סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אוטיזם ובדסם: הכלה או ניצול?

Into​(נשלטת)
לפני 3 שבועות • 5 בינו׳ 2026

אוטיזם ובדסם: הכלה או ניצול?

Into​(נשלטת) • 5 בינו׳ 2026
עם כל הכבוד להכלה, אנשים על הרצף האוטיסטי הם טרף קל.

כשאין לאדם את הכלים החברתיים הבסיסיים לזהות מניפולציה, ציניות או שקרים, ואין לו יכולת לקרוא ניואנסים של שפת גוף- להיכנס איתו ליחסי שליטה זו רשלנות פושעת.
איך אדם שמתקשה לקרוא סיטואציות חברתיות מורכבות יכול לתת הסכמה אמיתית ומלאה לשליטה?
שולטים/ות שבוחרים נשלטים/ות על הרצף מחפשים מישהו שלא יזהה את הדגלים האדומים ולא ידע להתגונן מול המניפולציות שלהם.

לדעתי, מי שמרשה לעצמו לשלוט על מישהו שהיכולת שלו לקרוא את המציאות מוגבלת- הוא לא דומיננטי, הוא טורף שמנצל חסר ישע בחסות הליברליות.
שוסי
שוסי • 5 בינו׳ 2026
לא כל אוטיסט לא מסוגל להבחין בין טוב לרע.
למעשה, כמעט חצי מהם משולבים כיום במערכת החינוך הרגילה.( שזו בברור מסוכנת הרבה יותר מהאדוןבשחור47 המצוי במחוזתנו)
לשלול מהם אוטומטית את הזכות למיניות ( גם אם היא לא בתו התקן הסאחי), מעצם היותם מוגדרים כלא נוירוטיפיקלים זה אייבליזם.
באותה מידה אפשר לכתוב שלקיים מיניות עם כל אדם שמוגדר עם שונות/ מוגבלות מנטלית/ קוגניטיבית/ נפשית זה פסול מוסרית.
אני בטוחה שיש נשים כאן שסובלות מדיכאון וחרדות שעבורן בדסמ הרבה יותר מסוכן מאשר לאוטיסטים.
בפועל,זה בעצם שולל מיניות מאחוזים גדולים מהאוכלוסיה, וזה, לא סביר.
אנחנו צריכות לבחון יכולות שיפוט באופן אינדודואלי ולא לפי תוי תקן של משרד הבריאות.
    התגובה האהובה בשרשור
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 5 בינו׳ 2026
אם אין הבנה והסכמה ולא משנה מה הסיבה זה פסול. עבור חלק מהאנשים על הרצף שזאת קשת רחבה ומבינים שליטה עשויה לעשות להם גם טוב. לציין שצריך להבין רגישויות לנהל תקשורת נכונה בגלל הפגיעות והרצון לרצות.
Into​(נשלטת)
Into​(נשלטת) • 5 בינו׳ 2026
שוסי כתב/ה:
לא כל אוטיסט לא מסוגל להבחין בין טוב לרע.
למעשה, כמעט חצי מהם משולבים כיום במערכת החינוך הרגילה.( שזו בברור מסוכנת הרבה יותר מהאדוןבשחור47 המצוי במחוזתנו)
לשלול מהם אוטומטית את הזכות למיניות ( גם אם היא לא בתו התקן הסאחי), מעצם היותם מוגדרים כלא נוירוטיפיקלים זה אייבליזם.
באותה מידה אפשר לכתוב שלקיים מיניות עם כל אדם שמוגדר עם שונות/ מוגבלות מנטלית/ קוגניטיבית/ נפשית זה פסול מוסרית.
אני בטוחה שיש נשים כאן שסובלות מדיכאון וחרדות שעבורן בדסמ הרבה יותר מסוכן מאשר לאוטיסטים.
בפועל,זה בעצם שולל מיניות מאחוזים גדולים מהאוכלוסיה, וזה, לא סביר.
אנחנו צריכות לבחון יכולות שיפוט באופן אינדודואלי ולא לפי תוי תקן של משרד הבריאות.

העניין הוא שלא מדובר במיניות רגילה, אלא במיניות קיצונית, שהרבה פעמים כרוכה בפגיעה פיזית, שלילת חירויות, חשיפה פומבית ומתיחת גבולות.
אני בחרתי למקד את הדיון בקשת האוטיסטית אבל בהחלט יש מקום לדיון נפרד אודות בעלי הפרעות אישיות וחולי נפש.
hrgiger
hrgiger • 5 בינו׳ 2026
מגיבה בעיקר כי אני סקרנית לקרוא פה תגובות של א.נשים על הספקטרום.

ובקצרה, כי אני עייפה, לאוטיזם יש ביטויים שונים ולא כולם "כשאין לאדם את הכלים החברתיים הבסיסיים לזהות מניפולציה, ציניות או שקרים, ואין לו יכולת לקרוא ניואנסים של שפת גוף... "

בתודה, טורפת שניצלה חסרי ישע בחסות הליברליות. או לחילופין, מישהי שבחנה היטב מי עומד.ת מולה ואת המסוגלות לקרוא סיטואציות, להבין ניואנסים, לנהל תקשורת ואז החליטה אם להכנס בזהירות ואחריות לקשר כי היא סומכת על הרצונות והיכולות של מי שמולה ועל עצמה.
ווינטרבלו​{ילדת פיות}
הקשת האוטיסטית זה דבר מאוד רחב. גם אלון מאסק על הספקטרום ויודע לדאוג לעצמו.
הכללות כאלה לא מועילות.

זה כמו שתגידי שבדסמ עם מהגרים זה ניצול כי הם לא יודעים את השפה ולא מכירים את המקום ואין להם קשרים ונכסים. זה יכול להיות נכון במקרים מסוימים אבל להכליל על כולם זה מטופש.
Y MASTER​(שולט)
Y MASTER​(שולט) • 5 בינו׳ 2026
לפי דעתי האישית
ניצול אדם שהוא על הרצף לכל מטרה שהיא וקל וחמור למין ושליטה אין רמה יותר נמוכה מזה. (מדובר על אדם על הרצף שאינו מבחין בין טוב לפחות)
מבחנתי זה משתווה לאלו שהלכו לגנוב מהרכבים של אלו שנהרגו או נחטפו ב7 באוקטובר בנובה.

גם מי "שמתהדר" בתואר שולט /שולטת צריך שיהיה לו חמלה .
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 5 בינו׳ 2026
עבורי, זה אכן לא רלוונטי.
גם בהקשר של מחלות נפשיות כאלה ואחרות - אני מעדיפה כיום לא לקחת על עצמי את הסיכון והאחריות הכרוכים בכך.
לא כל מחלה, לא כל רמה ולא כל אופן טיפול הם אותו דבר וכו' וכו, זה תחום רחב מדי מכדי להכליל. ועדיין, כבחירה אישית שלי זה פשוט לא עבורי כיום.
~~
באופן כללי
כן, קשרים עם אנשים על הרצף / נוירודייברגנטיים(זה המונח מגוגל, תקנו אם טעיתי) בהכרח מתנהלים אחרת.
זה עניין נוירולוגי:
מבנה מוח שונה מייצר עיבוד מידע שונה בכל התחומים חושי, רגשי ותקשורתי.
בפועל זה אומר הבדלים בסינון רעשים, צורך שונה בדיוק והסברים אחרים, עומס גירויים שונה לחלוטין, הבנה מילולית יותר ועוד...
ולכן גם הצבת גבולות, תקשורת בתוך סשן ומחוצה לו, ויסות רגשי ומעברים בין סיטואציות שונות או בתוך הסיטואציה עצמה - כולם שונים ממה שרוב האנשים הנוירוטיפיקליים (לא אוטיסטים) רגילים אליו.
זה דורש ידע, ניסיון וכלים שלא לכולם יש, וזה פשוט לא מתאים לכל אחד.
לגבי הטענות שעלו כאן על “מניעת מיניות” או “הם יודעים להסכים ולדאוג לעצמם”
זו לא החלטה שלנו עבורם.
בעיניי, אדם שמודע לכך שהוא על הרצף - האחריות היא עליו למצוא קשר עם אדם שמבין, יודע ורוצה להתנהל בתוך המורכבות הזו.
כנשלט, כשולט, או ווטאבר.
ואם אדם שוב ושוב נפגע, לא מצליח לזהות דגלים אדומים, לא יודע לתקשר גבולות או לדאוג לעצמו - ייתכן שהוא לא צריך להיות בקשרים בדסמיים בכלל.
ויותר מזה לעיתים במקרים כאלה, אולי נדרשת דווקא התערבות חיצונית שתציב מראה לאדם ותוציא או תעצור את האדם כדי לשמור עליו. אולי.

ולכן קשה מאוד להכליל לכאן או לכאן.
זה תלוי באדם, במודעות שלו, ביכולת הוויסות שלו, ובמסגרת שבה הוא פועל.

יש גם אפשרות נוספת שלא ראיתי שעלתה פה -
קשרים בדסמיים בין אנשים עם מבנה מוח דומה.
כשיש התאמה נוירולוגית, והשיח גלוי ועל השולחן, התקשורת יכולה להיות מדויקת יותר, ברורה יותר ופחות מתסכלת לשני הצדדים.
זה לא ממקום של הדרה או נחיתות.
זה ממקום פשוט ואנושי:
קל יותר לתקשר, להיפתח ולהיות מובנים מול מי שמפרש את העולם באופן דומה לנו.
וכן, יתכן שהאמירות האלו ירגיזו אנשים שלא על הרצף.
אבל נסו לשאול אנשים על הרצף או אפילו את עצמכם
עם מי לרוב קל לכם יותר לתקשר רגשית?
עם מי שחושב ומרגיש באופן דומה לכם, או עם מי שפועל מתוך מערכת תקשורת שונה לחלוטין?
האם לא תעדיפו אדם שהתקשורת איתו טבעית ורגילה לכם? גם ככה יש קשיים ואתגרים בקשר ובתת סוגי תקשורת, אז להוסיף עליו את ההבדלים הניורולגים?

ושוב,
במקרים שבהם אדם הוא טרף קל, פגיע ונמצא בסיכון ממשי לניצול, ייתכן ששם אכן נדרשת התערבות חיצונית.
פישוטו
לפני 3 שבועות • 6 בינו׳ 2026
פישוטו • 6 בינו׳ 2026
לדעתי הרבה מהשולטים והשולטות גם לא יודעים לזהות אוטיזם.
בעיקר שולטות, כי רוב הגברים שפונים אליהן מתנהגים באותה שבלונה של נחיתות מזויפת וריצוי יתר, אבל זה כבר דיון ליום אחר.

ולנושא, אני חושב שזה מאוד יהיר וחסר אחריות מצד של שולט לקחת אחריות על אדם על הרצף האוטיסטי תחת חסותו.

אני מניח שזה משתנה אם לאדם יש כלים לתקשר ולגשת אל האוטיסט, ונוצר שם חיבור הדדי ובריא.
או שפשוט מזהה ומנצל את אחד המנגנונים שגורמים לאוטיסטים לציית לו.

גם עוד לפני שנכנסים ליחסי שליטה. יש כמות די גדולה של אנשים על הרצף בקהילה הבדסמית.
משהו פה מושך אותם, ואני לא תמיד בטוח שזה הבדסמ.

לפעמים זה מרגיש לי שהרבה אנשים (לא רק אוטיסטים) מגיעים לפה כי הם הרגישו דחויים או לא קשורים בחברה הונילית הנורמטיבית.
היכולת החברתיות שלהם חלשות והחורים האפלים באינטרנט האלה הם מקום להתחיל מחדש.

יש משהו בקהילות החשוכות והדיסקרטיות שנורא מקבל וסלחני אל השונה.
אוטיסטים מתקבלים בחיבוק והמון אנשים ששים לעזור להם להשתלב.
אני לא בטוח שזה עושה להם טובה.