 במאי 2004
כלובי • 6 במאי 2004
זה לא מופרך ככה העולם עובד
יש עולם ערבי כמו שיש שוק ארופאי וכמו שיש ברית נאטו החרם הערבי על ישראל הצליח בגלל אחדות העולם הערבי נגד ישראל, כשמדינות משתפות פעולה למען אינטרס יהיה אשר יהיה הן חזקות יותר. מה מופרך פה ומה הקשר למשל הזה? האמת פאשן, עזוב, בוא נפסיק עם זה, אתה לא מדבר בהגיון ואין לי חשק ואנרגיות לזה. אולי מישהו אחר עדין לא נואש מלנסות לענות לך, אני מצטרף ליוסי שריד. |
|