אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

בדיקת גבולות

white dark knight
לפני 5 חודשים • 20 באוג׳ 2025

בדיקת גבולות

white dark knight • 20 באוג׳ 2025
שאלה לחוכמה הנשית..

האם באופן מודע ומכוון הבאתן את עצמכן בסשן אל גבול ההכלה במטרה לעצור בדיוק בזמן ולבחון את היכולת של השולט להגיב לכן ולעצור מיד? האם זה תורם לבניית אמון ובטחון ביכולת לתקשר במהלך סשן?
mainx זוג​(שולט)
mainx זוג​(שולט) • 20 באוג׳ 2025
האם תרשה לביע דעה גם לשולטים? או שזה מיועד לנשלטות/ים בלבד?)
white dark knight
מיועד לכולם ואשמח מאוד לשמוע דעה משני צידי המתרס 🙏🏻
נימרייה​(שולטת)​{sub num}
אולי אני לא קהל היעד לנות על זה אבל ביקשת חוכמה נשית אז אני ארשה לעצמי לענות. מקסימום תמיד תוכל להתעלם מהתשובה שלי icon_smile.gif.

סשנים שבהם מראש יש דיבור על הגעה לאיזור הכל כך יפה אבל מסוכן של הגבולות הנשלטים שלי או אני היינו מעלים את הנושא עוד לפני הסשן.

שזה חלק מהמטרה וחלק מהעניין ולהרגיע שתיהיה אקסטרה רגישות ותשומת לב, חשוב לי לתת ביטחון לצד השנלט שאני פה בישבילו בסשן הזה יותר מכל סשן אחר.

מצד שני אם לא היה סיכום כזה מראש אבל אתה שולט מרגיש שהסשן מתחיל להתקרב לאיזור הזה הייתי ממליצה לך מצידך לבוא ולומר את זה. שאתה יודע שזה קרוב לגבול ושאתה רוצה לבחון אותו ביחד איתה.

אני חושבת שהאמירה וההצהרה הזו שרגע, עכשיו זה לא משהו ברור מאליו אלה משהו יחודי יוריד מהלחץ ויתן יותר אמון וגם מהחוויה שלי ירגיע את הצד הנשלט בעיקר אם הוא מאוד צמא לרצות. היה לי נשלט שממש רצה לרצות אותי כל הזמן ןהדגש הזה שעכשיו אנחנו מותחים גבולות והוא צריך לעצור אותי אם אני חוצה יותר מידי איפשר שנעשה כת זה בצורה יותר מתונה ולתת לו להרגיש שבמידה מסויימת הוא מוגן.

מה גם שכשהנשלטים הרגישו בטוחים יותר הם היו יותר פתוחים למתיחת ואף שבירת גבולות בחלק מהמקרים.
    התגובה האהובה בשרשור
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 20 באוג׳ 2025
לא קרה שעשיתי מבחני יכולת או הכלה לאדם כלשהו פרט לעצמי.
יש כמובן כאלו שיחלקו אבל בעיניי זה לא תורם לבניית אמון, ההיפך הגמור.
אם יש בך אמון במישהו, אתה לא צריך לבחון אותו והוא לא צריך להוכיח לך.
כל אדם יודע מה הגבולות שלו ולמה הוא קבע אותם. אין שום סיבה להביא אותו לקצה בכוונת מכוון בשביל ''מבחן אמינות'' שחוץ מהאגו של הבוחן, זה לא משרת דבר.
ואם הגבול נחצה, לא בטוח שזה יתקבל בהבנה וסלחנות כשזה נעשה בכוונה.
white dark knight
אני מחדד שהאלמנטים שמסקרנים אותי במיוחד קשורים לפיתוח תקשורת ואמון בשלב ראשוני של הכרות..

גבול יכול להיות משך הזמן שניתן להכיל כאב וזה לא בהכרח דבר שניתן לסכם מראש אלא לחוות אותו במהלך הסשן.

הנקודה היא חשיבותה של העצירה בסשן.
לבחון את היכולת של הנשלטת להיות בבקרה ובשליטה בתוך חווית התמסרות והריצוי.
וכמובן לבחון את התגובה של השולט כשהמילה די נאמרת לצורך ביסוס האמון (ההדדי יש לומר).

בחינת גבולות יכולה להתקיים בכל סשן אבל האם יש צורך ממשי שתתקיים בסשן הראשון כחלק מביסוס היחסים והקשר (כמובן ביוזמת הנשלטת).
white dark knight

חציית גבולות איננה באה בחשבון. רק עצירה ברגע הנכון..

זוג פלוס כתב/ה:
לא קרה שעשיתי מבחני יכולת או הכלה לאדם כלשהו פרט לעצמי.
יש כמובן כאלו שיחלקו אבל בעיניי זה לא תורם לבניית אמון, ההיפך הגמור.
אם יש בך אמון במישהו, אתה לא צריך לבחון אותו והוא לא צריך להוכיח לך.
כל אדם יודע מה הגבולות שלו ולמה הוא קבע אותם. אין שום סיבה להביא אותו לקצה בכוונת מכוון בשביל ''מבחן אמינות'' שחוץ מהאגו של הבוחן, זה לא משרת דבר.
ואם הגבול נחצה, לא בטוח שזה יתקבל בהבנה וסלחנות כשזה נעשה בכוונה.
זוג פלוס​(שולטת)

Re: חציית גבולות איננה באה בחשבון. רק עצירה ברגע הנכון..

זוג פלוס​(שולטת) • 20 באוג׳ 2025
white dark knight כתב/ה:

היא לא באה בחשבון אבל אם אתה על הגדר, אתה יכול ליפול בקלות יתרה יותר לצד השני.
גבולות נחצים כל יום בגלל חוסר תשומת לב ובטעות גם בלי ''מבחנים'' ומידת הסלחנות בשני המקרים תהיה שונה.
אני אעדיף להשאיר ''מרווח בטחון''.
יש כאלו שלא.
כנראה שזה אינדבידואלי
נימרייה​(שולטת)​{sub num}

Re: חציית גבולות איננה באה בחשבון. רק עצירה ברגע הנכון..

זוג פלוס כתב/ה:
white dark knight כתב/ה:

היא לא באה בחשבון אבל אם אתה על הגדר, אתה יכול ליפול בקלות יתרה יותר לצד השני.
גבולות נחצים כל יום בגלל חוסר תשומת לב ובטעות גם בלי ''מבחנים'' ומידת הסלחנות בשני המקרים תהיה שונה.
אני אעדיף להשאיר ''מרווח בטחון''.
יש כאלו שלא.
כנראה שזה אינדבידואלי

אני חושבת שיש ניואנסים
מי יוזם את המשחק הקרוב לגבול? האם זה הצד השנלט?

האם זה גבול קשיח או שזה גבול יותר כללי ודווקא הרצון רגע להבין איפה הוא עובר כדי לשמור עליו.

האם זה גבול שהופיע בגלל חוויה עבר? היו לי מקרים שזה היה ממש חשוב לצד הנשלט לעבוד על זה בישביל לחוןת חוויה מתקנת
mainx זוג​(שולט)

כבדהו וחשדהו

mainx זוג​(שולט) • 20 באוג׳ 2025
white dark knight כתב/ה:
מיועד לכולם ואשמח מאוד לשמוע דעה משני צידי המתרס 🙏🏻

ישנם נשלטים (אני לוקח כרפרנס את שפחתי אבל מכיר עוד כמה כמוה) שצוללים לסאב ספייס כל כך עמוק במהלך הסשן שאי אפשר לסמוך שבמקרה הצורך ישתמשו במילת ביטחון.
מצד אחד זה מחמיא לשולט כי הנשלטת משדרת בטחון מוחלט בו מצד שני כל האחריות לעצור בזמן מוטלת על שולט.
במקרה אחר ישנם נשלטים שכל כך רוצים לרצות את השולט שלהם שבכוונה מושכים את הגבול מעבר למידה. גם במקרה הזה האחריות היא על שולט לעצור גם אם לא נאמרה מילת בטחון.