בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

יחסים לאחר טראומה

oral-b​(אחרת){דרוש מברשת}
לפני שנתיים • 14 באוג׳ 2022

יחסים לאחר טראומה

אז... אתן פוסטראומתיות נגיד, ונגיד שהחלטתן לפתח קשר.
כיצד אתן מאפשרות אמון? אני מרגישה שאני דוחקת מעליי כל טיפת אמון כל חצי דקה, אלו היחסים השלישיים שנפגעים בעקבות חוסר אמון קבוע שאפילו לא תלוי בפרטנר הזה, זה ממש תסמונת הגור הפצוע.
אני מרגישה שקשה לי לתת מקום לאמון בכל אדם באשר הוא,גם כשהוא ממש משתדל.
    התגובה האהובה בשרשור
האקסלי​(נשלט)
לפני שנתיים • 20 באוג׳ 2022
האקסלי​(נשלט) • 20 באוג׳ 2022
וואו, אני מצטער לשמוע.
אין לי טיפ מניסיון או משהו כזה. אינסטינקטיבית אולי נראה לי שלקחת דברים לאט זו דרך בריאה, וללכת בקצב של האדם שהכי צריך ללכת לאט באותו רגע, בין אם זה את או הפרטנר שלך.
ולנהל שיחה פתוחה וכנה לפני שמתכוונים לקחת דברים לרמה פיזית רצינית.
עבודת אלילות
לפני שנתיים • 20 באוג׳ 2022
עבודת אלילות • 20 באוג׳ 2022
קודם כל בליווי טיפול כלשהו. צריך להכיר את החוויה ואת המחירים שלה כמו שצריך כדי שהפרטנר שלך ידע מה הוא צריך לעשות.
כשיש טיפול יש גם את הלמידה שלך ושלו וגם מבחינת הפרטנר לקיחת אחריות מצידך על מה שהוא חווה בקשר.

ובעיקר להיות כנה, ללכת בקצב שלך, להיות סלחנית על מה שלא נשלט ולהכיל כשאפשר.
לפני שנתיים • 10 בספט׳ 2022
Little Dreamer כתב/ה:
אפשר להגיב לך בפרטי?

סורי שלא הגבתי, בוודאי! רק עכשיו ראיתי את כל התגובות.

ותודה לכולם על המענהicon_smile.gif
dominica​(נשלטת)
לפני שנתיים • 11 בספט׳ 2022
dominica​(נשלטת) • 11 בספט׳ 2022
ענית לעצמך הכי טוב - ״קשה לי לתת אמון לכל אדם באשר הוא״ - את לא צריכה לתת אמון בכל אדם, בכלל בכלל לא. אבל כן לפתוח את הראש והלב כשאת מזהה משהו טוב ואמיתי ונכון לך. ולא, השתדלות מבנאדם זה לא מספיק, את צריכה לזהות משהו מסוים שבזכותו אותו *אחד* יהיה ראוי לאמון שלך
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
מזדהה. לא חוויתי טראומה מינית קשה אבל בכל זאת פיתחתי תסביכים והתחושה מוכרת לי. לדעתי טיפול רגשי יכול לתת הרבה תשובות. עזר לי מאד. זה עושה סדר בראש. באופן כללי פוסט טראומה מגיבה היטב לטיפול מקצועי, יותר מאשר לעזרה עצמית בלבד. עזר לי גם לצאת עם בחור מדהים שאמרתי לו שיש לי בעיות אמון קשות והוא ענה לי - לא נורא, אז לא תאמיני בי מראש, נצא תקופה ותראי שאני לא בורח לך ואז תדעי שאפשר לסמוך עלי. זו הייתה חוויה מתקנת מארץ התיקונים, אבל ברור לי שצריך גם מזל למצוא מישהו כזה וגם לזהות שהוא דובר אמת, ולכן ממליצה על טיפול כי זה משהו שנמצא בשליטה שלנו ואפשר לבצע מבלי להסתמך על מזל.

אם תרצי לדבר על זה בפרטי אז בכיף.
תודה על תגובותיכן.ם אני כמובן בטיפול אך אין זה מונע את הפחד ואת הקושי לשחרר אמון ולדעת שתבחרי באדם הנכון לשחרר לו אמון.
Pixie​(שולטת)
Pixie​(שולטת) • 11 בספט׳ 2022
אהובה, זה כניראה אחד הדברים הכי קשים לעשות.. לפעמים מגיע האדם שנתקע שם עד שאת מאמינה ולפעמים זה ללמוד לשחרר.
להבין שהמחיר שאת משלמת בחוסר אמון גבוה מאד.
לתפוס את עצמך במצבים של חוסר אמון ולשנות את הגישה. לעצור לרגע, לסלוח לעצמך לסלוח לו על החוסר שהוא מעורר בך ולהרשות לעצמך לתת לו להכנס עוד קצת ללב.
זה לא סותר את החובה שלך לשים לב לסימנים אדומים בקשר אבל כן לשחרר כל פעם קצת.
ארגמןן​(אחרת)
ארגמןן​(אחרת) • 11 בספט׳ 2022
האמון מתחיל בנינו לבין עצמינו ומסתיים בנינו לבין עצמינו.
אפשר להביא אמון למישהו אחר רק עד כמה שאנחנו מביאים אמון בעצמנו. כלומר, אם אני סומכת על עצמי שגם אם מישהו יעוף עליי אני אדע להכיל את זה, וגם אם מישהו יאכזב או יפגע בי אני אהיה בסיס יציב לעצמי ואדע להתמודד עם זה, ככה אוכל לפתוח פתח יותר גדול לאנשים אחרים- ככל שהבסיס שלי יותר גדול ויציב לעצמי.
אז בעיניי הייתי משקיעה את האנרגיות לחזק את האמון שלי בעצמי. ומזכירה לעצמי שאני אף פעם לא יודעת מה הולך להיות ולא חוזה את העתיד, ולמען האמת גם אין שום דבר בטוח ב100%. אבל הדבר שאני כן יודעת, הוא שלמרות כל מה שיכול להיות, הדברים הטובים והדברים הפחות טובים, אני תמיד אהיה לעצמי. אני תמיד אתמוך בעצמי. אני תמיד אדאג לעצמי שיהיה לי טוב. אני תמיד פה לעצמי, ותמיד יש לי לאן ליפול. ברגע שיש יותר מזה פחות פוחדים ליפול ואפשר יותר 'להסתכן' ולפתוח דלת לאחר.