בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דרוש/ה טכנאי/ת מחשבים...

כפותרגליים
לפני 4 שבועות • 24 בדצמ׳ 2025

דרוש/ה טכנאי/ת מחשבים...

כפותרגליים • 24 בדצמ׳ 2025
שלום לכולם,

בשבוע שעבר נפל כונן נייד שני טרה בייט על הריצפה והפסיק לעבוד. ויש בו תכנים רבים שאגרתי במשך שנים.

לצד סרטים, סדרות, תכנים שהורדתי מיו טיוב וכו' וגם סרטוני וידאו שבהם הקלטי טיולים שעשיתי, מקומות שגרתי בהם וכו' יש כמובן תכנים מיניים קינקיים ביותר.

אני מרגיש אי נוחות עצומה כשאני חושב על טכנאי מחשבים "רגיל" שיטפל לי בכונן ויחשף לאותם תכנים קינקיים שיש שם.

ולכן חשבתי לנסות לחפש טכנאי/ת מחשבים כאן.

עדיפות עצומה לנשים מכיוון שאין לי שום בעיה שאישה תיחשף לתכנים קינקיים כאלו או אחרים (אפילו אם היא ונילית לגמרי) ולעומת זאת כשגבר יצפה זה בזה זה מביך אותי גם אם הוא עצמו בעניינים האלו (למרות שזה עדיף על גבר שאין לו שום קשר לזה שזה ממש יהיה מביך ברמות).

בעיה נוספת שהתקציב שלי מאוד מוגבל וזה יכול לעלות הון תעופות ולא יהיה לי סכומים כאלו, אפילו שלא מתקרבים לזה.

עם זאת, עקב אילוצים כלכליים אני לא רוצה להציל את כל מה שיש שם אלא רק מספר תיקיות מצומצם בתוך תיקיית הפורנו הראשית, סרטוני נוסטלגיה שעשיתי שרובם מרוכזים בתיקיה אחת ואולי עוד איזה תיקיה או שתיים, לא את כל מה שיש שם, שהרוב ילך לפח, אין ברירה אין לי תקציב.

בנוסף, בהמשך לדברים אלו, כמובן שאין לי צורך לתקן את הכונן אם להצליח לחלץ קבצים ולהעביר אותם לכונן נייד אחר (שאני יכול לספק מן הסתם) זה יותר זול.

חשוב גם כמובן שיהיה בן אדם הגון וישר.

פתוח להצעות (ורעיונות) מטכנאי/יות מחשבים או כל מי שיכול לייעץ או להמליץ על טכנאי/ת מחשבים.

מחכה לשמוע מכם/ן, תודה
Daniel-Rope​(נשלט)
Daniel-Rope​(נשלט) • 24 בדצמ׳ 2025
אם הדיסק נפל על הרצפה ( קרה לי בעבר ) רוב הסיכויים שנגרם נזק פיזי לדיסק וטכנאי רגיל לא יעזור.
יש לפנות לחברה שמתמחה בשחזור נתונים ומדובר בעסק מאד לא זול שיכול להגיע ל-2000 שקל כמו כלום.
טיפ להבא: לשמור 2 עותקים.
דיסקים ניידים נוטים להפסיק לעבוד ללא הודעה מוקדמת.
אחרי שכבר איבדתי מספר דיסקים ניידים שהפסיקו יום אחד לעבוד רכשתי דיסק NVME רגיל שיושב בתוך מארז שמתחבר למחשב עם USB.
לגבי החומר : אני בספק אם טכנאי במעבדה יתחיל לחטט בחומר אבל כמובן שזה נתון לשיקולך.
    התגובה האהובה בשרשור
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 24 בדצמ׳ 2025
יש לי קצת ניסיון בשחזור דיסקים רגישים, מכל מיני סיבות.
לא כדאי לפנות לטכנאי מחשבים, היות שאלה אנשים פרטיים, ללא כללי אתיקה ברורים ואין לך מושג מה הם עושים כשהם לבד עם הדיסק.
הכי טוב לפנות לאחת החברות הגדולות שעוסקות בשחזור כוננים.
מדובר בחברות שנותנות שירותים גם לגופים בטחוניים ועבודת השחזור ממודרת לגמרי. הטכנאים לא יודעים מאיפה ומה הם משחזרים.
אני מודה שהשמות של החברות האלה קצת מצחיקים, אבל השירותים שלהן רציניים מאוד.
מיצי, טיקטק - https://www.tictac.co.il/ ולא זוכר מי עוד, בטח יש בגוגל.

בעשור האחרון עבדתי רק עם טיקטק.
יש עלות בדיקה, ואם אתה מחליט לשחזר, אתה לא צריך לשלם אותה. זה לוקח ימים בודדים.
לפעמים עלות השחזור כל כך גבוהה (דיסקים אקזוטיים, תקלה קשה) שזה לא משתלם.
העלות לפי הנזק, בין 200 ל-2300$
מה שכן, יכולת השחזור מרשימה מאוד. בהצלחה

לגבי מה שכתב דניאל, הרוב נכון. הנה כמה דברים שלגביהם דעתי קצת שונה -
1. כוננים כן נותנים הרבה פעמים אותות אזהרה בהקשר לתקינותים. זה יכול להיות תקתוקים שאפשר לשמוע, הבהובים של הנורה כשהכונן לא בפעילות, וקבצים לא תקינים בלי סיבה מיוחדת. כל אלה סימנים מטרימים לבעיה גדולה מתקרבת
2. אפשר לשמור שני עותקים, אבל זה לא יעיל, כי כל הזמן צריך לסנכרן ביניהם. מה שיותר קל זה להשתמש בשירותי ענן, או TIME MACHINE, או לשים כמה דיסקים ב-RAID, בין אם במחשב או בתוך NAS. זה לא יקר מאוד ונותן הרבה שקט לגבי שרידות הקבצים לאורך זמן.

*נ.ב. נראה לי שרשור שיותר שייך לפורום הציוד icon_smile.gif
Daniel-Rope​(נשלט)
לפני 3 שבועות • 26 בדצמ׳ 2025
Daniel-Rope​(נשלט) • 26 בדצמ׳ 2025
teacher כתב/ה:
יש לי קצת ניסיון בשחזור דיסקים רגישים, מכל מיני סיבות.
לא כדאי לפנות לטכנאי מחשבים, היות שאלה אנשים פרטיים, ללא כללי אתיקה ברורים ואין לך מושג מה הם עושים כשהם לבד עם הדיסק.
הכי טוב לפנות לאחת החברות הגדולות שעוסקות בשחזור כוננים.
מדובר בחברות שנותנות שירותים גם לגופים בטחוניים ועבודת השחזור ממודרת לגמרי. הטכנאים לא יודעים מאיפה ומה הם משחזרים.
אני מודה שהשמות של החברות האלה קצת מצחיקים, אבל השירותים שלהן רציניים מאוד.
מיצי, טיקטק - https://www.tictac.co.il/ ולא זוכר מי עוד, בטח יש בגוגל.

בעשור האחרון עבדתי רק עם טיקטק.
יש עלות בדיקה, ואם אתה מחליט לשחזר, אתה לא צריך לשלם אותה. זה לוקח ימים בודדים.
לפעמים עלות השחזור כל כך גבוהה (דיסקים אקזוטיים, תקלה קשה) שזה לא משתלם.
העלות לפי הנזק, בין 200 ל-2300$
מה שכן, יכולת השחזור מרשימה מאוד. בהצלחה

לגבי מה שכתב דניאל, הרוב נכון. הנה כמה דברים שלגביהם דעתי קצת שונה -
1. כוננים כן נותנים הרבה פעמים אותות אזהרה בהקשר לתקינותים. זה יכול להיות תקתוקים שאפשר לשמוע, הבהובים של הנורה כשהכונן לא בפעילות, וקבצים לא תקינים בלי סיבה מיוחדת. כל אלה סימנים מטרימים לבעיה גדולה מתקרבת
2. אפשר לשמור שני עותקים, אבל זה לא יעיל, כי כל הזמן צריך לסנכרן ביניהם. מה שיותר קל זה להשתמש בשירותי ענן, או TIME MACHINE, או לשים כמה דיסקים ב-RAID, בין אם במחשב או בתוך NAS. זה לא יקר מאוד ונותן הרבה שקט לגבי שרידות הקבצים לאורך זמן.

*נ.ב. נראה לי שרשור שיותר שייך לפורום הציוד icon_smile.gif

צודק שלרוב דיסקים נותנים אותות אזהרה לפני שהם מתים ונתקלתי בזה בעבר עם דיסקים של מחשב.
משום מה עם דיסקים חיצוניים זה פשוט לא קרה לי , הם מתו יום אחד.
מניח שייתכן שזה מפני שאני מחבר אותם רק פעם במספר חודשים כדי להעתיק חומר חדש.

לגבי סנכרון של שני דיסקים , זה אכן הכרחי ומעצבן.
בענן אני לא משתמש מפני שיש לי חומר מאד אישי ( בכל זאת אנחנו בכלוב ) שלא הייתי רוצה לקחת את הסיכון הקטן ביותר שידלוף.
NAS או RAID הוא אכן האופציה העדיפה רק שלא לכל אחד יש את הידע הטכני להתעסק עם זה או להבין את הסוגים השונים של RAID.
בסופו של דבר שכל אחד יבחר את האופציה שמתאימה לו.
כמהת-יער

Re: דרוש/ה טכנאי/ת מחשבים...

כמהת-יער • 26 בדצמ׳ 2025
כפותרגליים כתב/ה:

עדיפות עצומה לנשים מכיוון שאין לי שום בעיה שאישה תיחשף לתכנים קינקיים כאלו או אחרים (אפילו אם היא ונילית לגמרי) ולעומת זאת כשגבר יצפה זה בזה זה מביך אותי גם אם הוא עצמו בעניינים האלו (למרות שזה עדיף על גבר שאין לו שום קשר לזה שזה ממש יהיה מביך ברמות).

לא מבינה איך עונים לך ברצינות אחרי משפט כזה, שבו אתה מציין שלא אכפת לך שמי שחשוף לתוכן מיני קינקי הוא אישה. להפך, אתה מעדיף אישה.
מריח כמו פנטזיה בחסות "עבודה", שבה לא מפריע לך להטריד מינית אישה במסגרת עבודתה, כי זה יושב לך לא רע על הפנטזיה.
אותו דבר כמו אלו שמחפשים מאמנת כושר "קשוחה", או אחות "להליכים רפואיים ביתיים."

אולי לא הבנתי אותך נכון, ואם כך הדבר אני מתנצלת, אבל המשפט הזה צורם ומטריד בעיני.
כפותרגליים
כפותרגליים • 26 בדצמ׳ 2025
תודה רבה לאלו שהגיבו באופן רציני וענייני.
כפותרגליים

Re: דרוש/ה טכנאי/ת מחשבים...

כפותרגליים • 26 בדצמ׳ 2025
כמהת-יער כתב/ה:
כפותרגליים כתב/ה:

לא מבינה איך עונים לך ברצינות אחרי משפט כזה, שבו אתה מציין שלא אכפת לך שמי שחשוף לתוכן מיני קינקי הוא אישה. להפך, אתה מעדיף אישה.
מריח כמו פנטזיה בחסות "עבודה", שבה לא מפריע לך להטריד מינית אישה במסגרת עבודתה, כי זה יושב לך לא רע על הפנטזיה.
אותו דבר כמו אלו שמחפשים מאמנת כושר "קשוחה", או אחות "להליכים רפואיים ביתיים."

אולי לא הבנתי אותך נכון, ואם כך הדבר אני מתנצלת, אבל המשפט הזה צורם ומטריד בעיני.

כן תפסת אותי, את צודקת, השמדתי בכוונה כונן נייד שיש בו את כל התכנים שהכי יקרים לי ואספתי שנים (שרובם אגב לא מיניים ולא קינקים) רק כדי לשלם הון תועפות שאין לי (אני עובד בשכר נמוך מאוד וסביר מאוד שלא תהיה לי בכלל אפשרות להציל את המצב) כדי להגשים פנטזיה שאישה תיחשף לתכנים האלו. מה נסגר פה עם אנשים? WTF?
Daniel-Rope​(נשלט)
Daniel-Rope​(נשלט) • 26 בדצמ׳ 2025
bondman כתב/ה:
גם רייד יכול ללכת.
זה לא תחליף לגיבוי

אם אתה משתמש במספר דיסקים עבור RAID ואחד מהם הופך להיות תקול המידע עדיין קיים על הדיסקים האחרים.
אני לא מדבר פה על RAID אפס אז להגיד ש RAID זה לא גיבוי זה פשוט לא מדוייק.
בכל מקרה זה כבר הופך להיות דיון על מחשבים ולא בטוח שזה מתאים לפורום ( למרות שלא הייתי מתנגד , בכל זאת זה המקצוע שלי icon_smile.gif) ).