בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

גבולות בבדסמ

Starsdust
לפני 9 חודשים • 17 באפר׳ 2025

גבולות בבדסמ

Starsdust • 17 באפר׳ 2025
האם קיימים בעינכם גבולות כלליים בבדסמ?
האם ברגע שמדובר בשני אנשים בוגרים שהסכימו אז הכל מותר?

לאחרונה קראתי בלוג שמאוד צרם לי, על הגבלת יציאות ואישור של ה"דום". היא רצתה לצאת להתאוורר עם חברים והייתה צריכה לבקש את רשותו. ולדווח לו.

אקט שבעיניי הוא אלים הרבה מעבר לגבולות המקובלים, אבל להם זה טוב, זה מה שהם רוצים וסיכמו. ואז עולה בי השאלה, האם אין גבולות מסוימים?

גם כשאדם נכנס לכת הוא רוצה את זה, הוא עושה את זה בהסכמה מוחלטת ורצון. אם כך מה זה שונה?

איפה והאם בכלל יש גבול מבחינתכם?

מרגיש לי כמו מדרון חלקלק...
dirtyangel​(נשלטת)
dirtyangel​(נשלטת) • 17 באפר׳ 2025
אין הבדל בין כניסה לכת ובין כניסה לקשר בדסמי.
ההבדל הוא ביציאה.
שולט טוב ישחרר אותך אם תרצי ללכת, ישאר ידיד תומך במידת הצורך. הוא עבר איתך מסע ואת יקרה לו, אבל הוא גם מבין שאנשים משתנים.

כת לעומת זאת, לא נותנים לך לעזוב, ושוטפים לך את המוח שאם תעזבי יהיה לך רע באיזשהו אופן. את שבויה פסיכולוגית, לפעמים גם פיזית. רק אם מצליחים לצאת, מבינים באיזה מצוקה היינו.

וזה יכול לקרות בכל קשר, גם שאינו בדסמי.

פה פשוט הרבה יותר קל לצעוק אלימות, כי היא קיימת, והיא אינטנסיבית לפעמים. אבל אלימות אינה בהכרח פוגענית… כשהיא בהסכמה, בשפיות, במודעות. זה ההבדל, לדעתי.
MorTea
MorTea • 17 באפר׳ 2025
הגבול נמצא היכן שבחרתם להציב אותו.
האם זה מדרון חלקלק? אכן. לא חסרים מקומות בהם ניתן בקלות ליפול ולהפוך דבר מדהים לטראומה לכל החיים.
devil's baby​(נשלטת)
devil's baby​(נשלטת) • 17 באפר׳ 2025
היא רשמה שזה בדיוק מה שעשה לה טוב
וזה בדיוק היחס תשומת הלב והגבולות שהיא רוצה גם אם באותו רגע היא חשבה שזה כאילו מכביד עליה

זה צרם לך כי את זו לא היא
זה לא אומר שהיא חסרת גבולות
הם פשוט שונים משלך
הקשר שלהם הוא לא קשר שלך

אני נגיד ממש התחברתי לזה

אין תבנית אחת לשליטה או בדסמ בכללי
תשתחררו מזה

אני הייתי נותנת לשולט/ת שלי גישה למיקום בלייב שלי מבחינתי

כל אחד אוהב אחרת
    התגובה האהובה בשרשור
Starsdust
לפני 9 חודשים • 18 באפר׳ 2025
Starsdust • 18 באפר׳ 2025
devil's baby כתב/ה:
וזה בדיוק היחס תשומת הלב והגבולות שהיא רוצה גם אם באותו רגע היא חשבה שזה כאילו מכביד עליה

הם פשוט שונים משלך
הקשר שלהם הוא לא קשר שלך

אני נגיד ממש התחברתי לזה

תשתחררו מזה

כל אחד אוהב אחרת

אני לא מדברת פה על מקרה ספציפי, אני מעלה נושא לדיון...
ואני גם לא שואלת בקטע של שפיטה, אלא נטו להבין....
האם מבחינתכם קיימים גבולות גלובאליים בבדסמ או שכל עוד שני אנשים בוגרים מסכימים על כך הכל בסדר?
devil's baby​(נשלטת)
devil's baby​(נשלטת) • 18 באפר׳ 2025
Starsdust כתב/ה:
devil's baby כתב/ה:

הם פשוט שונים משלך
הקשר שלהם הוא לא קשר שלך

אני נגיד ממש התחברתי לזה

תשתחררו מזה

כל אחד אוהב אחרת

אני לא מדברת פה על מקרה ספציפי, אני מעלה נושא לדיון...
ואני גם לא שואלת בקטע של שפיטה, אלא נטו להבין....
האם מבחינתכם קיימים גבולות גלובאליים בבדסמ או שכל עוד שני אנשים בוגרים מסכימים על כך הכל בסדר?

לדעתי כל עוד אף אחד מחוץ לקשר שלהם סובל בגללו
אז הכל סבבה
שיעשו מה שטוב להם
האיש ההוא
האיש ההוא • 18 באפר׳ 2025
שני דברים.
מה שחסר לי בדיון הזה הוא שיחה על ערכים. בי די אס אם זה חלק ממי שאנחנו והשאלה הרחבה יותר היא מהם הערכים שעל פיהם אנחנו חיים את חיינו. ברגע שמנתקים בין השניים, נוצרת פרסונת בי די אס אם שונה וזה אף פעם לא יחזיק מים כי האיש, או האישה שמאחורי הפרסונה לעולם ינצח/תנצח.

דבר נוסף שחסר לי בדיון הזה הוא לא מה מי שמולי מתירה לי, אלא מה אני חושב שנכון לקחת מתוך מה שמונח לי ללקיחה. זה שמי שמולי בסדר עם משהו, לא אומר שאני רוצה להיות שם. כשזה קורה, אולי החיבור לא נכון, אבל אולי מה שמי שמולי רוצה, בתפישה שלי, לא נכון וכאן אחזור שוב אל היכן שהתחלתי, סולם הערכים שלנו.
Starsdust
Starsdust • 18 באפר׳ 2025
האיש ההוא כתב/ה:
שני דברים.
מה שחסר לי בדיון הזה הוא שיחה על ערכים. בי די אס אם זה חלק ממי שאנחנו והשאלה הרחבה יותר היא מהם הערכים שעל פיהם אנחנו חיים את חיינו. ברגע שמנתקים בין השניים, נוצרת פרסונת בי די אס אם שונה וזה אף פעם לא יחזיק מים כי האיש, או האישה שמאחורי הפרסונה לעולם ינצח/תנצח.

דבר נוסף שחסר לי בדיון הזה הוא לא מה מי שמולי מתירה לי, אלא מה אני חושב שנכון לקחת מתוך מה שמונח לי ללקיחה. זה שמי שמולי בסדר עם משהו, לא אומר שאני רוצה להיות שם. כשזה קורה, אולי החיבור לא נכון, אבל אולי מה שמי שמולי רוצה, בתפישה שלי, לא נכון וכאן אחזור שוב אל היכן שהתחלתי, סולם הערכים שלנו.

כאן אתה מדבר על הערכים של שניכם, אם הערכים של שניכם זהים, אז אין גבולות?
הקו הוא אינדיבידואלי בכל זוגיות?

נקח דוגמא אחרת, אם זוג ממש בקטע של אלימות וכאב, ונשברה לה צלע או משהו, האם זה בסדר?
האם ניתוק ומניעת פגישות עם משפחה זה בסדר? או שרק עם חברים?
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 18 באפר׳ 2025
הכללים שלי:
שפוי – לא בניגוד לחוק, לא מתוך טראומה לא מעובדת, ולא תחת השפעת חומרים משני תודעה. שיקול דעת צלול הוא תנאי בסיס.
בטוח – ידע, ניסיון, אמצעים מתאימים, תקשורת ברורה וללא אלכוהול או סמים – אצל שני הצדדים.
בהסכמה – כזו שאפשר למשוך בכל שלב, ללא ענישה או מניפולציה.
ברצון – מבחינתי זו חובה.

כל אלו רלוונטים מבחינתי לכל הצדדים, לא משנה באיזה צד של השוט, והם הבסיס לכל אקט בדסמי.
Hominis
Hominis • 18 באפר׳ 2025
הגבול שלי הוא שלי. ושלה הוא שלה. כל עוד הם מתכנסים וחוקיים - מבחינתי זה תקין. המדרון אכן יכול להיות חלקלק, אבל זה המוצר: לא מדובר פה במילוי תשחץ.
לא אסכים למשל לנזק קבוע או צלקות (כולל קעקועים או פירסינג), ולא אסכים לזנות בהתנדבות או לאקטים מסוכנים בריאותית - אבל יש כאלה שדווקא רוצות את זה ממש. גם חניקות לא אוהב, וקשרים הסתיימו (או בכלל לא התחילו) על העניין הזה.
מצד שני, מה ההבדל בין לאשר יציאה עם חברים ולאשר אוננות? יש האומרים שאוננות זה הרבה יותר מתערב. הנשלטת רוצה להרגיש את ההתערבות והנוכחות בכל מיני אספקטים של החיים שלה, וזה אחד מהם.